Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mezzano:
Ne volim kad ljudi menjaju nesto sto im je dato na ( po ) rodjenju. On je po rodjenju dobio ime Edward Louis Severson III i, po meni, je trebalo da NOSI to ime do kraja zivota, a ne da se potpisuje kao EDDIE. Ajde, uzeo je majcino prezime ( ne znam zasto, mozda nije voleo oca, nije bitno ), ali zasto se ne potpisuje kao Edward?!!! Ja se zovem Zarko, i nije bitno da li mi se to svidja ili ne, kum mi je dao to ime i do kraja zivota cu se potpisivati kao Zarko. Neki me drugovi zovu Zare, i sta ja treba da radim, da se potpisujem kao ZARE!!?? Nikada. Zarko je Kurt bolj od Edwarda, zato sto je bio na sceni ono sto je bio u zivotu. A ne kao Edward koji je "kukao kako (u tamo nekom gradu u Americi) nisu nikakvi fanovi, jer nisu kupili dovoljno karata za koncert, pa su morali da sviraju u manjoj hali. Siguran sam da Cobain nikad to ne bi rekao. Imam jedno pitanje za sve vas, posto vidim da dosta dobro poznajete istorijat Pearl Jam-a ( priznajem vise od mene ): ko skuplja pare od http://www.tenclub.net/ ?

jbt,ako covek vise voli da ga zovu po nadimku ne vidim u cemu je problem :neutral:
nije on promenio ime,nego jednostavno koristi skracenu verziju svog imena,i ne rezumem gde je tu dramatika :roll: i za sta bi to uospte trebalo da bude argument? :roll:

enivej,dobar deo lljudi u muzici,filmu itd...promenili su ili modifikovali ime...sto zbog toga jer im je pravo glupo (ko lepa brena :lol: ) ili zato sto mi je predugacko :roll:

a ovaj jednostavno koristi nadimak SVOG imena :?

Keeper
Da, da, bas su nekomercijalni. Bore se, kao, za smanjenje cena karata, zbog fanova koji su uglavnom iz siromasnijih slojeva, da bi mogli da prisustvuju njihovim koncertima, a na njihovom oficijelnom sajtu mozes da skines pesmu ako platis “samo” 9,99$ ili 14,99$. Nema sta, jako ih boli za fanove. Jos su se setili da snime 72 “official bootlega”, jer znaju da fanovi kupuju takve stvari, pa zasto da oni ne zarade, totoalno nekomercijalno. A sto se tice “losih” pesama, sta je bilo sa Lost Dogs, kako su dosli na ideju da izdaju kompilaciju B singlova ( kao Nirvana Incestiside )?. Pretpostavljam da su kad su videli da su se Binaural i Riot Act zajedno prodali jedva u milion primeraka, dlucili da naprave jos neki extra dolar? Toliko o “nekomercijalnosti” Pearl Jam-a.
A ti si cuo Kurta kad je to rekao?
Ja nisam cuo Eddie-a, ali vidim da na sve nacine pokusava da uzme pare od fanova. Od mene nece dobiti ni dinar. Uvek cu kupovati piratske diskove.
A da, JEBI SE I TI.

Jeeote swta se gubite.
PJ i Nirvana su zesce grupe. Mada sam prvo slusao Nirvanu smatram je podjednako dobro kao i PJ.
Oba benda imaju odlicne pesme. Ajde mir mir mir niko nije kriv ava ava ava Lizza je krava.
Kupus i pecenje za slatko pomirenje.

Ocean_state:
PJ i Nirvana su zesce grupe. Mada sam prvo slusao Nirvanu smatram je podjednako dobro kao i PJ.

P.J. Harvey je super grupa. Njihov album Glory Box je pomerio granice rock i alternativne muzike! 8-)

Ocean_state:
Oba benda imaju odlicne pesme. Ajde mir mir mir niko nije kriv ava ava ava Lizza je krava.

Ocean state je smrdljiva bara! :smajlikojijestavioprstenanos: 8-)

Ocean_state:
Jeeote swta se gubite.
Kupus i pecenje za slatko pomirenje.
Apsolutno si u pravu!!! Za sve sto si rekao.

