Patriotizam, deca i šuma

Da li je zaštita životne sredine jedan od načina iskazivanja patriotizma

• Da.

• Da, u nekim slučajevima.

• Ne znam.

• Ne, to rade NVO, koje su strani plaćenici.

• Ne, uništavanje životne sredine ne utiče na kvalitet života.

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Wahaha ...
pazi molim te..na pitanje
"Da li je zaštita životne sredine jedan od načina iskazivanja patriotizma"

neko je odgovorio sa

"Ne, to rade NVO, koje su strani plaćenici."

Je*** te...al su za vas zato likovi koji puštaju otrove u reke, seku šume radi svog bogađenja, razlivaju otrove po oranicama, najbolji od najboljih u patriotskom svetlu,
Crème de la Crème...je**na elita...stubovi stabilnosti Srbije :eek: :eek: :eek:

Koji bre NVO?!?!?

Ko se boji javnosti
Imali smo snimanje na TV Košavi za emisiju Razmirice. Emisija će biti emitovana sledeće srede, 18. novembra, u 21 h.
Na snimanju se bili ljudi iz Beogradskog sindikata i članovi naše grupe.
Na snimanju se nisu pojavili predstavnici predlagača DRP-a Zvezdarske šume.
Nisu smogli hrabrosti da sa nama sučele argumente. Verovatno zato što argumenata nemaju. Nisu došli da brane svoj plan. Verovatno što i sami znaju da se seča drveća ne može odbraniti.
Nisu se pojavili da povedemo javni dijalog. Verovatno zato što su se navukli na monologe. Daće izdvojenu izjavu. Ne bi da se mešaju sa građanima.
Izbegavanje građana i javnosti je karakteristično za donošenje urbanističkih planova. Građani i javnost se uključuju tek u završnoj fazi i to iskuljičivo skroz zbrzanu farsu koja se zove javni uvid. Nikakve rasprave dakle nema. Možete da vidite šta se sprema tek kad je sve gotovo, ali da raspravljate o tome ne možete. Možete, istina, da podnesete primedbe koje razmatra koje, iza zatvorenih vratiju, razmatra opskurno telo pod nazivom komisija za planove, koja se sastaje u nepoznato vreme, radi u nepoznatom sastavu i donosi odluke nepoznate javnosti. Ni sa komisijom se, naravno, ne raspravlja. Bivatie obavešteni o odlukama dotičnog tela. Argumentacije nema.
Tako su urbanisti preuzeli ulogu Svevišnjeg i zaveli svoju diktaturu i jednom društvu koje sebe naziva demokratskim. To je nedopustivo.
Bežanje od javnosti i građana je, međutim, izraz slabosti i straha. Od javnosti beži samo onaj ko ima šta da krije, ko i sam zna da to u čemu učestvuje nisu čista posla.
Mora da se promeni sadašnji, duboko antidemokratski način donošenja regulacionih planova. Mora da se krene od građana, ne od urbanističke samovolje ili tajkunskih interesa. O svakom regulacionom planu mora da se povede ozbiljna javna rasprava.

http://zvezdarskasuma.blogspot.com/2...-javnosti.html

Kako se "vlast" sprda sa ovim narodom!!

Wahaha ...
pazi molim te..na pitanje
"Da li je zaštita životne sredine jedan od načina iskazivanja patriotizma"

neko je odgovorio sa

"Ne, to rade NVO, koje su strani plaćenici."

Je*** te...al su za vas zato likovi koji puštaju otrove u reke, seku šume radi svog bogađenja, razlivaju otrove po oranicama, najbolji od najboljih u patriotskom svetlu,
Crème de la Crème...je**na elita...stubovi stabilnosti Srbije :eek: :eek: :eek:

Koji bre NVO?!?!?

Svako postavljanje takvog pitanja u anketi je imbecilno .
Naravno i zivotna sredina i ekologija i sve drugo je rodoljublje . S tim da moraju da postoje prioriteti .
Kad ti neko pali kucu , moras da kucu branis i gasis . U tom casu ne mozes da ides i da budes mlad goran , pa da sadis drveta ,nego kucu da gasis . E kad je ugasis , a krivca kaznisi , ili bar oteras , a ti onda u sadnju suma .
Na hglupa pitanja , moze samo glup odgovor .

