Пасја времена

• Začetnik teme Začetnik teme _011_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Jednom sam video psa u londonskom strand teatru, ali to je bio vodic svog gazde, pas za slepe. Bio je apsolutno miran svo vreme.

Ovo na bitefu mi deluje kao jos jedan ocajnicki provincijski nastup avangardizma.

Има донекле истине и у томе, плус Битеф театар живи на буџетским јаслама иако немају глумце и ансамбл у
сталном радном односу и константно су у "були". Нешто је медијски требало да покрене ову жабокречину, као
и да "атракцијама" зауставе расуло на Бе 92.

То је један део приче, а у други део приче спадају ови дужебрижници, квазизаштитници доџова, који позориште
нису ни видели, а у својим паланчким домовима културе гаје пацове капиталце, па им је сваки помен мачке
мрзак.

П.С. А овима што се на претходним странама интересују за здравље мојих љубимаца, поручујем, маце су ми
добро, срећне су и дуговечне, јер су наравно изабрале праве људе*.

*пси имају господаре, а мачке као супериорне животиње, своје људе.

a izvini molim te odakle tebi to da mi ne volimo macke?
uostalom i ovi protiv kojih se sve vreme bunish(ti zastitnici besnih kerova) su takodje zastitnici macaka kao i ostalih zivotinja koje pronadju i kojima treba pomoc

kao da zaboravljas da ima i napustenih macaka...pogotovo sada kada ima malih macica na sve strane... :(
krenula sezona...mukice male....

ajde bar me obraduj i reci da si nekada pomogla nekoj jadnoj macki sa ulice kojoj treba bilo kakva vrsta pomoci
i da li si ikada pomogla nekom ljudskom bicu kom treba bilo kakva pomoc(pritom ne mislim na menjanje sijalice bakuti sa treceg)

Zbog čega treba uvijek dati prednost mački u odnosu na psa

Objavljeno 26. decembar 2008. u 14:24, autor: dess

Jedno od fundamentalnih pitanja ljudske egzistencije svakako je pitanje izbora između psa i mačke. Odluka koja se jednom povodom ovog izbora donese trajno determiniše samog cjenjenog birača. Naime, ukoliko se ovdje, ne daj Bože, pogriješi- popravnoga nema. I zato- nemojte nikada izabrati psa. I ne samo u slučaju ako je riječ o dilemi pas-mačka. U svakom izboru u kojem participira i pas- obavezno izaberite njegovog izbornog konkurenta. Evo i nekoliko razloga.

Prvo, najveća je zabluda da je pas čovjekov najveći prijatelj. To je ordinarna glupost- svi znaju da je čovjekov najveći prijatelj Kosig Dunav osiguranje. I ne samo da nije najveći- pas čovjeku uopšte nije prijatelj, naprotiv! Pas je čovjekov krvni neprijatelj. On mu nikad neće oprostiti što ga je porobio. On samo vreba dobru priliku da ga ujede iz prikrajka. Na ovom mjestu osjećam potrebu da riječ-dvije prozborim i o pasjem psihološkom profilu. Najjednostavnije rečeno, psa odlikuje permanentna frustracija- on je izgubio slobodu, izdao je svoju vučju sabraću da bi postao čovjekov rob. Zbog toga, on mrzi i čovjeka i vuka. Mržnja prema čovjeku dolazi mu iz prezira i ponižavanja istovremeno, a mržnju prema vuku podgrijava strah i zavist. Kao biću mržnje, psu preostaje jedino da dobije bjesnilo i da nekoga zarazi. Zbog te stalne frustracije, pas je impotentan da učini bilo šta kreativno- on zanemaruje svoj intelektualni razvoj, ne konsultuje priznate autoritete i izbjegava naučne rasprave. Tako, odlikuje ga samo destruktivnost- ili, kao što je pomenuto, ujeda nekoga, ili osušuje drvo. U međuvremenu, dodatno iscrpljuje ionako redukovane rezerve svjetskog prehrambenog fonda.

Drugo, čovjek prema psu osjeća iskrenu i potpunu odvratnost, samo to uglavnom ne želi da prizna. Naravno, to je potpuno logično, jer ne možete da volite glupo, neslobodno i ružno biće. Svakako, složićete se, pas je odvratno ružan. Ogavan. Ipak, čovjek, kao duhovno superiornije biće, osjeća potrebu da voli čak i takvo stvorenje, jer mu je žao psa. Ipak, i čovjek je uglavnom neemancipovan i redukovan, pa i njegova naklonost prema psu dođe mu kao sažaljenje, što u stvari i jeste. Kako da poštujete nekoga kome bacite granu i taj trči da vam je donese? I vi bacate, i bacate, i bacate granu, a pas je donosi, i donosi, i donosi. Mislim, debil pas. Možda ogavnost koju čovjek osjeća prema psu najbolje ilustruje epitet koji čovjek dodjeljuje drugom čovjeku kad ga ne voli- „Pašče jedno!...“ .

