Pearl Jam

• Začetnik teme Začetnik teme Nadya
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Necu se ukljucivati u dalji tok razgovora, samo cu reci da mi je mnogo milo sto ima jos grungera, ako ne u mom "gradu", a ono u "zemlji"... load up on grunge . . .

Nadya:
Keeper:
pa ... kvalitet ...... kvantitet, imas pravo ...
ali, samo me iznerviraju oni klinci sto svrsavaju na kurta a kao "slusaju" Pearl Jam jer su i oni i nirvana pod etiketom "grunge" .....
nego, ja ne mogu da izdvojim omiljeni album, a sto se "yield" tice, jos uvek sam u fazi provaljivanja :D kad sam ga kupio nisam ga kontao, onda sam ga jednostavno ostavio, uzeo posle nekog vremena ponovo i jos uvek ga kontam i sve vise i vise mi se svidja :D
ali od pocetka su mi se svidele "brain of J", "faihfull" a narocito "given to fly" .... a sada i "wishlist", "in hiding", "all those yesterdays" .....
najvise sam ubedljivo slusao jedan Unplugged album od Pearl Jam-a sa nekim koncertima ...... jako je dobro.

Mmmmmm... MTV Unplugged Pearl Jam... wow, najbolje izvodjenje pesme "Black"!!:)
Ja sam godinama sekla vene na to... imam i cak na VHS-u snimak tog anplagda :D

Genijalno, jednostavno genijalno!!... 8)

A sto se tice "Yield"-a... i meni su te omiljenje...A "Given to fly" treba mnoooogo mnogooo da se razmislja, jer je pesma sa toliko slojeva, ali , naravno, kao i svaka njihova...
Inace, nikad iz prvog puta mi se ne svidi njihov album, nego kad ga nabavim... cujem jednom i smorim se... i onda posle nekog vremena, posto uvek bude neka pesma koja mi se na prvo slusanje svidi... kasnije se vratim na nju i tako poslusam sve opet.. i shvatim iz druge perspektive sve... i onda ostavim ili ni tada ne skapiram o cemu se radi... :)
A zaista, svaku pesmu treba dooobro poslusati i prouciti textove da bi ukapirao poentu, mada ih uvek ima vise, jer ipak... sve je individualno, dosta zavisi i od tvojih iskustava... tako da, sto si stariji vise shvatas (jer imas vise iskustva, jel da? :) ) i vise ti se svide...hehehe

Ma, jednostavno ih obozavam!!:)

Bas sam ovih dana slusala ponovo i "Vitalogy" i "Yield" i shvatila pesme na potpuno drugaciji nacin... jednostavno ti se otvore pesme, sve postane jednostavno... razumes ih... zato sto dozivis nesto slicno...

Hm... mogla bih ja dosta ovako... al cu da stanem :wink:

POzdrav!!! :D 8)

A zar pevac nije promashio strofu na UNPLUGGED?

svaka cast nadya, ja ih obozavam... redovno ih slusam
kao sto sam vec u jednoj od tema napomenuo, cuo sam da dolaze u pulu u septembru, tako da cu kopati i rukama i nogama da odem tamo... takva prilika se pruza samo jednom u zivotu (bar na balkanu)
neki dan mi je rodjak iz svajcarske donijeo dupli CD, sa njihovog koncerta u cirihu... sta da vam kazem, od tada je moj zivot jedan veliki orgazam :D
odlicni su fantasticni...
slusam bas sve sto ima veze s rockom... cak i punk...al` pearl jam je nesto posebno..
pozdrav za sve ko ih vole, a onima koji ih ne vole porucujem da ih malo poslusaju, pa ce da se nadju na ovom forumu, da podijele odusevljenje sa nama..:)

aaaajde, i ti sitnicaris, kao da je bitno da ne pogresi na nekom mestu... najbitniji je feeling koji on prenese za vreme izvodjenja, a on je, ruku na srce, tu neponovljiv... :D

mozes na kraju pesme da vidis kako su mu zasuzile oci... mislim, toliko emocija na jednom mestu, u jednoj prici... tako da tu nema mesta greskama U TEXTU!?!?! :roll: 8)

Nadya:
aaaajde, i ti sitnicaris, kao da je bitno da ne pogresi na nekom mestu... najbitniji je feeling koji on prenese za vreme izvodjenja, a on je, ruku na srce, tu neponovljiv... :D

mozes na kraju pesme da vidis kako su mu zasuzile oci... mislim, toliko emocija na jednom mestu, u jednoj prici... tako da tu nema mesta greskama U TEXTU!?!?! :roll: 8)

Nadya, nisam ja posporavo njihov kvalitek, cak shta vishe volim da ih slusham! Samo sam konstatovao da je pogreshio, pa shta! I Janis Joplin je prekinula svoj nastup na Woodstock-u zbog prekomerne kolicine alkohola pa nishta! Moda je i pevac bio nadrogiran[ a ne sumnjam da nije]!
p0z

u Pearl Jam-u samo je jedan clan eksperimentisao sa drogama, a to je bio Gossard ili Mek Kridi, ne secam se, ispravite me :lol:
a Edi tesko da je pogresio nesvesno .....