Inace , mali odprinos .
Najzdravije drvo je Bukva . Bukva stvara plemeniti zir , koji je kalorican i hrani mnogobrojne zivotinje ,.. Manji je nego hrastov , ali ima vise energije .
Bukva raste do 30 m u visinu .
Jadna bukva dnevno uzme u sebe 200 litara vode preko korena i lista i u zemljiste vrati svih svih dvesta litara i to klinicki ciste vode . Na hektar bkove sume , obavezno se stvara izvor pijace vode . kazu voda iz bukve najsladja .
Bukovo drvo oslobadja selen u zemljiste , a selen je cuvar aroma . Tamo gde je bukova suma bila , najsladje je voce , sa najvise arome secera i u opste ukusa .
Tako je stvorene sljiva pozegaca. oona se zove jos i madzarka , jer smo je i doneli iz madjarske . U madjarskoj je bezukusna .

Aplolutno najskuplje drvo koje kod nas raste je Rebrasti Javor ( Dzever Javor , Pticiji , ili spiglasti javor ) . Ima ga na nekoliko nasih planina . Jestrebac, Javor , Zlatibr , Tara , Kopaonik .
Koristi se za pravljenje najkvalititnijih , majstorskih muzickih instrumenata . Najcesce preskupih violina, violoncela , ili fagota , tipa Hekel , koji nemaju gornju granicu u ceni .

Kad ti neko pali kucu , moras da kucu branis i gasis . U tom casu ne mozes da ides i da budes mlad goran , pa da sadis drveta ,nego kucu da gasis . E kad je ugasis , a krivca kaznisi , ili bar oteras , a ti onda u sadnju suma .

Dok ti gasiš kuću dete ti umire od astme, a ti mu posle objašnjavaj što nisi bio mladi goran kada je bilo vreme. :(

U čemu je problem sa primerom koji si izneo?
U tome što efekte požara vidimo sada i odmah, a efekte seče šuma osećamo tokom dužeg vremenskog perioda, a kada se većina ljudi osvesti, već je odavno kasno.
Nisu šume tek ukras, a narod koji ih čuva blesav i nema pametnija posla.
Reč je o tome da je taj narod koji ih čuva shvatio da ga šuma čuva. Da mu čuva zdravlje, imovinu i novac.
Sa te pozicije treba pristupati problemu zaštite životne sredine.
Staviti na papir i sračunati koji su efekti uništavanja šuma - svi efekti.
Kada kreneš da pišeš i da računaš, prosto ne možeš da poveruješ da neko može toliko da bude glup ili da mrzi svoju zemlju i narod da poseče makar i jedno, jedino drvo, o uništenju stotina hektara da ne govorim. :confused:

Inace , mali odprinos .

Svaki doprinos, ma kako mali bio je korak u pravom smeru. :super:

Aplolutno najskuplje drvo koje kod nas raste je Rebrasti Javor ( Dzever Javor , Pticiji , ili spiglasti javor ) . Ima ga na nekoliko nasih planina . Jestrebac, Javor , Zlatibr , Tara , Kopaonik .
Koristi se za pravljenje najkvalititnijih , majstorskih muzickih instrumenata . Najcesce preskupih violina, violoncela , ili fagota , tipa Hekel , koji nemaju gornju granicu u ceni .

:ok:

Dok ti gasiš kuću dete ti umire od astme, a ti mu posle objašnjavaj što nisi bio mladi goran kada je bilo vreme. :(

U čemu je problem sa primerom koji si izneo?
U tome što efekte požara vidimo sada i odmah, a efekte seče šuma osećamo tokom dužeg vremenskog perioda, a kada se većina ljudi osvesti, već je odavno kasno.
Nisu šume tek ukras, a narod koji ih čuva blesav i nema pametnija posla.
Reč je o tome da je taj narod koji ih čuva shvatio da ga šuma čuva. Da mu čuva zdravlje, imovinu i novac.
Sa te pozicije treba pristupati problemu zaštite životne sredine.
Staviti na papir i sračunati koji su efekti uništavanja šuma - svi efekti.
Kada kreneš da pišeš i da računaš, prosto ne možeš da poveruješ da neko može toliko da bude glup ili da mrzi svoju zemlju i narod da poseče makar i jedno, jedino drvo, o uništenju stotina hektara da ne govorim. :confused:

