Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kiki obrisala postove nakon što je, verovatni i sama, utvrdila da je link koji je postavila lažan. Ispade da sam pričao sam sa sobom. Nije to lepo to raditi na forumu. Ali nije mi ni prvi put da pričam sa sobom. Ja ću moje postove ostaviti. A uzgred ću objasniti o čemu se ovde radi.

Kao moderator, kao što kaže Kiki, trebalo bi da znam šta je lažan link... Pa i znam. A kako sam znao? Prvo, stvar koju je ostavila ne liči na PF. Poznajem svaku notu celokupnog opusa PF, ovo što sam čuo ni muzički ni stilom ne odgovara. Drugo, imam ozbiljne izvore u Kurdistanu i tamo se ova stvar nije pojavila, a pojavila bi se sigurno da je original.

Šta se desilo na YT? Neko, verovatno iz Spotify, je okačio link, napisao da je stvar objavljena tamo i ustvrdio da je sve to original. To automatski znači milionski tiraž klikova za Spotify. Svi su poleteli na Spotify. Nema odgovornosti jer je pesma fake, a lik je to uradio sa kućnog kompa. Link do stranice na Spotify je bezvredan, vodi samo do slike omotnice albuma. Iz Srbije nemoguće ići dalje.

Povodom "curenja" pesama sa novih albuma. Nema nikakvog nekontrolisanog curenja. I ono što nama liči na curenje je u stvari kontrolisana radnja. Curenje se naročito ne dešava kada su u pitanju engleski, nemački i skandinavski bendovi. Za to se ide u zatvor a obeštećenja su astronomska. Curenje u slučaju PF je nemoguće... ogromna je to i preecizna mašina, nije to bend iz garaže u predgrađu, njihovi budžeti su ravni budžetima osrednjih država, tako da tu zezanja nema.

Ipak ostavljam 0,1% mogućnosti da je Kiki u pravu. A šteta što je obrisala postove, lepo bih se zabavio kad album izađe i kad imam dokaze da je pesma fake. Propade mi zabava, ali nema veze. Pojaviće se nešto drugo.

Znamo to..pričali smo o tome samo Kiki nije ispratila tu diskusiju...inače pokušao sam da se našalim sa time da nema veze šta je...jedina stvar koja je objavljena je Louder than words i to je autentična stvar...imaš link na prethodnoj strani.

- - - - - - - - - -

U stvari link je na ovoj strani..par postova iznad...

E pa onda ja nisam ispratio ....

Kiki obrisala postove nakon što je, verovatni i sama, utvrdila da je link koji je postavila lažan. Ispade da sam pričao sam sa sobom. Nije to lepo to raditi na forumu. Ali nije mi ni prvi put da pričam sa sobom. Ja ću moje postove ostaviti. A uzgred ću objasniti o čemu se ovde radi.

Kao moderator, kao što kaže Kiki, trebalo bi da znam šta je lažan link... Pa i znam. A kako sam znao? Prvo, stvar koju je ostavila ne liči na PF. Poznajem svaku notu celokupnog opusa PF, ovo što sam čuo ni muzički ni stilom ne odgovara. Drugo, imam ozbiljne izvore u Kurdistanu i tamo se ova stvar nije pojavila, a pojavila bi se sigurno da je original.

Šta se desilo na YT? Neko, verovatno iz Spotify, je okačio link, napisao da je stvar objavljena tamo i ustvrdio da je sve to original. To automatski znači milionski tiraž klikova za Spotify. Svi su poleteli na Spotify. Nema odgovornosti jer je pesma fake, a lik je to uradio sa kućnog kompa. Link do stranice na Spotify je bezvredan, vodi samo do slike omotnice albuma. Iz Srbije nemoguće ići dalje.

