Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malo lisnatih kiflica

picture.php

picture.php

Jooj nemojte mi zameriti ali stvarno nemam vremena da pregledam citavu temu iako bi volela ima pregrst divnih ideja,recepata... verovatno ima nesto i o ovome sto me zanima...
Da li neko moze da mi napise recept za neko kiselo testo, al da bude fino mekano, onako mmm;) vise puta sam pokusavala da primenim razlicite recepte, napravim kiflice,puzice...i uvek mi bude fino dok je vruce i jos par sati ali kasnije se nekako sasusi i stvrdne, baca me u depresiju:( Mozda je problem u meni :sad2:

Proučila sam ovu temu i isprobala par puta neke recepte, ali mi treba savet...Treba da pravim neke kiflice - da ih isporučim u petak uveče i da se jedu u subotu u toku dana - ali nije mi nikada uspelo da napravim kiflice koje bi i sutradan bile mekane...uglavnom su suve i tvrde i bajate. Pored kiflica trebalo bi da napravim i neke projice, slane maffine ili nešto tako...
Pomagajte potrebni i saveti i recepti!

SLATKE ČOKO KIFLICE

Za testo: 1kg brašna, 4 jaja, 300 ml mleka, 200 ml ulja, 40gr kvasca, 5 kašika šećera, prstohvat soli.

Za sirup: skuvati 225 ml vode, 450gr šećera i sitno seckanu koru od pomorandže.

Kvasac razmutiti u malo mleka i ostaviti da naraste, zatim sjediniti sve sastojke, pa podeliti testo na dva dela.
U jedan deo dodati 3 kašike kakaa, a u drugi deo izrendati koru od pomorandže.

Uploaded with ImageShack.us
Svaki deo podeliti na četiri dela

Kad testo malo naraste razvući jednu belu i jednu tamnu jufku, staviti jednu preko druge

na svaki deo staviti komadić čokolade, uviti kiflice, poredjati na pleh, na svaku staviti malo margarina.

Peći kiflice 20 minuta na 200C.
Vruće kiflice preliti hladnim sirupom.

Rado super su ti kiflice, pravim i ja skoro identican recept.
Pravim i slane kiflice, u jednu polovinu dodam ispasiran spanac u blenderu i budu zuto-zelene i bas su dobre.
Slane kiflice pravim po istom receptu samo umesto 5 kasika secera stavim 2 kasike secera i 1 kasiku soli.

Poslednja izmena:
pec u kojoj francuzi peku male bio hlepcice pa na licu mesta prave sendvice od pitaj boga cega (videla sam da u nekim ima badema sa karamelom :P )
photo.php

Prilozi

• P12-09-10_13.45.jpg
    P12-09-10_13.45.jpg
    74,6 KB · Pregleda: 25
  • P12-09-10_13.46.jpg
    P12-09-10_13.46.jpg
    66,8 KB · Pregleda: 29
Poslednja izmena:
SLANI KUGLOF

Potrebno: 500gr brasna, 1 jaje, 250ml mleka, solja ulja, 1/2 kvasca, 1margarin, sunka, kackavalj i kecap.
U mleku razmutiti kvasac i ostaviti da nadodje. U to dodati jaje i razmutiti. Pripremljeni kvasac umesati sa brasnom i dodati ulje.
Kada testo naraste rastanjiti ga, premazati omeksalim margarinom, preklopiti i ostaviti pet minuta. Ovaj postupak ponoviti jos dva puta. Treci put kad se testo premaze margarinom preko namazati kecap i posuti rendanom sunkom i kackavaljem.
Umotati u rolat i iseci na kriske. Poredjati u margarinom podmazan kuglof. I odozgo testo premazati margarinom.

Bavarsko pecivo po receptu buduce taste koji se nalazi na str.6

Trebalo je malo vise da zasecem kifle,ali znam za sledeci put,inace sigurna sam da vise necu kupovati iste u pekari.Odlicne su.Na oko mi nisu kao njene,nemaju one pukotine,ali sam bar boju i ukus sigurno pogodila :lol:

9k58rd.jpg

ove nisam zasekla uopste :(

2my0twj.jpg

Poslednja izmena:
Evo nesto jako brzo a fino(bar meni:))
Recept je sa kulinarike Slovenija
Američki popovers
2 jaja
225ml mleka
135gr brasna
1,5kasika otopljenog maslaca
3xpo prstohvat soli;):roll:
testo bude kao za placinke,
namazati kalup za mufine sa otopljenim maslacom i istresti u 9 rupa(a ne kao ja u svih 12,ko mi kriv kada recept neprocitam dokraja:mrgreen:)
Rernu prethodno zagrejati na 210-220 i peci nekih 30-40 min zavisi o rerne ,pre toga neotvarati jel mogu da padnu kao princes krofne
Najbolje su vruce,okolo korica je hrskava a unutra je mekano
U receptu napominje da je najbolje da je sve sobne temperature,meni ovog puta nije bilo
Neutralnog je ukusa pa moze da se kombinuje i sa slanim i slatkim,cak i da se puni nekim salatama namazima

dsc01808.jpg

Popovers treba da su vise naduvaniji nego kao ovi moji,zato od ove mere u 9 rupa sipati masu obavezno:)

Poslednja izmena:
Da li neko zna šta je ovo? :D

25yy902.jpg

To se zove kolači na kukurzovini. Testo je slično kao za štrudlu, a ime je dobilo po tome što se "modla" na koju se namotava testo dobija od dela stabljike kukuruza, dakle od kukurzovine.

To su nekada davno u ovim krajevima bili nedeljni kolači, jer u vreme kada je svako domaćinstvo imalo kravu, pravljenje nije iziskivalo gotovo nikakve troškove. Potrebno je samo vreme domaćice.

Danas ih gotovo niko ni ne pravi. Ostala sam ja, kao poslednji Mohikanac, i pravim redovno zimi nekoliko puta. Ove godine sam čak malo i poranila. :)

Back