Stoorbak:
Nadya, nisam ja osporavo njihov kvalitet, cak shta vishe volim da ih slusham! Samo sam konstatovao da je pogreshio, pa shta! I Janis Joplin je prekinula svoj nastup na Woodstock-u zbog prekomerne kolicine alkohola pa nishta! Moda je i pevac bio nadrogiran[ a ne sumnjam da nije]!
p0z

hehhee... Eddie je bio otkinut od droge za vreme nastupa... zato je i leteo na stolici i padao sa iste... heheh... je_bi ga, that's him! 8) ... prihvatila sam ga takvog... moguce da se do sada dozvao pameti i skinuo sa tih gluposti... :shock:

Pozdrav, nisam znala da ih i ti slusas... nisi se izjasnjavao u tom pravcu. 8)

Nadya:
Stoorbak:
Nadya, nisam ja osporavo njihov kvalitet, cak shta vishe volim da ih slusham! Samo sam konstatovao da je pogreshio, pa shta! I Janis Joplin je prekinula svoj nastup na Woodstock-u zbog prekomerne kolicine alkohola pa nishta! Moda je i pevac bio nadrogiran[ a ne sumnjam da nije]!
p0z

hehhee... Eddie je bio otkinut od droge za vreme nastupa... zato je i leteo na stolici i padao sa iste... heheh... je_bi ga, that's him! 8) ... prihvatila sam ga takvog... moguce da se do sada dozvao pameti i skinuo sa tih gluposti... :shock:

Pozdrav, nisam znala da ih i ti slusas... nisi se izjasnjavao u tom pravcu. 8)

A zar moram da se izjasnim! Bre, dovoljno mi je shto sam cetri dana samo Black slushao, pa mi se smucio zivot! I ko zna shta bi se desilo da mi ortak [Vintersorg] nije preporucio In Flames! Ljudi ako se nekada skenjate sa nekom smornom pesmom ili situaciom toplo vam preporucujem In Flames, pomazuuuuuuuuuu!
p0z

P.S Black je odlicna pesma ali ne za svakakve situacije

Stoorbak:
A zar moram da se izjasnim! Bre, dovoljno mi je shto sam cetri dana samo Black slushao, pa mi se smucio zivot! I ko zna shta bi se desilo da mi ortak [Vintersorg] nije preporucio In Flames! Ljudi ako se nekada skenjate sa nekom smornom pesmom ili situaciom toplo vam preporucujem In Flames, pomazuuuuuuuuuu!
p0z

Naravno da ne moras da se izjasnjavas, svako radi sta zeli. Ja sam pricam o svom "iskustvu" o tebi...

A sto se tice pesme "Black" i skenjavanju... zavisi sta zelis... ako hoces da se ubijes nacisto i da ne postoji gore raspolozenje od toga koje zelis da proizvedes, tada pustas najgore bedake i pesme koje govore u ubistvu/samoubistvu/izgubljenoj ljubavi/drugu... znaci bilo koju tematiku koja pomaze pri tome, a jos i melodija pomaze u 'negativnom' smeru... a ako zelis da sebi pomognes, pustis nesto veselije... ili se desava da ti treba nesto drugo za cheering up...
hmh, ono sto zelim da kazem jeste... sam biras u kom pravcu ides, a ti si pustao 4 dana 'Black' jer si zeleo, tek si se osvestio kad ti je Vintersong pomogao...

hm... jel sam previse rekla?

Nadya:
Stoorbak:
p0z

Naravno da ne moras da se izjasnjavas, svako radi sta zeli. Ja sam pricam o svom "iskustvu" o tebi...

