Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E ima da mu napisem pismo sada odma, .mozda sutra....ma sada odma.

Srecan rodjendan to Edward Louis Severson III .sa malim zakasnjenjem.
Imam kratku pesmicu sa koncerta - Eddie peva punk verziju Happy birthday Mike-u na ukuleleu(to je ono na cemu svira "soon forget"(tako lepa i tuzna pesma....)

Anthony je biseks... nema veze sa Edom,ne boj se .

Triologija sutra,p[rekosutra,nem' sad vremena ....

a bre... naveli ste me, mangupi, da spamujem sopstvenu temu...

nego, hajde svi da se uhvatimo za ruke, sednemo u krug i zajedno pevamo (NE u svetu postoji jedno carstvo) vec... Son, she said, have I got a little story for you... what you thought was your daddy...

u stvari... jos bolje... :)

waiting, watch at the clock it 4 o'clock it;s got to stop... tell him take no more, she practices her speach, as he opens the door, she rolls over, pretends to sleep as he looks her over...

She lies and says she's in love with him, can't find a better man...

a moze svako da doda sta zeli da pevamo :)

tri, cet'r' i... 8-) :arrow:

Evo ja sam uz'o dzitru ...
A fenomenalno zvuci kad na koncertu pusti masu da peva betterman...bas onako...

A citao sam neki su ljudi pricali da je na jednom koncertu pustio da publika otpeva kraj od "Black"
Jednostavno nije bilo reci da to opisu...

Bas sam ih pre par dana gledao na TV-u, tj. snimke nekog koncerta... nista posebno, Edi i dalje "krici" u naletu jakih mu emocija, publika sa njim... da nije bilo daljinskog ko zna koliko bih morao da ga gledam. ;)

.pissbottleman:
Ej nikodim....kenjash.....(izvini,znam da si stariji,postujem to...al' jbga...)

A nisi nikada rekao,ako ne racunamo jazz i blues,sta ti slusash?

Bez brige... stvar ukusa rekao bih...
Ranije sam slusao Pearl Jam, mada i danas cesto poslusam taj njihov legendarni Unplugged. Da se ne lazemo sto se tice bendova te generacije ubedljivo je najbolji. Nisam neki ljubitelj Jam-a, iz te garniture daleko mi je bolj Soundgarden, cak i Alice In Chains... mada je Soundgarden definitivno neprevazidjen band sa Seattle scene.
Inace slusao sam svasta nesto, bilo je tu cak i metala i to bas opakog metala. Od svega toga danas jos jedino slusam Tool, Soundgarden, Temple Of The Dog, ponekad pearl Jam (Unplugged), i jos po koji bendic... Eto, to je to...

.pissbottleman:
E ima da mu napisem pismo sada odma, .mozda sutra....ma sada odma.

Srecan rodjendan to Edward Louis Severson III .sa malim zakasnjenjem.
Imam kratku pesmicu sa koncerta - Eddie peva punk verziju Happy birthday Mike-u na ukuleleu(to je ono na cemu svira "soon forget"(tako lepa i tuzna pesma....)

Anthony je biseks... nema veze sa Edom,ne boj se .

Triologija sutra,p[rekosutra,nem' sad vremena ....

ne s. da je anthony bi?
ha!

@ NIKODIM

Ako sam dobro shvatio Pearl Jam je najbolji,al' ti najvise volis Soundgarden?

A Temple of the dog ti je Pearl Jam samo umesto Eddie je Chris(a garant on peva bolje od Eddija, strasno zavija i muci se dok peva....).Eddie peva Hunger strike sa njim.

Samo jos jedna stvar.Rekao si da su grunge tekstovi klasika.
Dobri iskreni tekstovi,koji su u velikoj meri povezani sa zivotom samih tekstopisaca,a u slucaju Pearl Jam to je Eddie,i ne znam zasto onda mislis da njegove emocije nisu iskrene,dok peva svoje pesme?

A smem da se kladim da pored Yellow Ledbetter nisi cuo ni Man of the Hour,Rival, Given to fly, Breath,You Are,Bush leaguer,let me sleep,Alone,hold on...

U svakom slucaju,ipak cenim ovakav tvoj odgovor a ne zayebavanje benda koji si i sam nekada slusao...

.pissbottleman:
@ NIKODIM

Ako sam dobro shvatio Pearl Jam je najbolji,al' ti najvise volis Soundgarden?

A Temple of the dog ti je Pearl Jam samo umesto Eddie je Chris(a garant on peva bolje od Eddija, strasno zavija i muci se dok peva....).Eddie peva Hunger strike sa njim.

Samo jos jedna stvar.Rekao si da su grunge tekstovi klasika.
Dobri iskreni tekstovi,koji su u velikoj meri povezani sa zivotom samih tekstopisaca,a u slucaju Pearl Jam to je Eddie,i ne znam zasto onda mislis da njegove emocije nisu iskrene,dok peva svoje pesme?

