Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nadya:
Nego, 2 bleach: Pesma se ne zove "Hunger" , vec "Hunger Strike"... i tu peva i Eddie Vedder, zajedno sa Chris Cornell-om :D :D :D

Ooooodlicna pesma! :roll: :D klasika 8)
ahm, da, malo sam bila nepazhljiva. (8 znam, znam da on peva tu... tj. oni. Edi je diiiiiiivan tu... znachi, predivan je u spotu. fenomenalnoooo (((:
Nadya:
jack irons je video aliena koji ga je hipnotisao da dodje u pizami :?

:roll: :D a slaaatki su :wink:
sa cju ja da lupim... ili mozhda necju. :p
Jack Irons je bio u Pepeppersima, je l'? (8

jesu slatki. bash. (:

yup, on je radio sa Peppersima :) pa onda sa Pearl Jam-om :D
sad mu je izasao novi album "attention dimension"... hm, nisam ga slusala, tako da ne znam sta da kazem... JAKO JAKO mi se dopao kao bubnjar na Yield-u tako da pretpostavljam da je i ovo dobro... mada...

uglavnom, ako nekoga zanima nesto vise o njegovom projektu neka klikne ovde :wink:

danas sam nauchio da sviram "I got ID" 8) 8) 8)
naravno, ceo ritam deo, u solazhe i slichne egzibicije se ne upushtam ...... zarazan onaj riff yebote :D
kako ono ide.....

e-5--5-6665-onda isto i onda skliznesh na-3
H-7--7-8887- -5
G-7--7-8887- -5
D-0----0--0- -0
A----------- --
E----------- --

:D
a refren....
D Am C G
Ooooh I walked the line
when you held me in that niiight :D

.pissbottleman:
I'M GOING HUNGREEEEAAAA !!!!!!

Je l' zna neko ko tu u kojoj pesmi sta svira,peva...

eee :) sta mislis za sad o Temple of the Dog? Mislim ono kao prvi utisak i to, posto si skoro nabavio? 8)

a za sviranje... cekaj da vidim...

Clanovi:
Chris Cornell (vocals, banjo, harmonica),
Stone Gossard (guitar),
Mike McCready (guitar),
Jeff Ament (bass),
Matt Cameron (drums, percussion)

a pojavljuje se i Eddie Vedder (vocals) u pesmi "Hunger Strike" ,
i, Rick Parashar (piano, organ).

pa tako sad izgleda PJ samo umesto Cornella je Ed.
PJ mi mnooogo bolji :)

A ja sam mislio da je bio i Laney iz Alice in chains...pa mi sad skrnavo sto ga nema. :?

pa nije lose..opusteno,lepo...naravno da mi je najbolja Hunger strike...

hehe pa naravno da je tebi sad to isti Pearl Jam, samo kad se doda Eddie, a izbaci Chris... meni davno nekada nije bio :wink: jer tada Mat Cameron nije svirao sa njima hehe

hm, koje je Laney, mislim sta svira ili peva? Volim jako Alice in Chains, ali ih ne znam ponaosob...

Mislim da se "Hunger Strike" svidi svima koji prvi put cuju album... i ostane im ta najbolja ako se ne "udube" u ostale pesme... u stvari, za ovo drugo ne znam... ali i meni je ta pesma bila WOW odmah :))

cool, cool!

Mada, vezala sam se kasnije (i jos uvek se nisam odvezala) za "Times Of Trouble"... TAAAAKO jaka pesma... :roll:
A recimo "All Night Thing" mi zvuci kao da je radjena za neki film... cim pocne pesma, ja imam neki film u glavi :D a i tako je nekako uradjena... ne znam... da l malo komercijalno... ko ce ga znati...

ooh no one understainds...we belong together...together...ooo...oh,ohoooo...ooooooooooo !!!! yeah,yeah,yeaaaa.....

...da...Laney Staley pevac Alice in chains, dobar je Chris ali su mi ipak, Ed i Laney ispred njega.

Hunger strike jeste najbolja ali mi je zbog Eda odmah prirasla za srce... dobra mi je i all night thing(drugo mesto).