Povodom "curenja" pesama sa novih albuma. Nema nikakvog nekontrolisanog curenja. I ono što nama liči na curenje je u stvari kontrolisana radnja. Curenje se naročito ne dešava kada su u pitanju engleski, nemački i skandinavski bendovi. Za to se ide u zatvor a obeštećenja su astronomska. Curenje u slučaju PF je nemoguće... ogromna je to i preecizna mašina, nije to bend iz garaže u predgrađu, njihovi budžeti su ravni budžetima osrednjih država, tako da tu zezanja nema.

Ipak ostavljam 0,1% mogućnosti da je Kiki u pravu. A šteta što je obrisala postove, lepo bih se zabavio kad album izađe i kad imam dokaze da je pesma fake. Propade mi zabava, ali nema veze. Pojaviće se nešto drugo.

Obzirom da si mod i da možeš da vidiš šta je napisano i u obrisanim postovima, nemoj da stvar okrećeš u svoju korist.
Postove sam obrisala, kako i sam i napisala u obrazloženju,
Zbog tvog neprimerenog ponašanja prema meni kao nekome ko učestvuje ovde na diskusiji, a koje više odgovara pdf-u LJiS nego Muzika !!

"Nervozna si", zato što sam ti rekla da si pogrešno editovao moj post ???!!!
Saberi se malo.
Kada edituješ post, imaš pravougaonik iznad koga piše : RAZLOG EDITOVANJA !
Tu je trebalo da napišeš ono što si napisao ispod videa.

Što se tiče pesme Allons-y, Pink Floyd je prekjuče na svojoj FB stranici objavio da se pesma nalazi na Spotify, i ostavljen je link,
to je veoma lako proveriti.
Moguće je i da ja nisam u pravu što se tiče videa, ali tvoj način komunikacije ne odgovara ovom pdf-u.
Ako si mislio da je video lažan, trebalo je da ga obrišeš i završena stvar !

I u Americi, gde je produkcija mnogo veća se ide u zatvor zbog curenja pesama, pa se to i tamo veoma često dešava.

I, kao što sam napisala u obrisanim postovima, nećemo se ovde više videti, zbog svega gore navedenog.

Poslednja izmena:
Vidi ovako Kiki... Ne vodim ja ovu diskusiju zbog tebe nego zbog drugih ljudi. Tebi ne mogu pomoći, očigledno je. I nisam razgovarao sa tobom kao na LJiS-u, ti to dobro znaš. Ali to nije ni važno. Postoji netrpeljivost sa tvoje strane od ranije i to mi je jasno.

Postoji informacija da se na Spotify pojavila ta stvar, ali nemoguće je utvrditi da li je to IDENTIČNO sa klipom na YT. Ne razumem kako to nije jasno.

Ako se pogledaju komentari ispod klipa na YT, klipa koji si ipak obrisala, videćeš da većina tvrdi da je lažnjak. Stvar u originalu traje manje od 2 min, a ovo što si ti okačila traje preko 4 min.

Sa ovim bih završio spamovanje ove teme.

E pa ljudi imate privilegiju da slušate prvi PF u Srbiji a i šire...Morao sam da prevarim šark na određen način da bi mi dopustio upload...ako skinu podićiću ga opet.

Dakle...

The Endless River :zaljubljena:

800_70289_34497.jpg

01. Side 1, pt. 1: Things Left Unsaid (4:24)
02. Side 1, pt. 2: It's What We Do (6:21)
03. Side 1, pt. 3: Ebb and Flow (1:50)
04. Side 2, pt. 1: Sum (4:49)
05. Side 2, pt. 2: Skins (2:37)
06. Side 2, pt. 3: Unsung (1:06)
07. Side 2, pt. 4: Anisina (3:15)
08. Side 3, pt. 1: The Lost Art of Conversation (1:43)
09. Side 3, pt. 2: On Noodle Street (1:42)
10. Side 3, pt. 3: Night Light (1:42)
11. Side 3, pt. 4: Allons-y (1) (1:56)
12. Side 3, pt. 5: Autumn '68 (1:35)
13. Side 3, pt. 6: Allons-y (2) (1:35)
14. Side 3, pt. 7: Talkin' Hawkin' (3:25)
15. Side 4, pt. 1: Calling (3:38)
16. Side 4, pt. 2: Eyes to Pearls (1:51)
17. Side 4, pt. 3: Surfacing (2:46)
18. Side 4, pt. 4: Louder Than Words (6:32)
19. TBS9 (2:27)
20. TBS14 (4:11)
21. Nervana (5:30)

