Сајенс
Veoma poznat
- Poruka
- 12.749
па аустрија је аншлусом постала део немачке, аустријски каплар-немачки војник, шта није јасно?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
četnički nepomenik je imao parastos ovih dana
па аустрија је аншлусом постала део немачке, аустријски каплар-немачки војник, шта није јасно?
Sta hoce ovi luzeri?ma znam, a i vidim iz naslova teme, nego reko' zar on nije prošlost, pa ga valja ostaviti gde mu je mesto.
- - - - - - - - - -
Period u kojem se spominje Titov staž kaplara je Austrougarska, nikakav anšlus nije u tom trenutku na snazi, tako da se brkaju periodi.
ma znam, a i vidim iz naslova teme, nego reko' zar on nije prošlost, pa ga valja ostaviti gde mu je mesto.
- - - - - - - - - -
Period u kojem se spominje Titov staž kaplara je Austrougarska, nikakav anšlus nije u tom trenutku na snazi, tako da se brkaju periodi.
Ovo nisu nikakvi samozvani cetnici ,ovo su setnici iz kuhinje DB Srbije. Ovaj majmun je sa grupom svojih "osvetnika" ili kako su se vec zvali pocinio brojne zlocine jer je imao odresene ruke.Toliko su se bili osilili da su zauzeli jednu policijsku stanicu da su momci iz Panceva morali biti upuceni da ih razoruzaju.Sve su to Seseljevi "cetnici" iz kuhinje DB
četnički nepomenik je imao parastos ovih dana
Na osnovu čega tvrdiš da je Milan Lukić ubijao po nalogu DB Srbije?
Imaš li neki argument za tu tvrdnju ili si onako lupio pa šta bude?
Kako to da vi nikada niste osudili zlocine nad Srbima, niste osudili pomen ustasama u Blajburgu a smeta vam Draza Mihajlovic koji je spasavao americke pilote sigurne smrti?
Zasto ste tako pokvareni i zli, vi Amerikanci?
Ovo nisu nikakvi samozvani cetnici ,ovo su setnici iz kuhinje DB Srbije. Ovaj majmun je sa grupom svojih "osvetnika" ili kako su se vec zvali pocinio brojne zlocine jer je imao odresene ruke.Toliko su se bili osilili da su zauzeli jednu policijsku stanicu da su momci iz Panceva morali biti upuceni da ih razoruzaju.Sve su to Seseljevi "cetnici" iz kuhinje DB
Четници позивају на нова клања и међунационалне и верске сукобе у Босни. То мора престати и зато је међународна заједница реаговала.
Вероватно ће после овога бити забрањени.
Vlada Kantona Sarajevo, duboko osuđujući svaki oblik protupravnog djelovanja koje za posljedicu ima uznemiravanje javnosti, podnijela je Krivičnu prijavu protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad zbog toga što su organizovali obilježavanje godišnjice hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića čime su javno izazivali, odnosno raspirivali nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, na osnovu čega postoje osnovi sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 145 a. u vezi sa članom 35. KZ BiH-a, saopćila je Press - služba KS.
"Krivična prijava je podnešena i protiv NN lica, zbog toga što su javno izvikivali parole i pjevali pjesme koje u sebi sadrže upućivanje ozbiljnih prijetnji po život ili tijelo osoba druge nacionalnosti. Na osnovu osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 224. KZ BiH u vezi člana 21. KZ BiH, a sve u vezi sa članom 31. KZ BiH-a, krivična prijava je podnijeta i protiv NN lica zbog toga što su, kao odgovorna lica propustili poduzeti propisane mjere i radnje sa ciljem sprečavanja okupljanja koje u sebi ima obilježja krivičnog djela čime su, prvoprijavljenim direktno omogućili javno izazivanje, odnosno raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, navedeno je iz Vlade KS.
http://www.source.ba/clanak/BiH/490189/Vlada-KS-podnijela-krivicnu-prijavu-protiv-pripadnika-Ravnogorskog-pokreta-Visegrad
Шта ће урадити суд у КС (Кантон Сарајево) са поднешеном кривичном пријавом?
Па исто као и у Аустрији поводом дивљања усташа у Блајбургу - забраниће надаље све четничке скупове.
"Krivična prijava je podnešena"
Na osnovu mnogo toga sto vecina ovde ne zna.Bas u to vreme su zauzeli jednu policijsku stanicu ,pa je upucen vod profesionalaca tada IDB iz Panceva da ih razoruza.Umesto da budu svi pohapseni i procesuirani pusteni su da nastave po starom.To je nemoguce bez politicke zastite,a obzirom da su svi prethodno bili dobrovoljci SRS koje je naoruzao DB kao paravojsku ,sve je jasno
Nemoj da kazes nekom da lupa ko je upucen i poznaje najmanje petoricu iz Lukiceve jedinice
Znači tvoj argument je pričala ti tetkina strina koja je slušala od babine komšinice? Divno.
Mani me te priče kako "znaš", Osvetnici su bili paravojna jedinica bez ikakve nadređene komande i uprave. To je jedino fakt i činjenica.
Čak je i od strane srbijanskog suda osuđen.
ne moj argument je da znam ljude koji su bili sa njim,licno,kao i da znam svih dvadeset momak koji su upuceni da ih razoruzaju.Kao sto znam i u kojoj je jedinici prvo bio i ko mu je bio prvi komandir,znas li ti?