A sto se tice pesme "Black" i skenjavanju... zavisi sta zelis... ako hoces da se ubijes nacisto i da ne postoji gore raspolozenje od toga koje zelis da proizvedes, tada pustas najgore bedake i pesme koje govore u ubistvu/samoubistvu/izgubljenoj ljubavi/drugu... znaci bilo koju tematiku koja pomaze pri tome, a jos i melodija pomaze u 'negativnom' smeru... a ako zelis da sebi pomognes, pustis nesto veselije... ili se desava da ti treba nesto drugo za cheering up...
hmh, ono sto zelim da kazem jeste... sam biras u kom pravcu ides, a ti si pustao 4 dana 'Black' jer si zeleo, tek si se osvestio kad ti je Vintersong pomogao...

hm... jel sam previse rekla?

Opet si me bukvalno shvatila! Buahha, nisam ja osporavao kvalitet Black, samo sam preneo svoje iskustvo u vezi te pesme! A pesma je prelepa zaista, naravno ako se ukapira!

Stoorbak:
Nadya:
Hmm... kad sam ja rekla da si se ti negativno izjasnio u vezi te pesme? :?

nisi me razumeo...

a i ne znam kad sam te 'prvi' put bukvalno shvatila... 8)
Ok sad sam malo ja pogreshio, ali puno ljudi ovde na forumu me bukvalno shvata, fujjjjjjjjj!
p0z

Pa, kao i svuda, i na ovom forumu ima svakakvih likova...
i nije sve crno i belo, tako da ... ko te bukvalno shvata, taj treba da se zamisli malo...

poz 8)

Nadya:
hehehe :lol:

Ma, keeper-u... pusti ga, mislim, ima i on pravo na svoje misljenje, ali ocigledno nije ni on siguran u to, jer niti ima cime da ga argumentuje, a iovako se radi o nekim njegovim nesigurnim pretpostavkama... verovatno je to rekao samo da bi nama inatio...mislim... 8)

A, ako cemo o PJ komercijalnosti... onda bih ja rekla da je bas tvoj omiljeni album 'Ten' najkomercijalniji, jer je prodat u najvise miliona primeraka...:roll: :lol:

hehhe... ima nas raznih... Pearl Jam i komercijala- jednostavno ne idu zajedno... 8)

Ok ok mozda i nisam u pravu, ali ne pomishljajte odmah o tome da hocju da teram inat sa vama.

Kurt Cobain:
Nadya:
hehehe :lol:

Ma, keeper-u... pusti ga, mislim, ima i on pravo na svoje misljenje, ali ocigledno nije ni on siguran u to, jer niti ima cime da ga argumentuje, a iovako se radi o nekim njegovim nesigurnim pretpostavkama... verovatno je to rekao samo da bi nama inatio...mislim... 8)

A, ako cemo o PJ komercijalnosti... onda bih ja rekla da je bas tvoj omiljeni album 'Ten' najkomercijalniji, jer je prodat u najvise miliona primeraka...:roll: :lol:

hehhe... ima nas raznih... Pearl Jam i komercijala- jednostavno ne idu zajedno... 8)

Ok ok mozda i nisam u pravu, ali ne pomishljajte odmah o tome da hocju da teram inat sa vama.

No frx :wink:
Samo, ja sam UVEK na gotovs kad mi neko dira Pearl Jam, tako da... cuvajte se ko mi se zameri hehehe :wink: :lol: 8)

A voli li neko recimo Alice in Chains? Ili mozda Soundgarden? Ili mozda Depeche Mode ili Massive?

Zainteresovani za diskusiju o tome, javite se Svetlani. :D

Ovde ima ljudi koji slusaju Pearl Jam!Pa,to je OHRABRUJUCE! :P "Leash"-na kom se albumu nalazi ta pesma? [/b][/i]Mislila sam da sam prevazisla taj grunge zajedno sa srednjom skolom,ali se to jos uvek nije desilo!Inace,knjiga "Eddie Vedder & Pearl Jam" je sjajna!Jeste li culi "The face of love"??Mmmm..briljantno!

Alisa:
Ovde ima ljudi koji slusaju Pearl Jam!Pa,to je OHRABRUJUCE! :P "Leash"-na kom se albumu nalazi ta pesma? [/b][/i]Mislila sam da sam prevazisla taj grunge zajedno sa srednjom skolom,ali se to jos uvek nije desilo!Inace,knjiga "Eddie Vedder & Pearl Jam" je sjajna!Jeste li culi "The face of love"??Mmmm..briljantno!

ah, da, ima nas jos koji slusamo ove "prevazidjene" stvari, kako bi rekli neki :lol:
"leash" je sa albuma "Versus", drugi album po redu.
by the way, tesko da se Pearl Jam i grunge mogu prevazici posle puberteta, pa nije ti ovo neki pop ili rep ili neka slicna prolazna pomodarija :wink:

Back