Keeper:
ovo sam nabavio pre neki dan :D :

B000654TYW.02.LZZZZZZZ

... nishta, obichna kompilacija. ali tek tu sam prvi chuo elektrichnu verziju "State of love&trust", a i "Man of the hour" i "I got ID" :)
ja jos uvek nisam nasla ni cula man of the hour,a znam da je to na soundtracku za film fish,big fish?ne znam...nebitno..uglavnom se prozdirem svaki dan posto zivim u ovom najsmornijem mestu gde samo ja slusam taj mocan bend....

Keeper:
a Nadya i ja imamo i "yield session" :D
hehe. sve pesme sa Yield-a na probama, uz prichu, prichu, prichu....... :) koju uzgred pola ne razumem :D
a gde to nabavljam? to sam kupio u novosadskom IPS-u...... ovu kompilaciju 'rearviewmirror' takodje..... knjigicu o njima takodje..... ma more marsh u IPS :D

P.S> "state of love and trust" studijski zvuchi potpuno isto kao i na unpluggedu, u smislu da je identichno odsvirano i otpevano. s razlikom shto su gitare elektrichne naravno :D
i shto je zvuk chistiji.
sve ima svoje ;-)
a jel mozes recimo to da mi uzmes,posaljes,ja tebi kintu i tako to...razmisli pa javi
a sto se tice state-a studijskog,u filmu samci se cuje u pozadini ,dok su glavne likuse u nekom klubu...

Nadya:
Keeper:
da, to je ono single video theory.
a koshta kao i svaki prosechni original DVD.... ne 250din :D..... vecj preko hiljadu..... :?

jeste, single video theory... ja imam dvix :P kaki di vidi :wink:

eeeeee, SAD slusam "State of Love and Trust" i ne znam koja je verzija bolja :D :D
da li neponovljivi unplugged ili ovo? :roll: 8) :D

e, jel ima negde da se uzme ceo video snimak Unpluggeda? ja sam na jedno 15 mesta polovicno snimala kada su na tv-u pustali... i jos mi vidoje pokvaren...
hehe..IMAM JA!i to izmedju pesama dok edi pije caj,dok stimuju gitare,znaci sav nemontiran materijal,ali je dvd a ja nemam dvd rezac,ako uspem nekako poslacu vam svima!

grunge girl:
a jel mozes recimo to da mi uzmes,posaljes,ja tebi kintu i tako to...razmisli pa javi
a sto se tice state-a studijskog,u filmu samci se cuje u pozadini ,dok su glavne likuse u nekom klubu...

shta da uzmem? "yield session" ili "rearviewmirror"?
nemoj biti luda da kupujem to... au. narezacju ti na cd, daj adresu i poshaljem poshtom i gotovo. prvo, nisam lud da kupim neshto od 1500din pa da ti poshaljem i chekam pare... :lol:... zatim, nisam lud da neshto te vrednosti shaljem poshtom jer lako mozhe da se zagubi, to mi se stalno deshavalo. jednostavno te pokradu. ti iz PTT-a kradu sve. dobio sam na PalMal nagradnoj igri upaljach i dobio prazan koverat, znachi i upaljach su mi cjapili :lol:
lepo na CD, i gotovo... a u stvari, "yield session" ne mogu na cd, nemam DVD rezach... mada, znam ko ima.

ej,pa ono,nisam videla da ste posle raspravljali o vrednosti tih diskova,tako da narezi,ustvari ako mozes to da uradis javi mi ,a ja cu ti poslati adresu,OK?

...you dont have to stray the oceans away
waves roll in my thoughts...

vrednost te dve stvari bi ti izashla oko 3000din ;-)
narezano, izadje ti besplatno. yebiga, ispadne da cju ja platiti... uh... obichan cd je 30din, dvd ne znam..... poshtom cje biti oko 100din :roll:
200din :?....... nije strashno.

imash li ti mp3 od soundgarden? morash nekako da mi platish, hehe :lol:

ajd daj tu adresu na pp.

