Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma kakvo selo, ima toga onoliiiko u Bg.

Ja zaista, ali zaista ne znam ko devojkama usadjuje strah od ginekologa. Hajde da je zubar pa da i razumem :lol:

Scena iz cekaonice: sedim ja, pored mene jos nekoliko zena, nijedna (po mojoj proceni) mladja od 40. Doduse, ginekolog je musko, a znam da mladje zene vise vole kod zenskih ginekologa (sto hajde, i mogu da razumem). U svakom slucaju, sedimo mi tako, i povede se prica. Kako se ispostavilo, glavni cilj razgovora bio je u tome da se zene takmice koja duze NIJE bila kod ginekologa i koja to REDJE praktikuje.

Zena #1: Jao, ja nisam bila bar 15 godina.
Zena #2: Ja ovde nisam zbog sebe, nego mi je cerka trudna, pa da uzmem neki recept. (Pa brzo doda, da neko ne pomisli nesto lose o njenoj cerki): Nije ni ona isla, ali sada mora, trudna je (izvinjavajuci ton).
Ja: :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Pa zato sto se i dalje racuna da ako ides kod ginekologa, ili si trudna, ili ko zna sta si radila pa si zakacila neki bolestinu (pa ako to pomisle nece da ti pridju na 2 metra, da ih ne daj boze ne zarazis rukovanjem) :confused:

Redovni pregledi.......sta je to i sta ce mi to?
Opcija 1: Ja sam postena zena i sve je u redu samnom
Opcija 2: Zasto bih isla tamo da se "sirim noge i da me gleda" kad ne osecam nikakve simptome.

:roll:

Bas tako.

Iskreno, ne znam sta je zenama tu tako gadno- sto moraju da se skinu pred nekim, ili sto, eto, idu kod ginekologa, kao da je to dokaz da su propale zene, nemoralne, itd. Zar ih niko nije obavestio da sve i da nemaju seksualne odnose, ili da ih imaju samo sa jednim covekom celog zivota, opet treba da idu na redovne kontrole? A na kraju krajeva, pa sta i da imaju seksualne odnose onoliko cesto i sa kim god zele, zar to nije osnovno ljudsko pravo? Bolje se seksati kad hoces i sa kim hoces ali odgovorno, uz kontracepciju i svest o reproduktivnom zdravlju, nego onako malogradjanski, ja sam fiiina i postena, ne idem ja kod ginekologa, a eto, moj decko nece kondome, pa ga vadi, a ja pijem postinor na svakih par nedelja, drugarica mi je rekla da je to ok".

Ima i ona treća opcija, koja uopšte nije tako zanemarljiva, a to je da je naš svet lenj za lekara.
Preventivni pregledi su kod nas retkost, nevezano za oblast medicine i pol.

A ovo, šta je gadno kod ginekologa...mogu za sebe da kažem da ne volim ginekološke preglede, neprijatni su mi, ali sve u svemu to je nešto što se mora i kraj. Kao i zubar, meni su ta dva ista muka. ali znam da moram, pa idem.

E tu si u pravu....

Meni pregledi ne smetaju uopste, ali me mrrrrzzziiiii da idem i jedva se nakanim da idem...ali odem. To je nesto sto se mora.

Isto kao sto me mrzi da idem kod bilo kog lekara

A mrzi te i da ideš u poštu i plaćaš računa pa opet to radiš svakog meseca... ebiga, što se mora nije teško ;) Najviše volim kad odem i kad kaže:''Vidimo se za godinu dana!'' :zurka:

Ma to sto nas narod generalno ne voli da ide kod lekara, to je druga stvar. I sto se svi plase zubara :D Ali stigma koja postoji za ginekologa postoji, cini mi se, samo jos u jednoj grani medicine, a to je psihijatrija.

I dobro, svako ima prava da odluci sta ce da radi u zivotu, ali zar je strepnja oko toga "da li je u mene ili nije", pijenje Postinora svaki mesec zaista, postavljanje pitanja na Krsti "manje cimanje" i lakse nego odlazak kod ginekologa?

Ja zaista, ali zaista ne znam ko devojkama usadjuje strah od ginekologa. Hajde da je zubar pa da i razumem :lol:

Scena iz cekaonice: sedim ja, pored mene jos nekoliko zena, nijedna (po mojoj proceni) mladja od 40. Doduse, ginekolog je musko, a znam da mladje zene vise vole kod zenskih ginekologa (sto hajde, i mogu da razumem). U svakom slucaju, sedimo mi tako, i povede se prica. Kako se ispostavilo, glavni cilj razgovora bio je u tome da se zene takmice koja duze NIJE bila kod ginekologa i koja to REDJE praktikuje.

Zena #2: Ja ovde nisam zbog sebe, nego mi je cerka trudna, pa da uzmem neki recept. (Pa brzo doda, da neko ne pomisli nesto lose o njenoj cerki): Nije ni ona isla, ali sada mora, trudna je (izvinjavajuci ton).
Ja: :eek::eek::eek::eek::eek::eek:

A da ne pominjemo "humanost" zdravstvenih radnika.
Pre par godina, u čekaonici dvadesetak žena, neke trudnice, neke ne, izlazi sestra i počinje da urla niz hodnik "Ko je došao na abortus, neka uđe u ordinaciju!". Tišina. Nakon par minuta, ustaje mlada žena, sva siva od blama (i prestojeće muke) i korakom samrtnika ide ka ordinaciji a sestra će "Pa šta čekaš, što se ne javljaš?!!". :dash:

Pa onda, mali "detalj" u gradskoj bolnici. Stavili su ginekološke ordinacije pored ordinacija u koje dolaze muškarci koji se leče od steriliteta. Ili u drugoj bolnici, ginekologija je u istom hodniku gde su i prostorije za preglede radi dobijanja lekarskog uverenja (za vozačku dozvolu). I onda lepo čekaš a tipovi bulje u tebe, što reče neko, kao da si prostitutka sa štajge koja je došla da leči polnu bolest. :roll:

