Patuljasti pinč

e o ovoj boji vam pricam! :)
14xid7r.jpg

dg6o78.jpg

ili nesto ovako (majka nase Rubine)
w1qux5.jpg

Poslednja izmena:
Što je najtragičnije takvi "divlji odgajivači" štenad pinčeva prodaju na kinološkim izložbama.
Ako se sećate mog izveštaja sa CACIB-a u Kanjiži mogli ste videti koliko je bilo hladno i kišovito vreme. E na tom vremenu je čovek izneneo na izložbu tri šteneta jelenje crvene boje koji su bili smešteni u kartonskoj kutiji na podlozi od novina koji su se tresli od zime kao prutevi.....cena je bila 70 Eur a ako si ozbiljan kupac moglo je i za 50 Eur.

To se moglo videti i na izložbi u Novom Sadu samo su ovog puta bili u pitanju crni sa paležom štenci i nešto stariji, za cenu nisam pitao.

Žalosno je što svi nešto prećutkujemo, zarad koga i čega. Zato nam je tako kako je što svi samo nemo posmatraju šta se dešava. To nije problem samo u kinologiji to je opšta pojava u našem društvu/državi.

Što neko pomenu da ljudi traže što sitnije pse ne mareći na sam izgled psa, pa u tom slučaju ljude treba uputiti na odgajivače čivava i tom slučaju će naći ono što traže - "malog psa" a naša rasa bi u tom slučaju ostala čista. A nešto baš i ne mogu da poverujem u teoriju da je patuljasti pinč velik za stan !

Poslednja izmena:
imas i kod totye
Turi Lajos:
Evo obecane slike su stigle!
Stenci na slikama imaju 14 dana i taman su otvorili oci.
Da ispravim predhodni post. Ima 6 stenadi,5 muzjaka i 1 zenka. Zenkica je crna sa palezom(vec rezervisana)!
P4250010-1.jpg

P4250011-1.jpg

P4250012-1.jpg

P4250013-1.jpg

P4250014-1.jpg

Mama nije bila raspolozena da se slika pa cemo naknadno da je uslikamo.
Pozdrav svima!
Otac stenadi:Arci
2008_0927kutyas30007-1-1.jpg

P3140012-1.jpg
P3140013-1.jpg

4xPRM,4xCAC,2xR.CACIB,3xBOB,BOG2

Za sve informacije javite se putem maila:lajosturi@yahoo.com ili na telefon 064/144-66-63

blizu si....:)
u principu trudicu se da izbegavam parenje pasa crnih sa palezom sa crvenim psima zato sto po mom zapazanju (mozda i gresim) crni tada dobijaju zutilo iza usiju i po vratu a crveni mogu da dobijaju crnu boju koja probija ispod dlake a to mi se ne dopada!
Mada iz takvih kombinacija moze da se dobije strava crvena boja ,ne znam - videcemo....

Perune Amos je iz takve kombinacije, ali izgleda da kod njega prevladavaju baš majčini geni, i nigde nema tog žutila, iako mu palež i nije bas tamno crven ;)

moja kuja je iz kombinacije srno crveno i probija palez na glavi ima greske pozadi u palezu i leptira (doduse za gresku na grudima mislim da nema veze sa kombinacijom) tako da je Perun donekle u pravu, ali ako su i kuja i muzjak kvalitetni sa jakom i ispravnom krvnom linijom mislim da do ovih gresaka ne bi trebalo da dolazi

Što neko pomenu da ljudi traže što sitnije pse ne mareći na sam izgled psa, pa u tom slučaju ljude treba uputiti na odgajivače čivava i tom slučaju će naći ono što traže - "malog psa" a naša rasa bi u tom slučaju ostala čista. A nešto baš i ne mogu da poverujem u teoriju da je patuljasti pinč velik za stan !
Danas smo iz zezanja nazvali jedan oglas u kojem se nudi Ptp "sampionskog porekla"!
Od roditelja -tata :chizmica , mama : mrvica
:):):):)
I ono klasicna pitanja: koliko su teski roditelji-oko 2 kg odgovor :):):):)
A kad smo rekli da mi ne zelimo takve pse nego pravog patuljastog pincha dobili smo odgovor :
-To sto vi trazite ,to su KOZE!!!:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
E mislim da je pravo pitanje ko je tu ispao koza a ko ovca za shishanje chim je pario svoju zenku sa "shampionom " od 2 kile zive vage????!!!!:):):)

