PEGLA ZA KOSU

• Začetnik teme Začetnik teme xpp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja kosa je prirodno talasasta, i zelela sa da vidim kako izgleda kad je skroz ispravim... presa ju je ispravila, ali ona vise nikad nije bila kao nekad talasasta cim je osusim, vec moram da cekam da padne kisa i da se ona ukovrdza od vlage...:(
Zato, ako mislis da ces jednog dana voleti i kovrdze, onda nemoj presu...
Ja sad uvijam kosu pomocu nastavka za fen (ne znam kako se zove)

DEVOJKE DRAGE sve je to super ali presa samo tako isusuje krajeve...moja naj ortakinja je ima i kad god izadje -peglanje!
Kupila je kod frizerske skole ,ne znam gde je to tacno,ali dala je takve bezvezne pare za nju i jos radi!I ja imam problem ,evo u periodu sam kad hocu da mi bude talasasta...Kad operem kosu stavim kikice male ili velike ne bitno,i iskreno da vam kazem bude superiska!Probajte......A,da dobro izgleda i kad pre izlaska stavite limun i guzvate je..mirise a i zgleda dobro :wink: kiss devojke

Drage moje,sto se prese (pegle) tice naravno da nije zdrava ali se isto tako njeno stetno dejstvo preuvelicava. Kod primene iste bitno je da ne odvajate predebele pramenove i da se na njima ne zadrzavate previse ( bolje vise puta po malo) kao i da na suvu kosu pre upotrebe nanesete neki preparat koji ce kosu stititi od toplote.
Sto se tice kupovine ne savetujem Vam da ih kupujete u klasicnim prodavnicama za elektrotehnicku robu vec u frizerskim prodavnicama (npr. TC LOMINA) mala je razlika u ceni a velika u kvalitetu. Najbolje je da ako imate mogucnosti pazarite presu u inostranstvu jer su tamo jeftinije. Dobre firme su, BaByliss, Parlux, EUROstill... Uvek je bolje da kupite onu koja je namenjena profesionalcima nego ovu za siroke narodne mase.
Pozdrav.

pa ovako drage moje, postoji jedan tretman kojim bi ste mogle da trajno ispravite kosu ukoliko to zelite. tretman se obavlja u redkenovim salonima (beograd, novi sad, srbobran, kraljevo, budva), zove se VERTICAL. posle njega kosa vam je ravna sve dok ne izrazte nova, tako da se tretman moze ponoviti posle nekoliko meseci i to samo na izrasli deo kose.
ovo ne ostecuje kosu posto se zna da je REDKEN definitivno najbolji brend za kosu, ali zna se da sve sto je kvalitetno i kosta dosta... :D
REDKEN autorizovani saloni postoje jos i u novom sadu, loznici, sabcu, banji kanjizi, kragujevcu, valjevu, novom pazaru i subotici.
dakle, ko zeli trajno da ispravi kosu neka ne razmislja puno o ovome nego odmah krene u REDKENOV salon. i neka vam ne bude zao para, imacete kosu kakvu pozelite i naravno sto je najvaznije zdravu kosu.
a ukoliko ne mozete bez tzv. presse za kosu, onda je najvaznije da je na najvecoj temperaturi jer kad je dobro zagrejana manje vam treba za ispravljanje. i devojke, ozavezno koristite sprej ili serum pre nego sto svoju kosu izlozite toploti inace cete je ostetiti.

pozdrav silvia :)

xpp:
Zanimaju me vaša iskustva,da li je ko koristi i koja bi bila najbolja(tj.da najmanje oštećuje kosu)?Da li ko ima ovu novu od Philipsa ili Rowentinu?-kakave su ?
Hvala!
draga moja ne kupuj to sranje! imam presu i jedino što će da ti uradi je da ti uništi kosu...brzo cvijeta...mrsi se a uz to prije peglanja moraš da je isfeniraš tako da... :( čula sam da ima kod kineza od 300 do 500-600 din. i da je o.k. ako odlučiš da kupiš ima muster i odlična je ali obavezno kupi kristale,silikone ili neku masku za kosu.

novljanka:
xpp:
Zanimaju me vaša iskustva,da li je ko koristi i koja bi bila najbolja(tj.da najmanje oštećuje kosu)?Da li ko ima ovu novu od Philipsa ili Rowentinu?-kakave su ?
Hvala!
draga moja ne kupuj to *! imam presu i jedino što će da ti uradi je da ti uništi kosu...brzo cvijeta...mrsi se a uz to prije peglanja moraš da je isfeniraš tako da... :( čula sam da ima kod kineza od 300 do 500-600 din. i da je o.k. ako odlučiš da kupiš ima muster i odlična je ali obavezno kupi kristale,silikone ili neku masku za kosu.
:arrow: šta je to "muster"?

