Pink Floyd

• Začetnik teme Začetnik teme IDIOT
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo, nekima su Pink Floyd i inspiracija
Video spot grupe Muse uradjen je po uzoru na film The wall, mada naravno nema slicnosti u muzici samo u videu.

Poslednja izmena:
Mislim da su preko Syd-a upoznali Gilmour-a, tako da NE!!! A da su se i znali medjusobno a da nisu znali Syda ponovo NE jer bi im falila inspiracija i motivacija za njihove najvece hitove!!! WITHOUT SYD PINK FLOYD WOULDN'T EXIST!!!

Syd je doveo Gilmora, kao zamenu (i izvinjenje sto se uradio ko letva). A poznavali su se od ranije, kao gitaristi. Znaci, ok stoji, da nije bilo Syda i droge, ne bi bilo ni Gilmora u bendu.
A koliko je Syd imao uticaja na ono sto su Floydi postali vremenom i sto ih je najvise proslavilo, tesko je reci, ali mislim da ne mnogo. Realno, od Psy Rocka su jako daleko otisli u svojim najboljim danima, mada su neki momenti ostali, tako da verovatno da ipak ne bi bili isti, da nije bilo inicijalnog uticaja.

aj kad dodjem kuci citiracu vam iz knjige taj deo kad je syd doveo gilmura....

hmm...cudna neka knjiga...
syd nije doveo gilmour-a u bend, njega je prvo zvao mason, pa su ga onda ostali zvali da bude peti clan (sa idejom da potpuno zameni syd-a na zivim svirkama). syd i gilmour su se znali odranije, ali syd uopste nije bio odusevljen idejom da im se gilmour prikljuci - ako je verovati nick mason-u i njegovoj knjizi inside out
syd-a jednog dana nisu pokupili kada su krenuli na svirku, i tako je prakticno bio izbacen iz grupe

Bilo kako bilo sustina je opet ista
Ne bi postojao album Wish you were here i jos neke stvari nego nesto drugo, ko zna sta
Ali bila bi velika steta da to ne postoji u obliku u kojem postoji danas
Ne bi se ja preterano upustala u sta bi bilo kad bi bilo

Samo da ne ispadne na kraju- Sta je to Pink Floyd?
-Dragan Nikolic u roze fići

e stigoh:D
hmm,ono cu morati da potrazim ali evo ovo sada:D

Na Davida Gilmoura je veoma rastrzajuce delovalo sto se odjednom nasao s Floydima,pa je za Melody Maker rekao:"Dugo mi je trebalo da se osetim delom grupe;u pocetku sam mislio da se moram mnogo promeniti,a to je bio paranoidan dozivljaj.Bilo mi je veoma tesko da shvatim sta treba da radim,jer je to bio tako cudan bend.Publika nije bila raspolozena prema nama.Mislila je da je Syd bio sve sto je grupa imala i otpisala nas je.Bila su to teska vremena.Secam se jedne strasene noci na Middle Earth-u kada je Syd dosao,stao pred binu,i celu noc buljio u mene.Uzasno!

Ма шта ту има да се прича? Један од највећих бендова (ако не и највећи) у историји музике...
Нај ствари:
Comfortably Numb
Arnold Layne
Wish You Were Here

Back