Pesimisti od rodjenja

Zato sto je u kapitalizmu Zlatno tele (profit) - Bog!

(I nema drugih Bogova osim njega)

Ni sam zivot mu nije vazan.

Ni opstanak Planete.

A kamoli nekakav moral.....

Tipican americki nacin razmisljanja!Prijatelju, ti imas potpuno iskrivljenu sliku o kapitalizmu, ocigledna je tvoja socijalisticka podloga koju si prvo usvojio kao mlad (cuti i uklapaj se, sistem ce te pojesti), a onda je jos ociglednija tvoja teznja da od Amerike prihvatis ono najgore, a time i od kapitalizma!Uvijek se istorija ponavlja...i uvijek se Srbin trudi da bude veci katolik i od samoga pape, gdje god da ode, u ovom slucaju i veci Amerikanac od najstarijih doseljenika, veci pobornik najcrnjih odlika kapitalizma od samih kapitalistickih tvoraca, vjerujem da ni najokorjeliji Amerikanci o kapitalizmu nemaju toliko losu predstavu kao ti!

Uzaludno je trositi rijeci da bi se nekome ko ovako razmislja nesto objasnilo...

Opet kazem: "Neka, hvala..."!

Poslednja izmena:
Zato sto je u kapitalizmu Zlatno tele (profit) - Bog!

(I nema drugih Bogova osim njega)

Ni sam zivot mu nije vazan.

Ni opstanak Planete.

A kamoli nekakav moral.....
Tvoj post,tj. tvoje misljenje izneto u njemu,je potpuna negacija svih ljudskih napora,od starog Vavilona do danasnjih naroda,a to je da radom i razmisljanjem(kako da poboljsa i olaksa svoj zivot i zivote svojih najdrazih)ucini i unapredi taj sistem do savrsenstva.Mi smo imali do sad nekoliko oprobanih sistema koji su propali i ostao je samo jedan na sceni,a to je moderni kapitalizam.On je takodjer doziveo svoje promene,ali je u sustini,smisao ostao isti,a glasi,,kako lakse i bolje ziveti,a uz pomoc svoga znanja i svog rada".Skandinavski model kapitalizma je otisao najvise napred u odnosu na neke njegove druge varijante i on se mnogima cini kao jedan svima prihvatljiv i skoro pa savrsen model.Kapitalizam u SAD spada medjutim u dosta kritikovanu varijantu ovog drustvenog uredjenja.Ti si ga skoro savrseno opisao u svom postu,ali ja se,kao i vecina covecanstva,ne slazem sa njim.Model je dosta nehuman,zanemaruje u startu siromasne,prednost kod obrazovanja imaju bogatiji clanovi zajednice,kao i u zdravstvenoj zastiti.Kao sto imaju prednost u obrazovanju,tako automatski kasnije imaju bolje startne pozicije i pri zaposljavanju.Bolje radno mesto=bolja novcana primanja=bolji polozaj u drustvu=laksi zivot.Sto god tim ljudima bude laksi zivot,to ce sa druge strane ovima siromasnijima biti mnogo teze.Svakako stoji,da ce se neki od siromasnih u toku rada i obogatiti,ali taj procenat nece biti ni 5% sto je nedovoljno za samo drustvo,njegovu svest i napredak.
Australijski i kanadski modeli kapitalizma su negde u fazi evolucije izmedju americkog i skandinavskog,sa time da sve vise naginju skandinavskoj varijanti.
Socijalisticko drus.uredjenje,je po svojoj definiciji i svojim nacelima nama mnogo blize,nego kapitalizam.No,slabo vodjena ekonomska politika,od Kube, preko nas,do Kine,nije mogla da iz svog budzeta namiri te socijalne potrebe svojih gradjana,pa se deo bivsih zemalja(medju kojim smo i mi)nasao u tranziciji tj.na putu izmedju socijalizma i kapitalizma.Mi se danas trenutno nalazimo nigde,jer smo u glavama jos uvek u socijalizmu,a u stvarnosti u najgoroj varijanti kapitalizma,koja glasi,,snadji se druze".To je jedna neljudska varijanta,jer svako normalan i razuman mora razumeti da narod ne moze da predje tek tako u tu jaku trzisnu utakmicu,sa nekim ko je bio kolonijalisticka sila stotinama godina.Nije adekvatno spreman,pa prema tome,nikako nisi realan i promisljen,kada zastupas takve gore iznesene ideje.