Vidi,ako koristis perglu za kosu moras da imas jake preparate kako je ne bi ostetila.Nije bitno koje je jacine pegla pakovanja samponi i balzami moraju "ubiti" ostecenje kose.Naj naj najtoplije ti preporucujem redken preparate za kosu.U tom slucaju koristi peglu koliko god zelis.Jeste da je redken malo skuplji od ostalih,ali veruj mi,potpuno oporavi kosu.Ja imam strasno dugu kosu i bez problema je peglam.I nije joj nista uz redken.:)Probaj

AnaMaria:
Vidi,ako koristis perglu za kosu moras da imas jake preparate kako je ne bi ostetila.Nije bitno koje je jacine pegla pakovanja samponi i balzami moraju "ubiti" ostecenje kose.Naj naj najtoplije ti preporucujem redken preparate za kosu.U tom slucaju koristi peglu koliko god zelis.Jeste da je redken malo skuplji od ostalih,ali veruj mi,potpuno oporavi kosu.Ja imam strasno dugu kosu i bez problema je peglam.I nije joj nista uz redken.:)Probaj
:arrow: hvala,ali molila bih te da mi opises sam proces peglanja.
poz!

AnaMaria:

Namercila sam se na Redken, ali nekako ne verujem u to da se previse razlikuje, pa bih volela da me razuveris, PLEASE! :D
Sta tacno koristis i sta preporucujes?

Anonymous:
AnaMaria:
poz!
Operes kosu samponom(redken),stavis pakovanje(drzis deset minuta isto redken) pa stavis balzam redken :D .Osusis ali ne da bude potpuno suva vec malo vlazna,jer ako je mokra to ti je kao kad stavis vrucu peglu na mokar ves.Peglas pramen po pramen.Bitno je da kosa ne sme da ti se pusi dok je peglas.I naravno ne preteruj s peglom.

AnaMaria:
Anonymous:
AnaMaria:
poz!
Operes kosu samponom(redken),stavis pakovanje(drzis deset minuta isto redken) pa stavis balzam redken :D .Osusis ali ne da bude potpuno suva vec malo vlazna,jer ako je mokra to ti je kao kad stavis vrucu peglu na mokar ves.Peglas pramen po pramen.Bitno je da kosa ne sme da ti se pusi dok je peglas.I naravno ne preteruj s peglom.
hvala :D

divlja-u-srcu:
AnaMaria:

Namercila sam se na Redken, ali nekako ne verujem u to da se previse razlikuje, pa bih volela da me razuveris, PLEASE! :D
Sta tacno koristis i sta preporucujes?

Vidi ovako,imas 8 razlicitih kolekcija za razlicite tipove kose,u zavisnosti sta ti odgovara.Ja koristim "redken extrime" kolekcija za ostecenu i hemijski tretiranu kosu,posto vec godinama izvlacim pramenove i stalno se feniram ili peglam.U toj kolekciji imas5 preparata,ali ti mozes da uzmes samo ono sto mislis da ti je najbitnije,ne moras svih 5.U principu na moju kosu deluju odlicno,a i utisci mojih drugarica su odlicni.Naravno,nece on da ti da novu kosu ali definitivno razlika je primetna,a veruj mi kad ti kazem jer nema sta nisam isprobala.Cene(1000 minimum do nekih 1300,1400,ili 1500) su vece u odnosu na ostale sampone,balzame,pakovanja ali mislim da vredi svaku paru.Moja frizerka mi kaze da mi je kosa sada 5 puta bolja,da nije vise suva.
Probaj pa ces videti.:)

Imam izuzetno gustu kosu. Iskreno ja oduvek patim da imam ravnu kosu. Koristila sam rowentinu peglu na paru koja se brzo pokvarila, zatim sam koristila neku "jeftiniju" peglu ne secam se marke kostala je oko 1000 din, i onda sam presla na pravu pravcatu peglu za ves. Preparat Syoss naprskam pre peglanja drugarica mi prepegla celu kosu i super je! P.S. Peglam se oko cetiri puta mesecno.

Sve vam zavisi od tipa kose ali da znate da i fen isto tako ostecuje kosu.
Imam Fhilipsovu koja ima dve ploce:keramicku koja se zagreva i mermernu koja se ne zagreva i ona pruza zastitu i sprecava ostecenja. Cena je oko 80-90E.
Nema potrebe da se kosa prvo ispravlja fenom.
Obavezno koristite preparate koji stite kosu od zagrevanja. Ja koristim sprej Paul Mitchell- Heat Seal i prezadovoljna sam.
Proverite da li je presa namenjena za ispravljanje mokre ili suve kose ili mogu obe varijante. Nisu sve za mokru kosu.:rtfm:
I naravno morate kratiti krajeve na svaka 2 meseca ako hocete da izgleda zdravo.:bye:

Back