pas ili macka

• Začetnik teme Začetnik teme deja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sve zavisi šta želiš.
Ako hoćeš odanog prijatelja koji će ti se veseliti uvek kada te vidi sledećih 15 godina to je pas,ali je i tvoja obaveza prema njemu veća.
A ako samo hoćeš životinju koju ćeš sa vremena na vreme pomaziti i dati joj da jede bez ikakvih obaveza to je mačka.
Mačke su mnogo samostalnije i NIKADA ti neće biti prijatelji ali će umeti da se ulaguju i umiljavaju dok te ne dresiraju.
Sa druge strane pas traži čopor i tako će se i ponašati.
Zaključak
I jedno i drugo su životinje koje treba da se prilagode tebi a ne ti njima.

Alexandra9:
Potpuno se slazem sa tobom, ako volis zivotinje, ne mozes neke da volis a neke da mrzis!! Ja, recimo najvise volim macke, ma prosto ih obozavam, imam jednu, a danas za malo da pokupim i drugu sa ulice, ali se ispostavilo da je necija.Ali ne mogu nikad reci da zato sto volim macke mrzim pse, naprotiv, volim sve zivotinje. :)

jobeb:
:?: Volim zivotinje, ali macke obozavam. to me ne sprecava da hranim i udomljujem ulicne pse, zato i ne verujem da neko moze da voli pse a ne voli macke i obrnuto. Ako volis zivotinje, volis ih sve, samo neke malo vise od drugih. Oni koji kazu da vole pse a mrze macke u stvari ne znaju sta je ljubav prema zivotinjama. nadam se da ipak ne spadas u njih.Jovana
Moja poruka od malopre se odnosi na ovaj citat.

Ja obozavam i pse i macke, i zato logicno imam i psa i macku :D
Mace mi se svidjaju zato sto su mekane i kompletno cakane, ali im nedostaje velicina i zato volim pse (sto vece to bolje).
Miva-kac kako mozes da kazes da mrzis macke, jesi li nekada pomazio neku macu? Ako nisi ne znas sta propustas u zivotu. One su bukvalno ko igrackice.

@ovi shto mrze machke/pse
Koji ste vi debili....:roll: ja volim sve zhivotinje pa tako i kuce i mace...Mrzim kad vidim da neki idiot(a znam par takvih,nazalost)sutne neku ulicnu macku(bukvalno je sutne) samo zato sto ne voli machke...E na njih treba pustiti pit-nulove....:mad:

miva_kac:
a ti si tako pametan u pm
nemora da znaci ako covek mrzi macke da mrzi i sve drugo

Prostaku to sto neko ne voli macke ne znaci da treba da pusta svog psa da ih ubija. Svako ko moze da mirno posmatra kako jedna zivotinja ubija drugu bez razloga (citaj bez namere da je pojede da bi prezivela) treba da redovno posecuje psihijatra.
I usput ja sam zensko, i nigde nisam spomenula pamet u mom prethodnom postu.
To sto se izgleda vas dvojica osecate ugrozeno pa morate da imate "opasne" pse koji treba da vas brane od ne znam ni ja cega, moze samo da znaci da u sustini ne volite zivotinje.

smeh:
:arrow:
Za novog posetioca koji je ljubazno pitao da li ovakva tema postoji...
Pozdrav! ;)

Zahvaljujem...Inače me zanimaju a ovde nisma našao RAZLIKE između psa i mačke...
Zašto mačka a ne pas ili obrnuto...Koje su prednosti...
Želeo bih nekog ljubimca ali se dvoumim između psa i mačke...

Psihologue:
Zahvaljujem...Inače me zanimaju a ovde nisma našao RAZLIKE između psa i mačke...
Zašto mačka a ne pas ili obrnuto...Koje su prednosti...
Želeo bih nekog ljubimca ali se dvoumim između psa i mačke...

Uglavnom to zavisi od uslova koje mozes da pruzis buducem ljubimcu.
Recimo ako imas manji stan onda bolje uzmi macku, a ako imas veci stan ili kucu onda mozes da uzmes ili macku ili psa.
Ako volis da se setas onda uzmi psa, a ako volis da sedis kod kuce onda uzmi macku.
Psi su malo veca odgovornost jer su zahtevniji (mada ima izuzetaka) pogotovo ako drzis psa u stanu.
Macke su vise svoje, i mozda moze da ti se desi da uzmes macu koja ne voli da se mazi (ima i toga), i onda prekticno dobijes pokretni ukras u stanu.
Ja imam i psa i macku, ali da sam trenutno bez ljubimca uzela bih psa, jer sam provela detinjstvo sa njima i oni su mi uvek prvi na listi kad je rec o novom ljubimcu, ali bih pre ili kasnije (ako uslovi dozvoljavaju) uzela i macu. Tako da na zalost ne mogu bas odredjeno da ti kazem uzmi psa a ne macku i obrnuto.

u potpunosti se slazem sa tobom. ja vise volim kuce zato sto znaju i da ti uzvrate ljubav na jedan specijalan nacin i mozes komunicirati sa njima a da te oni i razumeju, dok su mi mace za mazenje i umiljavanje. ja imam 19 kuca i 4velike i 4 male mace koje su kod mene u kuci....... tako da za mene su ipak vise kuce nego mace ali sve ih volim podjednako..... :)

potpuno se slazem sa tobom..... ali za mene su vise kuce i oni su mi zanimljiviji jer sa njima mozes da komuniciras i da te oni razumeju.... mace su mi vise za mazenje i umiljavanje onako lepe nezne i pametne.... ja imam 19 kuca i 4 velike i 4male mace koje drzim u kuci. al ja ih sve podjednako volim ali za mene su vise kuce ..... :)

U ljubavi i privrženosti kojom uzvraćaju na Vašu ljubav i privrženost nema razlike, ima je samo u načinu na koji to rade. Npr. pas će Vas dočekati sa neverovatnim oduševljenjem, skakaće, lajaće, biće prava slika sreće, to je jako lepo, oduševiće Vas. Mace nemaju takve "izlive" oduševljenja, ili su prilično retki, ali kad god dolazite ona će Vas čekati, i to će čekati puna strpljenja i biti na istom mestu svaki put.
Oba ljubimca su super.
Što se tiče naših obaveza oko njih, mačka je mnogo bolja, naročito ako živite u stanu. Mace ne morate izvoditi u šetnju, one mnogo brže nauče gde im je toalet, uglavnom nisu bučne..., ali ako imate dvorište, uzmite i kucu i macu, biće Vam prelepo.

miva_kac:
a ti si tako pametan u pm
nemora da znaci ako covek mrzi macke da mrzi i sve drugo
Nešto od ovih lupetanja sam obrisala, ali ovu poruku sasvim namerno ostavljam pošto najviše govori upravo o autoru ("pamet" neke procenjuje neko drugi :roll: ). O vaspitanju da ne govorim.
Kraj rasprave. 8)

Back