„Aleksandar Šapić se zainatio da podigne spomenik Dragoljubu Draži Mihailoviću“: Nova alternativna lokacija u parku „Ušće“

Чуј црвен, партизани и четници су иста говна.
И Тито и Дража имају доста крви на својим рукама, и ми један не заслужује помена.
нажалост, у грађанском рату свима су руке крваве.

И нико не заслужује споменике.
рекох већ, јавни споменици се подижу политичким идејама или неким вредностима и идеалима које друштво истиче као пожељне. споменик Дражи је споменик идеји слободе, идеји отпора једноумљу, споменик српском сељаку који је подигсо глас и главу против ропства и тираније. Дража као човек и војни стратег био је и биће оспораван. Дража као идеал српске несаломивости и непокорности надилази све његове личне грешке и слабости. Дража је за Србе .. част и понос.

рекох већ, јавни споменици се подижу политичким идејама или неким вредностима и идеалима које друштво истиче као пожељне. споменик Дражи је споменик идеји слободе, идеји отпора једноумљу, споменик српском сељаку који је подигсо глас и главу против ропства и тираније. Дража као човек и војни стратег био је и биће оспораван. Дража као идеал српске несаломивости и непокорности надилази све његове личне грешке и слабости. Дража је за Србе .. част и понос.
Питам се јел то важи и за убиства Пећанца, осталих непожељника које су обележавали са У, Бошка Бухе или масакра у Вранићу.

Питам се јел то важи и за убиства Пећанца, осталих непожељника које су обележавали са У, Бошка Бухе или масакра у Вранићу.
а ти мислиш да се грађански рат води шареним конфетама и принцес-крофнама?

а ти мислиш да се грађански рат води шареним конфетама и принцес-крофнама?
Не, ја мислим да неко мора бити частан да би добио споменик.

Ја живим у стварности, не желим кољаче на споменицима.
шта ти не желиш, то је апсолутно неважно, јер тебе нико не пита. нација жели Дражу, и то ти је то. а зашто га жели, објаснио сам ти.

Ћаци желе Дражу, а желе да јер су будале, исто као морони што су хтели Тита.
па види, по твом "високом моралном суду" ниједан војсковођа на свету не би добио споменик. ти би вероватно дизао споменике само песницима и музичарима. све је то лепо у твојој детињастој уобразиљи. проблем је у томе што кад оружје проговори, музе заћуте. и шта ћемо онда?

па види, по твом "високом моралном суду" ниједан војсковођа на свету не би добио споменик. ти би вероватно дизао споменике само песницима и музичарима. све је то лепо у твојој детињастој уобразиљи. проблем је у томе што кад оружје проговори, музе заћуте. и шта ћемо онда?
Живојин Мишић на пример, њему споменик.
Милунка Савић, особе тог калибра.

Живојин Мишић на пример, њему споменик.
Милунка Савић, особе тог калибра.
Милунка је била војник, а не војсковођа.

што се војводе Мишића тиче, да ли си нешто читао о овоме:
https://en.wikipedia.org/wiki/Massacres_of_Albanians_in_the_Balkan_Wars?wprov=sfti1

рекох ја да ти имаш инфантилан поглед на свет.

Nešto normalno i od Gangule.

A kakvi su ti antifašisti koji se protive izgradnji spomenika? Na njihovoj meti je isti čovek koji je bio na meti Adolfu Hitleru.

poternica-za-dragoljubom-drazom-mihailovicem.jpg

Krajnje je vreme da skrnavljenje lika i dela đenerala Mihailovića proglasi nacionalnom izdajom!

1941-poternice-tita-i-draze.jpg

Back