Pariz

• Začetnik teme Začetnik teme P.S.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne bi isao do Pariza autostopom... Imam 17 godina, i idem sa drugaricom...
Ali u svakom slucaju HVALA na informacijama! :D
Videcu preko Fly Niki sto je rekla Milica, ili preko Lufthanse. ili pak vozom...
Jel isao neko vozom do Pariza?

pa vozom je dobro ako uzmes onaj interrail , samo sto je to skupo i nije za ta "jednopotezna " putovanja , vec se isplati jedino ako bi mesec dana putovao po Evropi , a direktnih vozova ni nemas iz Srbije,sto dodatno povecava cenu ...
ako ne nadjes jeftin avion , imas lastin bus 4 puta nedeljno , mada je malo naporan i dug put , al postosi mlad nema veze

Hej, cao
I ja u aprilu putujem u Pariz na 10 dana. Uzeli smo JAT-ove karte za 210 evra (direktna linija).
Ono sto mene zanima je cena RER karata za svih 6 zona... Posto smo smesteni kod Disneylanda. Trenu tno pokusavam da prebrojim sve fixne troskove i prevoz mi predstavlja najveci problem.

Hvala

Jos od proslog leta planiram da ovog posetim Pariz na par dana, pa onda idem na jug Francuske na malo duze u posetu. Volela bih ako neko moze da mi preporuci neki jeftini hotelcic u kojem je i sam odseo, ne trazim nikakav luksuz samo da je cisto i po mogucnosti bezbedno. Koliko sam shvatila svi ste koristili metro za prevoz. Moj muz je mislio da iznajmimo auto, ali meni to ne deluje kao pametna ideja, sta vi mislite? Isla bih pocetkom juna, ali tad cu vec biti u 5. mesecu, ako sve bude ok stomak me nece spreciti. Nisam zainteresovana za kupovinu i trzne centre, ali sve me dugo interesuje, proucicu i ovo sto ste ovde napisali i uzecu sigurno neki vodic. Ne znam da li cu uspeti da postignem da toliko setam po ceo dan ali trudicu se da vidim sto vise, uvek mogu da sednem negde na sok ili da nesto pojedem pa taman i odmorim. Jos nesto ne dolazim iz Srbije pa necu koristiti nase agencije, pa ako neko moze da mi preporuci smestaj koji nije bas na kraju grada, koji mogu online da rezervisem. Pozdrav svima

http://www.delosvaugirard-paris-hotel.com/

u ovom sam ja bila pre par godina - nije nista specijalno, mali je, cist, kraj je ok, blizu je svega

pa nemam pojma, nisam gledala koji su sad novci u pitanju, verovatno i ima...tada sam bila samica i placala svoj krevet...25 eur za XV arr mi nije bila cifra zbog koje bih trazila bolje a za iste pare

sad videh cene...u pravu si...nas je tad dvokrevetna kostala 60 eur a trokrevetna 75

...ja imam jedno pitanje, da li neko zna na koji nacin se moze rezervisati mesto u restoranu na Ajfelovom tornju?...ja se nesto nisam bas najbolje snasla u pretragama...

ne znam da li je legenda...ali su mi rekli da se na rezervaciju dosta ceka...tu je Tijana negde...mozda moze da ti pomogne ... mislim, da te narani informacijama

...hvala puno...snasla se nekako...samo ja cu ici na drugi nivo...nekih 58m visine...nije uopste ispalo puno...restoran na vrhu je preskup...:sad2:

Hej, cao
I ja u aprilu putujem u Pariz na 10 dana. Uzeli smo JAT-ove karte za 210 evra (direktna linija).
Ono sto mene zanima je cena RER karata za svih 6 zona... Posto smo smesteni kod Disneylanda. Trenu tno pokusavam da prebrojim sve fixne troskove i prevoz mi predstavlja najveci problem.