Mačke, s druge strane, su potpun opozit psima. Čovjek, kad želi da uputi kompliment voljenoj osobi, kaže joj „mačko“. Čovjek voli mačke. One su dostojanstvene. Kad ste vidjeli mačku koja trči po bačenu granu i donosi istu bacaču grane? Mačke su inteligentne. One iskorištavaju čovjeka da ih češka, ali jasno osjete kad je češkator nervozan, i ne prilaze mu- one poštuju volju i vrijeme drugoga, za razliku od stupidnih kerova koji stalno nešto trče oko nogu i smetaju. Mačke su filozofi- one leže na suncu i razmišljaju o stvarima. One su korinsne- istrebljuju miševe. One vode računa o ličnoj higijeni. Imaju engleske manire. Imaju oči u boji. Mačka je društveno odgovorna- pronalazi rješenja za izlazak iz recesije, suprostavlja se tendenciji porasta maloljetničke delinkvencije i učestvuje u humanitarnim akcijama.

Dajte prednost mački.

Генијално!!! :D

П.С. dess, надам се да се не љутиш што чувам и постујем овај твој генијални текст. :cmok2:

Teza o tome da ako imaš psa, to znači da ne voliš mačke (i obrnuto) je jednako tačna (ali, na žalost i zastupljena) kao i ona da pomažući pse otimaš hleb gladnoj deci!
Ja "na prethodnim stranama" lepo rekoh da se nekima neke stvari jednostavno ne mogu objasniti. Samo nema ko da čita. Verovatno iz navedenih razloga ;)

У ово тешко време, када је више од милион људи незапослено, када многи (запослени, пензионери, ђаци,
студенти....) животаре и једва састављају крај са крајем, а неки (људи) се хране искључиво на контејнерима,
Битеф театар (уз медијску подршку, гле чуда, Бе92:mrgreen:), одлучио се за овакав "авангардан" хепенинг....

Остаје само да питам надлежне, каква је то дискриминација, када ће хепенинг за мачке и папагаје? :rtfm:

http://www.b92.net/kultura/pozoriste/vesti.php?nav_id=432023[
/QUOTE]

Ne vidim zašto se uvek bilo kakav događaj vezan za kućne ljubimce automatski povezuje i sa siromaštvom i sa gladnom decom.
Ako se već brinemo o dobrobiti sveta, onda to treba da bude celovito..a ne da dobrobit delimo na - dobrobit ka mačkama, psima, gladnoj deci, penzionerima...

Sve u svemu, bilo kakav pomak, pozitivna akcija - ne bi trebalo da izaziva frustraciju u nama. Bolje je da tu energiju trošimo na realno pomaganje gladnima, umesto da budemo ojađeni zbog događaja koji uključuje i kućne ljubimce.

Nemoguće je slepom čoveku predstaviti boje, nemoguće je da onaj koji ne ćuje doživi čari muzike, nema šanse čoveku koji nema emocije predočiti iste...
Takođe je jako teško pametnom čoveku da shvati kako funkcioniše onaj bez pameti, kao i onom koji uživa obilazeći galerije da shvati kako milioni ljudi pored istih samo prolaze nezainteresovano.
Svaki od navedenih (i mnogi nenavedeni) nedostataka predstavlja hendikep, ali takav da se sa njim može živeti. Nekad neki nisu ni svesni da ga imaju.
I, kao što boje vidiš ili ne vidiš - tako i saosećanje i empatiju ili imaš ili nemaš.
Svako ko je ikad išta učinio za bilo koje ugroženo biće, zna o čemu pričam.
Oni drugi stalno isteruju neku pravdu i postavljaju pitanja tipa: zašto si učinio nešto za ovog, kad ja smatram da treba za onog? A pri tom ne čini ništa slično za bilo koga (jer da čini, znao bi o čemu pričamo).

Smeh, sve si rekla ..
Svaka čast! :heart:
Morala sam da citiram, svima savetujem da makar još jednom pročitaju ...