imam ja soundgarden mp3 8)

hehe kako se vi tako lepo dogovarate, ako ako :lol:

e, a ja ne razumem sto su Pearl Jam doveli onog Bloom-a :/ sto svira klavijature... mislim, totalno nije u njihovom fazonu i on je skroz u nekom 60's, 70's vibe... a ne u sirovom kakvi su oni... :?
kako se vama cini, mislim ako ste ga culi... na koncertima on kad pocne da solira, totalno je bezveze... ja ga ne volim :/

imash soundgarden? aaaaaa..... ajd koja cje od vas dve da bude dobra da mi da? :)
ja imam samo onaj "louder than love" album, ja mislim da je to prvi.
hmm...
klavijaturista?
nisam ga chuo na koncertima, jerbo nisam chuo nijedan noviji koncert, posle "riot act"...... al ne zvuchi mi dobro :? chu klavijaturista. necju 60-te, ocju sirovo przhenje :x

P.S> ... a jel ima neko mp3 od Deftonsa? :oops:

Aj kad ste poceli sa trampom...

ja imam:
Touring band 2000,unplugged,pink pop festival 2000(valjda je 2000),pearl jam@champagne,
i josh neke tri pesme-masters of war(Bob Dylan 30th aniverrsary(znam da nisam dobro napisao)), Any way you want it(oprostajni koncert |Rammonesa- poslednja pesma koju su svirali i ED sa njima(nosio je neku masku) i Leaving here(uzhivo).

Menjam za Rearviewmirror i Single video theory,il' josh neshto stha imate :)

E grunge devojche jesi ti dobila SINGLES od one sto rece da ce ti poslati?

p.s.

za grunge:imam ja Man of the hour(uzhivo sa koncerta),skinuo sam sa www.f4kin-up.net(i josh tridesetak drugih) samo se slabo cuje...imash nekog debelog ruznog kretena sa odvratnim glasom koji se stalno dere... :?

za nadjia:mislim da nije bloom nego Boom Gasper il'tako nesto...nije za stalno u Pearl Jam.
Inache i Matt je u stvari samo privremena zamena za Jack Ironsa(koji ima valjda neke probleme licne prirode...)iako je sa njima vec neko vreme _ 3-4 godine...

e, sta je to pink pop festival 2000? nikad cula, jel su oni par pesama tu odsvirali ili ceo koncert drzali?

imam rearviewmirror (to ti je samo kompilacija pesama sa svih albuma... ne znam zasto to hoces.. a u stvari da.. ima ona State of Love and trust studijska verzija... to mogu na mail da ti posaljem ako bi samo zato uzeo kompilaciju sa 2 cd-a)
da, takodje je Keeper napisao da ovde kao ima i "I got ID"... recimo ja tu pesmu imam i kao bonus track na albumu "No code" kao i pesmu "Breath"...

Zatim imam studijsku verziju pesme "Man of the Hour" i recimo i to mogu na mail da saljem ko hoce, zato sto nemam gde da okacim na net pa da skidate sami...

Imam Sigle Video Theory... kao i live on two legs, to je koncert jos iz '97 koji ja OBOZAVAM :)
zatim koncert live at the garden koji je fenomenalan, to sam vec sto puta rekla hheheh itd... 8)

A nisam znala da kao Jack Irons je stalni clan, bas sam, naprotiv suprotne stvari cula... da je on samo uskocio tu za Yield... i mislim da je jos nesto on svirao... ali da je Mat camerom stalni... :/ videcu...

moguce da se zove Boom a ne Bloom... ali svejedno, meni se on ne uklapa u PJ ideju 8)

Ja sam mislio da tu imaju i neki aj’ da kazem “miksevi” black,alive i jos jedne,ne mogem se setit.
Pink pop festival 2000 ti je nesto u Nemackoj(mada ja imam koncert Peppersa isto Pinkj pop festival al’ u holandijii) ja nemam ceo cini mi se da imam oko sat vremena(trebalo bi da je bilo 520 000 ljuda,
Koliko se ja razumem u nemacki mislim da je to rekao komentator mada je mozda bilo i 250 000 ali ipak mislim da je 520 000,ali nisam siguran mislim da ih je bilo vise od 250 000 al’ mi je 520 000 opet puno jer je to ipak njemacka(Ramsstain,Hitler…)a i Grunge je prosha ali opet cini mi se da je rekao 520 000, mada mozdha ali sumnjam 250 000,cini mi se da je ipak 520 000,da porilicno sam siguran,uglavnom ima ih puno i Ed i ostali se onako bash zayebavaju…solidno su i svirali…lepo.

