Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slažem se da Postinor ne treba da bude kontracepcija, ali opet mislim da je bolje i popiti ga za svaki slučaj nego čekićati pa šta nam Bog da...
Ali baš ne mogu da verujem da ga koriste kao kontracepciju. Pa zašto onda ne koriste pilule? Jel moguće da su upućene u Postinor, a ne znaju da postoje anti-bebi pilule? Uostalom na Postinor-u piše da se ne sme koristiti češće od 2-3 puta (čini mi se) godišnje. Morale su to pročitati kad su prvi put čitale uputstvo za upotrebu...

Slažem se da Postinor ne treba da bude kontracepcija, ali opet mislim da je bolje i popiti ga za svaki slučaj nego čekićati pa šta nam Bog da...
Ali baš ne mogu da verujem da ga koriste kao kontracepciju. Pa zašto onda ne koriste pilule? Jel moguće da su upućene u Postinor, a ne znaju da postoje anti-bebi pilule? Uostalom na Postinor-u piše da se ne sme koristiti češće od 2-3 puta (čini mi se) godišnje. Morale su to pročitati kad su prvi put čitale uputstvo za upotrebu...
Ja citam mnoge postove na ovoj temi i znam da su neupucene, ali i meni tesko da poverujem da ga piju npr svaki put posle sexa:confused:
Ako nista drugo, desilo bi se nekoj nesto , jer sme 2x godisnje, pa bi bilo na vestima garant mi volimo takve price:roll:
A za te situacije jos nisam cula :mrgreen:

Dosta mojih prijateljica koristi POSTINOR ... jos ni od koga nisam cula da je on zaista toliko stetan!!!

Nemojte da vas je frka od Postinora. On ne radi nista stetno.

...meni je delovala pilulica,vise puta...

..ja sam te pilule uzela 3 put u zivotu i to u 6 meseci...

.. iako on nije svrsio ja sam popila obe pilule za jutro posle.....ja sam cula i da se one mogu uzimati u razmaku od 2 meseca

Ja sam uzela postinor 5 puta za 2 mes i zato je sada pa-pa dok on nebude odgovorniji.Ma muskarci se mnogo zezaju sa tim...
:eek:

Ne bi trebalo da ga uzimas na mesecnoj bazi.....
Dalje, nikako ga nemoj kombinovati sa Yasmin tabletama..

koristila sam Postinor u chetvrtak...tj.prekljuche pa me interesuje mogu li danas opet?

Da li mi neko moze reci da li obije popijene pilule mogu djelovati i na sexualne odnose vodjene 2 sata posle ispijanja 2. tablete? Hitno je, hvala...
Smije li u bilo kom slucaju da se ponovo popije postinor ili nesto drugo slicno?

popila sam pastinor pre 20-tak dana...da li ja smem ponovo da ih koristim ili kako da abortiram,a da moji ne znaju jer imam tek 16 god,unapred zahvalna!!!

..imam 16 godina..

Ima josh jedan wecji problem,ona ima 13 god. ,a ja 14 god.

Ja sam ga uzela prvi put u zivotu, iako nije bilo potpunog odnosa, za svaki slucaj....Trebalo je da od ovog meseca pocnem da pijem Yasmin koje mi je ginekolog preporucio, ali nisam ih uzela, jer sam mislial da je bolje da ne kljukam organizam odmah hormonima.

ja sam letos prvi x iskoristila the morning after......bas sam se nesto bila istraumirala, a vodim racuna cak i vise nego sto treba....uvek koristim anti-bebi + condoms....i ne znam sta se desilo...condom nije pukao, ali sam ja umislila da jeste....i sutradan mi decko uzme te tablete.

2.03.smo, moj dechko i ja, pokushali da imamo seksualne odnose, pokushavali smo,istroshili sve kondome, nije mogao da udje u mene skroz jer me je bolelo, uveche smo nastavili i ushao je ceo u mene, bez kondoma, ali on nije svrshio. da li da uzmem postinor?

..prvo sam naopako krenuo da stavljam kondom, pa sam onda okrenuo kako treba..
Imam kod sebe Postinor, da li da uzima te tablete?

Ukratko, imala sam odnose s deckom za vreme menstrualnog ciklusa, znam da su tada male sanse za trudnocu al sam ipak popila piule...

..Ja sam to pre uvek imao na "rezervi" jer me boleo *****, ja sam musko pa to ne pijem.

.. kondom nije pukao, ali se plasim da nije nekako moglo da izcuri na dole od vrha kondoma sperma pa nekako zaglavila u meni..da l da popijem postinor??

Ljudi,da li je potrebno da uzimam ovu pilulu ako sam upražnjavala analni seks?
Dečko mi je rekao da ne mora,da nikako ne mogu da zatrudnim od analnog seksa,ali se ja i dalje plašim...

A koji je bio razlog da pilulu uzmeš 5. dana ciklusa, dan po prestanku menstruacije (ako sam dobro razumela)? :think:

ja sma popila postinor tabletu za swaki slucaj..

Ja citam mnoge postove na ovoj temi i znam da su neupucene, ali i meni tesko da poverujem da ga piju npr svaki put posle sexa:confused:
Ako nista drugo, desilo bi se nekoj nesto , jer sme 2x godisnje, pa bi bilo na vestima garant mi volimo takve price:roll:
A za te situacije jos nisam cula :mrgreen:

Не верујем да ћеш чути, јер нисам сигурна да ће неко скоро правити истраживање колико је нероткиња због честог коришћења Постинора..
Али, за неких 20 година могуће је да ће бити урађена нека студија о томе.