@KianyRiws

Pazi ovako prijatelju:

Ja sam covek realan: to znaci da mi je jasno da Srbija NE MOZE da se poredi ni sa skandinavskom zemljama koje imaju mora nafte i koje NIKAD nisu ratovale u istoriji (od vikinga i poraza od Rusa na reci Nevi u srednjem veku), ni sa Kanadom ni Australijom koje spadaju medju najbogatije drzave ne svetu.

Jesi li cuo za onu izreku: "U dobru je lako dobar biti..."

Tamo MOZE da funkcionise "humani kapitalizam"

Ali ne zato sto je human, vec zato STO IMA DOVOLJNO ZA SVE.

I u Americi je postojao "americki nacin zivota" pa kada je pocelo rapidno klasno raslojavanje - odmah su odustali od kapitalizma i drzava je pocela da smenjuje i postavlja direktore najvecih firmi...Da nije - svo bogatstvo bi se slilo u ruke 5% stanovnistva, a 95% go BILO GLADNO, kao sto je to priblizno u Indiji ili Brazilu koje su takodje razvijene kapitalisticke zemlje, ali su NAVIKLE vecinu stanovnika da zivi u bedi i gladi.

Dakle, nas uzor NIKAKO NE MOGU BITI skandinavske zemlje, Nemacka, Kanada, Holandija, Austyralija...

Nase uzore u kapitalizmu eventualno mozemo da trazumo u juznoamerickim drzavama, a tamo je bas onako kako sam opisao.

(Kad jednog dana budes shvatio da sam imao pravo - nemoj da se razocaras previse.;))

I sad, kad cujem sve ovo i malo bolje razmislim opet dodjem do istog zakljucka.a to je da je zivot ovdje, na ovim prostorima, kakvi god da su, mnogo ljepsi, iskrenijei i prijatniji nego u toj dalekoj Americi za kojom neki ceznu.Jedino sto imaju vise od nas generalno jeste novac.Neki ce reci da je sve u novcu, ja ipak mislim da nije.Imaju novaca koje nemaju kad niti gdje potrositi od silne jurnjave za istim, bar mi tako rekose dvojica prijatelja, jedan u Kanadi, drugi u Americi, kad uhvate vremena pa dodju ovamo nazive se, najedu se k'o ljudi i naspavaju k'o bebe, prosto se preporode.

Hrana - gen.modifikovana, kod nas to ni svinje ne jedu!

Medjuljudski odnosi - najblaze receno uzasni, ne sumnjam da je upravo ovako kako Blajbinger navodi, tamo je covjek covjeku zaista vuk i sad mi je jasno zasto oni tamo nemaju puno ili nijednog prijatelja, ucauri se u svoj smrdljivi biznis, gledaj samo na svoju guzicu i gledaj kako ces koga zajebati da namaknes koji $ vise!

Sredina u kojoj zive - bar triput zagadjenija od ove nase, sta tamo od povrca i voca moze da uspije?Skoro pa nista, zato i modifikuju hranu, da bar u tragovima lici na pravu.

I sta je prednost tog zivota?Nista, ima sad ona luda pjesma od onog jos ludjeg Ekrema Jevrica "Kuca poso", samo to ukucajte na YOUTUBE i sve ce vam biti jasno kako se tamo zivi.

