DeeLite
Zaslužan član
- Poruka
- 141.914
žalosno je kad se izraz patrijarhalni muškarac i nasilje u porodici izjednačavaju, idu jedno s drugim :/
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma dajte! Naravno da postoje tučene žene i to mnogo više nego što se misli i zna. Samo one to kriju, iz straha, od sramote ili naprosto žmure pred problemom...
Post ti je bio odgovarajuci za pricu.![]()
mozda al sam nesto drugo htjela reci
to sto si ti pobrojao nema veze samnom, mozda ce biti dovoljno samo da kazem da u rl ne pricam mnogo, a taman posla da se namecem, nekog ispravljam, ili zavrsavam neciju pricu narocito u drustvu
moje recenice su uvjek kratke, malobrojne, imam sta reci ali uvjek imam preca posla
eto tako
ukratko isto kao na forumu, osim kad sam raspolozena da se igram![]()
Upravo to. Podstaknuta time sam otvorila ovu temu. Prosto me zanima šta ljudi smatraju patrijarhalnim muškarcem...
Verovatno si patrijalhalna zena.
ja nikad nisam čuo da neko kaže za nekog drugog "on je patrijarhalan"... prva asocijacija mi je selo, domaćin i poslušna žena domaćica ali više kao neka apstrakcija nego kao nešto materijalizovano
Patrijarhalan - onaj koji poštuje patrijarhat.
Patrijarhat, kao i matrijarhat su krajnosti. A krajnost nikada nije dobra.
Žena i muškarac su danas bića svesna svojih sposobnosti, ravnopravnosti, i to u braku mora doći do izražaja, inače će biti ugušeni.
Stoga sam protiv i patrijarhata i matrijarhata - ne počivaju na ravnopravnosti, na prirodi, već na dominaciji.
Kada dominiraš - druga strana je nesrećna. Kada slušaš samo sebe, niko ne sme da kritikuje ili preispituje tvoje odluke - ne razvijaš se kao čovek, bio muško ili žensko.
Kakva je to onda zajednica u kojoj drugom nanosiš štetu, a sebe ograničavaš? Štetna za oboje. I za decu.
Što se tiče toga da li ih vole ili ne - ima onih koji ih vole, ima onih koji ih ne vole.Zavisi od vaspitanja, od uloge oca u životu žene.