Svaki doprinos, ma kako mali bio je korak u pravom smeru. :super:

:ok:

U pravu si . Nisam dao dobar primer . Eto . Neko ti upadne u kucu , i pocne da ti kolje decu redom , ali , ti im ne mozes pomoci jer ides da sadis drvece .
E sad , ako ne sadis drvece taj dan , nego za tri dana , dugorocni efekat nece nedostajati , jer je sadnja sume jedan dugorocan proces , i ne tice se danasnjeg dana , a ni sutrasnjeg . A ako ti neko danas azakolje dete , sutra ne mozes da ga odbranis . I jos nesto , u koliko moju decu neko zakolje , meni ne trebaju ni sume ni priroda ni okolina .... ma nista na beom svetu sem osvete , dok god sam ziv .
Suma se moze obnoviti . U tom smislu , moraju se postaviti neki pioriteti , jer kad te neko posece gde si tanak , dzabe ti i znanje i imanje .
A sad je rat . Rat bez krvi , ali i bez milosti . Ko ga izgubi ,nece imati ni sume , ali ni dece .
P.S. ja o sumi mnogo znam . U opste o prirodi .
Rodoljublje je pre svega pozitivna stvar . Uvek i svuda .

U pravu si . Nisam dao dobar primer . Eto . Neko ti upadne u kucu , i pocne da ti kolje decu redom , ali , ti im ne mozes pomoci jer ides da sadis drvece .

Ne zameri, ali primer ti opet nije odgovarajući. ;)
Trenutno ne upada niko u kuće i kolje decu, a sa druge strane nije reč o sadnji drveća.
Reč je o tome da branimo ono što imamo, drveće koje je već izraslo, reke koje već teku, planine je već stoje.
Ako bi smo razmatrali primer sa kućom koji si dao: na jednoj strani se gasi požar, doke se na drugoj ruše temelji kuće.
Govoriš o dugoročnim efektima. Odlično! :ok:
Dugoročni efekat uništenja Zvezdarske šume će biti drastično povećanja broja slučajeva respiratornih oboljenja i drastično povećanje potrošnje struje u letnjem periodu na širem području grada Beograda. Tome dodajmo i rad par klizišta na Mirijevskoj strani šume.
Trovanje reke Rzav? Uništavanje Stare planine? Seča Manastirske šume?
Znam za nekoliko slučajeva kada su probleme pravili ljudi koji su bacali stare veš-mašine i traktorske gume u akumulaciona jezera iz kojih se neki gradovi snabdevaju pijaćom vodom, kada im je ukazano da to ne treba da rade.

Shvatam tvoj stav, ali mislim da treba da uzmeš u obzir da sa jedne strane nije nož pod grlom deteta, a sa druge tra-la-la sadnja drveća i branje cveća.
Pre će biti da je sa druge strane aktivno trovanje tog deteta.

Osim toga niko nije ni pomislio da treba da se bira između da ta dva. Te dve situacije ne isključuju jedna drugu. Ko će braniti dete od noža, braniće ga i od otrova, zar ne?

Ono što je problem je što naš narod ne uviđa težinu ove druge situacije, jer posledice iste nisu odmah prisutne, te mnogi imaju stav da se "šuma može obnoviti" ili da će već biti vremena za drveće.
Ti ljudi nisu zlonamerni, samo nisu dovoljno informisani, ali to ne znači da taj stav ne čini određenu štetu.
Uveren sam da suočeni sa pravim informacijama, uz staloženo razmišljanje, ti ljudi mogu da shvate da problem sa kojima se Srbija suočava na polju zaštite životne sredine je isto tako ozbiljan kao ekonomska kriza ili nepovoljna politička situacija, samo efekti nisu toliko spektakularni, iako su jednako pogubni.