Poslednja izmena:
I sad, kad cujem sve ovo i malo bolje razmislim opet dodjem do istog zakljucka.a to je da je zivot ovdje, na ovim prostorima, kakvi god da su, mnogo ljepsi, iskrenijei i prijatniji nego u toj dalekoj Americi za kojom neki ceznu.Jedino sto imaju vise od nas generalno jeste novac.Neki ce reci da je sve u novcu, ja ipak mislim da nije.Imaju novaca koje nemaju kad niti gdje potrositi od silne jurnjave za istim, bar mi tako rekose dvojica prijatelja, jedan u Kanadi, drugi u Americi, kad uhvate vremena pa dodju ovamo nazive se, najedu se k'o ljudi i naspavaju k'o bebe, prosto se preporode.

Medjuljudski odnosi - najblaze receno uzasni, ne sumnjam da je upravo ovako kako Blajbinger navodi, tamo je covjek covjeku zaista vuk i sad mi je jasno zasto oni tamo nemaju puno ili nijednog prijatelja, ucauri se u svoj smrdljivi biznis, gledaj samo na svoju guzicu i gledaj kako ces koga zajebati da namaknes koji $ vise!

Sredina u kojoj zive - bar triput zagadjenija od ove nase, sta tamo od povrca i voca moze da uspije?Skoro pa nista, zato i modifikuju hranu, da bar u tragovima lici na pravu.

I sta je prednost tog zivota?Nista, ima sad ona luda pjesma od onog jos ludjeg Ekrema Jevrica "Kuca poso", samo to ukucajte na YOUTUBE i sve ce vam biti jasno kako se tamo zivi.

Da sam ovo procitao pre 18 godina cim sam dosao u Kanadu, pomislio bih da si lud. U stvari 18 godina me je bilo strah da se vratim nazad, ali proslog meseca kada sam se napokon pojavio u Beogradu, video sam u kolikoj zabludi zivim. Evo, raskidam cetvrtu dugorocnu vezu sa Kanadjankom ovde, a nemam ni jednoga druga da se oslonim. Treba mi psihijatar. Za hranu si 100% u pravu. Ja u kanadi na primer mogu da kupim burek od mesa, ali taj burek smrdi. Ja sam mislio da je to mozda normalno zato sto je od mesa, dok nisam kupio taj isti burek u Beogradu. Jagode su ovde velicine jabuka, genetski modifikovane i bele iznutra. Za jaja se placa ekstra ako pilici mogu da protrce malo napolju. Shock i horror. Zbog te modifikovane hrane i zelim da se vratim nazad.

Da sam ovo procitao pre 18 godina cim sam dosao u Kanadu, pomislio bih da si lud. U stvari 18 godina me je bilo strah da se vratim nazad, ali proslog meseca kada sam se napokon pojavio u Beogradu, video sam u kolikoj zabludi zivim. Evo, raskidam cetvrtu dugorocnu vezu sa Kanadjankom ovde, a nemam ni jednoga druga da se oslonim. Treba mi psihijatar. Za hranu si 100% u pravu. Ja u kanadi na primer mogu da kupim burek od mesa, ali taj burek smrdi. Ja sam mislio da je to mozda normalno zato sto je od mesa, dok nisam kupio taj isti burek u Beogradu. Jagode su ovde velicine jabuka, genetski modifikovane i bele iznutra. Za jaja se placa ekstra ako pilici mogu da protrce malo napolju. Shock i horror. Zbog te modifikovane hrane i zelim da se vratim nazad.

To su mi pricali prijatelji koji su otisli odavde, vodjeni americkim filmovima i zaludjeni svime sto dolazi sa zapada, prije nekoliko godina, kad je jedan od njih dosao nakon 3 godine kuci i svratio u kancelariju gdje nas je bilo nekoliko, pauza, poceo se jadati i kaze covjek, bukvalno, "kako sam se ja zajebao sto odoh"!