Tu ste skroz u pravu.Ja sam bas juce ispred prodavnice videla coveka koji seta Ptp,ali kao pola mog Cezara,ja pridjem vidim zenka,ali previse mala kao Cezar kad je imao 3-4 meseca,pitam koja je to rasa?Kaze Ptp!Ja prokomentarisem kako je sigurno mlada zenka kad je tako sitna,a on ce meni-Ne,ne,ona ima pune dve godine i to je "original"Ptp iz Madjarske tj.Madjarski pinc,a ovaj moj je sigurno mesanac kad je ispao tako veliki!Veliki???Cezar ima 30cm i 5,5 kg!Kazem mu ja da li zna a ti psi vode poreklo iz Nemacke,a on mahnu glavom i rece kako ja jos moram da citam,jer sam jos mala,pa me ne krivi sto ne znam!!!E ljudi moji,mislim se ja kako sam jos i dobro prosla sa njim koji nema rodovnik,bar lici i po standardu je ako nista drugo.

Pa to je sigurno pas kupljen od nekog ko daje oglase : "stenci sa prirodno podignutim usima..."
koliko je meni poznato (neka me neko ispravi ako gresim)stenci Ptp u uzrastu od 8-10 nedelja ,kada se obicno prodaju,ne mogu da drze usi podignute.
Pitaj ga sledeci put kad ga vidis odakle je pas ,mada pretpostavljam vec ko je umesao prste!

Moram i ja da dodam jedan komentar.... Ne zelim da se ljudi koji su u pitanju uvrede, ali smo se svi slatko nasmejali na komentar posle. Dosli su kod nas da kupe stene i odusevili su se kad su ih videli, medjutim kad su trazili da vide roditelje i kad smo pustili nase lajavce ;) ostali su bez teksta! Mislili smo u pozitivnom smislu :confused: ali oni su bili razocarani velicinom!!!! U Beogradu su vidjali vise Ptp koji su kako oni kazu duplo manji od nasih a nasa zenka je visoka 29 a muzjak 31cm i imaju po 5kg (zenka mozda i malo preko :lol:)

mislis,'' Ptp"!!!!!;)

Da,pardon mali lapsus sa moje strane "Ptp".Ali njgova kuja ima dve godine,nije stene,mozda ima i vise,jer sam primetila par sedih dlacica na njusci,ne znam koliko ima kad izgleda da je osedala???
A mozda nije ni on kriv,mozda ne prati forume,ali da ne zna da pas vodi poreklo iz Nemacke nego iz Madjarske???I od kud sad Madjarski pinc?:dontunderstand:Malo sam zbunjena!Ptp je Ptp!Mozda je "odgajivacnica" u Madjarskoj.Mozes ti da kupis psa u bilo kojo zemlji zna se standard i zemlja porekla!

naravno,Ptp je nemacka rasa mada su oni davno izgubili primat!
Sada Rusi vladaju sa 99 posto izraelskih pasa !
A to madjarski pinc je verovatno odgajivacnica iz Madjarske !
I cak mislim da su odgajivacnice iz Madjarske dosta doprinele tome da se rasa unisti jer im je blizu Poljska i Ceshka a tamo ima onih malih praskih pacolovaca sa kojima su ukrstali (pa i sa chivavama) pinceve da bi zadovoljili trziste jer svako hoce chivavu ali nece svako da plati!
Raduje me sto polako i u Madjarskoj odgajivachi pocinju da gaje prave Ptp i znaju sta zapravo vredi!!!!

