Patuljasti pinč

Mora da i moja Zone ima nesto od ove rase, pogledajte koliko je slicna....

A i vec mi je uhvatila jednog misa, jos pre dva meseca, a tek joj je sada 8 meseci. I stalno kopa rupe napolju i hoce da se zavuce u svaku rupu na koju naidje ...

Znaci, cista prevara... Pa nije ni cudno, kod nas je sve moguce. Sto imati pacolovca koji ne donosi nista (sem pacova?) kad mozes imati PP i skupo prodavati stenad? Ljudi su grozni, ima li negde samo zivotinjski svet da se tamo preselim? :dontunderstand:

Problem je najverovatnije nastao jer su ljudi koji su zeleli da imaju sto manjeg psa ubacivali chivave i te pacolovce u PP i tako upropastili rasu! Ti nesavesni odgajivachi su da bi udovoljili trzishtu namnozili takve pse i sada je jako teshko ubediti vlasnike takvih pasa da to nije to! Mislim da Zone ipak nije pacolovac !
! Sa ovih slika se ne vidi bash najbolje!
Nije mi jasno bash sta ti nenasBG znachi to skupo prodavati stenad???? Ipak najvecu zaradu na psima imaju bash ti "odgajivachi" jer oni uglavnom slabo ulazu u svoje pse i ne pojavljuju se na izlozbama shto je dodatni troshak!
Da ne bih sad pravio rachunicu ili neko poredjenje mislim da cena kod nas za pravog PP ipak nije prevelika s obzirom koliko koshta da se kvalitetno odhrani stene!
Kvalitetna hrana pochevshi od roditelja ,pa hrana za stence kad pochnu da jedu ,vakcine, papiri... pa ti vidi da li je puno! Ipak nesto mora da ostane i odgajivachu jer najbolje bi bilo da sad odgajivachi ulazu u svoje pse pa da ih posle poklanjaju! Mislim da to ipak nije u redu!

i da PRASHKI PACOLOVAC nije neka nova rasa ,postoje oni dosta dugo ali nisu priznati od strane FCI !
Ima nekih nagovestaja da ce do priznavanja mozda i doci ali videcemo kad! Na sajtovima odgajivacha pacolovaca video sam i neke predloge standarda za rasu !
Samo neznam kako ce se onda izlagati ovi danashnji chi-pinchevi!

Meni non stop prilaze i chude se shto je tako krupna ova moja, kako to i sl. A vidjala sam i meshane i prave pincheve, i razlika je velika. Krivo mi je shto moju nisam vodila ni na jednu izlozbu. Sad je malo bucko, mrshavi polako, i onda bih je odvela na neku. Ne zanimaju me nikakve nagrade, nego da vidim kakvi su joj utisci.
Mi smo je platili 250€ i rodovnik joj je odlichan. Moja mama se bavi njenim rodovnikom i zna sve, a ja uvek pomesham babu, dedu, mamu, tatu... Moracu da nadjem taj rodovnik i da napishem ko su roditelji, da vidim jel su vam poznati... Svakako se pominju Kili Voda, Zitta i Alek.

Poshto smo mi i pored ovakve tehnologije i interneta josh uvek u kamenom dobu ne bi bilo loshe da malo edukujesh te ljubopitljive ,da im dash koju adresu foruma u vezi kinologije,sajtove odgajivachnica i sl...
pa neka se sami uvere !
a sto se tiche nagrada na izlozbama -sta da ti kazem kada ti recimo za jednu prosechnu izlozbu potroshish najmanje 50 e (prijava ,put ,troshkovi...) a dobijesh pehar koji koshta 6 E! I onda neka mi neko kaze da se u kinologiji obrcu grdne pare !
Najveca nagrada barem nama obichnim i normalnim(bar mislim da smo josh uvek normalni) odgajivachima pasa je zadovoljstvo koje pruza druzenje na izlozbi sa ostalim odgajivachima takodje normalnim (to su oni koji su uvek spremni da prichaju o rasi ,daju savete ako treba ...)!
Mada ima i onih drugih koji nosem paraju oblake!!!

PERUN PANONSKI;784106S Nije mi jasno bash sta ti nenasBG znachi to skupo prodavati stenad???? Ipak najvecu zaradu na psima imaju bash ti "odgajivachi" jer oni uglavnom slabo ulazu u svoje pse i ne pojavljuju se na izlozbama shto je dodatni troshak! Da ne bih sad pravio rachunicu ili neko poredjenje mislim da cena kod nas za pravog PP ipak nije prevelika s obzirom koliko koshta da se kvalitetno odhrani stene! Kvalitetna hrana pochevshi od roditelja :
Sve si ovo lepo rekao i sa svim se slazem. Naravno da kod pravih odgajivaca pravo stene PP nije skupo jer je u njega puno ulozeno. Ono sto sam ja htela da kazem, to je bas o gomili tih laznih odgajivaca koji prodaju male pacolovce ili druge ne sasvim ciste pse kao PP i na tome dosta zarade jer su im ulaganja znacajno manja nego kod odgajivaca PP. Znaci cista prevara na kojoj lepo zarade oni koji se time bave.

Perune, za moju Zone sam se salila. Zone je mesanac, od majke patuljastog snaucera (ne sasvim ciste, pominje se neki NLT kao deda) i oca terijera (ne sasvim cistog). Samo Zone doista lici na ove slike pacolovaca koje si okacio, pa sam zato napravila malu salu. Izvini ako je bila neumesna.

evo o chemu sam vam govorio-
28tgtug.jpg

oglas je iz zova a primetio sam i po netu da se daju oglasi slichnog tipa -izlozbenog kvaliteta,od vrhunskih roditelja ,ispod 3 kg, itd...

