Pilula "za dan posle" ...

• Začetnik teme Začetnik teme Nelica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ono tipa ne dobijam 4 meseca, porasto mi stomak, imala sam odnos bez zastite, da nisam mozda trudna

O ovome pricam...Zena koja se samosvesna i vodi racuna o svom zdravlju nece cekati 4 meseca i pitati se, vec ce otici kod lekara...bez obzira da li je imala odnose ili ne...
Na jednoj strani se jedni bore protiv raznih kancera dojki i grlica materice, a na drugoj strani se igraju lekara i pacijenta...

Podrzavati ovo je po meni mnogo, mnogo gore i uvek cu pljuvati po ovakvim zenama...Za to ne postoji opravdanje...

A zar ne mislis da je normalnije i logicnije da prvo ode kod lekara po savet STA i KAKO da koristi, a ne prvo da kupi, upotrebi, a posle " nisam znala "...? I milion komplikacija...O tome pricam...

ali nema drugog resenja o tome ja pricam

postoje slucajevi u kojima mora to da popije, nema druge

naravno za sve ostale situacije si u pravu

al mi se ne svidja sto napadas a ne znas o cemu se radi

Cekaja, ti sad meni hoces da kazes, da je nasumicno koriscenje sredstava i bilo ciji saveti ovde oko koriscenja istih MERODAVNO i ISPRAVNO...? A ne odlazak kod ginekologa, jer drugog resenja nema...? Jer ce GINEKOLOG histerisati...?

Sad vidim da nema poente dalje komentarisati...i da, blago meni na mom misljenju....:hvala:

ne nego ponekada mora da se popije to hocu da kazem
nevezano za odlazak kog ginekologa

drugo mora da se popije najkasnije 12 sati od ejakulacije, ko za to vreme moze da ode kod gin na savet odlicno i treba da ode (mada ne znam da li postoji neko drugo resenje, gin ce histerisati na pomen ove pilule ali nema druge) ali ko ne moze nema mu druge

o tome se radi

trece, bilo bi pametno otici onda barem posle ispijanja, da se cuje neki savet od gin, tipa o posledicama, mogucim varijacijama menstruacije i slicno, mada moje iskustvo govoro da ti gin nece nista drugacije reci od onoga sto pise na kutiji, cak naprotiv recice ti mnogo manje

ono sto je najbitnije u celoj prici je da se procita upozorenje, koje se dobije uz lek, jer ako potencijalna korisnica ima problema sa pritiskom (hipertenzija), promene na grlicu, pije antibiotike, ima mozda neki tromb i slicno ne sme da pije ovu pilulu

aj aj budimo objektivni, vecina ce je popiti iako ima mozda neki od ovih problema jer situacija nalaze, mojne se pravimo naivni ;)

..pa da, bolje da dobije infarkt ili kancer nego da ostane u drugom stanju.. :roll:
..a ako ne zeli bebu - abortus je ubistvo, a samoubistvo lekovima nije greh.. :think:
..a kako ce da zna za promene na grlicu ako bezi od ginekologa kao djavo od krsta?

oces da kazes da je bolje da rizikuje i ostane u drugom stanju pa da placa onda da joj burgijaju po materici i rizikuje da vise nikada ne ostane u drugom stanju

i od paradajza mozes da dobijes rak, niko nije reko da ce dobiti ako popije, to je mnogo opsirnija tema, vise je za pdf zdravlje

pa na zalost mnoge mlade devojke, ma kakve devojke bre, devojcice, ne idu kod ginekologa al su zato cule za ovo od neke drugarice, pa idu po principu popicu ovo i nece mi biti nista :dash: ova pilua sme da se pije samo 2 puta god, i to je maksimum

naravno da nece da zna da li ima neki problem ili ne ako prethodno ne ide kod lekara, ali sta mi tu mozemo, i kompanije koja pravi ovu pilulu se ogradila, dakle ako imas to i to ne pi a ti ako popijes sama si kriva, mi tu nista ne mozemo

