Софија
Legenda
- Poruka
- 54.575
700g ajvara u Maksiju 125 dinara.
Каквог ајвара? Оног одвратног што се кожица паприке лепи по зубима.
Једини ајвар који је добар за јело је ''бакина тајна'', а тај кошта 540 дин. за 550г.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
700g ajvara u Maksiju 125 dinara.
Зашто само зиме? Већ смо обрстили једну теглу македонског ајвара иако је септембар.
Што се тиче "финије" зимнице и њене цене - па...тегла ајвара ме дође две пакле цигара. Кад могу да дам за цигаре, могу и за добар ајвар.
Ионако га не купујемо сваки час, једну теглу поједемо и онда нам изађе на уши. Ако купим седам тегли годишње, уби ме.
Од тих тзв зимница волим још и цвеклу а она је и у радњи јефтина. И оне паприке уцело, и то је повољно.
ma slazem se, ali zamisli da imas neki fini spajz ili podrum sa lepim policama pa na njemu uredno slozene tegle i teglice... a kad udjes ono miiirise... uh! divota![]()
ali...Знаш како, више волим да замишљам да на аеродрому чекам лет за Рим, ако ме већ питаш. Те прехрамбене бајке ме и не одушевљавају превише.
ali...
i kad se vratis iz Rima moras da jedes![]()
Зато постоје продавнице. Уђем, изађем и готово.
Али мораш да признаш да нема исти укус као домаће
Од зимнице не спремам готово ништа, али оно што не могу да нађем као из мамине кухиње у продавници, спремам.
Што се теме тиче, купујем у продавницама оно чега нема на пијаци.
Воће и поврће искључиво на пијаци (додуше, не ја него супруг, јер ме нервирају гужве, осе и пчеле).
Срећа је да живимо у малом граду, па имамо своје продавце који нам кажу шта је добро, а за шта да дођемо сутра кад уберу, и због тога сам посебно срећна.
Сир и млеко се не усуђујем да купим на пијаци, али купујем од локалних млекара, јер сам сигурна да код нас није било фамозног афлатоксина.
Pa, sad, ispade da oni koji prave zimnicu ne putuju nigde, ne letuju, ne zimuju, nego sede u špajzu i čuvaju tegle i burad.
Inače, Deleze je bolji od mak. i prevarne Bakine tajne, Deleze imaja 3 vrste ajvara, jedan je jeftin, jedan onako, ali u onaj od manje od 400 din. idu samo paprike, znači- pravi ajvar. Nek ove sezone bude i 400 din. za teglu, ali to je to. Ajvar se ne krsti ničim, ne ide u njega paradajz.
Pa, sad, ispade da oni koji prave zimnicu ne putuju nigde, ne letuju, ne zimuju, nego sede u špajzu i čuvaju tegle i burad.
Inače, Deleze je bolji od mak. i prevarne Bakine tajne, Deleze imaja 3 vrste ajvara, jedan je jeftin, jedan onako, ali u onaj od manje od 400 din. idu samo paprike, znači- pravi ajvar. Nek ove sezone bude i 400 din. za teglu, ali to je to. Ajvar se ne krsti ničim, ne ide u njega paradajz.
А то што си ринтала се не рачуна?![]()
Spaiz , naravno ...
Pravimo i kupujemo domace![]()
Hoće li mi neko objasniti zašto se forsira to da se ne stavlja konzervans ? I ja tako spremam zinicu i retko ga koristim jer svi pričaju da ne treba. U neke mesane salate i krastavce ga stavljam, a u većinu slatkih stvari ne. Vinobran izbegavam , ima gadan miris.
pindjur mm
Пинџур
Не знам докле ћу да вас учим![]()
pindjur mm
Пинџур
Не знам докле ћу да вас учим![]()
kod mene ga svi zovu isto pindJur