Hvala

Hajde drugari pomagajte... Molim vas ko je bio da mi pomogne :-)

Hajde drugari pomagajte... Molim vas ko je bio da mi pomogne :-)

negde vec napisah, dakleM odmah na aerodromu kad se spustas na stanicu za rer naicices na saltere gde se prodaju karte za gradski prevoz (bus, metro, rer). uzmes tamo na broj dana koliko ostajes, mene je za 4 dana izaslo oko 20 i kusur eura za tu karticu uz koju dobijas mape, popuste i td. ona ti vazi za sve navedene vrste prevoza u bilo kom pravcu i bilo kojoj zoni :)

Planiram da putujem u Pariz krajem maja, pa me interesuje povoljan smеštaj i prevoz. Čula sam da je neko nabavio karte na promociji za Uskrs za 107evra uključujući sve takse. Druga stvar je smeštaj. Negde sam videla da mogu da se iznajmljuju i privatni stančići tipa garsonjere ili studia, pa to može da bude i povoljnija varijanta od hotela. Zna li neko nešto o tome?

Planiram da putujem u Pariz krajem maja, pa me interesuje povoljan smеštaj i prevoz. Čula sam da je neko nabavio karte na promociji za Uskrs za 107evra uključujući sve takse. Druga stvar je smeštaj. Negde sam videla da mogu da se iznajmljuju i privatni stančići tipa garsonjere ili studia, pa to može da bude i povoljnija varijanta od hotela. Zna li neko nešto o tome?

za tu vrstu smestaja ne znam, proceprkaj mislim da je neko stavljao bas na ovu temu informacije o nekoj vili sa stanovima, pronadji.. :cistinaocare:
sto se prevoza tice, izguglaj sajt o low kost kompanijama naicices na najjeftinije ponude, sto je kasnije let, cena je niza :aha:

http://www.sejours-affaires.com/

Ja sam rezervisao preko neta, pored Disneylanda (1 stanica) i sasvim je OK. Cena cetvorokrevetnog apartmana je 75e. Imaju i na drugim lokacijama.

...za koliko osoba...?

http://www.sejours-affaires.com/

Ja sam rezervisao preko neta, pored Disneylanda (1 stanica) i sasvim je OK. Cena cetvorokrevetnog apartmana je 75e. Imaju i na drugim lokacijama.

...u shirem centru Pariza mozhesh da budesh u OK hotelu za 40-50 eur soba/dvokrevetna...ne mozhesh da promashish...ogromne reklame sa cenama na hotelima...bez doruchka ( u Francuskoj si :lol: )

...za koliko osoba...?

...u shirem centru Pariza mozhesh da budesh u OK hotelu za 40-50 eur soba/dvokrevetna...ne mozhesh da promashish...ogromne reklame sa cenama na hotelima...bez doruchka ( u Francuskoj si :lol: )

....uh moje iskustvo nije takvo...ako nije problem reci mi gde si video te cene hotela...a da je ipak neki zvanicniji sajt...

....uh moje iskustvo nije takvo...ako nije problem reci mi gde si video te cene hotela...a da je ipak neki zvanicniji sajt...

...ko zna koliko puta sam ga kachio...
...www.accorhotels.com

...gledati hotele Novotel ( 4* ) na specijalnim ponudama
...hotele Mercury ( 3* i poneki 4* )
...a skoro svi Etap hoteli su do 50 Eur
...takodje pogledati i njihovu ponudu za Ibis hotele
...u Parizu imaju oko 170 hotela...

...evo, danas na njihovom sajtu mozhesh nacci hotele za 38 Eroja/soba/nocc...http://www.accorhotels.com/gb/home/index.shtml

Идем у Париз на пар дана у суботу и волео бих да видим Canal Saint Martin. молим вас ако неко може да ми објасни како могу доћи до места где Амелија Пулен баца каменчиће у воду, пуно би ми значило...

Poslednja izmena:
Идем у Париз на пар дана у суботу и волео бих да видим Canal Saint Martin. молим вас ако неко може да ми објасни како могу доћи до места где Амелија Пулен баца каменчиће у воду, пуно би ми значило...

Bio sam tamo danas poslepodne!! ;)
malo je dalje od pozicije na mapi, ali vredi prosetati!!!

Zahvaljujem na informacijama o Parizu. Koji vodič kroz Pariz na srpskom ili engleskom mi preporučujete? Idem ovih dana da kupim neki, iako sam uglavnom sve saznala sa neta, ali volim da imam i uvezane te informacije. Zna li neko gde može da se nabavi Michelinov turistički vodič kroz Evropu ili samo Francusku? Pre nekih 15-20 godina mi je neki pao u ruke i oduševila sam se sa njim.

Back