Pink Floyd

Još malo lepih fotki članova benda

600_14578_77282.jpg


600_38304_76902.jpg


600_17007_15245.jpg


94086_64191.gif


600_49060_91044.jpg


600_99614_28834.jpg


600_65113_89428.jpg
 
Pozdrav svim fanovima Floyda! :)

Veliki sam njihov obožavatelj, pa bih malo prokomentirao novi album TER. Prije svega, nisam očekivao, a pretpostavljam niti većina fanova, da će ovaj album biti u rangu TDSOTM-a ili WYWH-a. Uostalom, i sam Gilmour ga nije najavljivao kao antologijskog. Iako sam na početku bio poprilično euforičan (ipak izlazi album meni najdražeg benda), kasnije sam počeo razmišljati treba li im to uopće? Hoće li se nepotrebno zaletit, bacit mrlju na karijeru i okaljat ime Pink Floyd? Oni teaseri, ali i sam cover albuma koji je potpuno antifloydovski, nisi ulijevali povjerenje.

Moram priznat da sam nakon (čak!) prvog slušanja ostao ugodno iznenađen. Čuo sam mnoge sekvence i dijelove prijašnjih hitova kao i njihove instrumentalne pasaže. U uvodnom segmentu "Things Left Unsaid/It's What We Do/Ebb And Flow" može se čuti "Welcome To The Machine", kojem je podaren instrumentalni tonus "Shine On Your Crazy Diamond", dok se "Allons-y" dosta otvoreno naslanja na zvuk "Another Brick In The Wall". Sum i Skins neodoljivo podsjećaju na njihovu eksperimentalnu fazu (meni osobno najdražu, Meddle smatram njihovim možda najboljim albumom, iako mi je teško reći koji je zbilja najbolji). "Eyes To Pearls" zvuči kao rani Floydi. "Louder Than Words" ne bih nazvao sranjem, ali ne bih tu skladbu nazvao ni spektakularnom. Posebno mi se sviđa što završava na isti način kao što i album počinje, što nedvojbeno vodi do zaključka zašto se Endless River nalazi u naslovu albuma.

Suma sumarum, jedno pristojno, solidno i dostojanstveno konačno zbogom jedne od najvećih grupa u rock povijesti. Ovaj album će teško naći nove slušatelje, ali će ga cijeniti oni koji su Floyde slušali otprije. :)
 
@ummagumma: da se razumemo, podrzavam što su izdali album i on ih ne može srozati ni u kom smislu, samo kažem kakav je utisak ostavila pesma na mene. Meni je isto najomiljenija njihova faza 1968-1971 pogotovo njihovi uživo koncerti iz tog perioda, meddle mi je najomiljeniji studijski njihov album a uživo ummagumma prvi disk, pozdrav
 
Lepo je sto su izdali album. Uostalom, koliko muzicara koji u celoj karijeri imaju jednu ili dve ili tri dobre pesme, pa ceo zivot ne prestaju da izbacuju materijal..zasto i jedan od najvecih bendova u istoriji ne bi smeo da izda sta hoce, pa i cak i ako se ponavljaju. Ne moze se od muzicara na kraju karijere ocekivati nesto epohalno novo - ko hoce novo taj slusa mlade bendove. Ovo je sve ok.
 
Ide li tko na koncert Gilmoura u Pulu, 12. rujna? Ili možda u Italiju, ovisi što vam je jeftinije... Što očekujete od koncerta? Rogera sam vidio uživo, ovo će biti prvi put da vidim Davida, jedva čekam. Inače, koncert je rasprodan u samo pola sata, što se nikada nije dogodilo u Hrvatskoj, a da je koncert zakazan tek za pola godine...
 
