Petarde!

Ova stoka od dece trenutno baca petarde kao pomahnitala, a meni su zivci na ivici nervnog sloma od prosle noci............ I kako petarda pukne oni dozive takvu extazu uz smeh i viku da pomislim da ce ladno da svrse od uzbudjenja...........

Ako nesto mrzim u svom zivotu onda su to petarde.Nikad u zivotu nisam uhvatila petardu u ruke a kamo li da sam je bacila.Svi mi se zbog toga smeju i namerno me gadjaju.Tada ja vristim ko idijot.Bukvalno ne smem da prodjem pored onih sto ih bacaju pa moram da cekam da odu ili da se drugim putem vracam kuci.

E owi kod mene u blokowima stwarno nisu normalni...ewo pre pola sata me ortak zwao da izadjem...kaze iznenadjenje....i ja sidjem a lik zapali watromet....20 mina je to letelo ka nebo...prediwno majke mi...ja sam se odushewila...eh ....:mrgreen:

Sizzlym:
E owi kod mene u blokowima stwarno nisu normalni...ewo pre pola sata me ortak zwao da izadjem...kaze iznenadjenje....i ja sidjem a lik zapali watromet....20 mina je to letelo ka nebo...prediwno majke mi...ja sam se odushewila...eh ....:mrgreen:
Mozda taj ortak ne zeli da bude samo to??
:mrgreen:

Koji ortak?
a018.gif

Sve je to stvar domaceg (ne)vaspitanja.Kakvi roditelji-takva deca.Veseli se pa je bacio petardu u jeeeeeeeee!!!Mogli bi i iz pistolja da pocnu da pucaju da se vezbaju kad porastu za svadbe i druga veselja.Ako budu imali "srece" mozda metak zakaci nekog neduznog coveka pa praznicno razpolozenje bude uvijeno u tragediju. :roll: I sad smo mi normalni kojima su petarde uvek bile odraz primitivizma i mladalacke gluposti kao dzangrizavi i ne razumemo nove generacije. :roll:

kod mene u bloku je zbog tih petardi zamalo baba stradala...neki klinci bacali petarde sa terase i petarda ladno upala nekoj babi u dzep...srecom bila je bzwz petarda ali da je bila dinamitara....IJAO...!!!
Zato se ja drzim watrometa;)

Ја никако да купим петарде, изгледа ћу трчати 31. у подне.... Ја их за дочек бацим пар, а остатак кутије сачувам за касније, па се сви погубе када груне у сред јуна!!! Иначе не волим те велике, ове обичне (пират) су ми довољне, само да се чује, једном смо као клинци раправили рафал тако што смо поређали 20 обичних и између њих ставили неку динамитску (или нешто слично, углавном веома јако, али опет не толико да се остале распадну од ње) и онда када је грунула та велика остале су се разлетеле по целој улици и кренуо је рафа, лаи нам је, наравно, пола комшилика * мајку :D

Наравно да не одобравам иживљавања (као ово што сам малопре навео, ипак смо били клинци), али мислим да није проблем ако их бацам са терасе у жбуње (ко је толико луд да иде кроз жбуње :P ). Не мислим да је то ствар невеспитања, то је једноставно традиција, тако нешто...... Мислим да су ватромети много опаснији зато што се ови кинески праве од лоших материјала и онда је тешко предвидети им лет!!! Не волим ове нове "справице" што сада продају што лете на све стране и не знам шта раде.... Такође су ми језиви они ватромети што се испалјују из руке, као лоптице. Замислим да треба то да пкне у руци више пута (бар 10 или колико их већ има), па мора се једном десити да пукне та облога и онда се само може помолити Богу!

Још нешто ми је интересантно, Амери за дан независности праве огромне ватромете и бацају петарде (које су више бомбе) и то је онда као претерано, а када ми бацамо мале "пирате" онда је то вандализам :roll:

Neki klinci (mada ih još niko nije video...vrlo zanimljivo....) u kraju često bacaju tako da se čuje rafal.
Meni se to baš sviđa, mada se moje mačke užasno plaše...one Novu uvek doživljavaju tako tragično.

hahah.
stojim ja juche ispred svog Doma i dolazi klinchadija sa petardama, sad cje oni da naprave svi odjednom po jednu pa kao pizdarija, na parkingu, jer je chistina.
a onda su me videli... nadrkanog i neispavanog.
a onda su vratili petarde u dzep i otishli dalje ;p

dobra deca.

Ajoj to me podsjeti prosle godine ja kao sposobna palim vatromet i pricvrstila ja kutiju nekim ciglama i sva sretna upalila fitilj .....kad se kutija prevrnu i vatromet poce bombardovati nas(bilo je tesko izbjeci svih 15 vatrometa u raznim bojama) :D

Back