Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ej ne mogu da vjerujem koliko ljubitelja Pearl Jam! Super! odusevljena, sve je ovo super ljudi al kad bi dosli u Bgd!!!!! ja isla u zagreb prosle godine i u zivotu nisam bila na boljem koncertu ( a bila sam na prilicno) samo, mislim da bi mi jos bolji gusht bio da ih cujem ovdje!!!!
"Once" - neprevazidjena!! "Thin air" - rezanje vena :-) "Better man" - sve covjek lijepo ispricao

knell:
prva 4 albuma su vrh posle njih nekako nisu to oni ili ih ja tako ne osecam iako sam njihov veliki postovalac

Slazem se, naravno da jesu VRH.

I YIELD je savrsenstvo, ali nije album `na prvu loptu`, treba ga preslusavati nekoliko puta dok se ne skapira, a zatim sledi zavisnost!

Ni ovi kasniji nisu nista slabiji, samo su drugaciji...svaki album se povezuje sa prethodnim, kao da svi albumi zajedno cine celovitu pricu....i kao da je svaki njihov album faza u sazrevanju tj. odrastanju..."it's evolution baby"........

I ajd da malo ozivimo temu...(ako je moguce)...a pitanje glasi:

kojih bi deset pesama najvise voleli da cujete uzivo?

ALI SAMO DESET!!!

(ja cu malo kasnije da odgovorim) ;)

Grandz je komercijalna zamisao... (nazalost)
Sve sto je u okviru tog malcom mclarenovskog pokreta bivalo muzika,ostalo je vredno...inace, poslednji pokusaj da se spase ideja iskrenog,emotivnog bunta u rokenrolu...okviri su,bre,njesra..!
Druga stvar: takva muzika nikad nije prosta...ako se przite na to da lako skinete ove pesmicice,bolje skinite 4 akorda od one trivije `Stay by me`, da biste dokazali da ste `roker`... Ovo je alternativa,tezi nacin...Te stvari nisu nastajale da se pevuse u drustvu uz bocicu vina..To nije zabava!!! To je (postpank) zbilja...Realnost jedne generacije uverene u iluziju velike vecine vrednosti iz 80-ih godina..Ili njihovog kraha...Generacija X..Pesme sa prasnjavog madraca..u tami garaze... u prljavoj bocnoj sobi,gde je domacin zurke utajio gitaru od 5 zica..Zlo igle. Improvizacija.. Sloboda.. Zelja.. Privatnost..I finalno,proboj osecanja... Pa zar jedini ja da iznesem ovakvu opasku??? ne verujem da ste bas toliko mladi da jos uvek ocekujete deda mraza za bozic. Ozbiljna muzika, iskreno neozbiljnih ljudi.....ne podvaljujte mi neozbiljne varijante,vi ozbiljno naprzeni na `notes`...ha!!

senoviti:
Grandz je komercijalna zamisao... (nazalost)
Sve sto je u okviru tog malcom mclarenovskog pokreta bivalo muzika,ostalo je vredno...inace, poslednji pokusaj da se spase ideja iskrenog,emotivnog bunta u rokenrolu...okviri su,bre,njesra..!
Druga stvar: takva muzika nikad nije prosta...ako se przite na to da lako skinete ove pesmicice,bolje skinite 4 akorda od one trivije `Stay by me`, da biste dokazali da ste `roker`... Ovo je alternativa,tezi nacin...Te stvari nisu nastajale da se pevuse u drustvu uz bocicu vina..To nije zabava!!! To je (postpank) zbilja...Realnost jedne generacije uverene u iluziju velike vecine vrednosti iz 80-ih godina..Ili njihovog kraha...Generacija X..Pesme sa prasnjavog madraca..u tami garaze... u prljavoj bocnoj sobi,gde je domacin zurke utajio gitaru od 5 zica..Zlo igle. Improvizacija.. Sloboda.. Zelja.. Privatnost..I finalno,proboj osecanja... Pa zar jedini ja da iznesem ovakvu opasku??? ne verujem da ste bas toliko mladi da jos uvek ocekujete deda mraza za bozic. Ozbiljna muzika, iskreno neozbiljnih ljudi.....ne podvaljujte mi neozbiljne varijante,vi ozbiljno naprzeni na `notes`...ha!!