Primer: Da se sutra desi da Šiptarski terorista ubije troje srpske dece na Kosovu i Metohiji, taj događaj bi bio na svim vestima, u svim medijima, o tome bi se mesecima i godinama raspravljalo na forumima i to bi izazvalo pravedni gnev svih rodoljuba.
Da se u narednih 15 godina desi da stotitinu srpske dece umre od posledica zagađenja u nekoj opštini... to niko ne bi ni primetio.
Shvataš li razliku? :think:

A ako ti neko danas azakolje dete , sutra ne mozes da ga odbranis .

A ako neko poseče šumu, sutra je ne možeš braniti... novoj će trebati decenije da izrastu, a do tada će za mnoge biti kasno.

I jos nesto , u koliko moju decu neko zakolje , meni ne trebaju ni sume ni priroda ni okolina .... ma nista na beom svetu sem osvete , dok god sam ziv .

A ako nečije dete (stvarno mi je gadno da kažem tvoje...) umre od posledica respiratornih oboljenja? A to će se desiti sasvim sigurno... Šta onda?

Suma se moze obnoviti . U tom smislu , moraju se postaviti neki pioriteti , jer kad te neko posece gde si tanak , dzabe ti i znanje i imanje .

Moj prioritet su deca ovog naroda i njihovo zdravlje, moj narod i moja zemlja.
Za generacije koje će živeti bez zdravlja, ništa ne vredi što će šuma možda biti obnovljena...
Moramo se osvestiti dok je vreme i shvatiti u kolikom smo problemu kao zemlja i kao narod koji je izgubio poštovanje prema sopstvenoj zemlji.
Imam utisak da ima sve manje pravih srpskih domaćina, koji su stoku zvali blago, a hrast rođakom. :(

A sad je rat . Rat bez krvi , ali i bez milosti . Ko ga izgubi ,nece imati ni sume , ali ni dece .

Shvatam tvoj stav.
Razmisli o ovome. Kako će bolestan i sterilan narod, bez poštovanja prema svojoj zemlji i bez svesti o tome šta znači ta zemlja pobediti u tom ili bilo kom drugom ratu?

Rodoljublje je pre svega pozitivna stvar . Uvek i svuda .

:super:

Daklem , Branimo i obnavljajmo sume . Branimo se od svih neprijatelja , pa i od domacih na sve nacine . Sumu treeba seci samo tako , kako kazu sumarski strucnjaci , da bude stalno zdrava i uvekj u dobroj formi , ali vecita .

Cuvajmo reke , jer je voda zivot i zdravlje . U toime , gradimo stotine mini centrala na postojecim tokovima , bez velikihh brana , koje unistavaju eko-sisteme . Uvekimo kontrolu djubrenja zemljista mineralnim djubrivima , jer ona unistavaju strukturu zemljista trajno , i slivaju se u vodotoke de izazivaju precise bujnu vegetaciju , koja gusi postojeci zivot .
Uvedimo sto pre reciklazu i ciklone za preciscavanje voda . Pohvatajmo sve neprijateljske agente u nasoj drzavi ( one koje smemo , a ne SAD i GB , jer njih ne smemo . Oni su tu javno , i nista im ne mozemo . I uvek , ali uvek , braniti svoju zemlju svim sredstvima , do zadnjeg daha.

jednom kada sam bio mlad , putovao sam sa svojim Dedom , kroz celu Srbiju , od Banata , pa do krajnjeg Juga , al prvo na istok do Zajecara , a onda na zapad , do Bajine Baste .
tad sam reko , onako blesav , ko svaki klinac , Deda , za ovakvu zemlju vredi poginuti . A on mi kaze . Ma ne budali bre . Za ovakvu zamlju vredi ubiti , a ne poginuti .

Daklem , Branimo i obnavljajmo sume . Branimo se od svih neprijatelja , pa i od domacih na sve nacine . Sumu treeba seci samo tako , kako kazu sumarski strucnjaci , da bude stalno zdrava i uvekj u dobroj formi , ali vecita .

Sad se već malo šališ, ali odgovoriću jednim primerom, kao da si ozbiljan.
Za Zvezdarsku šumu su rađene tri različite studije koje su pokazale da je reč o šumi najvećeg kvaliteta, a studije su radili Institut za zaštitu priride Srbije, Šumarski fakultet Univeziteta u Beogradu i "JKP Zelenilo - Beograd".
Takođe je rađen i projekat "Kartiranje i vrednovanje biotopa Beograda", koji je dao istu ocenu.
Usput, tu su mišljenja Sekretarijata za zdravstvo i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.
Pa onda više studija koje potvrđuju da je Zvezdarska šuma stanište više životinjskih vrsta zaštićenih Uredbom o prirodnim retkostima Republike Srbije i međunarodnim sporazumima o zaštiti životne sredine i biodiverzitetu, čiji je potpisnik Republika Srbija.

