електрика
Zaslužan član
- Poruka
- 123.191
Мој омиљени доручак - зделица исеченог и зауљеног киселог купуса, хлеб и јогурт.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tu bi nas drugar sa LJiS-a Pura Moca dodao jos i pokoji mesnatiji cvarak i malo crnog luka.Мој омиљени доручак - зделица исеченог и зауљеног киселог купуса, хлеб и јогурт.
Sve ja to lepo uradim ... al nece da 'rska pod zubima kao domaci![]()
Ili da se podmaze sa domacom slaninicom, s njom svaka salata bolje ide.(Salim se.
)
А где би то човек у стану држао (и зашто) десет кила кромпира или лука? Да му проклија у топлом шпајзу?
Mm 6 - 7 subota godišnje, tokom septembra i oktobra, ide na pijacu na stari Merkator. Kao prodavac. I svake godine konstatuje kako ima sve manje mušterija, jer su se preselile na groblje.U stvari, kaže da mlad svet, a to "mlad" podrazumeva ljude do 60 godina, uopšte ne ide na pijacu. Mlađi valjda provlače kartice, idu u megamarkete u nabavku, kupuju u prodavnici pored zgrade u kojoj stanuju, a na pijaci su kupci uglavnom ljudi od 70 - 80 godina.
Takođe, nekoliko godina unazad nikome nije prodao 10kg crnog luka. Nekada je to bilo normalno, sve su naručivali za sledeću subotu. Ovom 10, onom 20 za njega i ćerku, isto tako i pasulja i krompira...Sada, niko ne kupuje više od 2 - 3kg pasulja, a vrlo su česti oni koji kupuju 250g, za jedno kuvanje.![]()
Не живим у недођији па да ми треба пола тоне зимнице. Одем на пијацу, купим зелену салату, у "Фриком дисконту" смрзнуту боранију и грашак.
Уосталом, куповни ајвари и краставчићи су одлични, о цвекли да и не говорим.
U vecim mestima takvu vrstu poverenja ne treba ocekivati, posto su pijacari vecinom preprodavci, a ne proizvodjaci robe. Cak i oni koji prodaju svoje proizvode nastoje da ucare na kvarno, npr. znao sam tipa koji je donosio na pijacu kvalitetan spanac, od njega su kupovali i ostali pijacari i raznosili ga da ga valjaju na svojim tezgama, bukvalno bi citavu pijacu lik preplavio spanacem kome se nije moglo odoleti, a tajna uspeha je bila da ga je gajio na placu divljoj deponiji, na djubristu.
Slazem se za boraniju i grsak, ali cvekla?
Koja cvekla u prodavnici, tj. u tegli je dobra? Ja sam probala od nekoliko proizvodjaca i sve su mi kisele i bledunjave. Valjda nisam naisla na "pravu"?
Kupujem cveklu na pijaci pa sami pravimo salate, ali ne za celu zimu vec po potrebi.
Јел купује неко ајвар са пијачних тезги? Ако да, какав је?
Pa nije pijaca bolja zbog ovog toksina navodnog, nego zbog toga što valjda donose povrće/voće iz bašte a ne iz uvoza..... a nemam ništa ni protiv uvoza dok ne primetim da pomorandža za 3 dana postane 2 puta manja samo zato što je stajala na vazduhu u činiji pa mora čovek da se zapita koliko je to dugo stajalo u magacinu i zašto se nije sparušilo tamo... + što je pijaca jeftinija i dobiješ makar malo normalniju vezu peršuna npr. nego u prodavnici.....Pozdrav svima!
Ova prica oko mleka, otrovne materije, kontrole, opasno, manje opasno... i to sto sve cesce cujem -"ne kupujem u prodavnici" me navelo da otvorim temu.
Gde radje kupujete hranu, ali i sve drugo, na pijacama ili u prodavnicama?
Ako mleko koje se kupuje u prodavnicama ima odredjenu kolicinu (ne)dozvoljenih materija, zasto bi mleko, sir... na pijaci bio drugaciji?
Sta je ono sto vam uliva poverenje u "licnog proizvodjaca" i da li su vam vazni standardi koje propisuje drzava?
Pozdrav svima!
Ova prica oko mleka, otrovne materije, kontrole, opasno, manje opasno... i to sto sve cesce cujem -"ne kupujem u prodavnici" me navelo da otvorim temu.
Gde radje kupujete hranu, ali i sve drugo, na pijacama ili u prodavnicama?
Ako mleko koje se kupuje u prodavnicama ima odredjenu kolicinu (ne)dozvoljenih materija, zasto bi mleko, sir... na pijaci bio drugaciji?
Sta je ono sto vam uliva poverenje u "licnog proizvodjaca" i da li su vam vazni standardi koje propisuje drzava?