@mezzano

Pearl Jam su mogli da zarade para koliko su hteli,da se prodaju milion puta skuplje nego nirvana,ali ih to nikada nije zanimalo. Eddie i dan danas vozi kamion koji je vozio pre dvadeset godina, basista vozi bicikli......... vecinu para jesu dali u dobrotvorne svrhe ,,,,,,,,,,,,,,,,, a ta borba za snizenje karata ih je kostala mnogo ....da znas samo deo i tebi bi bila jadna tvoja ironija po tom pitanju.....

daleko od toga da nirvana moze da se meri sa Pearl Jam,AIC,Soundgarden......

.pissbottleman:
@mezzano

Pearl Jam su mogli da zarade para koliko su hteli,da se prodaju milion puta skuplje nego nirvana,ali ih to nikada nije zanimalo. Eddie i dan danas vozi kamion koji je vozio pre dvadeset godina, basista vozi bicikli......... vecinu para jesu dali u dobrotvorne svrhe ,,,,,,,,,,,,,,,,, a ta borba za snizenje karata ih je kostala mnogo ....da znas samo deo i tebi bi bila jadna tvoja ironija po tom pitanju.....

daleko od toga da nirvana moze da se meri sa Pearl Jam,AIC,Soundgarden......
O.K. mozda si u pravu. Ali zasto na njihovom sajtu nema niceg free. Zapravo ima jedan spot, koji moze da se skine, ali ga otvara jedino Google video player? Zasto nisu postavili neke svoje koncerte za FREE DOWNLOAD, nego za sve sto hoces da skines moras da platis. Ja mislim da bi bilo fer prema mnogobrojnim fanovima da oni mogu da dodju do snimaka svoje omiljene grupe ne izdvajajuci za to stotine dolara. Da se razumemo, to je njihovo pravo, oni su radili, resili da naplate to, i to je sasvim ok. Ali mi smeta to sto ih vi ovde glorifikujete, kao, oni rade za dzabe, ne trebaju im pare, ne zele ih... Jednostavno to nije istina. Mozda je to bilo tako kad su bili momci od po 25 godina, ali su oni sada ljudi od po 40 godina, i ne verujem da sviraju iz zadovoljstva, vec da zarade pare, a to se vidi najbolje na sajtu www.tenclub.net/ . U svakom slucaju njihova muzika je dobra, bez obzira na sve. Ali, jos jednom ponavljam ONI NIKAKO NISU NEKOMERCIJALNI ( to je moje misljenje, ti mozda imas drugo misljenje, i ja postujem to ). Ja sam imao potpuno drugacije misljenje o njima dok nisam naleteo na njihov OFICIJELNI SAJT. NISU NISTA MANJE KOMERCIJALNI OD GRUPA KAO STO SU NIRVANA, METALLICA, LINKIN PARK...Uostalom sta moze da bude nekomercijalno, a da dolazi iz Amerike.

Ma momci, iscoolirajte! Pa kako vasa Liza? Eh, sta vi meni sve kazete, to ne bi pas maslom, al' 'ajde ja vas pustam! A te fore prod'o jednu polocu, prod'o dve vise, k'o da je vazno? Da je valjao ne bi mu se zena ubila, ili se on ubio. Kako god, ne treba vi da se ubijate zbog njih. 8-)

Ljubi vas i grli i misli na vas - cak i kad niko ne misli, vasa verna, odana, uvek prisutna, dobra, divan drug, rame za plakanje Liki, Liza, Lizica ;-)

PEARL JAM!!!!!!!!!!Jedan od najboljih bandova uopshte ,ne samo grunga>Eddie Wedder je jedan od najlepshih i jedan od najfascinantnijih vokala a textovi su prosto opijajuci.Eddie-vo 'rezanje' kako ga mnogi nazivaju i njegovi krici bola su ono shto obavija um.PEARL JAM!!!

@mezzano....... to je oficijalni sajt koji drzi i vodi ko zna ko....cisto sumnjam da su oni mnogo povezani sa tim.....imas gomilu sajtova sa kojih mozes besplatno da skidas i pesme,koncerte, samplove.....ali gooooomilu toga mozes besplatno skinuti na netu.....

@ Liza .... Ako je odlican sto si ga stavila u one neobelezene na listi?

I'M GOING HUNGREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!!!!!!!

