Patuljasti zec (kunic)

• Začetnik teme Začetnik teme JelenaPA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sterilizacija ili kastracija... obeležavaju teritoriju, posebno ako im je to mesto zabranjeno... isti problem sam imala kad su polno sazreli... nigde, nigde, osim na sestrin krevet...

- - - - - - - - - -

A šta ćete sa zečićima, je l' znaš ti koliko je to u stanju da se koti i kojom progresijom im razmnožavanje ide?
Bićeš na kraju primorana da ih daješ bilo kome, a to i nije najsrećnije rešenje...

- - - - - - - - - -

Hoće dok polno ne sazri...:lol:

Ми са нашим нисмо заиста имали никада проблема, и једно и друго обавља у купатилу. :lol: Једино уколико некада затворимо врата од собе, па ноћу не може да изађе, по кревету.. :lol:

Јако је слатка.. :) Ви се не бојите да је пустите напоље? :eek:
Ми смо нашу једном пустили поред зграде, и скоро је побегла, од тада никада више.. :roll:

Pa dvoriste je ogradjeno i ona je naucila gde sme da ide, ali kada nisam u dvoristu bude zakacena na povodac za zeca. To je odlicna stvar- povodac produzite kanapom i negde ga zakacite tako da zekan moze slobodno da skakace gde zeli, ALI samo u krugu dokle ga vi pustite. I nema beganja :D

Pa dvoriste je ogradjeno i ona je naucila gde sme da ide, ali kada nisam u dvoristu bude zakacena na povodac za zeca. To je odlicna stvar- povodac produzite kanapom i negde ga zakacite tako da zekan moze slobodno da skakace gde zeli, ALI samo u krugu dokle ga vi pustite. I nema beganja :D

То је као онај поводац за мале кериће, који се може закочити?

Након скоро па 5 година мораћемо се растати од Софије. :rida:
Носимо је у зоолошки врт.. Мада, руку на срце, њој ће тамо стварно бити лепше, умреће природном смрћу, увек морам прво о томе да размишљам, јер да смо је дали некоме само би им у почетку била занимљива, а касније би је одбацили. Тамо ће имати и свог зекана, истог као она, Мицка, патуљасти кунић, и имаће још малих зека.
Сада реновирамо цео стан, и све би то било узалуд да она остане овде, јер би била иста прича, изгризла би сваки довратак, зид у соби, а томе нема краја.
Дакле наук онима који ће да читају ово, убудуће, зеца узимати само ако имате кућу! :rtfm:
Онда га фино лети, а може понекада и зими, само на кратко пустити да се истрчкара, и њој уживанција.
Мени је овде ње жао, јер ово није природно за њу, да трчкара по паркету.
Ето, доказ да понекада ни љубав није довољна.. :(

013 (2).jpg
004.jpg

Mala bela pufnica ;)

Jel ima zivih ovde? Treba mi savet,naime imam kunice i prvi put vidim kod zenke da su joj isle suze i tu gde su suze bile opala je dlaka od prilike pola cm ispod ociju sta to moze biti uzrok? Ona se normalno ponasa vesela je, jede, vrsi nuzdu normalno znaci sve normalno ,sad koza je tu normalna al me brine za dalje sta bi mogao da uradim?

Jel ima zivih ovde? Treba mi savet,naime imam kunice i prvi put vidim kod zenke da su joj isle suze i tu gde su suze bile opala je dlaka od prilike pola cm ispod ociju sta to moze biti uzrok? Ona se normalno ponasa vesela je, jede, vrsi nuzdu normalno znaci sve normalno ,sad koza je tu normalna al me brine za dalje sta bi mogao da uradim?

Najbolje je odnesi kod veterinara da je pogleda i kaze ti sta je.

pito bih vas u koliko je ova tema jos aktivna i ako bi neko zelio da mi pomogne,zelim ovih dana da nabavim ovo malo stvorenje,cito sam dosta o njemu i oko ishrane i cuvanja mi je dosta toga jasno,al' bi me zanimalo da mi neko iz iskustva kaze sta bi trebao prilikom uzimanja patuljastog zeca da vidim,da pitam i da mi bude odlucujuce kod uzimanja,da li je bitna velicina zeca,odnosno od koliko je mjeseci kada ga uzimam kako bi mogo da ga naviknem da zivi sa mnom i to sve,posto sam procitao da su na pocetku strasljivi i tako to...HVALA U SVAKOM SLUCAJU :)

pito bih vas u koliko je ova tema jos aktivna i ako bi neko zelio da mi pomogne,zelim ovih dana da nabavim ovo malo stvorenje,cito sam dosta o njemu i oko ishrane i cuvanja mi je dosta toga jasno,al' bi me zanimalo da mi neko iz iskustva kaze sta bi trebao prilikom uzimanja patuljastog zeca da vidim,da pitam i da mi bude odlucujuce kod uzimanja,da li je bitna velicina zeca,odnosno od koliko je mjeseci kada ga uzimam kako bi mogo da ga naviknem da zivi sa mnom i to sve,posto sam procitao da su na pocetku strasljivi i tako to...HVALA U SVAKOM SLUCAJU :)

Najbolje je kad starosti oko mesec dana. Plasljivi su u pocetku dok se ne naviknu, velicina kad odraste je bitna ako ga cuvas u kavezu.
Cuvam malo krupniju rasu ali osim velicine mislim i da nema neke razlike.
Ako imas neka pitanja tu sam za sve sto mogu da pomognem.

Back