Браво, Новембер, волела бих да се особе које си цитирала јаве после неких 10 година и напишу имају ли неких последица...

(Да се разумемо, ја сам двапут попила Постинор, у размаку од годину дана. Нисам имала никаквих последица, али сам ја жена у годинама, са двоје деце..)

Не вреди. Само се смири, а ако не добијеш на време обрати се гинекологу.
Но, није баш тако јако лако ни затруднети, надам се да ће бити добро. :zag:

ma nadam se i ja nego taman me zakacilo kad sam bila u pocetku plodnih dana a koristili smo zastitu, a
konracepciju tj tablete nisam uzimala ceo oktobra........
trebala sam dobiti juce,.. :(

Саманта, до 15 дана кашњења се може истолерисати, посебно што си направила прекид с пилулама.;)
Значи, без панике. :)

15 dana? Stvarno? To zbog prekida sa pilulama? Nisam znala da to ima veze sa dobijanjem menstruacije

kada sam uzimala tablete s obizrom da ih pijem skoro 2 godine uvek sam redovno dobijala onako kako treba..

a sad kad sam napraila pauzu e to ne znam kada treba da se dobije...

..ja mislim da bi ti vec sad pokazao..chisto da znash..pa ga ponovi u pon/uto, ako si skeptichna..
И ја мислим да би показао..:)

15 dana? Stvarno? To zbog prekida sa pilulama? Nisam znala da to ima veze sa dobijanjem menstruacije

kada sam uzimala tablete s obizrom da ih pijem skoro 2 godine uvek sam redovno dobijala onako kako treba..

a sad kad sam napraila pauzu e to ne znam kada treba da se dobije...
Не само због прекида пилулама, али у случају конзумирања анти-беби пилула (читај хормона), па кад престанеш да их узимаш, организму треба неко време да се врати на свој природни режим.
Код неког се то испољи ранијим крварењем, код неког кашњењем.

Али како било, гинеколошко правило је: да бих ти поставио дијагнозу трудноће, не долази ми док ти не закасни бар 15 дана (јер опсег добијања менструација у данима заиста варира од 21 дана па до 45, кад је у питању нормална здрава женска особа).

И ја мислим да би показао..:)

Не само због прекида пилулама, али у случају конзумирања анти-беби пилула (читај хормона), па кад престанеш да их узимаш, организму треба неко време да се врати на свој природни режим.
Код неког се то испољи ранијим крварењем, код неког кашњењем.

Али како било, гинеколошко правило је: да бих ти поставио дијагнозу трудноће, не долази ми док ти не закасни бар 15 дана (јер опсег добијања менструација у данима заиста варира од 21 дана па до 45, кад је у питању нормална здрава женска особа).

Pa dobro sacekacu jos par dana, jer sam trebala dobiti navodno juce, ali eto zbog prekida pilula onda ce kasniti verovatno, nisam primetila da je kondom pukao tako da se nadam da je sve ok.

Ali u ponedeljak cu da kupim test za svaki slucaj :(

Hvala na podrsci iako imam znake da cu da dobijem.

Браво, Новембер, волела бих да се особе које си цитирала јаве после неких 10 година и напишу имају ли неких последица...

(Да се разумемо, ја сам двапут попила Постинор, у размаку од годину дана. Нисам имала никаквих последица, али сам ја жена у годинама, са двоје деце..)

posledice nece doci odmah, ako uopste dodju, mogu proci i godine :(

novembar, svaka cast za ovo, strasno je stvarno, zasto ne uvedu sexualno vaspitanje po skolama aman :roll:

najzalije je kad se obrate na temi a vec su progutale :(

samanta, moze da kasni zbog hormonskog disbalansa koji si napravila prekinuvsi s pilulama
drugo, moze i od stresa, sad se sekiras da nisi trudna i to remeti organizam, probaj se opustis
ako sad kupis test i uradis ga moze da bude netacan, mora vise vremena da prodje da bi on registrovao (mogucu) trudnocu, otprilike 2 nedelje od zaceca

postinor se pije max 12 sati od rizicnog odnosa

samanta, moze da kasni zbog hormonskog disbalansa koji si napravila prekinuvsi s pilulama
drugo, moze i od stresa, sad se sekiras da nisi trudna i to remeti organizam, probaj se opustis
ako sad kupis test i uradis ga moze da bude netacan, mora vise vremena da prodje da bi on registrovao (mogucu) trudnocu, otprilike 2 nedelje od zaceca

ZNam :( ubija me ovo, onako ucinimi se da imam siptome
(posto mene jajnici uglavnom bole kad treba da dobijem)
i da sam bas toliki baksuz da zaglavim bas onda kad pauziram :sad2:

Grrrrrrrrrrrrrr!!!!

jeste, al zasto moze jednostavno kad moze komlikovano,...

ma znam ali svakako dok ne dobijem platu ne mogu da kupim test do ponedeljka

ima jedna devojka mnooogo se plasi trudnoce, a upraznjava povremo sex bez zastite i tako ona sitora svaki mesec se nervira i naravno kasni joj i daje svaki mesec pare za testove, i kad odradi test i vidi da nije, smiri se i dodje joj "tetka iz crvenke" sutradan :lol: i tako u krug

Back