Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Не разумем питање. Како, да ли може сутрадан да се провери? :dontunderstand:
Треба да зна да израчуна плодне и неплодне дане, иако то није сигурно.Плодни дани би требало да су од 9. до 21. дана циклуса, али је то индивидуално.
Значи, можете да их израчунате било кад.

Не разумем питање. Како, да ли може сутрадан да се провери? :dontunderstand:
Треба да зна да израчуна плодне и неплодне дане, иако то није сигурно.Плодни дани би требало да су од 9. до 21. дана циклуса, али је то индивидуално.
Значи, можете да их израчунате било кад.
da bi izracunali plodne dane moraju menstruacije da budu redovne, ovulacije bi trebalo da pocne posle 14 dana od menstruacije, ali kod nekih pocinje i nekoliko dana ranije....

Hitno mi je potreban strucan odgovor.
Naime, imao sam nezasticen sex sa djevojkom. Posle 24 sata uzela je tabletu escapelle.
E sad dolazi problem. sat vremena nakon uzimanja tablete opet smo imali sexualni odnos i ja sam svrsio u nju.
Pitanje glasai: da li ce tableta djelovati uobicajno ili ne???

Molim hitan i strucan odgovor

Milutine, izvini, a kakav odgovor ocekujes nakon posta koji si napisao?

Zae.bali smo se, popila je pilulu, i posle smo se opet zae.bali.

Te pilule nisu igracka za decu koja ne umeju da koriste kontracepciju! Te pilule se uzimaju samo u izuzetnim slucajevima i ne mogu da zamene redovnu kontracepciju! Dakle, podrazumeva se da REDOVNA KONTRACEPCIJA POSTOJI. Kod vas to ocigledno nije slucaj.

Sto se samog odgovora tice, nisam sigurna da iko zna, jer ova situacija nije bas standardna. Ali mislim da je ona pod dejstvom pilule i da valjda deluje. Valjda? A da stvarno doete ko ginekologa? Seks nije zezanje.

Zvezdice upravu si.
Ali nema nazad. Mozda sam trazio neki utjesan odgovor.
U stvari, s obzirom na to da sve tablete za dan poslije djeluju hormonski i sprecavaju da se oplodjena jajna celija veze za zid materice, (a negdje procitah i da "ubijaju" spermatozoide), konkretno escapelle koja je izuzetno jaka (hormonski), ponadao sam se da ce spreciti oplodnju.
Na osnovu takvog razmisljanja formirah pitanje i zatrazih strucnu pomoc.
Hvala svima.

Imam jedan problem da li bi neko mogao malo da mi pomogne?!

Moj decko i ja imali smo odnos...i na kraju odnosa, smo videli da je kondom spao, tj. da je ostao u meni. Ja sam ga izvadila...i sada ne znamo da li postoji mogucnost trudnoce ili ne...on se nije razlio, valjda!!! bio je pun kad sam ga izvadila...da li da popijem tabletu dan posle ili ne...i sta moze da mi bude ako popijem tu tabletu?!

Пошто знаш да користиш нет, потражи све о пилули за дан после, потражи о контрацепцији, ишчитај ову тему од почетка до краја..
Ја на твом месту не бих пила пилулу, десиће вам се то још много пута, не можеш сваки пут пити пилулу.
Иди до гинеколога, нека ти он препише неко средство..

Е, и ја још верујем у Деда Мраза! :sad2: Ја ишла код гинеколога по контрацепцију пре него што сам први пут имала сексуалне односе, да се обезбедим!

Da li je moguce da zatrudnim na 4 dan ciklusa?
Imala sam odnos sa deckom i ''izvadio'' je ali kaze da misli da je zakasnio malo i da popijem pilulu za svaki slucaj.
Citam dosta o tome da je stetna pilula pa ne znam da li da popijem tabletu?

Pilule za dan posle su hormonske "bombe" i zaista to nije opcija za igranje.

To sto on misli da treba da se pije za svaki slucaj, je van svake pameti. Nema ON tu sta da misli, nece njemu to da napravi haos u organizmu.

A ti duso, kod ginekologa po kontracepciju, nije to nista strasno. I da te pregleda i da se dogovorite. Bices mirnija, veruj mi

...meni nešto nije jasno i čini mi se da nikad i neće biti...
...prvo i osnovno zašto devojke u današnje vreme nisu informisane...
...zašto se izbegava pregled i konsultacija sa ginekologom...
...zar je moguće da dan danas postoji taj neki tabu u komunikaciji sa majkama...
...zar tako malo misle o sebi i svom životu u budućnosti, nije život samo sad i
ovog momenta....
...i pre 30 godina je bilo sasvim dovoljno informacija ko je hteo da se informiše
i sazna kako da čuva sebe od neželjenih posledica...sad da i ne pričam, a eto
opet i pored svega toga...imamo ovakve situacije....
....strašno....

...meni nešto nije jasno i čini mi se da nikad i neće biti...
...prvo i osnovno zašto devojke u današnje vreme nisu informisane...
...zašto se izbegava pregled i konsultacija sa ginekologom...
...zar je moguće da dan danas postoji taj neki tabu u komunikaciji sa majkama...
...zar tako malo misle o sebi i svom životu u budućnosti, nije život samo sad i
ovog momenta....
...i pre 30 godina je bilo sasvim dovoljno informacija ko je hteo da se informiše
i sazna kako da čuva sebe od neželjenih posledica...sad da i ne pričam, a eto
opet i pored svega toga...imamo ovakve situacije....
....strašno....

