Patuljasti zec (kunic)

• Začetnik teme Začetnik teme JelenaPA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja mislim da im kablovi liče na grane pa zato..a kad pregrickaju,onda shvate da nije bila grana.
p.s. kabl je zalepljen izolir trakom uza zid, nedostupan joj je sad.

A pre ovog smo imali kunića kog je komšijski pas udavio u našem dvorištu, komšija je onda dao novac i kupili smo ovog kunića sad.
Taj prethodni je bio propisno sahranjen, nismo mogli drugačije ni da zamislimo.
Nisam jela meso četiri meseca nakon toga.

Ja mislim da im kablovi liče na grane pa zato..a kad pregrickaju,onda shvate da nije bila grana.
p.s. kabl je zalepljen izolir trakom uza zid, nedostupan joj je sad.

A pre ovog smo imali kunića kog je komšijski pas udavio u našem dvorištu, komšija je onda dao novac i kupili smo ovog kunića sad.
Taj prethodni je bio propisno sahranjen, nismo mogli drugačije ni da zamislimo.
Nisam jela meso četiri meseca nakon toga.

Imam i ja jednog takvog :rumenko:
Uglavnoh ih cuvam za zamrzivac ali tog jednog ne mogu da ubijem.

Pozdrav svima!
Zanima me da li je neko od vas kastrirao zeku i kako se ponasao posle toga.Mi smo to obavili pre 4 dana.U sustini je on dobro,bar veterinar kaze da je to sve normalno.Slabije pije vodu,kaka je meksa,trckara on ali uglavnom hoce da lezi i da se mazi.Volela bi da znam jos neko iskustvo....

Pozdrav svima!
Zanima me da li je neko od vas kastrirao zeku i kako se ponasao posle toga.Mi smo to obavili pre 4 dana.U sustini je on dobro,bar veterinar kaze da je to sve normalno.Slabije pije vodu,kaka je meksa,trckara on ali uglavnom hoce da lezi i da se mazi.Volela bi da znam jos neko iskustvo....

Mozda Vexy moze da ti pomogne, nemam takva iskustva sa kunicima.
Cuo sam da bi trebalo da budu malo mirniji posle toga.

Imali smo muškog kunića, ali nismo kastrirali, tako da ne ne znam kako se ponašaju nakon toga,
mada mi ovo opisano ponašanje sasvim ok deluje
kaka zavisi od hrane, može da bude mekša ako jede travu, kupus, naravno- krušku,kajsiju,
daj mu malo suvog hleba (koricu), što tvrđi to bolje ili seno--za tvrđu kaku.
Kunići piju puno vode jedino kad jedu koncentrat eventualno seno i kad je vrućina
Inače, nisam ni ja primetila da puno vode piju, zimi naročito, jabuka ili šargarepa, izgleda da imaju sasvim dovoljno tečnost, koliko njima treba.
(iako obavezno imaju čanče sa vodom, to uglavnom prospe...pa moram da brišem i točim ponovo..:lol:
Kunići vole da se maze, nisam ni verovala dok nismo nabavili, uživaju oni u krilu i sl, velike su to maze.

Kiki, zašto ste kastrirali zeku imate li i ženku pored njega?
Koliki je zeka? Piši nam o njemu, baš me zanima,daj sliku..:)

Poslednja izmena:
Imali smo muškog kunića, ali nismo kastrirali, tako da ne ne znam kako se ponašaju nakon toga,
mada mi ovo opisano ponašanje sasvim ok deluje
kaka zavisi od hrane, može da bude mekša ako jede travu, kupus, naravno- krušku,kajsiju,
daj mu malo suvog hleba (koricu), što tvrđi to bolje ili seno--za tvrđu kaku.
Kunići piju puno vode jedino kad jedu koncentrat eventualno seno i kad je vrućina
Inače, nisam ni ja primetila da puno vode piju, zimi naročito, jabuka ili šargarepa, izgleda da imaju sasvim dovoljno tečnost, koliko njima treba.
(iako obavezno imaju čanče sa vodom, to uglavnom prospe...pa moram da brišem i točim ponovo..:lol:
Kunići vole da se maze, nisam ni verovala dok nismo nabavili, uživaju oni u krilu i sl, velike su to maze.

Kiki, zašto ste kastrirali zeku imate li i ženku pored njega?
Koliki je zeka? Piši nam o njemu, baš me zanima,daj sliku..:)

Moji sami dolazili, nisu hteli da jedu dok ih ne pomazim :lol:

Kunici umiru najcesce zbog greska koju prave oni koji ne znaju kako treba da se ophode sa kunicima.

Najcesca greska je da se kunic hvata kao macka i pas - preko stomaka, sto je za ove zivotinje SMRTONOSNO, narocito dok su mali.

Kunic se OBAVEZNO i UVEK mora hvatati ISKLJUCIVO za kozu na vratu i tako odizati id zemlje, a drugom rukom pridrzavati!.

Ni za usi ne treba da se dize, a pogotovo ne za stomak ili grudi!

p8s-manejo.jpg

SAMO OVAKO SE SME PODIZATI KUNIC I NIKAKO VISE!

Zekan ima oko 8 meseci.Morali smo da ga kastriramo jer je pravio haos...Naskakao nam na nogu,ruku,plisane igracke :-D a piskio svuda i to nenormalno,u mlazevima po zidu...Citala sam puno o tome a i svi su mi rekli da je zdravije za njih.Nemamo zenku jos uvek mada...ko zna... :-) Mozda jednog dana...Veterinarka je rekla da je sve ok.Tri dana smo isli da primi antibiotike,pregledali su ga i sve je ok.Vadimo konce za nedelju dana.Veceras kad sam dosla s posla bio je mnogo bolje.Kakio je normalno.Pije vodu i zivahniji je. :-D

Zekan ima oko 8 meseci.Morali smo da ga kastriramo jer je pravio haos...Naskakao nam na nogu,ruku,plisane igracke :-D a piskio svuda i to nenormalno,u mlazevima po zidu...Citala sam puno o tome a i svi su mi rekli da je zdravije za njih.Nemamo zenku jos uvek mada...ko zna... :-) Mozda jednog dana...Veterinarka je rekla da je sve ok.Tri dana smo isli da primi antibiotike,pregledali su ga i sve je ok.Vadimo konce za nedelju dana.Veceras kad sam dosla s posla bio je mnogo bolje.Kakio je normalno.Pije vodu i zivahniji je. :-D

Sada, kada nabavite zenku ima tako kastriran da naskace kao lud....:D

A kakva su vam iskustva sa "vitaminskom kakom"?Moj zeka je ima vec nekoliko dana.Kaki i normalno pa onda opet tako i u krug.Bilo je vitaminske kake i ranije ali ne toliko mnogo i ne svaki dan ili je ja nisam primecivala.Pogotovo je sad problem jer posle kastriranja mora da nosi onu kragnicu pa i nju svu isprlja kad pokusava da pojede kaku :O:-(

Back