Kvalitetni primerak bilo koje rase se dobija od kvalitetnih roditelja, ali ne mora da znači. Da bi imali kvalitetno potomstvo treba imati i iskustva u odgoju i znati koju ženku upariti sa kojim mužjakom. Isto tako treba znati koje kuče odabrati u leglu u uzrastu kad su za prodaju 2-3 meseca. I opet pored znanja i iskustva i odabira takvog kučeta desi se da kuče u razvoju povuče ne nešto neželjeno i opet ne dobijemo vrhunski primerak. Zato bi bilo poželjno ostaviti celo leglo pa onda kad kučići stasaju do razreda mladih odabrati ono što ti se onda sviđa. Treba razlikovati kvalitetnog, izložbenog i vrhunskog psa.. Mada i vrhunski roditelji ne daju uvek vrhunske potomke. Samo da podsetim da i vrhunski primerci imaju mane, doduše one se običnim okom ne vide na prvi pogled ali mogu biti i skrivene koje se onda očituju na potomstvu. Vrhunski pas ne mora da bude izložbeni, a izložbeni pas ne mora da daje vrhunke potomke. Isto tako osrednja koja može da da vrhunko kuče. Ima tu mnogo filozofije a i sreću ne treba zaboraviti.
Kad se u kinologiju bude uključio genetski inžinjering onda će se izgubiti draž odgoja potomstva. Tada neće biti neizvesnosti šta će se dobiti u leglu. Do tada će još mnogo vode proteći Dunavom i zato uživajte u raznoraznim kombunacija u parenju. Sretno.

slazem se u potpunosti sa g-dinom Grujin !
Ali ovo je zemlja Srbija i tesko je ostaviti celo leglo do te starosti !
A i vrlo dobro znamo da ima i nekih odgajivacha koji na titule svog psa prodaju ko zna kakve stence !
Ipak je mala verovatnoca da vrhunski pas(po osvojenim titulama) da dobro potomstvo samo sa jednom zenkom a sa ostalima stenci budu osrednji ili cak jako losi!

Poslednja izmena:
I kao sto neko rece sve je lutrija.U svakom slucaju i sampioni i oni koji to nisu zasluzuju podjednaku ljubav i paznju.To je moje skromno misljenje.
Htedoh da pitam da li je neko od vas ikada imao iskustva sa medeljonom Catan's Dog,jer sam nasla dosta informacija na netu o njemu,pa ako neko ima iskustva bila bih zahvalna da ih podeli samnom i sa onima koji posecuju ovaj forum(znam cenu i gde moze da se kupi,ali me intresuju iskustva).

CAC Stari Banovci sudija Sava Ignjatovic prijavljeno 6 pasa + jedan u prosirenju kataloga.
Ilan Vom Sudstern (Eppy Van De doleaar x Dolce vita Vom Sudstern) 5 PRM

Janus Mali Zmaj/ Žika ( Boss x Anja) 5 CAC
Zenke

Mimi od Budisave (Amazon Szepe Atrur x Brita) nije izvedena

Fatal Beauty Lady DGS/Rita ( Blue Star Levis x Paula) 5

Vita from Black Pea s (Beni x Tina) ????

Naomi Mali Zmaj (Malagris only you x Zita) 5 PRM

Kiara Mali Zmaj (BOSS x Astra GDS) 5 CAC i BOB

Victoria Mali Zmaj ( BOSS x Astra GDS) 5 CAC
Teren prelep blizu Dunava, ringovi veliki lepi sudjenje, pa malo se sudija bunio dok je citao katalog ali je odsudio vise nego korektno, ocenksa lista je super za moje pse tako da smo mi zadovoljni. Osoblje u Kancelariji jako ljubazno sudija takodje, pasa nije mnogo bilo po katalagu 250 ali stice se utisak da je bilo manje, ko nije dosao prevario se.
Super smo se druzili i tako.
A sad malo o mojim Šejtanima, ja sam zadovoljan ocenama ali njima nikako oko ringa su bili super ali u ringu katastrofa, nikako niti da idu niti da stanu, sve suprotno od Jagodine. Uzas jedan, sta ima je bilo to ni oni ne znaju.
Hvala Zorici za par saveta i trikova :wink:
I da moram mladog muzjaka iz malog zmaja da pohvalim tacnije Ilan Vom Sudstern me je odusevio, Skoro pa je isti otac (meni mozda i malo lepsi) Ostavio je bas bas jak utisak na mene. Videcemo kako ce dalje napredovati za sada je super
slike
Žix
9uqmxk.jpg

neko od bande Mali Zmaj ali ne mogu da prepoznam
29ncfp4.jpg

Vita from Black Pea s
n18mqp.jpg

Back