- Poruka
- 65.203
Za prženje jaja ipak najviše volim puter, pa suncokretovo ulje.
Mast je ok ako nema ni ulja. Ali generalno ne koristim svinjsku mast per se.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Problem sa želucem kod jela na masti ?Retko kad koristim mast pri spremanju jela, moze se reci nikad..
Nemam posebnog razloga za to, nekako mi je sada tako normalno.
Organizam mi se navikao na jela koja nisu na masti, tako da cak imam i problem sa zelucem ako pojedem nesto tako.
E sad baš hoću pržiti na maslinovom.Јаја су наслађа испржена на масти.
Маслиново никако није за пржење, посебно не за јајабоље пржи на маслацу ако нећеш маст или обично уље.
Кад те доведем у Србију нема разбацивања маслиновим уљем, нема код нас маслина!E sad baš hoću pržiti na maslinovom.
![]()
![]()
Tako...
![]()
Samo ti mene dovedi/privedi i kuhaj, lako ćemo za maslinovo.Кад те доведем у Србију нема разбацивања маслиновим уљем, нема код нас маслина!
На мас ће да једеш!
Таман да потрошиш то уља што ти је осталоSamo ti mene dovedi/privedi i kuhaj, lako ćemo za maslinovo.
![]()
Tako je kod mene, sad da li sam jedinstven slucaj, ne znam.Problem sa želucem kod jela na masti ?
Jedinstven slučaj .
Za prženje jaja ipak najviše volim puter, pa suncokretovo ulje.
I meni je smetala mast u ono vreme kada se većinom spremalo na masti .Tako je kod mene, sad da li sam jedinstven slucaj, ne znam.
Moja majka sprema dosta jela na masti i stvarno mi zelucu to tesko padne..
Maslinovo ulje i izričito svinjsku mast,,domacu jos bolje.Sjećam se za vrijeme rata kad sam prvi put otišla dole da se prestavim familiji u koju sam se udala u magazi 10 lonaca ravni puni masti
Niko nije htio mast svi su maštali o suncokretovom ulju, a mast se bacala i opet se topila za vrijeme svinjokolja
Sad sam bila sa drugaricom dole, ona je spanjolka i pita le da li imamo svinjske masti da ponese teglicu , peče kao neke tradicionalne božićne kolačiće i potrebna joj mast
Da li koristite svinjsku mast ?
Prednosti svinjske masti u umerenim količinama:
- Vredan izvor energije: Kao mast, svinjska mast je važan izvor energije za telo.
- Jednostruko nezasićene masne kiseline: Svinjska mast sadrži visok udeo jednostruko nezasićenih masnih kiselina (npr. Omega-9), koje su dobre za zdravlje srca.
- Višestruko nezasićene masne kiseline: Pruža takođe Omega-3 i Omega-6 masne kiseline, koje su važne za telo.
- Povoljnija od drugih masti: U poređenju sa puterom i kokosovom masti, svinjska mast ima bolju sastav masnih kiselina.
- Ukus: Mast je važan nosilac ukusa u kuhinji i može poboljšati ukusnost jela.
Pogledajte prilog 1795623
Kod mene je samo stvar navike. A i ne kuvam tako cesto.I meni je smetala mast u ono vreme kada se većinom spremalo na masti .
Bitno je da ne stave salo i "potrbusinu" kad tope mast , onda niti moze da užegne niti smrdi .
Ali retko to ko radi , da se ne baci .
obavezno i u kuhinji na vruc hleb
uzimam od coveka svinje sa tamisa.
cele godine vrsljaju po ritovima. jedu sta stignu
to su sorte sparene sve i svasta
450 dinara je kilo bele slanine za cvarke
u sezoni redovno pecem svoju mast iz svezeg, a preko leta iz zamrzivaca
moze se reci da na mesecnom nivou przim oko 1.5-2 litara masti i svezi svartzi pride![]()
Znaš šta je najsladja stvar? Kod nas se vruća mast sipala u metalne lonce i kad se stegne ide u podrum. Na dnu se natalože ostaci od čvaraka i kad se dodje do dna onda se to sakupi u staklenu teglu i maže se na domaći hleb.
Za ultimativno preživljavanje ili težak rad ovo je najbolje što možeš da pojedeš - mast na domaćem hlebu od celog crna i crni luk.Meni svinjska mast dobro ide na kruh, pa paprike i soli.
Plus za premazivanje svinjskog pečenja.
Za ultimativno preživljavanje ili težak rad ovo je najbolje što možeš da pojedeš - mast na domaćem hlebu od celog crna i crni luk.
Kod vas su čvarci ko pesnica .Mljac, osećam miris i ukus od samog opisa.
Još kad je svinjokolj tamo negde oko 29-og novembra kod mojih u Bačkoj pa dok se ja probudim, a ono vrući čvarci još u kazanu, a sitnež se peče u talandarinema ukusnijeg.