ovo je mnogo veci veci problem koju ova tema ne moze da resi, socioloske prirode, mi nismo krivi sto roditelji ne vaspitavaju svoju decu, mi nismo krivi sto skole ne uce decu o ovme, mi nismo krivi sto neka klinka od 14 godina oce da sedne na k...a ne zna ni de tacno ulazi taj famozni k...o kome je cula sve najbolje od drugarice...mi nista ne moze povodom toga da uradimo

trudite se da sebe obrazujete u tom smeru, trudite se da vase cerke ne budu u situaciji da ne znaju nista o tome, za ove devojke, pardon decu mi ne odgovaramo, samo im eto damo male savete cisto da budu mirnije

ako smo sprecili ono dete od pre neki dan da popije ovu pilulu onda smo uradile nesto lepo, ako smo pomogle devojci kojoj je zbog pilule doslo 8 dana ranije, ako je sad one bezbriznija jer je cula da se mnogima to desava i da je to normalno, onda smo takodje uradili nesto lepo
a njihovo je da li ce il nece otici kod gin, mi na to ne uticemo, stvar njihovog vaspitanja

niko ovde ne leci preko foruma, niko ne koristi nadri lekarstvo, samo pricamo o osvojim iskustvima i na neki nacin se tesimo, eto postoje jos devojaka kojima se ovo desilo, desvava i slicno ... ponekad je to dovoljno za utehu koju nece naci kod doktora

..subota i nedelja su uvek neplodni, to znam..ostali dani variraju..
..a zashticen odnos (ako mislish na ono "siguran sex") to je kad zakljuchash vrata od kuce dva puta..
..i tad nema shta da se sekirash..

cekaj, a sta ako je bio u subotu (posle kupanja:lol:) a vrata bila zakljucana samo jenom?
misim, to se onda vodi kao neplodni dani, al je sex bio nesiguran
sto stvara zescu nedoumicu:rumenko:

:lol:

Ja popila Postinor 2 puta u životu i hvala Bogu što su ga izmislili.
Puk'o kondom oba puta i mogla sam samo plakati da nije bilo Postinor-a.
A da odem kod doktora odmah posle tog odnosa, šta bi mi on rekao?
"Sačekaćemo par nedelja, pa ako ste trudni - čestitamoooo!"
Ja ne mogu da verujem da neko ima nešto protiv Postinor-a.

Аман, ели, нико нема ништа против Постинора!
Али то нису бомбоне како неки доживљавају!
То није контрацепција, то спада у абортивна средства на неки начин.
Не може се Постинор користити за контрацепцију. Може баш кад ,,загусти''.
Али приче које читамо овде, као ,,Имала сам односе, не знам да ли је он свршио, да ли да попијем Постинор?'' а кад ми кажемо да се не пије тек тако, следећи пост исте особе буде,,Ја га попила, за сваки случај..''
Па ко је блесав ту?
Дрвимо о контрацепцији, причамо о гинеколозима, али то никог не занима.
Кад закаже контрацепција, онда се може користити Постинор! :rtfm:

..ni kao preferiranog nachina kontracepcije?

..jedna od poslednjih devojaka ovde je rekla da je popila ipak "za svaki sluchaj"
iako je imala poluodnos shestog dana ciklusa,
i da nece sebi dozvoliti da ga popije opet "osim ako joj se opet desi takva glupost" :eek:
..a glupost se svodi na to da ih je mrzelo da odu po josh jedan kondom.. :confused:

26.10.2009.
"Zvanični podaci Instituta za zaštitu zdravlja "Batut"
pokazuju da je tokom prošle godine bilo 96 porođaja devojčica mlađih od 15 godina.

Nasuprot tome, skoro 5.000 devojaka od 15 do 19 godina je rodilo dete,
dok se oko 1.000 njih odlučilo na abortus. "

http://www.bebac.com/index.php?show=news&part=display&int_newsID=3534

..o broju maloletnica koje su hronichno na postinoru nema precizne evidencije,
poshto se kupuje bez recepta u apotekama..

Back