Генијално!!! :D

П.С. dess, надам се да се не љутиш што чувам и постујем овај твој генијални текст. :cmok2:

eto vidis kako i ti spamujes

a ja kao vlasnik psa i macke,tvrdim da su i pas i macka jednako dobri ljubimci,drugari,clanovi porodice,nazovi ih kako hoces.
i jedno i drugo imaju prednosti,pa sada kako kome odgovara.
tako da je totalno glupo uzdizati jedne a druge maltene gadjati kamenjem
i totalno je glupo i bezobrazno vlasnike ovih drugih spustati i prozivati zato sto oni nemaju psa/macku kao taj koji proziva

al dobro
100 ljudi 100 cudi,sta da se radi

eto vidis kako i ti spamujes

a ja kao vlasnik psa i macke,tvrdim da su i pas i macka jednako dobri ljubimci,drugari,clanovi porodice,nazovi ih kako hoces.
i jedno i drugo imaju prednosti,pa sada kako kome odgovara.
tako da je totalno glupo uzdizati jedne a druge maltene gadjati kamenjem
i totalno je glupo i bezobrazno vlasnike ovih drugih spustati i prozivati zato sto oni nemaju psa/macku kao taj koji proziva

al dobro
100 ljudi 100 cudi,sta da se radi

A, ne. Greška. :rtfm:
Ti si vlasnik svom psu i čovek svojoj mački.
Razumela?

Ne vidim zašto se uvek bilo kakav događaj vezan za kućne ljubimce automatski povezuje i sa siromaštvom i sa gladnom decom.
Ako se već brinemo o dobrobiti sveta, onda to treba da bude celovito..a ne da dobrobit delimo na - dobrobit ka mačkama, psima, gladnoj deci, penzionerima...

Sve u svemu, bilo kakav pomak, pozitivna akcija - ne bi trebalo da izaziva frustraciju u nama. Bolje je da tu energiju trošimo na realno pomaganje gladnima, umesto da budemo ojađeni zbog događaja koji uključuje i kućne ljubimce.

Зато што су људи приоритет, а овакви догађаји "хепенинзи" нису ништа друго него промоција појединих НВО, које се грчевито боре за медијску пажњу и новац, мислим на врхове тих организација, а не на децу волонтере, који свој рад, новац и време поклањају, не животињама, како наивно мисле, већ хохштаплерима у врховима тих организација. То је поента, а то што једна пропала квазикултурна институција од тога прави медијски догађај је прича за себе. Морају нечим да оправдају плате које примају, за маглу и паучину.

I još nešto: koji smo mi autoriteti da odredimo u kom smeru će se kretati nečije milosrđe (prema biljkama, životinjama ili prema ljudima)?
Bolje bi bilo da sami trošimo energiju da unapredimo druge (na bilo koji način), da pomognemo, umesto da to i malo truda što postoji da gazimo i pljujemo, pa makar i verbalno...

Зато што су људи приоритет, а овакви догађаји "хепенинзи" нису ништа друго него промоција појединих НВО, које се грчевито боре за медијску пажњу и новац, мислим на врхове тих организација, а не на децу волонтере, који свој рад, новац и време поклањају, не животињама, како наивно мисле, већ хохштаплерима у врховима тих организација. То је поента, а то што једна пропала квазикултурна институција од тога прави медијски догађај је прича за себе. Морају нечим да оправдају плате које примају, за маглу и паучину.

Pisale smo u isto vreme...
Ne shvataš da, kad je neko milosrdan, on je milosrdan prema celom svetu.
Ovo je svet u kome žive i mačke, i psi, i ljudi.. dakle, gledano holistički. Ne možeš ti pomoći samo jednoj kategoriji, a da ne povlači to sa sobom sve ostale kategorije. Ne možeš reći, ajmo sad da hranimo gladnu decu sveta ( usput rečeno, oni koji ih zaista hrane se nikad ne busaju u grudi), a ovo ostalo - kad dođe na red.
Ne; ako popravljamo stvari, treba CELE da ih popravimo.
Sad, neko će se brinuti o deci, neko o ekologiji, neko o psima ... Ako je to njihova volja, ne vidim zašto bi ti smetalo to. Nemaš prava da ljudima zabraniš "e sad, nemojte se brinuti o toj i toj kategoriji, nego se brinite o gladnoj deci". Tvoja "zabrana" neče imati efekta; mnogo više efekta bi imalo da sama probaš da pomogneš nezaposlenima i gladnima.
Najozbiljnije pričam.