Znas li da je nezamislivo da nekoj paravojnoj formaciji podelis oruzje i da nemaju nadredjenog ? Koliko moras biti teletabis da poverujes u pricu da odredjenu grupu civila (oni su civili) obuces,naoruzas i redovno snadbevas hranom.Upucujes u zonu borbenih dejstava a da pri tome nemaju nikakvu kontrolu od strane komande u cijoj zoni odgovornosti se nalaze?Nema tog komandira brigade koji ce dopustiti da mu se paravojna grupa seta po zoni odgovornosti ,ubija pljacka i siluj,e jer sva odgovornost pada na njega,a da nemaju nekoga ko ce da ih pokriva od gonjenja. Eto mi dosli malo da se borimo za Srbiju,dacete nam 10 000 komada streljacke municje 7,62 x 54 ,rucne bombe,..nema problema momci samo ovde potpisite,otidjite kod Zastavnika Djurkovica,on ce sve regulisati.Nego momci koliko vas ima da vam podelimo i RBR 64,ono sta vam preostane budite ljubazni pa vratite .To moze samo u tvojoj masti
Postojale su doborovljacke jedinice pri vojsci,do ranga voda,ali su ih predvodile redovne staresine i bili su ukljuceni u sistem.MTS je morao da se pravda.Nego sta ti mislis ko ce da da streljacko naoruzanje,municiju vozila gorivo ,...jedinici nad kojom nema kontrolu ?Paravojne Osvetnici Beli Orlovi Sakali,..nisu imali staresine redovne vojske za komandire,a ti se zapitaj ko ich je onda pokrivao ako nije DB. Nije AP vrganj pa da naberes u sumi . Nemoj vise da prozivas,mnogo toga ne znas
VRS na početku nije ni bila organizovana, civilne i vojne vlasti nisu imale punu ni efektivnu kontrolu. Ko je smio da se suprotstavi njihovoj grupi? Takvih grupa je bilo na svim stranama, nikakve efektivne kontrole nad njima nije bilo ni sa koje strane.
Takve jedinice su naoružanje i municiju uzimale odakle su htjele i nije bilo tog intendanta koji bi im se smio suprotstaviti.
NIKO IH NIJE POKRIVAO NITI IM KOMANDOVAO, ne možeš meni tu šuplju priču prosipati, radili su uglavnom što su htjeli.
rekao sam ti da ne pricas o stvarima o kojima nista ne znas,jos manje da prozivas,obzirom da nisi ucesnik i da se nisi nalazio tada bas tamo za razliku od ,...
Znaci ne znas razvojni put Vojvode Lukica
Objasni molim te meni neznalici,,kako su dosli do uniformi streljackog naoruzanja i kompletnog MTS-a?Dobili na lepe oci bez pravdanja.Kako to ide objasni mi molim te proceduru?Uzimali od koga hoce?Kako to,dodju i uzmu pune sanduke od staresine koji ih pravda ?Udju u stanicu policije i zaduze AP ? Ma Boga ti ,tako to ide ?
Momcino prcas besmislice u nastojanju da se opravdas.Nemas ti sta kome da objasnjavas.U to vreme si ocigledno bio veoma mlad,zato je nepristojno od tebe da drzis lekcije onima koji su tada bili bas na tom konkretnom mestu,i znali te likove.Da se nas pitalo,mi bi sve te "osvetnike" pred zid,ali nije mogla dlaka sa glave da im fali.Samo razoruzati i predati daljeNaoružanje su dobili kao i drugi što su dobijali, kasnije su mogli da uzmu iz svakog skladišta municiju jer im se niko nije smio suprotstaviti iz straha a i zbog bezvlašća koje je nastalo ratnim stanjem. Ništa nije funkcionisalo u punom smislu.
Rat bjesni na sve strane, ljudstva fali, svaki dan neko pogine, struje nema, hrana dolazi humanitarnim putem i sl.
Šta treba više da ti objašnjavam?
Влада КС нема никакве надлежности за овај догађај, и није јасно којем окружном тужилаштву су упутили ову кривичну пријаву. Заправо догађај се није уопште десио ни у фед.БиХ, већ код нас у Српској.Vlada Kantona Sarajevo, duboko osuđujući svaki oblik protupravnog djelovanja koje za posljedicu ima uznemiravanje javnosti, podnijela je Krivičnu prijavu protiv pripadnika Ravnogorskog pokreta Višegrad zbog toga što su organizovali obilježavanje godišnjice hapšenja Dragoljuba Draže Mihailovića čime su javno izazivali, odnosno raspirivali nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju, razdor ili netrpeljivost među konstitutivnim narodima i ostalima, kao i drugima koji žive ili borave u Bosni i Hercegovini, na osnovu čega postoje osnovi sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 145 a. u vezi sa članom 35. KZ BiH-a, saopćila je Press - služba KS.
но испало је (са видеа) да је то неки гуслар (или гуслач како је ваљда исправније) одгуслао и добио медијску пажњу. Без везе, ви ако тражите нешто рђаво, и наћи ћете."БИЋЕ ОПЕТ ПАКАО И КРВАВА ДРИНА!'': Американци и Британци у шоку, војвода Алексић постројио војску
Momcino prcas besmislice u nastojanju da se opravdas.Nemas ti sta kome da objasnjavas.U to vreme si ocigledno bio veoma mlad,zato je nepristojno od tebe da drzis lekcije onima koji su tada bili bas na tom konkretnom ,i znali te likove.Da se nas pitalo,mi bi sve te "osvetnike" pred zid,ali nije mogla dlaka sa glave da im fali.Samo razoruzati i predati dalje
Ovim se svaka dalja prica izmedju nas zavrsava