Do posla putuje 2h, radi od 9-17, do kuce opet 2h, znaci na poslu je od 7-19h, punih 12 sati.Dodje kuci umoran, tusira se i u krevet jer ako sljedece jutro dodje umoran sef ga odmah pritiska i gleda koliko ce taj dan on manje uraditi jer je umoran, da bi mu za toliko skresao stimulaciju(platu, sta li vec).Hrana, ovo sto rekosmo, kaze, nasao sam negdje pravi grejpfrut, jedem ga danima kao lud jer je ukusan!!!Zamisli to, nema covjek sta da jede u silnoj i prebogatoj Americi/Kanadi.Jedino, kaze, imam dovoljno para koje nemam kad trositi sem da kupim neki Ferari npr. pa ih sprasi u komadu.

Odosmo od teme, ali i nismo daleko, sve je ovo povezano, da ovdje imamo njihove plate svi bi zivjeli ko seici jer smo prirodno inteligentniji, snalazljiviji u svim situacijama koje zivot donosi - mozda je to ono sto pokretac teme naziva SPOSOBNOST!

U svakom slucaju ovo sto imamo nam ne daje za pravo da budemo pesimisti!!!

Na konto sve price o kapitalizmu, surovosti istog itd., mali off-topic:

Ne znam da li sam samo trenutno depresivan ili mi se cini da je ovaj svet otisao po onoj stvari ;)

Tacno imam utisak da ce da se dogodi ili neka kataklizma, ili veliki rat... Daleko od toga da prizivam, ali takav mi utisak.

Da imam mogucnosti, tacno bih kupio neki ranc, neki dzip pick up i mrrrrs "civilizacijo". Dolazio bih jednom mesecno u grad da se snabdem.

Ne znam da li sam samo trenutno depresivan ili mi se cini da je ovaj svet otisao po onoj stvari ;)

Tacno imam utisak da ce da se dogodi ili neka kataklizma, ili veliki rat... Daleko od toga da prizivam, ali takav mi utisak.

Da imam mogucnosti, tacno bih kupio neki ranc, neki dzip pick up i mrrrrs "civilizacijo". Dolazio bih jednom mesecno u grad da se snabdem.

Nisi jedini koji ima taj utisak.

Milioni ga imaju.

@KianyRiws

Pazi ovako prijatelju:

Ja sam covek realan: to znaci da mi je jasno da Srbija NE MOZE da se poredi ni sa skandinavskom zemljama koje imaju mora nafte i koje NIKAD nisu ratovale u istoriji (od vikinga i poraza od Rusa na reci Nevi u srednjem veku), ni sa Kanadom ni Australijom koje spadaju medju najbogatije drzave ne svetu.

Jesi li cuo za onu izreku: "U dobru je lako dobar biti..."

Tamo MOZE da funkcionise "humani kapitalizam"

Ali ne zato sto je human, vec zato STO IMA DOVOLJNO ZA SVE.

I u Americi je postojao "americki nacin zivota" pa kada je pocelo rapidno klasno raslojavanje - odmah su odustali od kapitalizma i drzava je pocela da smenjuje i postavlja direktore najvecih firmi...Da nije - svo bogatstvo bi se slilo u ruke 5% stanovnistva, a 95% go BILO GLADNO, kao sto je to priblizno u Indiji ili Brazilu koje su takodje razvijene kapitalisticke zemlje, ali su NAVIKLE vecinu stanovnika da zivi u bedi i gladi.

Dakle, nas uzor NIKAKO NE MOGU BITI skandinavske zemlje, Nemacka, Kanada, Holandija, Austyralija...

Nase uzore u kapitalizmu eventualno mozemo da trazumo u juznoamerickim drzavama, a tamo je bas onako kako sam opisao.

(Kad jednog dana budes shvatio da sam imao pravo - nemoj da se razocaras previse.;))
Za ovo boldovano,nimalo se ne slazem.Potpuno imam suprotno misljenje od tih rvojih teza.Ne znam na konto cega si izveo te zakljucke.

