Patuljasti pinč

Evo opet dobrih rezultata:
Na CACIB izložbi u Zagrebu 01.03.2008. veliki uspeh brata i sestre iz moje odgajivačnice. Sagittarius G D S i Samba G D S osvojili CAC, CACIB dok je Samba dobila i BOB. Sudila je KRYSTINA OPARA (PL) bilo je prijavljeno 8 pinčeva iz Italije, Austrije, Hrvatske i Srbije.
Sutra dan 02.03.2008. Samba nije učestvovala, ali Sagittarius je ponovio jučerašnji uspeh i opet osvojio CAC i CACIB. Sudila je MIRJANA KRSTIĆ-ARBANAS (HR) drugi dan je bilo 9 prijavljenih pasa. Čestitam vlasnicima Tripović LJiljani i Dragić Zorici :super:

Cestitke i od nass:)
i jedna nova amosova slicica:))
20080302_30-1-1.jpg

Prošlog vikenda iako nisam mrdnuo iz kuće psi moga uzgoja postigli su odlične rezultate. U subotu je Obelix GDS (BLUE STAR LEVI'S - KLARA GDS) u Rusiji u St. Petersburgu dobio CAC, CACIB i BOS, bilo je prijavljeno 55 patuljastih pinčeva, zatim u nedelju opet dobre vesti, Sagittarius GDS (MULTATULI BUM-BAM SPASIBO MAM BOSS - ADA GDS) na IHA Wieselburg - Austria osvaja CACA i postaje kandidat za šampiona Austrije. Ja sam veoma ponosan na ove rezultate pasa iz moje odgajivačnice. Nemam slike iz Rusije ali evo slika iz Austrije koju mi je poslala vlasnica Ljiljana Tripović kojoj čestitam na postignutim uspesima.
334920Medium.jpg

334919Medium.jpg

Ovo je Saggitarius-ov brat po ocu ( Multatutli Bum-Bam Spasibo Mam ) Macho Mali Zmaj iz odgajivacnice Mali Zmaj.
Macho Mali Zmaj je sin Multatuli Bum-Bam Spasibo Mam & Wiktoria of Masterhof. Na ovim slikama je ucestovao na CACIB Odzaci 2008 u razredu beba i ubelezio je svoju prvu titulicu : VP.
http://s287.photobucket.com/albums/ll129/sinisakrsic/?action=view&current=odzacicacib2008020.jpg
http://s287.photobucket.com/albums/ll129/sinisakrsic/?action=view&current=odzacicacib2008021.jpg
http://s287.photobucket.com/albums/ll129/sinisakrsic/?action=view&current=odzacicacib2008022.jpg
http://s287.photobucket.com/albums/ll129/sinisakrsic/?action=view&current=odzacicacib2008023.jpg

Taj tekst da li su "ispravniji" sitniji ili krupniji primerci je pisan dok smo jos bili u dilemi i pre razgovora sa nekim ljudima koji duze i bolje od nas poznaju rasu. Ali ovo sto Grujini pisu je apsolutno tako znaci ne samo da nisu manje zabavni nego cak se i malo bolje kotiraju po izlozbama ovi krupniji primerci ima tu dimenzija koje standard propisuje pa tako recimo i nasa zenka koja je visoka 30cm sto pise da je gornja granica bez problema dobije cac pored zenke koja je oko 30cm. Sto se same zabave tice svako ce za svoju kucu reci da je najzabavnija i nama je nasa naravno! Pozdrav..

Zar ovo nije patuljasta rasa i zar ne treba težiti manjim (patuljastijim ) psima. Moja ženkica ima 26,5 cm , kvadratična je i prošle godine postala je šampion srbije u lepoti.Ja sam ipak zagovornik za sitnije (patuljastije) pse , ne yato što su moji psi sitniji već lično smatram da treba pas biti u standardu tj od 25 do 30 cm i težiti prosečnom broju (27.5).:orkestar:

Zar ovo nije patuljasta rasa i zar ne treba težiti manjim (patuljastijim ) psima. Moja ženkica ima 26,5 cm , kvadratična je i prošle godine postala je šampion srbije u lepoti.Ja sam ipak zagovornik za sitnije (patuljastije) pse , ne yato što su moji psi sitniji već lično smatram da treba pas biti u standardu tj od 25 do 30 cm i težiti prosečnom broju (27.5).:orkestar:
Svaka čast, čestitam. Daj sliku da vidimo šampionku :worth:

Grujini pa nebudi surov.Pa kako može da ti ,,mrvica,, bude gazda! Oni se samo podvlače pod kožu , a sve ostalo je stvar vlasnika da ne kažem ogaivača.Dobar ti je mužjak . Što se tiče slika uskoro ću ih staviti , nemogu sada tehnički problem.
Diana sladak ti je Djole, napiši nešto o njemu (koliko je star...) :vatromet:

Grujini pa nebudi surov.Pa kako može da ti ,,mrvica,, bude gazda! Oni se samo podvlače pod kožu , a sve ostalo je stvar vlasnika da ne kažem ogaivača.Dobar ti je mužjak . Što se tiče slika uskoro ću ih staviti , nemogu sada tehnički problem.
Kod pasa važe zakoni prirode to jest divljine jer su i psi nekada bili divlji, pa tako psi su živeli u čoporu gde je dominantan bio mužjak vođa čopora. Današnji psi se isto tako ponašaju i žele da budu vođe čopora. Onaj pas koji je odgajen i naučen tako da mu se sve dozloli, bez obzira da li vam je ušao pod kožuili ne, misli samim tim kad može da radi sve što hoće da je on vođa čopora (u čopor spadaju pas i svi ukućani). Znači kad sam rekao gazda mislio sam na vođa čopora. Psa treba naučiti tako da je vaša reč glavna i da ste vi ustvari vođa čopora.

Djoleta imamo tek neka dva meseca,ima godinu dana i tri meseca,inace ga je uzela moja cerka od svoje profesorke,njoj je postao teret(stvarno je mali tasmanijski djavo!!!) i tako eto njega kod nas!Ja sam inace ljubitelj pinceva,tako da sam od prvog trenutka bila odusevljena sa njim, iako vec imamo u kuci psa,malu zenku mesanca Tete.Trenutno oboje kuliraju,jedno na jednom krevetu,drugo na drugom!!!:super:Carevi su nema sta!:super: :super: :super:

Back