Al’meni je ipak vazhnije da nabavim taj Single video theory(Yeild session), a ako ti kazes da je taj at the garden isto dobar ja se ne bih bunio ni njega da dobijem(cini mi se da je taj koncert bio na moj rodjendan(08.07.(tad su I peppersi izdali svoj jubilarni deseti album – By the way – (a pitali ste se zashto je tako losh)a mozda sam ga i pomesao sa nekim drugim).

"by the way" ni u snu nije losh :x kako mozhe biti kad im svira John. jedino za albume na kojima nije on, nego Navarro, pristajem da mi kazhu da je losh.

ne znam za "pink pop" festival al ime skrnavo zvuchi :lol:

neeeeego. iskopao sam negde iz gomile "patriot" od PJ-a..... ima dosta pesama koje ne znam. a nazivi ne pishu, mamu im piratsku :x

Ma nije losh,ajde nije...AL' NISU TO PEPPERSI !!!
Kad pogledash kako su pre przhili...a shta je ovo ?
fuccking Bitlsi i bich bojsi...
razumem ja da su omatorili i nece vishe da se glupiraju al' uporedi By the way sa Riot Act...

u Frusciantea sam se mnooogo skenjao...shta mu znace oni glasovi u pozadini :? ono zavijanje :?

Dave Navaro je svirao samo na jednom albumu - One Hot Minute i to im je mozdha i najbolji i najkvalitetniji album koji su napravili,naravno uz Blood Sugar Sex Magic...

Dosta dugo su mi Peppersi bili omiljeni(dok nisam poceo da slusham PJ)ali ima boljih...mada ih jos uvek vooolim.

Patriot nije pesma PJ-a.to sviraju po koncertima...

bu the way nisu peppersi?
nego shta su? yebeni Green Day? :)
a Bitlse i Bich Bojse da mi nisi ni pipnuo. odbacicju te kao pravog PJ fana :twisted: slushaj ovako - Bich Bojsi i Bitlsi su izvrshili uticaj na mnogo shtoshta, izmedju ostalog i na The Who. A PJ mnogo vole da svira My Generation i Baba O'Riley i da bude raznovrstan i kreativan na nachin kao shto je to bio The Who a bogami i The Beatles i Beach Boys.

shta znache Johnu oni glasovi u pozadini? zavijanje? kao u "Cant't Stop".... genijalno.... tako je .... uhhh.... sexy :)

da uporedim By The Way sa Riot Act?.... kao i svugde, imash gomilu slichnosti i gomilu razmimoilazhenja. PJ ne pokushava kao RHCP na nekim mestima da reciklira svoje prethodno stvaralashtvo, ali i jedni i drugi lutaju, pomalo melanholichno, da vide kuda cje dalje.

znam da Patriot nije njihovo, na tom CD-u je sve shto nije njihovo, al ja sam se pozhalio samo da ne znam da prepoznam shta je sve to :( ima "break on through", "light my fire" i "roadhouse blues" od pogodite koga? :)... zatim nezaobilazno Young-ovo Rokanje u Slobodnom Svetu :D.... ima "just a girl" od ne znam koga.... proturila se "Breath" i "Animal".... vecj spomenuti The Who.... dalje ne prepoznajem.

Pa da, tu su ti remiksevi Alive, Once i Black... samo da ne pise da je remix, ja ne bih ni primetila... mislim, nista nije promenjeno, sem sto su izbacili eventualno 3 tona sa pocetka ili tako nesto, znaci nista ti ne znaci, mislim mozda bi tebi i znacilo, ali meni je crap (sama chinjenica sto to zovu remix, ali dobro...) odlicna je pesma bla bla lupetam sad :roll: :lol:

anyway, 'live at the garden' je dupli cd + 'single video theory' = mi je lakse ako hoces da ti narezem, da ti stavim na dvd nego na 3 cd's... a dobijes onda + PJ koncert iznenadjenja hahahhaha imam reklamu na pinku hahha salim se :)
ali, ono, ako nemas dvd, moze i cd 8)

a peppersi, volim ih, najbolji album im je 'blood sugar sex magic' i pesma 'aeroplane', znaci sa daveom... i onaj californication album je bas bio komercijala, svide mi se pesme, ali to proleti, nije to kvalitet veliki...
ali, oki o njima, necemo da kvarimo perfectly good Pearl Jam discussion :wink:

Back