Problem je što smo mi generalno niske svesti, i vazdan se delimo na ove i one, ovakve i onakve, delimo i ljude od životinja, životinje od prirode...a svi živimo pod istom kapom nebeskom, i kad je oštećena jedna sfera, sve ostalo trpi.
Ako hoćete stvarno da pomognete, pomažite SVIMA.
I neka ta pomoć bude trajna, a ne na rečima.

Inače, ja i dalje ne vidim da taj "hepening" oštećuje bilo koga.

Ne radi se o tome da li ova akcija nekoga ugrožava ili ne ... Svakako da ne ugrožava,ali mi je više muka od silne kvazi propagande o zaštiti i zbrinjavanju životinja,kao da su one nešto najvrednije na ovom svetu. :roll: Daleko od toga da podržavam nasilje nad istima,ali u državi gde je egzistencija čoveka već poodavno pod znakom pitanja,manifestacije ovog tipa ne da su čist višak,već provokacija.

Organizator dogadjaja ovog tipa ima za cilj da narodu smetne s uma realnu situaciju u državi,tako što će ukazivati na nebitne stvari tipa zaštite „jadnih“ životinja,kojima je navodno potrebna zaštita.

Zašto se samo ne sprovede jedna takva akcija za zaštitu ljudi od strane životinja,jer odgovorno tvrdim da su psi naneli neuporedivo veću štetu ljudima,nego ljudi psima.Kad neko povredi psa,o tome bruje sve novine i Televizije,a pojavljuje se i "sedokosi maneken" koji im staje u zaštitu i usvaja ih,ali zato kad pas napadne čoveka,obično ga svi pitaju da li ga je možda provocirao ili sl. Zašto onom čoveku kome je pas odgrizao nos nije dodeljena nikakvapomoć,osim klasične,zakonom obavezne lekarske intervencije ?
Dokaz da je u ovoj državi životinjski život vredniji od ljudskog. :)

Da nije žalosno,bilo bi smešno :roll:

Tu je glavno pitanje STA CE PAS U POZORISTU???

Da nece kulturno da se uzdize?? Inace cuo sam da su psi ludi za pozorisnim predstavama.

To je cisto maltretiranje zivotinja koje bolesnici koji sebe predstavljaju ljubiteljima zivotinja sprovode pod izgovorom nekih prava kucnih ljubimaca i sl.

Ne radi se o tome da li ova akcija nekoga ugrožava ili ne ... Svakako da ne ugrožava,ali mi je više muka od silne kvazi propagande o zaštiti i zbrinjavanju životinja,kao da su one nešto najvrednije na ovom svetu. :roll: Daleko od toga da podržavam nasilje nad istima,ali u državi gde je egzistencija čoveka već poodavno pod znakom pitanja,manifestacije ovog tipa ne da su čist višak,već provokacija.

Organizator dogadjaja ovog tipa ima za cilj da narodu smetne s uma realnu situaciju u državi,tako što će ukazivati na nebitne stvari tipa zaštite „jadnih“ životinja,kojima je navodno potrebna zaštita.

Zašto se samo ne sprovede jedna takva akcija za zaštitu ljudi od strane životinja,jer odgovorno tvrdim da su psi naneli neuporedivo veću štetu ljudima,nego ljudi psima.Kad neko povredi psa,o tome bruje sve novine i Televizije,a pojavljuje se i "sedokosi maneken" koji im staje u zaštitu i usvaja ih,ali zato kad pas napadne čoveka,obično ga svi pitaju da li ga je možda provocirao ili sl. Zašto onom čoveku kome je pas odgrizao nos nije dodeljena nikakvapomoć,osim klasične,zakonom obavezne lekarske intervencije ?
Dokaz da je u ovoj državi životinjski život vredniji od ljudskog. :)

Da nije žalosno,bilo bi smešno :roll:

Odgovor je iznad tvog posta. Evo ti ga ponovo. Možda pročitaš.

Pisale smo u isto vreme...
Ne shvataš da, kad je neko milosrdan, on je milosrdan prema celom svetu.
Ovo je svet u kome žive i mačke, i psi, i ljudi.. dakle, gledano holistički. Ne možeš ti pomoći samo jednoj kategoriji, a da ne povlači to sa sobom sve ostale kategorije. Ne možeš reći, ajmo sad da hranimo gladnu decu sveta ( usput rečeno, oni koji ih zaista hrane se nikad ne busaju u grudi), a ovo ostalo - kad dođe na red.
Ne; ako popravljamo stvari, treba CELE da ih popravimo.
Sad, neko će se brinuti o deci, neko o ekologiji, neko o psima ... Ako je to njihova volja, ne vidim zašto bi ti smetalo to. Nemaš prava da ljudima zabraniš "e sad, nemojte se brinuti o toj i toj kategoriji, nego se brinite o gladnoj deci". Tvoja "zabrana" neče imati efekta; mnogo više efekta bi imalo da sama probaš da pomogneš nezaposlenima i gladnima.
Najozbiljnije pričam.