Poslednja izmena:
Pa u tom oglasu se kaže da roditelji nisu ispod 3kg, već tačno kaže da su 1,5 kg. Što je neverovatna težina za rasu PP :dash: onda su moji pat. pinčevi 3 do 4 puta teži. Imam kučiće od 3 meseca i oni su prešli težinu iz oglasa :hahaha:
Eto sad malo i da se hvalim: Moj mužjak Unco GDS je na Evropskoj izložbi u Budimpešti bio treći mladi mužjak, a na specijalki u intermedia razredu CAC, a ženka Carmen GDS oba puta je dobila odličnu ocenu.
Sve to nema veze kad potencijalng kupca koji pročita takav neverovatan oglas i privuče ga "sitnoća" roditelja od kučića koji se prodaju i prvo što pita je : koliko su teški roditelji? kao on se razume u standard. Zanimljivo je da su ti presitni psi do juče i dobijali titule kod nas na izložbama pa se sad i hvale sa istim, a ima slučajeva da još po negde u nedostatku konkurencije, ili neznanja sudije, dobiju po koju titulu. E onda nama ostaje da ispravljamo iskvaren ukus kod "ljubitelja" rase, što nije nimalo lako.

Poslednja izmena:
Dragane , ovaj oglas sam fotografisao zato sto mi je izuzetno bilo zanimljivo na sta su "odgajivachi" PP sve spremni! Naravno da pravi PP ne moze da ima tu tezinu !
Iskvaren ukus tzv "ljubitelja" rase nema shanse da ispravimo, jer su to poznavaoci otprilike koliko se ja razumem u atomsku fiziku!
Oni uopshte ni ne zele da nesto menjaju, jer shta ce onda da rade sa svim tim"PP"(chitaj chichi michi pinchevima) sa svojih farmi i "najvecih odgajivachnica" na Balkanu!
I sve dok ljudi budu koristili kompjuter za gledanje filmova ,igrice i muziku , (posto 90 procenata ni ne zna da ga koristi) njima ce biti dobro !

Poslednja izmena:
recimo ,lichno sam imao"zadovoljstvo" da sa jednim takvim "odgajivachem' razmenim iskustva u vezi promena standarda kod patuljastog pincha i kada sam mu rekao da sam na zwergpinscher forumu prochitao za shta se nemachki odgajivachi zalazu (jer PP je ipak njihova rasa) dobio sam odgovor da su to sve" gomila budala koja tamo neshto pishe na nekakvim forumima"!!!
A chovek je "poznati odgajivach i poznavaoc rase" a ne zna da se na tom forumu pojavljuju najjacha svetska imena shto se tiche rase PP- MULTATULI,PELLEGRINI,BELLOCEAN,DIDAKTIC'S,VANDEBOR,JOKER SHOW,MALENKIY KAPITAN i mnogi drugi!!!!
CHovek je ochigledno pametniji od svih tih u svetu poznatih imena!!!
Shta vishe reci!!!???!!!

nije to problem samo kod nas, pa svuda je tako elem, ne znam koliko drugi prate ovu temu ali ja imam dva PP tj moja dvojka muzjaka a ja zenku, muzjak je iz odgajivacnice mali zmaj a zenka iz GDS. Ja kada sam planirao da obradujem devojku sa psom, prvo sto sam uradio kucao sam u pretrazivas patuljasti pinc i srecom otisao na forum balkankinlogy, i tako se podrobno informisao o rasi video nekoliko sajtova odgajivaca sto stranih sto domacih.
Do tog trenutka ja sam isto mislio da je PP u stvari nesto kao civava i jednostavno mrzeo te pse, medjutim kada sam video kako izgleda pravi PP i malo procitao o njihovom karakteru i o svemu ostalom shvatio sam da je PP pravi pas, pas koji se nalazi u II FCI grupi zajedno sa molosima, snaucerima i ostalim radnim psima.PP nije pas za pratnju i razonodu imaju karakter i akako god smesno zvucalo mogu se koristiti i u sluzbene svrhe kao npr trazenja narkotika odbrana i napad itd ko ne veruje evo link pa pogledajte
http://www.ociotube.com/video/youtube/MOOp5NGfdNk/

evo malo boljih fotografija gde se vidi da mu nije noga iskrivljena !
shto se tiche imena josh se vodi rasprava oko dva predloga -ja sam za CLARK KENT
a moja supruga za CATCH THE RAINBOW !;)
videcemo koje ce biti (najverovatnije prvo)!
25sv3q1.jpg
bh0ojt.jpg

2e4esd3.jpg
3585oqv.jpg

E da, ja sam se uvek pitala, chemu ta dugachka imena? Ko konjima. Stvarno.
Elem, chula sam da se u nedelju odrzava na Sajmu izlozba. Koji su inache uslovi da se izvede pas na izlozbu?
Moja pinchica je malo bucka... Koliki je to problem? Ja bi je izvela chisto da se oceni, ne zanimaju me nagrade.

E da, ja sam se uvek pitala, chemu ta dugachka imena? Ko konjima. Stvarno.
Elem, chula sam da se u nedelju odrzava na Sajmu izlozba. Koji su inache uslovi da se izvede pas na izlozbu?
Moja pinchica je malo bucka... Koliki je to problem? Ja bi je izvela chisto da se oceni, ne zanimaju me nagrade.

Zakasnila si za prijavu,ali vec u martu ce opet biti izlozba u Beogradu.

A od uslova ti treba,ring dresura,rodovnik,prijava,vakcinacija protiv besnila i vreme koje ces tamo provesti.

Back