Patuljasti pinč

Sve zavisi od toga sta vam nude pod tim "patuljasti pic bez pedigrea"! Mozda dobijete nekog mesanca,mozda mesavinu civave i pinca,a ako vam se posreci i pravog p.pinca,od nekoga ko ima zenkicu pa ju je pario za njeno dobro,i to jos sa muzijakom p.pinca,i onda prodaje te stence za otprilike 200e.bez papira:) uglvnom,niposto ne kupujte stene koje niste videli,a naravno pre toga malo po internetu pogledajte kako izgledaju stenad p.pinca:ok:
ja mislim ,da je ipak bolje skupiti malo vise para,pa kupiti stene iz neke proverene odgajivacnice,i onda biti sigurni da imate pravog patuljastoog pinca! srecno u odabiru:super:

Slazem se sa tobom Mary ali nema svako toliko para koliko koshta kvalitetno izlozbeno stene! Uvek postoji opcija dogovor sa vlasnikom steneta ! Zavisi sta smatrash za proverenu odgajivachnicu ! Mogu ti reci da sam vidjao mnogo bolje pse koje ljudi shetaju gradom nego shto su psi iz
nekih"proverenih"odgajivachnica!

Pa dobro ,slazem se i ja sa tobom Perune,nema svako para za "skupo stene",kao sto ni ja nisam imala,pa sam kupila dobro stene;) iz drugog po redu legla u poprilicno "mladoj"odgajivacnici patuljastih pinceva,koje je vrhunski bilo odnegovano, i za koga mogu reci da je dobar i lep primerak svoje rase:super:
I da ,zaboravila sam da napomenem,za 100e vise,nego stene bez papira:)
I ja mislim ,da to "proverena"odgajivacnica,sa bezbroj legala,ne mora garantovati kvalitet:bye:

prodajem zenkicu patuljastog pinca zute boje, staru 4 meseca, vakcinisanu sa papirima za 200e. nadam se da ovde mogu da postavim ovo, i da ce se naci neko ko ce da je udomi. ako se neko odluci neka mi javi na 064 1518076

Sudija Istvan Orčik iz Srbiје 18.10.2008. na CAC izložbi u Turiji. Bilo je prijavljeno 11 patuljastih pinčeva ali je na ocenjivanje izvedeno ukupno 6.
Naši uspesi na izložbi

0000494303_m_0_zuiii4.jpg

Unco GDS V1,CAC, BOB

0000494305_m_0_qfgwad.jpg

Carmen GDS V1,Junior Winner, Best Junior

Jedno pitanje za vas iskusne poznavaoce pinceva.Imam pinca koji je kao ovaj gore na slici.I pre neki dan gledam na tv, bila Ksenija Pajcin sa svojim pincem,a on kao pola mog.Mnogo mi nesto mali i mrsav,a nije stene.Vise mi lici na kombinaciju pinc civava.Sta je u pitanju?Mislim se, ili moj ili njen nije "original"...

I ja chesto vidjam pincheve duplo manje od moje pinchice, koja je taman po nekim merama. Rekla bih da su to ta ukrshtanja, jer sam vidjala mushke pincheve koji su veci od moje i one koji su bash dosta manji...

E takve se stvari deshavaju kada se ne vodi rachuna sta se radi i kakvi se psi pare! Najveci problem trenutno kod nas su bash takvi"pinchevi" i neznanje sudija tj nepoznavanje rase od strane ljubitelja pasa i samih sudija!Danas se svashta protura pod imenom patuljastog pincha!Odgajivachi takvih pasa najvishe stete donose rasi i drugim savesnim odgajivachima jer vade papire na sve i svashta! Mi smo recimo imali situaciju na jednoj izlozbi ,gde je sudinica birala kome ce da dodeli titulu BOB izmedju nasheg muzjaka i jedne zenke koja zajedno sa povodcem nije imala 2 kilograma!Pravi patuljasti pinch je pas jakog kostura i snazne gradje ,nije buljav,glava mu nije oblika jabuke ,elegantnog kretanja i pleni svojom pojavom! Pravog patuljastog pincha nikako ne mozete pomeshati sa chivavom!Druga zanimljiva situacija nam se recimo desila takodje na jednoj izlozbi gde je jedan"poznavaoc"rase doveo na izlozbu dva psa-muzjaka i zenku:zenka koju je kupio u proverenoj odgajivachnicii koja u svom imenu ima i prezime i koja odgovara rasi i muzjak koji je "nosilac mnogobrojnih titula" a njih dvoje nebo i zemlja!
Posle"razgovora" sa njim ,saznao sam zanimljive "podatke" o raznim tipovima PP ,oblicima glave ,tela i sl...Opet se vracam na prichu o ceni stenadi-za 100 e nema pravog patuljastog pinca! Recimo imate sluchajeve da mnogi "odgajivachi" prodaju stence za 100 E bez i 120 E sa papirima!
To je samo josh jedan dokaz da se radi o psima sumnjivog porekla jer po njima razlika izmedju psa sa rodovnikom i bez je 20 E a dobro se zna da toliko kosta rodovnik! Ta pricha ce se nastaviti sve dok se ne uvede red u nashu kinologiju jer bilo je sluchajeva da se u katalogu pojavljuju psi od jedne majke i dva razlichita oca ili jedne majke dva legla u roku od dva meseca!Tom brzinom se ne kote ni zechevi!
Ne kazem da takvi psi ne mogu da budu kucni ljubimci i da budu voljeni i mazeni( i lichno imam kuci jednog takvog PP) ali samo pod pravim imenom-MESHANAC!

I kao prilog mojoj prichi , fotografije patuljastih pinchera(muzjaka ,zenke,steneta) i nepriznate rase -prashki pacolovac(koja jako podseca na ono sto se kod nas vidja pod imenom PP)!
p.s.malo sam pristrasan prema crnim psima shto naravno ne umanjuje vrednost crvenih pasa !
PATULJASTI PINCH:
muzjak PP
24w6f0k.jpg

zenka PP
52cjmg.jpg

stene PP
ehkykk.jpg

PRASHKI PACOLOVAC:
muzjak pacolovca
nbrqeo.jpg

zenka pacolovca
atps9x.jpg