Meni je u najranijem secanju ostao takodje "Another Brick in the Wall". Bio sam jako mali, ali s obzirom da su to bile '80-te, a stvar mega hit, nije je bilo tesko cuti na radiu i sl. Nesto kasnije mi je cale otkrio da nam se u posedu nalazi kaseta, komplacija Pink Floyda, pod nazivom "A Collection of Great Dance Songs". On je tu kasetu kupio na prvom mestu zbog "Shine on You Crazy Diamond", koju mi je tom prilikom i pustio.
Medjutim, ja sam otkrio da se pored toga nalazi i onaj hit sto sam negde vec cuo nekoliko puta... tako da sam preslusavao "Another Brick in the Wall", mali milion puta i za drugo nisam ni znao

Kasnije je poceo da mi privlaci paznju i sam naslov albuma i fotografija na omotu:
Nekako mi je bilo nidje veze izmedju naslova i muzike, a fotografija je dodatno unosila zabunu. Al' je sve kao imalo nekog smisla ipak

Od tada me muci i sam naziv benda, Pink Floyd.
Negde, verovatno '93-'94 sam video i spot, kako se kasnije, mnogo kasnije, ispostavilo za High Hopes. Nisam ga video od pocetka, ali mi se fantasticno urezao momenat sa crnim plashtom:
Na kraju spota, kad je izaslo ime stvari i autora, proslo mi je kroz glavu samo "Jaooo Pink Floyd, to su oni istripovani, sa onim njihovim apstrakcijama..."
Mislim da mi je od tog trenutka ime Pink Floyd postalo simbol apstrakcije, nadrealizma i ocekivanja neceg vanvremenskog.
Ipak, do kompletnog upoznavanja sa njihovom diskografijom je doslo mnogo, mnogo godina kasnije, u eri Interneta i MP3-a. Al' bez obzira, tada dok sam bio klinac, da me je neko pitao za omiljenu muziku, sigurno ne bih zaboravio da pomenem, one, znas one... Pink Floyd.