Sredina u kojoj zive - bar triput zagadjenija od ove nase
, sta tamo od povrca i voca moze da uspije?Skoro pa nista, zato i modifikuju hranu, da bar u tragovima lici na pravu.

I sta je prednost tog zivota?Nista
, ima sad ona luda pjesma od onog jos ludjeg Ekrema Jevrica "Kuca poso", samo to ukucajte na YOUTUBE i sve ce vam biti jasno kako se tamo zivi.
Boldovo sam najbolje delove tvog posta,tj bolje receno,ono sto mi se najvise cinilo o.k.Nije sve u radu i novcu.Sta ce mi zivot ako danas ni sutra nemam vremena za sebe i svoje dusevne potrebe????Ako ne mogu na miru da rucam,popijem kafu,pogledam 1-2h TV,porazgovaram u miru sa zenom i klincima,ako ne odem u teretanu ili bazen,dodjem kuci i citam neku dobru knjigu,prosirim svoja saznanja,subotom uvece ne odem kod drugara da sednemo2-3h...sta ce mi pare i takav zivot???.Pa,apsolutno ne zelim da zivim po njihovom modelu.Insistiram da zivim i radim kako ja hocu.Zivot je jedan i necu da ga prodam nizasta.

Dobra klopa,moj verni drug.Ceka me uvek tu,zimi i leti,nedajuci da me razocara nikada.Samo kad se setim sarmi i slava kod nas...boze dragi,izgubiti tako nesto...pa to bi bila tragedija.

Mora se desiti veliki rat i da se ukupno stanovnistvo na planeti svede na milijardu-i po.Mnoge su drzave zaglibile u nemogucim dugovima,neke vide izlaz samo u ratu i osvajanju novih teritorija sa novim zalihama energenata,a pojedinac je danas zaglibio u blatu drustvenog nemorala toliko duboko,da to moze samo jedan veliki rat dobro da procisti.Sve je to rezultat kapitalisticke filozofije koja se bazira na brigi o kapitalu,a ne na brigi o coveku.Zato smo i stigli dovde,gde jesmo.

Mora se desiti veliki rat i da se ukupno stanovnistvo na planeti svede na milijardu-i po.Mnoge su drzave zaglibile u nemogucim dugovima,neke vide izlaz samo u ratu i osvajanju novih teritorija sa novim zalihama energenata,a pojedinac je danas zaglibio u blatu drustvenog nemorala toliko duboko,da to moze samo jedan veliki rat dobro da procisti.Sve je to rezultat kapitalisticke filozofije koja se bazira na brigi o kapitalu,a ne na brigi o coveku.Zato smo i stigli dovde,gde jesmo.

Ni jedan rat ne moze prorediti ukupno stanovnistvo zemlje bas toliko i svesti ga na broj koji pominjes kao optimalan za zivot na zemlji a da ne ucini da i preostalo i prezivelo stanovnistvo ubrzo ne izumre.
Slazem se da ce se uskoro prepoloviti broj ljudi na zemlji ali sam blize misljenju da ce da se desi neki "virus" i to stvoren vestacki, negde u labaratoriji vladara sveta.

Ah,u to ime poješću gibanicu koju mi žena sprema sa puno truda i ljubavi....A za doručak ću mladi kajmak,jaja na oko (od kokoški što trče po avliji) i domaću slaninicu...mladi luk iz moje bašte NIKAD ničim prskane...lepinju ispod sača...
Do 11h pijem kaficu na terasi (ako me ne omete kiša) s pogledom na Drinu...
Stvarno šta je ovde loše???(Možda me opravdano zovu gibaničar!!)

Ah,u to ime poješću gibanicu koju mi žena sprema sa puno truda i ljubavi....A za doručak ću mladi kajmak,jaja na oko (od kokoški što trče po avliji) i domaću slaninicu...mladi luk iz moje bašte NIKAD ničim prskane...lepinju ispod sača...
Do 11h pijem kaficu na terasi (ako me ne omete kiša) s pogledom na Drinu...
Stvarno šta je ovde loše???(Možda me opravdano zovu gibaničar!!)

