Državni stanovi za mlade od 21 kvadrat u Holandiji

Pa montažna ima drvene zidove i to ne od punog drveta nego presovane iverice ili slično, ne može da se poredi sa betonom, blokovima i ciglama. U trajanju, čvrstini. Uopšte. Ne smem da kažem da je smešno pitanje.
Što ne prave zgrade od drveta? :)

Posto je smešno pitanje, a imamo tebe velikog poznavaoca, pojasni nam u kojim oblastima kuća napravljena od drveta ne može da se poredi sa betonom, blokovima i ciglama?
I pre nego odgovoriš, ukljuci svoju samoproklamovanu mudrost..na primer ako kažeš, kuća od cigli traje 200 godina, a kuća od drveta 100 godina, to nije prednost, jer ta od cigli je zastarela ruševina puna vlage i prakticno nepopravljiva…

I drugo, kako to da na severnoamerickom kontinentu kao i u Aziji, svuda prave kuće od drveta?
Čak i u Americi (gde si vožnjom kamiona zaradio novac za silne nekretnine koje ti dozvoljavaju luksuz da ništa ne radiš), bogati grade kuće od 3,5,10 čak i 50 miliona dolara od drveta.
Oni bar mogu da plate, sto ne koriste cigle i blokove?

Ako misliš na montažnu po toj ceni, zašto onda ne bi zidanu?
Koliko mi se čini svi prave montažne kuće u srbiji po istom principu za iste pare. Zato ih i nude jeftinije za ljude koji nemaju para za obične, zidane.

Nije zidana kuća mnogo skuplja od montažne, naročito u tom basic kvalitetu. Ima drugih razloga zašto kod nas nema puno drvenih kuća, a u Americi recimo kuća od cigle.

I ne prave svi iste kuće, većina tih o kojima ti pričaš su ustvari vikendice, a ne kuće za svakodnevni život.

Nije zidana kuća mnogo skuplja od montažne, naročito u tom basic kvalitetu. Ima drugih razloga zašto kod nas nema puno drvenih kuća, a u Americi recimo kuća od cigle.

I ne prave svi iste kuće, većina tih o kojima ti pričaš su ustvari vikendice, a ne kuće za svakodnevni život.
Pa od čega su zidovi, želim da znam pre plaćanja, je l' imaš neki izvor, link, informaciju?
Pa kako vikendice od preko 150 kvadrata?

Živo me zanima, ako znaš, kakvi su zidovi i od čega kod tih kuća po toj ceni po kvadratu, jer su izgleda skuplje i od blokova, cigli i betona.

Ne razumeš se u gradjevinu, pa stoga postavljaš pogresna pitanja.
Takodje vidim a ti nije jasno šta je razlika i uloga betona, bloka i cigle, čim ih stavljaš u istu kategoriju.

Zidovi nisu najskuplja stavka u izgradnji kuće, a svakako su samo delic lanca koji kući daje rigidnost. Od čega su, vrlo je lako pronaći na internetu, zaista nemam nameru da ovde držim predavanja o prednostima i manama gradjevinskih materijala.
Recimo samo ukratko, u slučaju zemljotresa, kuća od cigli će biti sravnjena sa zemljom, a montažna kuća sa monolitnom pločom će biti i dalje “u životu”

Pa od čega su zidovi, želim da znam pre plaćanja, je l' imaš neki izvor, link, informaciju?
Pa kako vikendice od preko 150 kvadrata?

Odgovorio sam ti već, nije fokus od čega su zidovi, moras da se edukuješ malo pre nego sto hoćeš da diskutuješ. Ne zna šta ti zamisljas, pretpostavljam tipa - zidovi su mi od cigle…a pa ta kuća je do jaja i vredna je svake pare, a zidovi su mi šuplji sa nekom izolacijom i sper pločama…a pa to je jeftino i ništa ne vredi…

To sto život u Srb je …. gde se vikendice prave od 30m2, dobar ostatak sveta uživa u plodovima svog rada, pa samim tim ima i vikendice koje im pružaju zasluženi komfor za porodicu.

Ne razumeš se u gradjevinu, pa stoga postavljaš pogresna pitanja.
Takodje vidim a ti nije jasno šta je razlika i uloga betona, bloka i cigle, čim ih stavljaš u istu kategoriju.

Zidovi nisu najskuplja stavka u izgradnji kuće, a svakako su samo delic lanca koji kući daje rigidnost. Od čega su, vrlo je lako pronaći na internetu, zaista nemam nameru da ovde držim predavanja o prednostima i manama gradjevinskih materijala.
Recimo samo ukratko, u slučaju zemljotresa, kuća od cigli će biti sravnjena sa zemljom, a montažna kuća sa monolitnom pločom će biti i dalje “u životu”
Dovoljno mi je što znam da se svuda u svetu grade zgrade od betona, blokova, čelika i cigli, a ne od šperploča. Možda u americi grade od šperploča da oduva tornado.
Čak se neki armirani beton koristi. Ne mislim na armaturu, nego sam beton je armiran. Ako si čuo za to.

Dovoljno mi je što znam da se svuda u svetu grade zgrade od betona, blokova, čelika i cigli, a ne od šperploča. Možda u americi grade od šperploča da oduva tornado.
Čak se neki armirani beton koristi. Ne mislim na armaturu, nego sam beton je armiran. Ako si čuo za to.

Haha, ne znas ni sta je armirani beton ...😂.

Ajmo polako ko detetu u osnovnoj skoli...armirani beton (reinforced concrete) je beton ojacan celicnim sipkama (u narodu poznato kao i armatura) sa ciljem da poveca cvstocu na zatezanje.

Prestani da se sramotis svojim neznanjem...😂 Procitao negde i sad mislis da si zavrsio fakultet...

SFRC se koristi za pravljenje betonskih ploca (to sto si link postavio), tipa velike parking ploce, putevima kao podloga sa ciljem da spreci mikro pucanje i produzi vek...a ne da se grade zgrade, noseci zidovi, mostovi, ploce izmednju spratova, iliti sve sto zahteva strukturni kapacitet - to se pravi sa RC ili u Srb receno armiranim betonom.

Prestani da se sramotis svojim neznanjem...😂 Procitao negde i sad mislis da si zavrsio fakultet...

SFRC se koristi za pravljenje betonskih ploca (to sto si link postavio), tipa velike parking ploce, putevima kao podloga sa ciljem da spreci mikro pucanje i produzi vek...a ne da se grade zgrade, noseci zidovi, mostovi, ploce izmednju spratova, iliti sve sto zahteva strukturni kapacitet - to se pravi sa RC ili u Srb receno armiranim betonom.
I jedno i drugo zajedno.

Back