Credits:
Pink Floyd:
David Gilmour - Guitars, Vocals, Keyboards, Bass Guitar
Nick Mason - Drums, Percussion
Richard Wright - Hammond Organ, Piano, Keyboards, Synthesiser, Pipe Organ

Additional musicians:
Bass Guitar: Guy Pratt, Bob Ezrin
Keyboards: Jon Carin, Damon Iddins
Tenor Saxophone, Clarinet: Gilad Atzmon
Backing Vocals: Durga Mcbroom, Louise Marshal, Sarah Brown
Voice Samples: Stephen Hawking
Escala:
Chantal Leverton - Viola
Victoria Lyon - Violin
Helen Nash - Cello
Honor Watson - Violin

Written by David Gilmour (1-5, 7, 9-11, 13-18), Richard Wright (1-6, 8-10, 12, 14), Nick Mason (4, 5), Anthony Moore (15), Polly Samson (18)
Produced by David Gilmour,
Co-producers: Phil Manzanera, Youth, Andy Jackson
Engineers: Andy Jackson, Damon Iddins
Creative Director: Aubrey Powell
Album Cover Concept: Ahmed Emad Eldin
Sleeve Design: Stylorouge

The Endless River is the upcoming fifteenth studio album by British progressive rock band Pink Floyd. Produced by David Gilmour, Youth, Andy Jackson and Phil Manzanera, the album is scheduled to be released by Parlophone and Columbia Records respectively in Friday-release countries on 7 November 2014 and in the United Kingdom on 10 November 2014. The album is the band's first since the death of keyboardist and founding member Richard Wright, who appears posthumously, and the third by the Gilmour-led Pink Floyd after Roger Waters' departure from the band in 1985. The Endless River is the first studio release by the band to be distributed by Parlophone and Warner Bros. Records, following the purchase of EMI and its assets by the Universal Music Group in 2012, their transfer to Parlophone and the purchase of Parlophone by Warner Bros. in 2013.

Described as a "swan song" for Wright, The Endless River mostly comprises instrumental, ambient music. It is based on twenty hours of unreleased material the band wrote, recorded and produced with Wright during sessions for Pink Floyd's previous studio album The Division Bell in 1994. The album was finished aboard the Astoria, Gilmour's houseboat recording studio, in 2013 and 2014 and at David's other home studio called Medina Studios in Hove, Brighton, England. Information about the album was leaked via social media, after which Pink Floyd made a formal announcement. News of the impending release was positively received, whereas the record itself was later met with a mixed reception.

The band, Parlophone and Columbia Records (outside Europe) launched a promotional campaign in the lead-up to its release with television advertisements and installations of the album artwork placed in cities around the world, including London, New York, Paris, Berlin and Milan. The cover concept is by Ahmed Emad Eldin with sleeve design by Stylorouge. Aubrey Powell served as creative director for the artwork.

Eto...Kurdi odradili svoje...i ovo je original...nema više fake pesama...Uživajte..

Nista spektakularno ne donosi album. Sve je vec dobro poznato.
Evidentan povratak na atmosveru albuma The dark Side of the Moon, Wish you where Here a i albuma Animals. U redu ima i nesto iz Final Cut-a.

U svakom slucaju dobro je da su izdali album...

Nista spektakularno ne donosi album. Sve je vec dobro poznato.
Evidentan povratak na atmosveru albuma The dark Side of the Moon, Wish you where Here a i albuma Animals. U redu ima i nesto iz Final Cut-a.