Pa mogle su se karte kupiti preko interneta na stranicama Eventima dan ranije nego li su službeno puštene u prodaju. Dapače, u Pulu dolaze ljudi iz raznih krajeva svijeta; što zbog odlične lokacije, što zbog koliko-toliko niže cijene karata - barem što se ostatka turneje tiče. Inače, dogodila mi se zanimljiva anegdota prilikom kupovine karte. Uzeo sam ju na prodajnom mjestu Eventima. Prvo je došlo do greške, pa sam ju ipak dobio nakon nekoliko trenutaka. Kada sam pogledao račun vidio sam da je karta kupljena u 11:11h, u sekundu točno. Ne bi ovo bilo ništa posebno da nekoliko dana ranije nisam pogledao film I Origins (kojeg ovim putem toplo preporučujem), što je na tren pošteno uzdrmalo moje agnostičko stajalište. :mrgreen:

U svakom slučaju, nadam se da ćeš uspjeti doći do Verone. :ok:

P.S. - hvala na linku, nisam ovo još čuo - zapravo nisam ni znao da postoji. Baciti će se uho.
 
Poslednja izmena:
koji te tjera da zaplešeš, a tekst ti je napisala mediokritetna književnica; dobiješ ovo što dobiješ. Neki bi se klanjali Gilmouru da snimi ploču na kojoj je samo tišina i govorili da se radi o remek djelu. Samo zato jer ju potpisuje Gilmour. Što je previše, ipak je previše. :)
 
Poslednja izmena:
Jos četiri dana do spektakla. Malo je reći da sam uzbuđen.

Iako, malo je raspoloženje splasnulo nakon objave setliste.

First Set: 5am, Rattle That Lock, Faces Of Stone, Wish You Were Here, A Boat Lies Waiting, The Blue, Money, Us And Them, In Any Tongue, High Hopes.
Second set: Astronomy Domine, Shine On You Crazy Diamond, Fat Old Sun, On An Island, The Girl In The Yellow Dress, Today, Sorrow, Run Like Hell.
Encores were Time / Breathe (reprise) and Comfortably Numb

Naravno, nemam ništa protiv novih pjesama, ipak je turneja zbog albuma. No, da su veliki hitovi izostali, jesu.

Ipak očekujem audio-vizualni klimaks u jednom od najljepših mogućih ambijenata. Javim dojmove.
 
S prvim tonom Gilmourove gitare, znao sam da me čeka jedan od najvećih događaja u mom životu.

Što pametno reći o koncertu koji u tebi razbukta mali milijun osjećaja? Iskreno, ništa. To je nemoguće dočarati birajući riječi, jednostavno; tko nije doživio, teško da može i zamisliti.

No apsolutni vrhunac svega je bio bis, kojem je prethodio standing ovation i neprekinuti aplauz punih 10 minuta, dok se Gilmour nije vratio na stage. Kada hladni i uvijek rezervirani gospodin poput njega kaže: "Thank you very much indeed, I'm really enjoying", onda možete biti sigurni da niti publika nije zakazala.

Zatim se dogodilo nešto od čega se upravo sada, pišući ovaj post, ježim cijelim tijelom. Opisati solaže na pjesmama "Time" i "Comfortably Numb" je naprosto nemoguće, tolika eksplozija emocija u meni je zaista nevjerojatna. Imao sam prokleti osjećaj kao da ću poletjeti. Zvuk gitare je poderao zrak, rastapo je boje, a prekrasno zvjezdano nebo u fenomenalnom pulskom ambijentu kao da je zaplesalo na Gilmourove tonove.

Zaista, jedan od najvećih događaja u mom životu, onaj koji se pamti cijeli život i prepričava desetljećima kasnije.
 
Poslednja izmena:
neće da se vrti po bioskopima, bila je svuda po svetu projekcija istog dana, i samo je taj dan trajala (tj imala je samo ta jedna projekcija) i više se ne daje :)

Nisam znao, hvala na informaciji. Pa imaš na jutjubu koncert u dosta gradova. A inače na forumu postoji posebna tema o Watersu koju je moja malenkost otvorila, sad ću da je izvučem iz zaborava.
 

Back
Top