Eh i ti sa tvojom hranom...kad ovo procitam odmah mi se jede...

A Blajbingeru ce voda na usta od ove nase price...

Eh i ti sa tvojom hranom...kad ovo procitam odmah mi se jede...

A Blajbingeru ce voda na usta od ove nase price...

Ali brate kod nas kad ogladniš vikneš ženu i ''odjedared astal' šaren'' :mrgreen:,ako ti dođe putnik namernik ili gost u kuću ti ga naravno uz kaficu i rakijicu ponudiš i klopom...pa zar da izađe gladan iz moje/tvoje kuće??Momci koji iznose smeće traže cigaretu-evo živi bili paklica pa dimite,jeste li za rakijicu??Kad si seo da ''bistriš politiku'' s nekim prijateljem a da nije bilo mezence i piće na stolu??
E SVEGA TOGA NEMA tamo u ''belom svetu''....zato i volim što sam ovde i što tako živimo...
A Blajbinger...šta reći,valjda ima svoje razloge što je tamo,on zna...mora i njemu nekad da na um padne naša klopa....

Ni jedan rat ne moze prorediti ukupno stanovnistvo zemlje bas toliko i svesti ga na broj koji pominjes kao optimalan za zivot na zemlji a da ne ucini da i preostalo i prezivelo stanovnistvo ubrzo ne izumre.
Slazem se da ce se uskoro prepoloviti broj ljudi na zemlji ali sam blize misljenju da ce da se desi neki "virus" i to stvoren vestacki, negde u labaratoriji vladara sveta.

Kombinacija ove dve varijante je sigurna. Ako bude u pitanju opstanak ljudi i to da je planeta prenatrpana, odlucice zakon jaceg.

Ako se i desi taj "veliki rat", mislim da nece biti zbog osvajanja novih teritorija i energenata. Bar to nece biti razlog u pocetku. Mali je broj zemalja koje mogu da vrse takve stvari, a to ionako velike sile odavno rade pod plastom "uvodjenja demokratije". Kolonizacija... Ako se desi neki haos, to ce biti pre svega sto su ljudi totalno izgubili kompas. Vise se ni ne zna sta je nemoralno, sta je drustveno prihvatljivo a sta ne. Puno je socijalnih nejednakosti, verskog i svakog drugog fanatizma. Bice dovoljan neki dogadjaj koji ce biti inicijalna kapisla i koji ce povuci za sobom sve ostalo, posle koga ce svo nezadovoljstvo da eksplodira. A i sama ljudska istorija je istorija ratova i slicnih sranja, sa nekim izuzecima, a svi znamo da se istorija ponavlja.

Eto me kao Pera Kralj iz "Kad porastem bicu kengur": "A da ja vas pitam nesto? Sta je sa 500 miliona neprijavljenih Kineza? A? Cutimo? Cutimoo! Neprijavljeni Kinezi, 500 miliona, oni kopaju tunele, kopaju rupe, do Moskve, do Pariza, do Londona, do Vasingtona... Svetska globalizacija vodi specifican rat protiv cele planete... Ko je srusio Berlinski zid, ko je izvrsio privatizaciju u Slovackoj, iii... gde je Isusova ruka...?

Hahaha

Da li imas osecaj da ce SAD krenuti vojno na Iran???Da li imas osecaj kako se muslimani sirom sveta hegemonisu i spominju zakidanje njihovih ljudskih prava projeciranih kroz islam,spominjuci Avganistan,Irak,pretnje Iranu,gusenje slobode u zemljama zap.Evrope i sikaniranja po SAD (Gvantanamo)???Znas,ja to pratim kroz njihovo ponasanje najpre prema nasima u Rep.Srpskoj pa kroz pracenje vesti iz sveta.Imam utisak,ne samo zbog njih naravno,da bi mnogima rat itekako ,dobro dosao.