Afro, informisane su one cim znaju sta mogu da urade posle.

Nece da sa bakcu sa onim "pre"
Decka mrzi ili ne voli da koristi kodom, a pravi se pametan oko toga sta ona treba da radi. A ona hoce da ugodi njemu.
U komunikaciji sa majkama ima i dalje mnogo tabua. Deca i bi, majke ne zele da pricaju vecinom. Kaze mi moja cerka da tako kazu njene drugarice (na sta sam ja ovako :eek:), u stilu, blago tebi sa tvojom mamom :(
I ako pricaju, ospu ih grdnjama, jer su za to suvise mlade, pa one ne zele vise ni da pitaju.

A ginekolog se izbegava zbog straha, zbog toga sto grugarice tvrde da je grozno, a ni mame bas nisu ljubitelji tih pregleda i to i ne kriju.

Da ih savetuje neko odrasli...njima se ne veruje, sta oni znaju...i to tako ostane i kad malo porastu...:confused:

Afro, informisane su one cim znaju sta mogu da urade posle.

Nece da sa bakcu sa onim "pre"
Decka mrzi ili ne voli da koristi kodom, a pravi se pametan oko toga sta ona treba da radi. A ona hoce da ugodi njemu.
U komunikaciji sa majkama ima i dalje mnogo tabua. Deca i bi, majke ne zele da pricaju vecinom. Kaze mi moja cerka da tako kazu njene drugarice (na sta sam ja ovako :eek:), u stilu, blago tebi sa tvojom mamom :(
I ako pricaju, ospu ih grdnjama, jer su za to suvise mlade, pa one ne zele vise ni da pitaju.

A ginekolog se izbegava zbog straha, zbog toga sto grugarice tvrde da je grozno, a ni mame bas nisu ljubitelji tih pregleda i to i ne kriju.

Da ih savetuje neko odrasli...njima se ne veruje, sta oni znaju...i to tako ostane i kad malo porastu...:confused:

...joj, mame, mame....e nisu mi one jasen, kao da ne znaju da će i njihove ćerke
biti mame...ili bi bar bilo prirodno da budu bez velike muke...
...Cru sve sam te razumela, i naravno da sam to već i sama znala, samo sam opet
iznenađena i prosto mi bude krivo kad pomislim da se takvim razmišljanjima nečiji
život u mometnu menja...:think:nekad za ceo život:mrgreen:

...joj, mame, mame....e nisu mi one jasen, kao da ne znaju da će i njihove ćerke
biti mame...ili bi bar bilo prirodno da budu bez velike muke...
...Cru sve sam te razumela, i naravno da sam to već i sama znala, samo sam opet
iznenađena i prosto mi bude krivo kad pomislim da se takvim razmišljanjima nečiji
život u mometnu menja...:think:nekad za ceo život:mrgreen:

Affro, a ovo što je Kru ispričala se odnosi na urbanu sredinu, koja je prilično oslobođena tabua.
Možeš da odeš kod nepoznatog lekara, anonimno u savetovalište i ne zna ti cela familija prodavačicu u trafici i apoteci koja će da cinkari po selu šta si pazarila.
Zamisli šta je tek po vukoebinama gde je i net još uvek luksuz, gde je sramota za neudatu devojku da ide kod ginekologa (naravno, svi se prave ludi da se svi heftaju u svakom kuruzu), gde po kondom moraš u drugi grad, a tek frajera da ubediš nešto - mrka kapa.

Drugo, to što je neka žena majka, ne znači da išta zna o ovome - zapanjujuće, ali istinito. Šta sam sve, i ovde na forumu, i u RL, čula od odraslih žena, majki....da ne poveruješ. I čemu ona da nauči dete?

Affro, a ovo što je Kru ispričala se odnosi na urbanu sredinu, koja je prilično oslobođena tabua.
Možeš da odeš kod nepoznatog lekara, anonimno u savetovalište i ne zna ti cela familija prodavačicu u trafici i apoteci koja će da cinkari po selu šta si pazarila.
Zamisli šta je tek po vukoebinama gde je i net još uvek luksuz, gde je sramota za neudatu devojku da ide kod ginekologa (naravno, svi se prave ludi da se svi heftaju u svakom kuruzu), gde po kondom moraš u drugi grad, a tek frajera da ubediš nešto - mrka kapa.

Drugo, to što je neka žena majka, ne znači da išta zna o ovome - zapanjujuće, ali istinito. Šta sam sve, i ovde na forumu, i u RL, čula od odraslih žena, majki....da ne poveruješ. I čemu ona da nauči dete?

Jasno mi je sve što si rekla...i znam kako se reaguje na sve to kad odem kod mojih
u selo....a malo malo pa neka maloletna jedva 14 godina, a trudna...i sve se nešto
gade priče o sexu...a baš tako ko što i sama reče...polomiše kukuruzišta od silne
sramote, moš milsiti.....

Da neke žene ne znaju, nekima je lakše da se prave da ne znaju, čak sam čula
kometare, tipa, šta će dete misliti ako se raspričam o tome, kakva sam ja to bila
u njenim godinama......ooooo živote:mrgreen:

Back