Pre par godina, u čekaonici dvadesetak žena, neke trudnice, neke ne, izlazi sestra i počinje da urla niz hodnik "Ko je došao na abortus, neka uđe u ordinaciju!". Tišina. Nakon par minuta, ustaje mlada žena, sva siva od blama (i prestojeće muke) i korakom samrtnika ide ka ordinaciji a sestra će "Pa šta čekaš, što se ne javljaš?!!". :dash:

Pa onda, mali "detalj" u gradskoj bolnici. Stavili su ginekološke ordinacije pored ordinacija u koje dolaze muškarci koji se leče od steriliteta. Ili u drugoj bolnici, ginekologija je u istom hodniku gde su i prostorije za preglede radi dobijanja lekarskog uverenja (za vozačku dozvolu). I onda lepo čekaš a tipovi bulje u tebe, što reče neko, kao da si prostitutka sa štajge koja je došla da leči polnu bolest. :roll:

Au, uzas. Samo, po meni, ovo prvo sto si navela i ovo drugo nije isto. Prvo je ugrozavanje necije privatnosti i samim tim ponizenje. Da ne pominjemo malteretiranje osobe koja je i onako u teskoj situaciji.

A ovo drugo je odraz malogradjanstine naseg drustva. Kakve veze ima gde se nalazi ginekologija? Problem je u mentalitetu tih ljudi, koji odlazak kod ginekologa ne vide kao normalnu stvar, vec kao nesto nepristojno, bezobrazno i nemoralno. Iskreno, je.be mi se sta ce neki baja da misli kad me vidi da odlazim kod ginekologa, a jos manje kakvo ce misljenje o mom karakteru da ima. Zene ne bi trebalo da razmisljaju o ovakvim glupostima nego da odu na pregled najnormalnije.

Ali ono prvo sto si navela... :sad2:

Najveće zlo za koje sam čula na tu foru je kad smeste ženu koja je rodila mrtvorođeno u sobu sa porodiljama. Znači, osobu toliko zakržljalog mozga treba oterati u zatvor, gde će batine da jede za doručak, ručak i večeru.

Ja: :eek::eek::eek::eek::eek::eek
:

joooooj!:dash:
mrzim te retardirane glupace koje, na svu nesrecu, i cerkama usade taj osjecaj sramote od ginekologa!
pa glupace u toku citave trudnoce ne odu doktoru i lijece se koje kakvim travkama!
Konkretan primjer moja tetka i njena 35-godisnja cerka, inace fakultetski obrazovana retardirana koza koja vec 5god (od porodjaja) nije bila na pregledu..Udebljala se 35kg, dobija menstruaciju na svakih 15 dana..Svjesna hormonskog poremecaja ali..SRAMOTA!:dash:
i kad kazu kasno otkriven rak grlica maternice i cesti abotrusi kod maloljetnika! i treba! dok se ovaj narod ne opameti i ne pocne uticati na sopstvenu djecu!:rtfm:
majke do udaje negiraju postojanje muskarca u zivotima svojih cerki umjesto da su je sa 16 stavile pred sebe i posavjetovale, kupile kontracepciju ako su vec u vezama..
ali jok! zabi glavu u jastuk, to se desava komsiji ne njima!!!

konkretno i moja mama je ovakva ali hvala Bogu na ovom netu!

Poslednja izmena:
mrzim te retardirane glupace koje, na svu nesrecu, i cerkama usade taj osjecaj sramote od ginekologa!
pa glupace u toku citave trudnoce ne odu doktoru i lijece se koje kakvim travkama!
Konkretan primjer moja tetka i njena 35-godisnja cerka, inace fakultetski obrazovana retardirana koza koja vec 5god (od porodjaja) nije bila na pregledu..Udebljala se 35kg, dobija menstruaciju na svakih 15 dana..Svjesna hormonskog poremecaja ali..SRAMOTA!:dash:
i kad kazu kasno otkriven rak grlica maternice i cesti abotrusi kod maloljetnika! i treba! dok se ovaj narod ne opameti i ne pocne uticati na sopstvenu djecu!:rtfm:
majke do udaje negiraju postojanje muskarca u zivotima svojih cerki umjesto da su je sa 16 stavile pred sebe i posavjetovale, kupile kontracepciju ako su vec u vezama..

Slazem se...

Sa napomenom da se prica i savetuje pre... da se utuvi u glavu barem deo do 16te.

Pozdrav :)

Ja sam popila pilulu za dan poslije. Popila sam Vikelu i bio je ponedeljak.
U nedelju sam prokrvarila i mislila sam da je to reakcija na tabletu, medjutim krvarenje je trajalo 7 dana, kao regularna menstruacija, iako sam redovnu menstruaciju trebala dobiti tek 15 dana nakon popijene tablete.
Zanima me da li je to normalno, da li cu dobiti i "redovnu" menstraciju.
Kakva su vasa iskustva.
Unaprijed hvala :)

upravo je moja mama i uradila to kad sam ja bila u pitanju...
a stvarno je sramota ne sesti sa detetom i popričati bar o tome,
to je bre najosnovnija stvar na svetu.
svi smo morali da nastanemo od istog-sexa izmedju muškarca i žene,
i zašto onda bar da se ne edukujemo o tome, da pričamo slobodno o tome,
umesto što se glume 'dame' i 'gospodje', pojedine svašta i rade sa drugim muškarcima,
a ovamo sve su fine i poštene-malograđanke ako mene pitate.
neverovatno mi ali još postoje ljudi koji se ebbu isključivo u mraku..

Back