Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
prvi odnos sam imala pre neke 3 sedmice. nakon nekoliko dana smo ponovo imali sex i pokuao nam je kondom (sve je zavrsilo u meni). ja sam se uplasila i popila escapelle. nakon 7 dana (22.avg.) sam dobila menstr. koja jos uvek traje (12.dan)
juce sam bila kod ginekologa i propisao mi je hormonske tabl (duphaston 2x1) radi regulacije ciklusa, iako sam ja insitirala da ih ne pijem...
sad me sve to jako brine!razumem da su hormonima ne treba igrati.
htela bih da znam kakva su vasa iskustva posle tih pilula..koliko je ´´normalno´´ da traje to krvarenje?
i nemojte molim vas da me kritikujete..znam vec i sama..:sad2:

prvi odnos sam imala pre neke 3 sedmice. nakon nekoliko dana smo ponovo imali sex i pokuao nam je kondom (sve je zavrsilo u meni). ja sam se uplasila i popila escapelle. nakon 7 dana (22.avg.) sam dobila menstr. koja jos uvek traje (12.dan)
juce sam bila kod ginekologa i propisao mi je hormonske tabl (duphaston 2x1) radi regulacije ciklusa, iako sam ja insitirala da ih ne pijem...
sad me sve to jako brine!razumem da su hormonima ne treba igrati.
htela bih da znam kakva su vasa iskustva posle tih pilula..koliko je ´´normalno´´ da traje to krvarenje?
i nemojte molim vas da me kritikujete..znam vec i sama..:sad2:

Pa ne igraš se sa hormonima, prepisao ti ih je lekar. A on je kao završio neku školu za to, jel da? :think: I nećemo da te kritikujemo, pametno si postupila što si otišla kod lekara i sad samo prati uputstva i nemoj sad da razbijaš glavu, nego je razbijaj predsledeći odnos kad se budeš odličivala za kontracepciju! ;)

Sorry,ja nemam odgovor, ali imam pitanje za tebe,jel one mogu da se kupe u apoteci bez recepta? :?

mogu da se kupe gde hoces i kako hoces nazalost. reklamiraju ih kao bombone
a nisu nimalo naivne.

moja drugarica je posle imala nenormalna krvarenja danima, vrtoglavice...uzas

u svakom slucaju nesto sto ne bi smelo da se uzima olako,
a pogotovo da s tom mislju ulazimo u odnos.

Zanima me da li je neko imao slican slucaj.Imala sam nezasticen odnos 2. avgusta i to je bio drugi dan menstruacije(sto znaci da nisu bili plodni dani),pritom nije doslo do ejakulacije unutar vagine,Ipak sam popila Escapelle(doduse ne tako brzo,posle oko 60 sati nakon odnosa,mada i treba u roku od 72 sata),posle par dana doslo je blagog krvarenje(sto i desava nakon pilule) ali jos uvek nisam dobila,a danas je 39. dan ciklusa,sto me zabrinjava.Uglavnom su mi ciklusi redovni,najduzi je oko 35 dana.Ali verujem da su sanse za trudnocu zaista nikakve.Da li sam u pravu???!!!Citala sam da posle tablete moze da kasni i po 2 nedelje pa i vise...

Zanima me da li je neki imao slican slucaj! Imala sam nezasticen odnos 2. dana menstruacije,tacnije 2.
> avgusta(sto znaci da nisu bili plodni dani),pritom nije doslo do
> ejakulacije unutar vagine
,ali sam ipak popila pilulu Escapelle(posle oko
> 60 sati nakon odnosa,a 72 je najkasnije),posle par dana se doslo do blagog
> krvarenja(sto je i uobicajeno posle pilule) ali do danas jos uvek nisam
> dobila,a 39. je dan ciklusa.Ciklusi su mi obicno redovni,najduzi je 35
> dana otprilike,pa sam zato zabrinuta.Ali mislim da su sanse za trudnocu
> realno nikakve!
Cula sam da je nekima posle pilule menstruacija kasnija i 2
> nedelje pa i vise!Zanima me vase misljenje!Pozdav!

Ebt, a zašto li si ih pa pila?

Ako si zabrinuta, idi kod lekara, niko ne može ništa pametnije da ti kaže. Period koji je potreban da se organizam vrati na redovan ciklus je individualan.

Zanima me da li je neko imao slican slucaj.Imala sam nezasticen odnos 2. avgusta i to je bio drugi dan menstruacije(sto znaci da nisu bili plodni dani),pritom nije doslo do ejakulacije unutar vagine,Ipak sam popila Escapelle(doduse ne tako brzo,posle oko 60 sati nakon odnosa,mada i treba u roku od 72 sata),posle par dana doslo je blagog krvarenje(sto i desava nakon pilule) ali jos uvek nisam dobila,a danas je 39. dan ciklusa,sto me zabrinjava.Uglavnom su mi ciklusi redovni,najduzi je oko 35 dana.Ali verujem da su sanse za trudnocu zaista nikakve.Da li sam u pravu???!!!Citala sam da posle tablete moze da kasni i po 2 nedelje pa i vise...

uspela si da sebi verovatno poremetiš hormone a realne šanse da zatrudniš bez ejakulacije za vreme menstruacije su ti bile ispod 1%.
uopšte ti to nije bilo potrebno. sad da odeš kod lekara i da tražiš pored pregleda i razgovora o situaciji,
da ti prepiše i klasične antibebi pilule da ne biješ glavu sa trudnoćama i za vreme menstruacije.
i treba da znaš da su ti pilule za dan posle najdelotvornije u okviru 48h od odnosa.

