Peciva, testa, pogače...

• Začetnik teme Začetnik teme smeh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Imitacija francuskih veknica

1dl mleka
180ml gazirane vode
1/2 kvasca
1 kasikica secera
malo soli
Brasna po potrebi ,testo treba da je dosta mekano al opet da moze sa nim da se radi....Umeseno kisne oko 1/2h ,podeliti na 4 dela ,svaki deo razvuci tanko i uviti u rolnu,opet staviti da kisne dobrih 1/2 h,pred pecenje namazati jajetom sa malo mleka.
peci na 210 stepeni oko 20 min

Nas danasnji dorucak

Bavarsko pecivo

Sastojci:
1 kg brašna
5 dl. vode
1 dl. ulja
1 sveži kvasac (40 gr.)
1 kaš. soli

1 l. ključale vode
4 kašike sode bikarbone
1 kašika soli
mak, susam lan, kim, seme suncokreta i dr. za posipanje

Priprema

Kvasac umešati u brasno, dodati so i vodu i dobro mesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude. zatim dodati ulje da bi testo bilo glatko.

Po potrebi dodati jos brasna, da bi mogli da formirate oblike. Testo treba da je glatko i da se ne lepi.

Pokriti testo i ostaviti na toplom da naraste.Kad udvostruči volumen, otkidati parcice, praviti dugačke valjke i foformiti kiflice, pogačice, perece…

U pliću posudu sipati vodu, so i sodu bikarbonu i pustiti da lagano kljuca. Oformljene oblike testa uz pomoć dve kasike – lopatice spustati u vodu, kratko kuvati (odmah ce da isplivaju) i stavljati u pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom (premažite ga uljem jer hoće da se zalepi papir za pecivo). Meni se to desilo u prvoj turi, pa sam sa mukom skidala papiriće.

Peci pecivo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porastu i ne dobiju zlatno – braon boju.

Ово су пројице у силиконским калупима

Prilozi

• P5030071.jpg
    P5030071.jpg
    47,1 KB · Pregleda: 26

Bavarsko pecivo

Sastojci:
1 kg brašna
5 dl. vode
1 dl. ulja
1 sveži kvasac (40 gr.)
1 kaš. soli

1 l. ključale vode
4 kašike sode bikarbone
1 kašika soli

Priprema

Kvasac umešati u brasno, dodati so i vodu i dobro mesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude. zatim dodati ulje da bi testo bilo glatko.

Po potrebi dodati jos brasna, da bi mogli da formirate oblike. Testo treba da je glatko i da se ne lepi.

Pokriti testo i ostaviti na toplom da naraste.Kad udvostruči volumen, otkidati parcice, praviti dugačke valjke i foformiti kiflice, pogačice, perece…

U pliću posudu sipati vodu, so i sodu bikarbonu i pustiti da lagano kljuca. Oformljene oblike testa uz pomoć dve kasike – lopatice spustati u vodu, kratko kuvati (odmah ce da isplivaju) i stavljati u pleh, koji ste prethodno obložili pek papirom (premažite ga uljem jer hoće da se zalepi papir za pecivo). Meni se to desilo u prvoj turi, pa sam sa mukom skidala papiriće.

Peci pecivo u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porastu i ne dobiju zlatno – braon boju.

I opet su se tvoji recepti pokazali kao savrseni. Naravno da je uspelo, osim sto sam ja "pametna" smanjila kolicinu soli jer mi se ucinilo previse, a bas je trebalo biti toliko koliko je napisano.

Upravo se pece druga tura kiflica po Minjinom receptu - odlicne su!!!
A evo i recepta:

SLAVKINE KIFLE Minja

Potrebno je:
• 200 ml mleka
• 1 kockica kvasca
• 1 jaje
• 1 žumance
• 150 ml ulja
• 500 gr mekog brašna
• malo šećera
• so
• kečap
• šunka
• kačkavalj
• origano
• margarin
• susam
U mlako mleko dodajte kašičicu soli, kašičicu šećera, kvasac i kašičicu brašna. Ostavite da kvasac nadođe. U vanglicu stavite jaje, posolite i sjedinite sa uljem. Dodajte mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesite testo. Pokrite čistom krpom i ostavite da testo nadođe.
Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu, malo premesiti a onda podeliti na dva dela. Svaki deo posebno razvući na što veći krug, zatim podeliti na 12-16 trouglova zavisno koliko volite velike kifle da vam budu. Na svaki trougao stavite kečap, šunku, kačkavalj i origano, zatim urolati u kiflu. Kifle slagati na pleh obložen papirom za pečenje i ostaviti 30 minuta da kifle nadođu.
Nadošle kifle premazati umućenim žumancetom sa malo mleka i posuti susamom. Na svaku kiflu staviti po kockicu ili izrendati preko margarin. Peći u zagrejanoj rerni na 220 °C dok ne porumene.

Evo i slike:

Prilozi

• DSCN1673.jpg
    DSCN1673.jpg
    42,4 KB · Pregleda: 18

Bavarsko pecivo

Sastojci:
1 kg brašna
5 dl. vode
1 dl. ulja
1 sveži kvasac (40 gr.)
1 kaš. soli

1 l. ključale vode
4 kašike sode bikarbone
1 kašika soli

Priprema

Sta znaci 1 kaš. soli, 1 kasika ili 1 kasicica? Da ne pogresim i ja

Bavarsko pecivo

Sastojci:
1 kg brašna
5 dl. vode
1 dl. ulja
1 sveži kvasac (40 gr.)
1 kaš. soli

1 l. ključale vode
4 kašike sode bikarbone
1 kašika soli

Priprema

Danas sam pravila,neda je dobro,sutra saljem slikicu.HVALA ZA DIVAN RECEPT

Evo jedan recept za ustipke bas sam jutros pravila za dorucak i nestalo je dok sam se okrenula
1/2kocke kvasca
1 jaje
1.5solja mlake vode
3solje brasna
1kasikica secera
2kasikice soli
prziti u serpici sa dosta ulja
solja je od bele kafe

Moje krofne i slani heljda mafini
Јуче сам добила исте такве калупе. Планирала сам да их користим само за чоколаду, евентуално за оне сланише са желатином. За слане и слатке мафине сам купила силиконске калупе нешто већих димензија. Сада сакупљам рецепте јер хоћу да направим једно поглавље само са њима. Може ли рецепт за те са хељдом?

Back