U svakom slucaju dobro je da su izdali album...

Ne bih se složio sa boldovanim ali nije ni važno... Meni se pre svega uklapa sa The Division Bell i A Momentary Lapse of Reason, na kraju materijal sa snimanja ta dva albuma je ovde upotrebljavan... ali to nije ni važno...

Ne bih se složio sa boldovanim ali nije ni važno... Meni se pre svega uklapa sa The Division Bell i A Momentary Lapse of Reason, na kraju materijal sa snimanja ta dva albuma je ovde upotrebljavan... ali to nije ni važno...
Eto...
sasvim je sigurno da je Gilmor nasadjen na kalup iz kojega NE TREBA i ne zeli da izadje. To ga i cini Gilmorom kao i Pink Floyd kompletan bend.
Objasnjenje
kazes: "na kraju materijal sa snimanja ta dva albuma je ovde upotrebljavan"
U moru instumentala koji nisu usli na te albume, sasvim sigurno da je ostalo i nesto za ovaj... Vjerujem da je Gilmore svjesno izbjegao stavljanje tih numera na albume koje si naveo. Rezon je sledeci: ajde da ne bude sve isto, pa cemo to naknadno snimiti i predstaviti.
Dakle, Gilmor nije bas nesvjesan a nije i svemoguc... mislim da je svjesan da album The Wall i nije neki mada ga kritika svrstava u jako, jako dobre albume, sto fakticki i jeste. Nakon toga u muzickom smislu nije se culo nista posebno. Vidjeni su fantasticni koncerti sa fantasticnim zvukom i svjetlom.

Ovaj novi je ODLICAN ALBUM i prvi da vrijedi ali nakon albuma Animals.

Obzirom da si mod i da možeš da vidiš šta je napisano i u obrisanim postovima, nemoj da stvar okrećeš u svoju korist.
Postove sam obrisala, kako i sam i napisala u obrazloženju,
Zbog tvog neprimerenog ponašanja prema meni kao nekome ko učestvuje ovde na diskusiji, a koje više odgovara pdf-u LJiS nego Muzika !!

"Nervozna si", zato što sam ti rekla da si pogrešno editovao moj post ???!!!
Saberi se malo.
Kada edituješ post, imaš pravougaonik iznad koga piše : RAZLOG EDITOVANJA !
Tu je trebalo da napišeš ono što si napisao ispod videa.

Što se tiče pesme Allons-y, Pink Floyd je prekjuče na svojoj FB stranici objavio da se pesma nalazi na Spotify, i ostavljen je link,
to je veoma lako proveriti.
Moguće je i da ja nisam u pravu što se tiče videa, ali tvoj način komunikacije ne odgovara ovom pdf-u.
Ako si mislio da je video lažan, trebalo je da ga obrišeš i završena stvar !

I u Americi, gde je produkcija mnogo veća se ide u zatvor zbog curenja pesama, pa se to i tamo veoma često dešava.

I, kao što sam napisala u obrisanim postovima, nećemo se ovde više videti, zbog svega gore navedenog.

E pa Kiki moram još jednom da te citiram... poslednji put, siguran sam. Dakle tvoj link JESTE bio lažan... i bio sam potpuno u pravu što sam ti editovao post.... nasela si na jeftin fazon sa YT...nećeš da slušaš tvog moderatora koji ipak ima sigurnije izvore.

Ovo je original, a ono na šta si se ti na YT upecala nema veze sa ovim...

Allons Y 1

Ovde se čuje PF...čuje se Gilmor... ima svega što na klipu sa YT nije bilo...

Bez veze je da tražim izvinjenje od tebe jer ga neću dobiti.

Prijatno doviđenja.