Sa druge strane je građevinska mafija.

Slično mogu da ti navedem i u vezi reke Rzav i Stare planine. To što neki političar priča da će nekim projektom koji podrazumeva uništenje prirode doći do nekog boljitka, ne mora da znači da je to i tačno. ;)

Nekako... ne mislim da baš imamo mesta za sarkazam. ;)

jednom kada sam bio mlad , putovao sam sa svojim Dedom , kroz celu Srbiju , od Banata , pa do krajnjeg Juga , al prvo na istok do Zajecara , a onda na zapad , do Bajine Baste .
tad sam reko , onako blesav , ko svaki klinac , Deda , za ovakvu zemlju vredi poginuti . A on mi kaze . Ma ne budali bre . Za ovakvu zamlju vredi ubiti , a ne poginuti .

Upravo tako! :klap:

Sad se već malo šališ, ali odgovoriću jednim primerom, kao da si ozbiljan.
Za Zvezdarsku šumu su rađene tri različite studije koje su pokazale da je reč o šumi najvećeg kvaliteta, a studije su radili Institut za zaštitu priride Srbije, Šumarski fakultet Univeziteta u Beogradu i "JKP Zelenilo - Beograd".
Takođe je rađen i projekat "Kartiranje i vrednovanje biotopa Beograda", koji je dao istu ocenu.
Usput, tu su mišljenja Sekretarijata za zdravstvo i Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda.
Pa onda više studija koje potvrđuju da je Zvezdarska šuma stanište više životinjskih vrsta zaštićenih Uredbom o prirodnim retkostima Republike Srbije i međunarodnim sporazumima o zaštiti životne sredine i biodiverzitetu, čiji je potpisnik Republika Srbija.

Sa druge strane je građevinska mafija.

Slično mogu da ti navedem i u vezi reke Rzav i Stare planine. To što neki političar priča da će nekim projektom koji podrazumeva uništenje prirode doći do nekog boljitka, ne mora da znači da je to i tačno. ;)

Nekako... ne mislim da baš imamo mesta za sarkazam. ;)

Upravo tako! :klap:

Ma ne salim se . zaista tako mislim . Posto znam , kad smo trazili neko drvo , bas za Fagote ,.u ogromnoj sumi , s divlje strane Kopaonika .
taman ga nadjosmo , al sumar kaze , eeeee ne moze . A zasto . Pa prvo mlado je drvo , a i usamljen je tu pa nemoze . Mora da ima bar 20 komada , i da ima da je na kraju svog zivota , paonda moze jedno da iseces .
Meni se to zaistea strasno dopalo .
Ta suuma , tamio je vecita .

Nije mi jasno otkud ovi napadi na postavljača teme.
Ovo što je postavio je pitanje koje bi, pre svega sebi, trebao da uputi svaki iskreni patriota. Hajde da pokažemo kolike smo patriote u borbi za očuvanje sopstvenih prirodnih bogatstava.

........
I ja u ovoj temi ne vidim ismevanje patriotizma, već iskreni patriotizam.

Pritom, o političkim stavovima postavljača teme ne znam skoro pa ništa.

Разлоге напада на постављача теме можда треба потражити у његовом нападу на српске патриоте за које тврди да су еколошки несвесни и несавесни, ево овде:

Original postavio Caliburn

A šta je sa životnom sredinom?
Da li je patriotski zalagati se za zdravu životnu sredinu?
Pretpostavimo da nije
. Pretpostavimo da se za zdravu životnu sredinu zalažu nevladine organizacije (u daljem tekstu NVO), koje su finansirane iz inostranstva i koje deluju u cilju uništenja Srba i Srbije.
...........