A smem da se kladim da pored Yellow Ledbetter nisi cuo ni Man of the Hour,Rival, Given to fly, Breath,You Are,Bush leaguer,let me sleep,Alone,hold on...

U svakom slucaju,ipak cenim ovakav tvoj odgovor a ne zayebavanje benda koji si i sam nekada slusao...

E tu vidis gresis... Temple Of The Dog je u stavari Cris Cornel... ako pogledas ko je potpisao te stvari videces i sam (sve textove i svu muziku potpisao je bas cika Cris), tu je Edi otpevao samo Hunger Strike u duetu sa Cri8som, sve ostalo je pevao samo Cris.

Ne, ne mislim da njegove pesme nisu iskrene, tacnije nikada se nisam ni upustao u razmisljanje o tome. Jednostavno Edi mi se kao pevac ni najmanje nedopada, nikada nisam priidavao nekog znacaja tome sto radi jer mi se nije cinilo zanimljivim (to je naarvno stvar ukusa, koji u mom slucaju nije isao njemu u prilog).

Ma ne zajebavam ja njih... kazem jednostavno mi se ne dopada to sto oni rade. Ali kada kazem da je njihov unplugged nejbolji u tom muzicokm usmerejnu, to je zaista tako.
Soundgarden je za mene uvek bio daleko bolji i neuporedivo kvalitetniji band, tako je bilo pre vise od deset godina to mislim i sada. ;)
Stvari koje si nabrojao... pa ne znam da li sam ih cuo, verovatno jesam jer sam imao prilike da cujem dosta toga sto su radili, ali nije ostalo kao zapamceno (da me ne shvatis pogresno, opet ponavljam, stvar ukusa, jednostavno to sto su oni radili i sto sada rade nikada mi nije bilo zanimljivo).

.pissbottleman:
A Yellow Ledbetter sigurno nisi cuo.... osim ako nisi bio na njihovom koncertu...a sumnjam...

Da ne znas da su oni,mislio bi da SRV svira gitaru.

Hej... sada si vec malo preterao, ovo nema veze jedno sa drugim. SRV je cova koji je sto se muzike tice uradio jako, jako puno. Covek koji je radi sa svojim bendom gde je bio apsolutno dominantan... muzicar jezivih mogucnosti. Tu nikako ne bih stavio tog gitaristu o kom pises jer je on samo jedan mali cova u poredjenju sa SRV-om.
Mada... ni njega ne slusam nesto mnogo, ali u svakom slucaju postujem to sto je radio, jer je bio opasno dobar u tome. ;)

Sto se tice Temple of the dog...znam da je Chris pevao i pisao tekstove...ali ne verujem da je on i svirao ... Jer sta su onda majku mu radili Mike i Stone(gitaristi)?

A Yellow Ledbetter je kao mini tribute SRV -u sto se gitare tice,i stvarno je SRV od pocetka do kraja,mada ni u jednom trenutku ne dovodim u pitanje koliko je SRV iznad svih njih.
Za mene je on bio i ostao najbolji.

A,ja ne volim taj soundgarden...mada nisam bas nesto puno ih ni slusao... malo me smaraju,a i ne svidja mi se Chriss-ov glas....zbog njega uglavnom ni Temple of...ne slusam bas cesto... sem Hunger strike....
PJ i Alice in Chains su mi sto se grunge tice....

Yellow Ledbetter je pesma posvecena ratu u golfskom zalivu...

Radi se o nekim pismima koja su stizala,i ljudi koji donose vesti o poginulom bratu osobe koja peva(I' see them...out on the porch....but they don't wave(donose lose vesti)....
Aj' sutra cu celu pesmu polako i temeljno....i trilogiju .... ne mogem danas da stignem...mozda kasnije ,veceras....

.pissbottleman:
Sto se tice Temple of the dog...znam da je Chris pevao i pisao tekstove...ali ne verujem da je on i svirao ... Jer sta su onda majku mu radili Mike i Stone(gitaristi)?

Da ne bude da se hvalim... ali imam originalni Temple CD, pa ti mogu skenirati i poslati tek da vidis sta su oni radili. tacnije, svirali su ono sto je on napisao, ma koliko ti to kao ljubitelju Perla Jama bilo cudno (sujeta je pravo cudo). :)

U redu ,ja i dalje ne verujem...jbga,ne verujem....
Jer to je album pravljen u cast Endrju Vuda,skupili sui se i svirali,opusteno,nisu pravili album radi para,il' ne znam cega,podelili su dosta pimeraka i besplatno....i otkud znam...

@mellenah ... dobar je tekst,znam za sajt,nisam znao da su ga menjali...
Istina je da je Ed uz pesmu izmisljao reci i da svaki put peva drugacije na koncertima al' uvek se radi o istom....
To mi je mozda i najbolja...a ne mogu da kazem najbolja...ipak Alive je .... al jedna od bas najboljih PJ pesama...kad bi morao da se odlucim YL bi sigurno bila tu ....

Back