Da li imas osecaj da ce SAD krenuti vojno na Iran???Da li imas osecaj kako se muslimani sirom sveta hegemonisu i spominju zakidanje njihovih ljudskih prava projeciranih kroz islam,spominjuci Avganistan,Irak,pretnje Iranu,gusenje slobode u zemljama zap.Evrope i sikaniranja po SAD (Gvantanamo)???Znas,ja to pratim kroz njihovo ponasanje najpre prema nasima u Rep.Srpskoj pa kroz pracenje vesti iz sveta.Imam utisak,ne samo zbog njih naravno,da bi mnogima rat itekako ,dobro dosao.

Nije politika ali kad smo vec kod toga...Nece SAD krenuti na Iran, ili tacnije ne mislim da hoce. Iran ce verovatno krenuti na Izrael i onda pocinje neki veliki rat. Ipak taj rat nece moci prepoloviti stanovnistvo, prepolovice ga pratece pojave uz rat, glad, bolest i posle kako vec rekoh vestacki virusi. Verovatno ce se to desavati u Africi i Aziji mada ni stanovnistvo Evrope nece biti potpuno postedjeno.

Nije politika ali kad smo vec kod toga...Nece SAD krenuti na Iran, ili tacnije ne mislim da hoce. Iran ce verovatno krenuti na Izrael i onda pocinje neki veliki rat. Ipak taj rat nece moci prepoloviti stanovnistvo, prepolovice ga pratece pojave uz rat, glad, bolest i posle kako vec rekoh vestacki virusi. Verovatno ce se to desavati u Africi i Aziji mada ni stanovnistvo Evrope nece biti potpuno postedjeno.
To je tvoje misljenje.No,na forumu smo koji je blizak ekonomiji,pa da ne spamujemo.

Mi za bolji od ovog sistema nismo(mislim na covecanstvo).

A to je: KO SE KAKO SNADJE.
Srpski najjednostavnije receno.

Snalazite se, u skladu sa moralom i sposobnostima, pa cete biti zadovoljni sa postignutim.

A sto se tiche RATA, bice ga dok ima i LJUDI.
Trenutno ga ima. Bilo ga je i bice ga. (iako sam potpuni protivnik istom, ali ko mene sta pita)

I jedna meni recenica koja mi nikad nece izaci iz glave:
Rat, rat se nikad ne menja...
War, war never changes...

Nije da mi se svidja, ali ima osnova. Mada, svet se svakim danom menja.
Skynet nije nemoguc, fan sam Terminator serijala, samo zbog jednog, pokazuje koliko su ljudi ustvari ljudi.

Poslednja izmena:
Cini mi se da nisam ovde procitao da je neko trazio informacije o nekom poslu, a da mu odmah nekoliko pametnjakovica njih nije reklo: "Mani se ti toga", "Nema od tog nista" "Trazi ti posao na drzavnim jaslama...", "Ovde nista ne ide.." i slicne "prijateljske" savete...

Medjutim, ima nesto sto takvi jos ne znaju: sistem se promenuo u Srbiji.

Nije vise socijalizam i "sigurnih poslova i drzavnih jasala" ce biti sve manje i sve losije ce biti placeni...Oni koji sa tim racunaju da dobro zive morace biti vrhunski politicari ili potkupljive cate....Treceg nema....A i konkurencija je ogromna.

Nije svako sposoban da bude vlasnik, gazda.....Ali, svako treba DA POKUSA...

Ne treba nikoga u pocetku odgovarati, jer navodno nista ne ide.

Ide, samo treba biti UPORAN i VREDAN.

Nema ni jednog LOSEG posla koji se dobrom organizacijom ne moze napraviti da ide dobro, kao sto nema ni jednog DOBROG posla koji se losom organizacijom ne moze upropastiti.

Ovo svi koji misle da se upuste u privatni biznis moraju da uvek imaju na umu.

Ja bih baš volela da znam čime se ti to baviš i kako zarađuješ?!

Back