А кад му ни то није било довољно, почео је и да се подсмева, ево баш овде:

Original postavio Caliburn

OK, šta nas briga za to ako Vojvodina hoće da se otcepi, a problemi u Raškoj se ne smiruju?
Šta ima veze ako neko poseče neku šumu, pobije neke životinje, zatruje neku reku, kada nam to neće omogućiti da vratimo vojsku na Kosovu i Metohiju? ...........
:eek:

Очување сопствених природних богатстава и брига за околину ЈЕСУ ствар сваког искреног патриоте. Да је постављач теме остао у оквиру природе и залагања за њено очување - све би било на свом месту, али, из не знам ког разлога, он је ту уплео политику и оно што ја називам -"страначко омаловажавање неистомишљеника", иако ја уопште нисам упозната са његовим политичким ставовима.

Дакле, сматрам да је НАЧИН на који је "образложио" своју тему - неприхватљив.

И уместо да је нормалним постављањем теме оставио простора да се СВИ сложимо са њим, као што и БИ, дешава се "политичко" препуцавање тамо где не би требало да га буде.

Мада, онда та тема не би ни била на пдф Политика... можда је у томе "џврз"?

Moguće da zbog dužine uvodne poruke, čitaocima opadne koncentracija, te izgube iz vida poentu teksta, to je moja greška.
Trebalo je da napišem kraći tekst, na šta mi je već skrenuta pažnja. :rumenko:
Sa druge strane, moguće je da su pojedinci patriote samo na rečima, ali ne i na delima, te se možda nađu prozvanim ovakvom temom, to je već njihova greška.

Ја проблема са концентрацијом, хвала богу, још увек немам, нити ми дугачки текстови представљају проблем.
Што се тиче болдованог, јесте, нашла сам се прозваном али БЕЗРАЗЛОЖНО и НИЧИМ ОСНОВАНО прозваном и то НЕ СВОЈОМ ГРЕШКОМ већ твојим надобудним ставом. Јер, себе сматрам патриотом који заиста воли своју земљу у сваком погледу, укључујући ту и свест о очувању природе и своје околине, па кад ми неко каже да претпоставља да се ја као патриота не залажем за здраву животну околину зато што само мислим да сам патриота (а по логици твоје поставке у уводном посту - нисам), а притом не зна ништа о мени, схватам то као личну увреду.

Јел' сад мало јасније? Или је ово предугачак текст?

Mislim da ovakva pitanja nadilaze pitanja pripadnosti nekoj političkoj stranci ili simpatizerstvo ka nekoj političkoj opciji, jer je reč o problemima koji direktno utiču na zdravlje svih građana i sposobnost zemlje u celini.
Kada pomenu bacanje đubreta po šumama i rekama
...
Ako mi sami ne poštujemo sopstvenu zemlju i trujemo je, šta će sprečiti nekoliko korumpiranih, gramzivih političara da uvoze toksični, industrijski otpad? :think:

Оваквог става (болдовано) је требало да се држиш и у уводном посту и нико те не би "погрешно" разумео.

Poslednja izmena:
Pre jedno dve nedelje, vracamo se ja i drug Velja iz Smedereva. Prelazimo most, stizemo u Kovin i nastavljamo prema Skorenovcu ka Pancevu. U Omoljici svrati u pekaru, uzmemo po burek, i nastavimo put. Posle izvesnog vremena, drug Velja, toboze poznat kao pravi patriota, nacionalista sa brojanicama u boji zastave Srbije, plastichnu kesu punu masnog papira izbacuje kroz prozor automobila!! "Pa ***** ** ***** seljacku nemoj zemlju da mi prljas i ruziz, pa zar tako volis ovu jadnu i dovoljno napacenu zemlju??" ja cu njemu. A on samo odvrati " Ja volim Srbiju kao drzavu, a ne kao deo zemaljske kugle". A takad je svaki drugi "patriota" u Srbiji. SELJACHINE!

Разлоге напада на постављача теме можда треба потражити у његовом нападу на српске патриоте за које тврди да су еколошки несвесни и несавесни, ево овде:

Ovaj... gde sam ja to tvrdio da su srpske patriote ekološki nesvesne i nesavesne? I gde sam ja to napadao srpske patriote? :dontunderstand:

А кад му ни то није било довољно, почео је и да се подсмева, ево баш овде:

Tebi je podsmevanje to što navodim stavove, zapravo parafraziram, onih koji se izdaju za srpske patriote. Zanimljivo.
Mislim da će veliki broj učesnika na temi potvrditi da ovo što sam naveo jeste mišljenje nekih koji se izdaju za patriote.