Poslednja izmena:
Eto...
sasvim je sigurno da je Gilmor nasadjen na kalup iz kojega NE TREBA i ne zeli da izadje. To ga i cini Gilmorom kao i Pink Floyd kompletan bend.
Objasnjenje
kazes: "na kraju materijal sa snimanja ta dva albuma je ovde upotrebljavan"
U moru instumentala koji nisu usli na te albume, sasvim sigurno da je ostalo i nesto za ovaj... Vjerujem da je Gilmore svjesno izbjegao stavljanje tih numera na albume koje si naveo. Rezon je sledeci: ajde da ne bude sve isto, pa cemo to naknadno snimiti i predstaviti.
Dakle, Gilmor nije bas nesvjesan a nije i svemoguc... mislim da je svjesan da album The Wall i nije neki mada ga kritika svrstava u jako, jako dobre albume, sto fakticki i jeste. Nakon toga u muzickom smislu nije se culo nista posebno. Vidjeni su fantasticni koncerti sa fantasticnim zvukom i svjetlom.

Ovaj novi je ODLICAN ALBUM i prvi da vrijedi ali nakon albuma Animals.

Ima dosta istine u tome što ti govoriš... ali znaš, kad se album snima, snima se sve i svašta, isprobava se na desetine verzija jedne iste stvari... desetine verzija jedne solo deonice... pa i muziciranje iz zabave...ono dok se opuštaju i zezaju... sve se snima... Ne mora planski da se radi to da bi posle 20 godina rekao e sad ću da upotrebim stare snimke... Zašto bi to PF radio? Nema potrebe da se to radi, uvek mogu odsvirati i snimiti sve što požele ALI ima tu jedan veliki razlog zašto su iskopali stare snimke... to je zbog toga što je na tim snimcima Rik Vrajt... zato su ih upotrebili...ovaj album je njemu posvećen...

Ja na sve to gledam na taj način...

Ima dosta istine u tome što ti govoriš... ali znaš, kad se album snima, snima se sve i svašta, isprobava se na desetine verzija jedne iste stvari... desetine verzija jedne solo deonice... pa i muziciranje iz zabave...ono dok se opuštaju i zezaju... sve se snima... Ne mora planski da se radi to da bi posle 20 godina rekao e sad ću da upotrebim stare snimke... Zašto bi to PF radio? Nema potrebe da se to radi, uvek mogu odsvirati i snimiti sve što požele ALI ima tu jedan veliki razlog zašto su iskopali stare snimke... to je zbog toga što je na tim snimcima Rik Vrajt... zato su ih upotrebili...ovaj album je njemu posvećen...

Ja na sve to gledam na taj način...
Logicno... evo recimo u mojoj arhivi imam stotinjak albuma Led Zeppelina. Nesto je bootleg izdanja a ostalo su snimci iz studija i zezancije. kako kazes - snima se sve i svasta!

Definitivno ATMOSFERU ona tri albuma koja sam nabrojao, The dark Side of the Moon, Wish you where Here i album Animals nisu ponovili ni na jednom albumu poslije ta tri!
Pogledaj samo i koliko je kratkih kompozicija na albumu The Endless River u trajanju od 1 minuta do 2, uz sva ta poglavlja.
Poslusaj samo kompoziciju Side 2, Pt. 4: Anisina pa to je cist The Dark Side!

Logicno... evo recimo u mojoj arhivi imam stotinjak albuma Led Zeppelina. Nesto je bootleg izdanja a ostalo su snimci iz studija i zezancije. kako kazes - snima se sve i svasta!

Definitivno ATMOSFERU ona tri albuma koja sam nabrojao, The dark Side of the Moon, Wish you where Here i album Animals nisu ponovili ni na jednom albumu poslije ta tri!
Pogledaj samo i koliko je kratkih kompozicija na albumu The Endless River u trajanju od 1 minuta do 2, uz sva ta poglavlja.
Poslusaj samo kompoziciju Side 2, Pt. 4: Anisina pa to je cist The Dark Side!