Voleo bih da nisu. Znam ja gde mogu da se skinu free albumi PJ. Cak sam nasao i novi, pre nego sto je izasao, ali je negde preko 60mb, a server ne dozvoljava skidanje preko download managera, tako da sam odlucio da izdvojim 200 din. Idem sad da ga kupim, trebalo bi da je stigao.

Koje prevrtanje mozga!

Da li mislis, mezzano, da Eddie Vedder sedi za kompom i radi update za "oficijalni sajt Pearl Jam-a"? Ili mozda Mike ili Stone?
Da li mislis da clanovima Pearl Jam-a treba 9$ ili koliko si rekao da bi dali nekome da skida pesmu?
Mislis li da su sve one pare, koje su im dosle putem prodatih albuma, bacili u mocvaru i sad se tresu za glupih 9$?
Oni su matori skoro vec ljudi, koji su sebi napravili zivot onakvim kakav zele i nemaju potrebe, ako to zele, da nista rade do kraja zivota. NE zbog toga sto ti mislis da su punishe, vec zato sto, trenutnim nacinom zivota, njihove potrebe nisu neskromne.
Kao sto je receno, to su ljudi koji zive u srednjoklasnoj kuci i voze sasvim prosecna kola i da zele, otisli bi iz studija i celog muzickog sveta, da za time postoji zelja.
Ali, oni zive za ono sto rade i to je njihova svrha. A dodatni plus je sto od toga mogu da zive. Ne moraju da razmisljaju da li ce moci da kupe hleb sutra i to im je dovoljno.
U tome je cela "char" Pearl Jam-a...
Nema nabudzenih plitkih stvari koji odvlace od svrhe.

I da, ljudi koji rade web design i update i ko zna sta jos sve... dobijaju pare za to, i tamo idu pare sa sajta. Ne crtaju se tamo sama slova i slikice pojavljuju bez razloga.

Pearl Jam ne odrzava tenclub.com
stvarno, ti ko da zivis u shumi pa ne znas neke stvari.

I jedno me zanima: Odakle tebi pravo da pljujes po stvarima koje ne znas? Ne pravo, nego hrabrost. ... treba znati to...

Ne znam, ja ni ne idem na tenclub.com....

Meni dovoljno da ja pustim pesme PJ-a i meni lepo... a sta se desava tamo u Americi i sta se sve prodaje preko neta, to mi je stvarno nevazno. Slusam ih zbog pesama.

a sad vedrije teme :)
Sanjala sam PJ nocas, zato sto sam juce videla spot WWS...
Mike i Stone su svirali neko luuuudilo od muzike i umirali smo od smeha, zayebavali su se strasno :)
i onda Stone nesto ustane sa gitarom i ja mu izvalim neke cool strava super pantalone, i kao... E, sto su ti cool pantalone i one onako straftaste hahah i ja ih pipnem i odlepim od srece i pocnem da skacem onako kao gimnasticari na ruke na noge, onako u krug :lol: od srece :)))
sta reci.... zrela sam za koncert ;)

Ma Pearl Jam su super.
Kada sam citao textove nisam mogo verovati.
To je jedan od boljih postojacih bendova.
Neka zive kako im se zivi. Kakve to veze ima sa muzikom. Mislim stvarno.
Ako vam se svidjaju textovi i zvuk slusajte ih. Ako je suprotno onda nemojte.
Samo nemojte vise kenjati kako se odvaljuju ili neodvaljuju od para.
Novac je materija koja je promenjiva. Nemojte vise srati o novcu.

ma pazi, njihova privatna stvar je sta rade sa SVOJIM parama koje sami zarade svojim trudom i radom, samo ne volim kada se neko nadje da prica kako oni rade SAMO zbog para. To je idiotski s obzirom na njihove "principe". kraj :)

sad mi ide Porch :) slusam Ten hehe
kako ima super snimak, iako je shlj vhs produkcija, kada u ovoj pesmi Eddie se popne na bubanj i peva bez mikrofona :))
a stvarno je i bila psiho situacija! ko je video, znace na sta mislim...

u redu,prebacio sam sve na dvd,stavio u koverte,ispisao adrese...ako vam sutra ne pošaljem samokastriraću se i igrati ping-pong sa nusproduktom tog procesa...
nadam se da imate dvd čitače...

over & out

Back