Очување сопствених природних богатстава и брига за околину ЈЕСУ ствар сваког искреног патриоте. Да је постављач теме остао у оквиру природе и залагања за њено очување - све би било на свом месту, али, из не знам ког разлога, он је ту уплео политику и оно што ја називам -"страначко омаловажавање неистомишљеника", иако ја уопште нисам упозната са његовим политичким ставовима.

Ja "stranački omalovažavam političke protivnike" tako što nigde ne iznosim bilo kakve političke stavove?! :hahaha:

Дакле, сматрам да је НАЧИН на који је "образложио" своју тему - неприхватљив.

Neprihvatljivo je obrazlagati temu koja se bavi životnom sredinom, primerima ugroženosti životne sredine i efektima koje to ima na narod? :eek:

И уместо да је нормалним постављањем теме оставио простора да се СВИ сложимо са њим, као што и БИ, дешава се "политичко" препуцавање тамо где не би требало да га буде.

Hm, političko prepucavanje, u kome se ne iznose politički stavovi? :dontunderstand:

Ја проблема са концентрацијом, хвала богу, још увек немам, нити ми дугачки текстови представљају проблем.

Očigledno imaš, jer ti je više puta objašnjen metod dokazivanja kroz pretpostavljanje suprotnog od onoga što se želi dokazati. :bye:

Што се тиче болдованог, јесте, нашла сам се прозваном али БЕЗРАЗЛОЖНО и НИЧИМ ОСНОВАНО прозваном и то НЕ СВОЈОМ ГРЕШКОМ већ твојим надобудним ставом.

Biće da ipak nisi pažljivo pročitala moje poruke na ovoj temi.

Јер, себе сматрам патриотом који заиста воли своју земљу у сваком погледу, укључујући ту и свест о очувању природе и своје околине, па кад ми неко каже да претпоставља да се ја као патриота не залажем за здраву животну околину зато што само мислим да сам патриота (а по логици твоје поставке у уводном посту - нисам), а притом не зна ништа о мени, схватам то као личну увреду.

Po logici?
Evo ti objašnjena logika:
To je jedan od uobičajenih načina dokazivanja neke tvrdnje.
Ja tvrdim da je zaštita životne sredine jedan od najviših oblika rodoljublja.
Pretpostavio sam suprotno i pokazao da ta pretpostavka nije tačna, pa prema tome sledi da moja tvrdnja jeste. ;)
Evo još jednom, malo drugačije:
Kad razvijaš neku teoriju možeš da predpostaviš šta god hoćeš, i da je teorija tačna i da teorija nije tačna pa da argumentima podržiš ili opovrgneš istu
Inače ovo je nešto što se uči još u srednjoj školi. ;)
No, ako su ti je uvodna poruka predstavljala toliki problem za razumevanje, imaš moje ostale poruke, koje sasvim jasno i nedvosmisleno izlažu moj stav o ovoj temi.

Sad, ako možeš opet da nam objasniš, zbog čega si se tačno našla prozvanom? :dontunderstand:

Јел' сад мало јасније? Или је ово предугачак текст?

Tebi očigledno još uvek nije, pa ti savetujem da ponovo pročitaš moje poruke. :bye:

Оваквог става (болдовано) је требало да се држиш и у уводном посту и нико те не би "погрешно" разумео.

Taj stav stoji i u uvodnoj poruci, samo treba čitati, a ne preleteti kroz tekst. ;)

Pre jedno dve nedelje, vracamo se ja i drug Velja iz Smedereva. Prelazimo most, stizemo u Kovin i nastavljamo prema Skorenovcu ka Pancevu. U Omoljici svrati u pekaru, uzmemo po burek, i nastavimo put. Posle izvesnog vremena, drug Velja, toboze poznat kao pravi patriota, nacionalista sa brojanicama u boji zastave Srbije, plastichnu kesu punu masnog papira izbacuje kroz prozor automobila!! "Pa ***** ** ***** seljacku nemoj zemlju da mi prljas i ruziz, pa zar tako volis ovu jadnu i dovoljno napacenu zemlju??" ja cu njemu. A on samo odvrati " Ja volim Srbiju kao drzavu, a ne kao deo zemaljske kugle". A takad je svaki drugi "patriota" u Srbiji. SELJACHINE!