Problem je što smo mi generalno niske svesti, i vazdan se delimo na ove i one, ovakve i onakve, delimo i ljude od životinja, životinje od prirode...a svi živimo pod istom kapom nebeskom, i kad je oštećena jedna sfera, sve ostalo trpi.
Ako hoćete stvarno da pomognete, pomažite SVIMA.
I neka ta pomoć bude trajna, a ne na rečima.

Inače, ja i dalje ne vidim da taj "hepening" oštećuje bilo koga.

Odgovor je iznad tvog posta. Evo ti ga ponovo. Možda pročitaš.

Izvini,ali ne znam zašto si mi poturila Valerijin post kad smo pisali o različitim stvarima ?

Ja sam pričao upravo o tome da ljude treba razlikovati od životinja na globalnom nivou.E sad da li će pojedinac živeti sa psom,spavati s njim,sklopiti brak ili ne znam šta već ... Ja u to ne ulazim,jer je to lična stvar i odluka svakog pojedinca.

I što je napomenuo Torente .... Ovde se radi o maltretiranju životinja,a ne o navodnoj brizi za iste.Onaj ko dodje u pozorište sa psom dovoljno govori da s njim nešto nije u redu i da se u stvari uopšte ne razlikuje od te životinje,posmatrajući sa intelektualnog apekta. :)

Mada,ne znam kako vam nije jasno da je Nevladinim organizacijama zapravo cilj da sa ovim ruglom pošalju sliku u svet koliko smo u stvari moralno posrnuli.

Ja mogu jedino da vam poželim srećnu Kučijadu i blamažu na istoj.Ja se tamo ne bih pojavio ni za kakve pare. :bye:

Видим да ће Б-92 да донира театру за ту прилику два дрвета(за мушки и женски тоалет),која ће
лично г.Ведран да (привремено)засади уз неизбежну ТВ кампању,па још кад би убедио Боту да
поведе Милу,то би био прави хепенинг(уз неизбежног Ђиласа).
Европо !!! угледај се на нас!

Izvini,ali ne znam zašto si mi poturila Valerijin post kad smo pisali o različitim stvarima ?

Ja sam pričao upravo o tome da ljude treba razlikovati od životinja na globalnom nivou.E sad da li će pojedinac živeti sa psom,spavati s njim,sklopiti brak ili ne znam šta već ... Ja u to ne ulazim,jer je to lična stvar i odluka svakog pojedinca.

I što je napomenuo Torente .... Ovde se radi o maltretiranju životinja,a ne o navodnoj brizi za iste.Onaj ko dodje u pozorište sa psom dovoljno govori da s njim nešto nije u redu i da se u stvari uopšte ne razlikuje od te životinje,posmatrajući sa intelektualnog apekta. :)

Mada,ne znam kako vam nije jasno da je Nevladinim organizacijama zapravo cilj da sa ovim ruglom pošalju sliku u svet koliko smo u stvari moralno posrnuli.

Ja mogu jedino da vam poželim srećnu Kučijadu i blamažu na istoj.Ja se tamo ne bih pojavio ni za kakve pare. :bye:
Pominjao si humanost.
Zato si dobio Valerijin post kao odgovor.
O ostalom sam već pisala, pa ne bih da se ponavljam. :bye:

Ne znam kako vam je promaklo da je cilj predstave cije je trajanje 30 minuta da se skrene paznja na neadekvatnu primenu zakona za zastitu zivotinja izmedju ostalog.
011 jedino sto je gore od mrzitelja zivotinja su oni koji vole samo jednu vrstu a sve druge mrze,tragedija.
Venix ja sam protiv maltretiranja i ljudi i zivotinja ali samo cu te podsetiti da je covek navodno razumno bice i kao takav svestan je svojih postupaka a takodje je i mnogo gori i zlobniji od vecine zivotinja.Tebe i tebi slicne bi posavetovala da umesto sto vecito pljuju po svima koji brane prava zivotinja se uclane sami u neku humanitarnu organizaciju koja pomaze ljudima mozda ce onda razumeti.I pre nego sto me napadnete odmahcu reci da sam i clan humanitarne organizacije koja se bavi ljudima tako da mi je itekako poznata i jedna i druga strana.

Back