Patuljasti zec (kunic)

• Začetnik teme Začetnik teme JelenaPA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izvini opet ja sa svojim pitanjima,kako bi ga mogo nauciti da na jednom mjestu vrsi nuzdu ili bar u kavezu samo da vrsi,posto kada ga pustim napolje,msm po sobi obavezno ostavlja za sobom kuglice i ne mogu da ispratim sve da pocistim...kao bi ga mogo nauciti da to ne radi svudje po sobi?

Зечеви су стварно паметне животиње и наша је, сада се можете смејати, са мном или са мамом ујутру дошла на вц, села поред Тебе и урадила то што је требала.. И увек је знала где треба да иде, осим уколико јој нисмо затворили врата од собе.. :)

Јако је битно да имаш стрпљења за њу.. То ти морам пре свега напоменути.. Кажем због тога јер је мој брат није уопште волео и х пута му се попишкила или покакила на кревет.. То нама наравно није радила.. Битно је такође окружење за њу.. Видим да си горе написао да си је тек релативно скоро узео, нормално је сасвим да прва три-четири дана не излази из кавеза или да се завуче у неки ћошак и тамо мирује, док се не навикне на вас.. :)

Пошто не свраћам често на ову тему, уколико има неко проблем нека ми се слободно обрати преко пп-а, драге воље ћу му помоћи.. :)

Poslednja izmena:
Nije sterilisana....e sad moja devojka nece da je sterilise nego hoce da je pari..... hoce li se onda izbeci ti zdravstveni problemi koji nastaju ako se kunic ne sterilise? i koliko puta ce morati da se pari da bi bila ok? koliko je normalno za zecice da radjaju u toku zivota? a obavljanje nuzde pretpostavljam da nece prestati?

p.s.hvala za clanak

Da li idalje trazite muzjaka-moj je star 4godine.Gde se nalazite?Sva obavestenja i pitanja i poslacu vam slike na gmail anjastefanovic22@gmail.com :bye:

Koja je preporuena hrana za kuniće?
Da li, koliko i koje žitarice sme da jede? Čula sam vrlo oprečna mišljenja o ovome.
Koliko se preporučuju granule za kuniće? Doduše, ja nešto nism mnogo oduševljena tom hranom jer u sastavu piše a sadrži određeni procenat životinjskog porekla.

Šta od sveže lišća i koliko sme da jede?
Peršun? Kupus, spanać?,Koja trava sme koja ne mse?

Doduše, moj kunićnije tako mali,ima godinu i po dana, ali ko što rekoh čula sam vrlo oprečna mišljenja o tome šta sme, šta ne.

Koja je preporuena hrana za kuniće?
Da li, koliko i koje žitarice sme da jede? Čula sam vrlo oprečna mišljenja o ovome.
Koliko se preporučuju granule za kuniće? Doduše, ja nešto nism mnogo oduševljena tom hranom jer u sastavu piše a sadrži određeni procenat životinjskog porekla.

Šta od sveže lišća i koliko sme da jede?
Peršun? Kupus, spanać?,Koja trava sme koja ne mse?

Doduše, moj kunićnije tako mali,ima godinu i po dana, ali ko što rekoh čula sam vrlo oprečna mišljenja o tome šta sme, šta ne.

Najbolje je da jede seno, trava nije dobra jer moze da izazove proliv kod njega.
Kupus moze da jede, celu biljku. Moji su je jeli i nista im nije smetao.
Spanac mislim da mogu da jedu, persun im nisam davao.
Mogu da jedu i sargarepu, krastavce, kukuruz.
Jedi i psenicu ali nisam siguran koliko je dobra za njih.

Granule su im dovoljne oko polovine jogurtske case, one se uglavnom koriste u tovu i treba da pojedu dzak od 10kg za 3 meseca.
Grancice i lisce mogu da jedu, ako im se ne dopadne ukus nece ga jesti.

E vidiš, baš za kupus su mi govorili oni koji gaje kuniće da sme bukvalno prstovhat, odn ceo list u toku jednog dana.
Navodno naduje se stomak od toga,kao od deteline i peršuna, pa ako se prejede može i da ugine :eek:
A moj kunić kupus, detelinu i peršun baš obožava.
Baš zato i pitam, ni ja nisam primetila da joj nešto fali, ali ne bih da eksperimentišem.

Ćula sam, takođe da je poželjno davati im vrbove grane.

E vidiš, baš za kupus su mi govorili oni koji gaje kuniće da sme bukvalno prstovhat, odn ceo list u toku jednog dana.
Navodno naduje se stomak od toga,kao od deteline i peršuna, pa ako se prejede može i da ugine :eek:
A moj kunić kupus, detelinu i peršun baš obožava.
Baš zato i pitam, ni ja nisam primetila da joj nešto fali, ali ne bih da eksperimentišem.

Ćula sam, takođe da je poželjno davati im vrbove grane.

Vole oni i grancice sljive i jabuke, to im dajem svake godine.
Vole i mlad bagrem, list i tanke grancice.
Nisam siguran koje sve vrste drveta vole, ako im je gorko nece jesti.

Moji kunici jedu detelinu, imam lepu livadu samo zbog toga i za njih.
Bolje je obicno seno, zbog njihovih zuba.
Kada cistis kupus jedu sve ono sto tebi ne treba, list, stablo koren.

Koje rase ti je kunic?

Patuljasti albino :)

- - - - - - - - - -

Ovo je kad smo je kupili i dneli kuči

W5uVJYGl.jpg

Pre oko mesec dana čovek mi je doneo 4-5 kg zrnevlja (kukuruz i suncojret mešano).
Rekao je da je ovogodišnji i da treba kesu da držim otvorenu da se dosuši.
Kesu smo ostavili otvorenu i raširenu,ali u predsoblju gde ne ložimo, poa je malo hladnije (oko 15 stepeni)
Međutim, zrnevlje je počelo da miriše na buđ. Ja sam to oprala i raširila na plehanim tanjirima i tako ostavila na peći da se suši.
Sad se ne oseća buđ. ali sam pomalo zabrinuta...da li smem da dajem to kuniću sad?

Pre oko mesec dana čovek mi je doneo 4-5 kg zrnevlja (kukuruz i suncojret mešano).
Rekao je da je ovogodišnji i da treba kesu da držim otvorenu da se dosuši.
Kesu smo ostavili otvorenu i raširenu,ali u predsoblju gde ne ložimo, poa je malo hladnije (oko 15 stepeni)
Međutim, zrnevlje je počelo da miriše na buđ. Ja sam to oprala i raširila na plehanim tanjirima i tako ostavila na peći da se suši.
Sad se ne oseća buđ. ali sam pomalo zabrinuta...da li smem da dajem to kuniću sad?

Ja ne bih da sam na tvom mestu.
Bolje je da to das papagaju ili nekoj ptici nego kunicu.

Back