Svi dele rad PF na faze... postoji više faza... ta tri albuma koja navodiš pripadaju jednoj od srenjih faza... i ništa ne liči na njih, ni pre ni posle, a radi se o najproduktivnijem periodu života PF... Svi poznavaoci PF dele život ovog benda na period do 1970, pa 1970-1972, pa 1973-1978, 1979-1983 i 1984-1994.... tako im se i muzika razlikuje baš po ovim vremenskim periodima...

Preslušah ceo album... utisak...hmmmm...očekivao sam više... osim Louder than words sve su instrumentali... u ovoj meri neobično za flojd .... za Louder.... sam mislio da je prosečna stvar, ono ispade jedna od najboljih...

Dobro, tako su i rekli, da su samo malo umiksovali i utegli stare snimke i napravili album... Može i tako, posvetili ga Riku i sve je to u redu... ali ipak bi ovakav bend trebao da se oprosti od svoje planetarne publike nekim žešćim ostvarenjem...hoću da kažem da se PF po ovom albumu neće ni pamtiti ni pominjati... šta je urađeno - urađeno je...izgleda da će tako i ostati.

Svi dele rad PF na faze... postoji više faza... ta tri albuma koja navodiš pripadaju jednoj od srenjih faza... i ništa ne liči na njih, ni pre ni posle, a radi se o najproduktivnijem periodu života PF... Svi poznavaoci PF dele život ovog benda na period do 1970, pa 1970-1972, pa 1973-1978, 1979-1983 i 1984-1994.... tako im se i muzika razlikuje baš po ovim vremenskim periodima...
Upravo sada procitah na Wikipediji:
Recorded 1968, January–December 1993 and 2013–2014

Ma u redu 1968... ali to nekako ne mogu da prihvatim iz vise razloga.
Da ne objasnjavam.

Preslušah ceo album... utisak...hmmmm...očekivao sam više... osim Louder than words sve su instrumentali... u ovoj meri neobično za flojd .... za Louder.... sam mislio da je prosečna stvar, ono ispade jedna od najboljih...

Dobro, tako su i rekli, da su samo malo umiksovali i utegli stare snimke i napravili album... Može i tako, posvetili ga Riku i sve je to u redu... ali ipak bi ovakav bend trebao da se oprosti od svoje planetarne publike nekim žešćim ostvarenjem...hoću da kažem da se PF po ovom albumu neće ni pamtiti ni pominjati... šta je urađeno - urađeno je...izgleda da će tako i ostati.
Eto...
znaci, ipak nista novo :lol:

Pa jeste na neki način... nerma na ovom albumu...sada već posle nekoliko slušanja... one celine, jedinstvene priče od prve do zadnje pesme, koja je karakteristična za PF i uopšte prog...ovaj album mi liči na odelo napravljeno od krpica... nesređen, pomalo haotičan, skrpljen... a sve smo to trebali očekivati jer su oni i rekli da su ga skrpili... ipak je greška do nas... previše smo očekivali...naviknuti na ono što je PF do sada davao...ima flojd jednu stvar, zove se
Ma nije greska do nas! Definitivno!

Koliko decenija vec dugo pratim muzicku scenu naucio sam da ne aplaudiram prije zavrsetka izvodjenja kompozicije.
Dakle, dok izvodjac ne kaze sto ima ne mogu... jer onda nisam objektivan prema sebi. Nekako se osjecam samo-prevaren. To ne valja.

Mozda da navedem primjer grupe huh kako im je ime...onaj Bono Vox. Da grupa U2.
To je bezlican bend sa albumom DESIRE ako se dobro sjecam ili ne... album se zove: "Rattle and Hum". Kada sam ga prvi put cuo komentarisao sam sledece: "ovaj bend nikada vise nece napraviti nista slicno. To se radi jednom u zivotu!" Prijatelji su bend velicali i prije i kasnije ali ja misljenje promijenio nisam.
Isto vazi i za taj plodonosni period Pink Floyda.