Upravo na to sam aludirao...
Tebi je podsmevanje to što navodim stavove, zapravo parafraziram, onih koji se izdaju za srpske patriote. Zanimljivo.
Mislim da će veliki broj učesnika na temi potvrditi da ovo što sam naveo jeste mišljenje nekih koji se izdaju za patriote.
no, izgleda da je pojedinima ukazivanje na postojanje ovog problema neprihvatljivo.
Pitam se zbog čega... :think:

С ким си такав си.

.......
Sad, ako možeš opet da nam objasniš, zbog čega si se tačno našla prozvanom? :dontunderstand:
......

И после свих мојих објашњења ти опет питаш исто? :eek:

Не бих да се понављам, прочитај пажљивије...

А док не схватиш "шта је писац хтео да каже" ;), ти води дискусију са колегама на овај начин:

... јер ово је пластичан пример нивоа дискусије који изазиваш уводним постом. :bye:

Kojih objašnjenja? :dontunderstand:
Sama si napisala da si se našla prozvanom, ali bez razloga...
Kako si uspela da se nađeš prozvanom, ako za tako nešto razloga nema?
Drugim rečima, postoji samo tvoja želja da budeš prozvana. :bye:

Tvoje su primedbe potpuno nesnovane.
Nalaziš zamerku u uobičajenom načinu dokazivanja tvrdnje, i smeta ti što se ukazuje na stavove pojedinaca koji se nazivaju patriotama, ali je njihovo ponašanje ili makar stav koji imaju sve samo ne patriotsko.
Ja mislim da ova zemlja i ovaj narod imaju ozbiljan problem, a zatvaranje očiju pred tim problemom, i što je još gore napadanje na one koji ukazuju da problem postoji, ide samo u smeru produbljivanja tog problema.
:bye:

А док не схватиш "шта је писац хтео да каже" ;), ти води дискусију са колегама на овај начин:
... јер ово је пластичан пример нивоа дискусије који изазиваш уводним постом. :bye:

"Pisac", tj. ti, dakle podržava navedeni način ophođenja prema zemlji? :eek:
U tom slučaju, nisi se bezrazložno našla prozvanom. :bye:

Naravno kad pogled spuštaš nisko... tako je to kad si OK lik :P
funny-animals1.jpg

Izvini ali jedinu plastiku koju ovde vidim si ti...jer napadaš čoveka da

Разлоге напада на постављача теме можда треба потражити у његовом нападу на српске патриоте за које тврди да су еколошки несвесни и несавесни
Kad ti je lepo objasnio da sebe mnogi ljudi nazivaju patriotama, a zbog činjenice da su
еколошки несвесни и несавесни jednostavno oni to nisu.
Znači da podvučem NISU PARIOTE nego se samo izdaju za takve

Што се тиче болдованог, јесте, нашла сам се прозваном али БЕЗРАЗЛОЖНО и НИЧИМ ОСНОВАНО прозваном и то НЕ СВОЈОМ ГРЕШКОМ већ твојим надобудним ставом. Јер, себе сматрам патриотом који заиста воли своју земљу у сваком погледу, укључујући ту и свест о очувању природе и своје околине, па кад ми неко каже да претпоставља да се ја као патриота не залажем за здраву животну околину зато што само мислим да сам патриота (а по логици твоје поставке у уводном посту - нисам), а притом не зна ништа о мени, схватам то као личну увреду.
Pa ako sečeš šume i bacaš đubre onda ti možeš da se osećaš kao patriota do sutra ti to jednostavno NISI...

To ti misliš ili se nadaš da ne treba da bude političko prepucavanje ...ja smatram da itekako treba

Ko je kroz istoriju sekao Zvezdarsku šumu?
Turci
Nemci
DS i LDP

hm...i tebi je problem da povežeš patriotizam politiku i ekologiju? :eek: :eek: :eek: .....

Back