Hvala na odgovorima!Inace uvek koristimo zastitu,ali eto desilo se.Znam da te pilule remete hormone i da nije ovako nesto neuobicajeno,ali sam pre 2,3 godine imala slicnu situaciju pa sam popila one dve Postinora posle cega mi je menstruacija naprotiv postala redovnija,tj.dolazila je tacno 28. dan,pa mi je zato sad cudno.Mada svaki slucaj je druga prica...

POZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ za sve na forumu jedno pitanje imao sam sinoc problem nisam siguran dal se desilo ono ili ne znate vec na sta mislim pa sam kupio tablete VIKELA ,al devojka mi je to vec koristila pre 15 meseca mozda i vise zanima me dal sme da popije i ovu sada.unapred sam zahvala svima koji mi jave sto je pre moguce

Cao svima,
Imam veliku dilemu, naime juce sam imala odnos i kondom je nekim nesrecnim slkucajem ostao u meni, kada sam ga izvadila bio je pun. Pre 2 dana mi se zavrsila menstruacija, i ne znam da li treba da popijem pilule ili ne??!! Pre mesec dana sam prestala da koristim pilule za kontracepciju jer mi nisu odgovarale (koristila sam ih 2 meseca), da li i to utice na citavu situaciju? Please help!!!

Cao svima,
Imam veliku dilemu, naime juce sam imala odnos i kondom je nekim nesrecnim slkucajem ostao u meni, kada sam ga izvadila bio je pun. Pre 2 dana mi se zavrsila menstruacija, i ne znam da li treba da popijem pilule ili ne??!! Pre mesec dana sam prestala da koristim pilule za kontracepciju jer mi nisu odgovarale (koristila sam ih 2 meseca), da li i to utice na citavu situaciju? Please help!!!

Pitaj ginekologa, telefonom svog, ili možeš ovde www.21dan.com
Ovo je forum, ovde je gomila dokonih forumaša, kako misliš da bilo ko od nas može da ti pomogne? :think:

Imam jedno pitanjce, kao i svi ovde uglavnom.Sinoc sam imala odnos i pukao je kondom. Medjutim ne znam da li bas moram da ispijem pilulu za dan posle jer treba da dobijem menstruaciju za sedam dana. Da li je nuzno da je ispijem ili su male verovatnoce da zatrudnim. Unapred zahvalna.

Imam jedno pitanjce, kao i svi ovde uglavnom.Sinoc sam imala odnos i pukao je kondom. Medjutim ne znam da li bas moram da ispijem pilulu za dan posle jer treba da dobijem menstruaciju za sedam dana. Da li je nuzno da je ispijem ili su male verovatnoce da zatrudnim. Unapred zahvalna.

Pa prvo razmisli na koliko dana dobijaš menstruacije, pa onda razmisli jel bilo šanse da su ti to plodni dani. Stvarno misliš da će neko ovde da dođe i da ti kaže - da, popij, ili ne, nemoj! U stvari znam da će sigurno neko doći da ti kaže, ali ja im ne bih verovala :)

da li smem da popijem pilulu za dan posle ako sam je pre toga koristila pre 5 meseci? sad mi je stvarno neophodna. pre 5 meseci sam je prvi put popila i sad bih morala jos jednom. ne koristim nikakva sredstva za kontracepciju niti pijem pilulu stalno. da li ce mnogo da mi steti?

Upravo sam spavala sa svojim momkom imam 15 godina i dok smo imali odnos nisam primjetila da je pukao kondom, premda on prethodno u taj kondom nije svrsio malo sperme jeste bilo ali kap dve .
Ponasam se prema tome sasvim odgovorno jer poslje svakog 3 odnosa kupim test za provjeru bez obzira jel pukao ili ne
izuzev to da 12 sati poslije svakog puknutog obavimo test
zanima me jel moguce ostati trudan i ako jesam da li da odma uzmem tu tabletu i oce li djelovati ?

Upravo sam spavala sa svojim momkom imam 15 godina i dok smo imali odnos nisam primjetila da je pukao kondom, premda on prethodno u taj kondom nije svrsio malo sperme jeste bilo ali kap dve .
Ponasam se prema tome sasvim odgovorno jer poslje svakog 3 odnosa kupim test za provjeru bez obzira jel pukao ili ne
izuzev to da 12 sati poslije svakog puknutog obavimo test
zanima me jel moguce ostati trudan i ako jesam da li da odma uzmem tu tabletu i oce li djelovati ?

Tabletu mozes kupiti i popiti najkasnije 72 sata posle rizicnog odnosa. Popijes jednu, posle 12 sati drugu. U toku godine ne treba popiti vise od dva pakovanja (dakle, dva puta, jer u jednom pakovanju imas dve tablete), one izazivaju takvo stanje da nakon nekoliko dana dobijes, izazoves menstruaciju. Ti pogledaj kada treba da dobijes ili si vec imala i kada je to bilo.
:zpozdrav:

da li smem da popijem pilulu za dan posle ako sam je pre toga koristila pre 5 meseci? sad mi je stvarno neophodna. pre 5 meseci sam je prvi put popila i sad bih morala jos jednom. ne koristim nikakva sredstva za kontracepciju niti pijem pilulu stalno. da li ce mnogo da mi steti?
E svaka ti cast na ovome.
Pilula ne bi smela da se uzima vise od dva puta godisnje.
A ti se potrudi da ti ova pilula ne bude kontracepcija.

Back