Suma sumarum.... album Floyda i nije toliko dobar ili los, odnosno - ne donosi nista novo u odnosu na ono sto smo culi!

Ma nije greska do nas! Definitivno!

Koliko decenija vec dugo pratim muzicku scenu naucio sam da ne aplaudiram prije zavrsetka izvodjenja kompozicije.
Dakle, dok izvodjac ne kaze sto ima ne mogu... jer onda nisam objektivan prema sebi. Nekako se osjecam samo-prevaren. To ne valja.

Mozda da navedem primjer grupe huh kako im je ime...onaj Bono Vox. Da grupa U2.
To je bezlican bend sa albumom DESIRE ako se dobro sjecam ili ne... album se zove: "Rattle and Hum". Kada sam ga prvi put cuo komentarisao sam sledece: "ovaj bend nikada vise nece napraviti nista slicno. To se radi jednom u zivotu!" Prijatelji su bend velicali i prije i kasnije ali ja misljenje promijenio nisam.
Isto vazi i za taj plodonosni period Pink Floyda.

Suma sumarum.... album Floyda i nije toliko dobar ili los, odnosno - ne donosi nista novo u odnosu na ono sto smo culi!

Baš tako...i moj utisak je baš taj... šta ćemo...idemo dalje...ima more muzike, i to dobre muzike, za koju nismo ni čuli... preživećemo i bez PF...za U2 i slične limunade neću ni da govorim...

Hvala ti što si učestvovao u ovoj diskusiji, što ne znači da je završavamo.... svrati i na drugim temama...ne mora da bude uvek ozbiljna diskusija...

Nadam se da je u redu da i ja ovde ostavim svoje mišljenje, iako nisam nikakav stručnjak za PF. Ima tu dosta pesama koje volim i rado slušam, ali isto tako ima albuma koje nisam stigla ni da preslušam, a kamoli da svarim. Jbg, PF je jako težak i kompleksan. Svaka pesma jednostavno treba doći u pravom trenutku.

Tokom prvih 2-3 puta preslušavanja ovog albuma, bila sam malo razočarana. Pojedine stvari su mi bile skoro neslušljive, a pojedine su me uznemiravale na jako specifičan način. Čitajući sve ovo što se tiče konkretno ovog albuma i pojedinosti iz njihove biografije i preslušavajaći iznova i iznova sve pesme, stekla sam utisak da je PF ipak odradio jedan izuzetan posao. Kao što rekoh, nisam nikakav stručnjak, ali mislim da dobro osećam muziku. Naime, pomenuste da je ovo njihov poslednji album, oproštaj od publike i posveta preminulom Riku. Muzika je teška toliko da je zaista u trenucima jedva slušljiva. Ne kažem da je loša, baš naprotiv. Fascinira me način na koji je PF uspeo da svoju tugu i bol zbog opraštanja sa publikom, kao i za preminulim Rikom prenese tako perfektno kroz svaku notu. Možda je i izostanak tekstualnih stvari isto tako posledica toga. Vratiću se na stvar Louder Than Words, jedina pesma sa tekstom i pevanje. Šta kaže? Glasnije od reči, prosto i jednostavno, njihova muzika je ovde zaista glasnija od tekstova, možda jednostavno ne postoji način da se kroz reči njihove emocije prenesu. Zato su to uspeli kroz muziku da urade.

Izvinjavam se, moram da kafenišem sada. Nastaviću. Jako me je inspirisao ovaj album.

A ne, u hipnozu se ne upuštam... jednom sam sebe samog umalo hipnotisao u ogledalu... bio sam na granici da poslušam sebe i te... kako da kažem... nenormalne zahteve i naređenja...od onda i nemam ogledalo...

[/B] ne samo Floydima...
Upravo postavih jedan njihov omot grupe Toe Fat na "Omotima Albuma" u kojoj su pocinjali prakticno onaj Kerslejk i Ken Hensli

Back