Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Trebam poceti sa antibebi pilulom prvog dana menstrualnog ciklusa, odnosno 16. januara. Medjutim, pre dva dana sam popila pilulu za dan posle, pa me zanima, ukoliko dodje do krvarenja (kao posledica uzimanja pilule), da li pocinjem sa antibebi pilulama od dana tog krvarenja ili kao i obicno od dana prave menstruacije? Kada zastita pocinje ako se sa pilulom krene od dana tog krvarenja?
Hvala unapred <3

drage moje devojke.Imala sam isti problem kao i Vi,ali posto je sada hbala Bogu sve ok.Zelim da podelim sa vama svoje iskustvo.Decko i ja smo spavali,desila nam se nezgodacija,pukao nam kondom..kupila sam pilulu ESCAPELLE i popila u roku od 2 sata(imate fore 72 sata ,ali sto pre to bolje),bila je oko 1200 din mislim.Nisam je povratila,nije mi izazvala mucninu,glavobolju i sl.Ali su mi od nje jako jako grudi oticale i stomak bio naduven,boga mi dobrih mesec dana.Promene raspolozenja uzasne...plakala sam stalno,bas bila rzdrazljiva,nekad i nervozna ,bas mi je variralo raspolozenje.Inace to nam se desilo samo dva dana nakon prestanka menstruacije(sto znaci da su mi bili nepolodni dani i da mozda nisam ni morala da popijem ,ali nisam htela da igram na tu nesiguru loptu).Ipak je popijem i javi mi se kao i vecini nakon samo 7 dana neko CUDNO KRVARENJE(trajalo je 4-5 dana bilo je roze,braon,bledo crveno,jako malo..tipa kao kad je peti dan menstruacije)stomak me nije boleo,mozda malo krsta i bile su mi grudi otecene.E to me jako uplasilo,jer nisam ocekivala menstruaciju tako rano.Shvatila sam da je to ipak bila meca ,samo dosta blaza nego sto su inace (krace je trajala,bilo malo krvi,slabi bolovi,sto govori u prilog tome da MATERICA NIJE STIGLA DA SE NAPUNI KRVLJU TAKO BRZO).Ako vam se javi slican problem racunajte sl regularnu mecu od TOG krvarenja 28 dana(ili 30 zavisi).Tako se meni desilo,dobila sam sada evo pre 2 dana(u pocetku je isla slabo,kao da se mucila da krene,pa hoce,pa nece pa opet roze braon i odjednom samo je krenulo sve normalno i obilno kao iuvek).opet i ako vam se ne javi to cudno krvarenje posle uzimanja tablete ne znaci da nije delovala,sta vise ovo krvarenje je nezeljeno dejstvo,Savetujem vam da izbegavate ove lekove,jer su bas bomba za organizam...i neizvesnost ubija,ali ih popijte ako bas morate.Ne sekirajte se ako vam kasni dobicete sigurno ,samo racunajte od tog blagog krvarenja 28 dana.BICE SVE OK...srecno <3

Joj ljudi hajd nek me neko posavjetuje šta da radim. Sinoć sam nakon punooo puno pokušaja izgubila nevinost sa dečkom. Nismo koristili zaštitu. Znam da sam neodgovorna, ali me je jako boljelo pa mi je kondom samo otežavao situaciju. Elem, problem je u tome što prije nego što je ušao u vaginu imali smo peting i on je ejakulirao meni po stomaku, obrisao je maramicama penis i sve ostalo i nakon 10-15 min je ušao u vaginu, a ja sam budala se toliko zanijela da mi nije palo na pamet da ode da se opere. -_- Sad se ja brinem da je ostalo sperme na penisu ili u kanalu. Nisu mi bili plodni dani jer mi je poslednja menstruacija počela 09.04. što znači da su plodni dani valjda trebali biti od 20.04. do 25.04. Ali i dalje se brinem, razmišljam čak i o "piluli za dan poslije", mada sam čula da ni nju nije dobro baš biti ako osim ako je baš neophodno, pa sad ne znam šta da radim. Oprostite ako je pitanje glupo, ali nova sam u svemu ovome i neiskusna, a i neviđeni paničar.
Nadam se da će neko brzo da mi odgovori. Pozdrav

Joj ljudi hajd nek me neko posavjetuje šta da radim. Sinoć sam nakon punooo puno pokušaja izgubila nevinost sa dečkom. Nismo koristili zaštitu. Znam da sam neodgovorna, ali me je jako boljelo pa mi je kondom samo otežavao situaciju. Elem, problem je u tome što prije nego što je ušao u vaginu imali smo peting i on je ejakulirao meni po stomaku, obrisao je maramicama penis i sve ostalo i nakon 10-15 min je ušao u vaginu, a ja sam budala se toliko zanijela da mi nije palo na pamet da ode da se opere. -_- Sad se ja brinem da je ostalo sperme na penisu ili u kanalu. Nisu mi bili plodni dani jer mi je poslednja menstruacija počela 09.04. što znači da su plodni dani valjda trebali biti od 20.04. do 25.04. Ali i dalje se brinem, razmišljam čak i o "piluli za dan poslije", mada sam čula da ni nju nije dobro baš biti ako osim ako je baš neophodno, pa sad ne znam šta da radim. Oprostite ako je pitanje glupo, ali nova sam u svemu ovome i neiskusna, a i neviđeni paničar.
Nadam se da će neko brzo da mi odgovori. Pozdrav
neka se mali zove zvezdan:vatromet:

Moguce je
Ove tablete mogu da poremete hormone vrlo lako.
Skoro sam bila u situaciji popiti ili ne...i nisam...tresla sam se dve nedelje i bogu hvala nisam zatrudnela...ali imala sam situaciju sa zastitom koja je zakazala. Tableta zvuci kao spas kada ne treba na svojoj kozi da je primenim...kada sam razmisljala rekoh sebi bolje ne...ali rizik je bio manji...

Back