Grunge je zakon!
Jedina muzika na svetu, gde mozes da sviras sta god hoces... i da zvuci dobro... :D

Od Nirvane, do Alice in Chains, Pearl Jam, Mudhoney, Babes in Toyland, Stone Temple Pilots, L7...
Ma ima ih koliko hoces...
Onda odmah usko povezan pravac sa grunge-om je indie...
Tako da... ima sta da se svira... naravno ko zna da svira :D

nekada davno sam i ja tako neshto napisala (pj,nirvana teme.izgubilo se sve to u vremenu i glupostima) u nadi da cje neko da se slozhi.:D heh.
ali,slazhem se sa tobom,lepo si to rekao.

+ Mike Patton na avataru.tako moram duplo da se slozhim i da pomislim da NISI sezonski grunger.:D
A mozhda i budem u pravu.
Pozdrav

Meni se dopadaju svi albumi, ali nista ko Ten. To sam 1992 godine slusala non-stop, ne secam se vise ko mi je nabavio.

Sto se tice 10 pesama... Malo je to, malo!!!
Al' recimo da Even Flow, Release, Black, Rearviewmirror moraju da budu na listi.
O da, i Spin The Black Circle.

heheh, da, red bi bio da i ja odgovorim:

1. Release
2. Brain of J.
3. Rearviewmirror
4. Off He Goes
5. Not For You / Lukin
6. Smile
7. Leatherman
8. Go
9. Habit / Sometimes
10. Long Road

eto.
Mada sam jedva odabrala.......a i ova lista se menja svaki cas.......trenutno bih ove pesme volela da cujem........za sat vremena bice neke druge, hehehhe........

zdravo...
ja samo da se javim i pozdravim staru ekipu...
nije me bilo jako dugo...
nisam stigla da procitam sve skorasnje postove, samo bih da kazem da sam bila, konacno, prvi put na koncertu prosle godine u ZGu...
ljudi ja nemam sta da kazem. prosto ne znam. zbog odusevljenja uvek zanemim kada me neko pita o utiscima...
sve u svemu, san mi se ostvario (i stvarno izgleda da je istina ono kad kazu da kad mnogo sanjas da ce ti se san ostvariti)
mogu samo da kazem da iako se kroz svaki novi album primeti nesto novo i ucini da vise nisu oni cupavci iz seattle-a, oni su ostali isti- jedni, neponovljivi- Pearl Jam...
bolje da ne krecem sa izlivom emocija, dosadicu vam:)
hej nadya jel si bila ti na koncertu?
secam se kako si mi pesimisticki govorila da nema sanse da dodju u Srbiju,a znas ono-"ako nece breg Muhamedu..."
aj javi mi
pozdrav

P.S. keep on rockin` in the free world!

ju kad s samo setim atmosfere pred pocetak koncerta....pa kad se setim kad su izasli...nisam mogao da verujem sta se dogadja..................aaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kad bi jos jednom..............

.pissbottleman:
ju kad s samo setim atmosfere pred pocetak koncerta....pa kad se setim kad su izasli...nisam mogao da verujem sta se dogadja..................aaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kad bi jos jednom..............
hehe...isto! ne znas da li da se smejes, da places ili da vristis:)

Miloshk:
ja imam neki lud predosecaj...
2000_______Ljubljana
2006_______Zagreb
200?_______Nis (eventualno BG, ali sumnjam) :p

tj, svaka Euro turneja, druga drzava iz bivse SFRJ!

Daj boze!
hej, druze, ti me ne prepoznajes?:):):):)
mozda zbog nicka, ostao je stari...

hm, alexandrovac ti nista ne znaci?:)
jel si dobio razglednicu?:)

pozdrav!!!!!!!!!!

Miloshk:
EEEEEEEJ, pa gde si ti, devojko?!
Nisam obratio paznju na 'location'
Kako si mi?
Nisam dobio razglednicu... Ne posle Bozica?
Kad ces u Nis?
Ajde cujemo se uskoro!!!!
ok. stici ce sledece godine u ovo vreme:)
e, u Nis dolazim pred kraj meseca, javicu se.
evo, sad ti se javljam iz BGa; sutra konkurisem za dom itd.
aj, sibnucu ti mail.
hugs!!!!!!!

hej Ljudi :DD

pa di ste! :D

evo i mene, posle dugo vremena... :)

kriza hvata za koncertom, gore nego ikada... ko ona poslovica "da bog da imao pa nemao"... uh! sad kad znam kako koncert izgleda, nemam mira :DD

kako ste vi, sta se radi? :D

ja kupila koncert Gunsa pa uzivam :D i naravno, slusam PJ :DDDD drugare :D

Back