Paranormalna iskustva??

Inače, pošto sam ranije (kao dete) bila veliki filmofil, obično kako neki pogledam, tako dobijem asocijaciju na neki drugi (poželim da ga pogledam)..... taj drugi bi već sutradan bio u programu :shock: i do koje je mere to išlo meni je počelo bivati pomalo smešno :)

Jaoj, sva sam se najezila... Sad necu moci da spavam...

Meni su najgori snovi sa zubima i stalno se plasim da cu ih sanjati.
Evo sta se desilo mojoj pokojnoj baki:
Za vreme Drugog svetskog rata sanjala je kako su joj ispala dva prednja zuba i kako ju je jako bolelo i kako je jako krvarilo. Sutradan su joj poginula 2 rodjena brata...

Citala sam od Frojda "Tumacenje Snova" i on sasvim drugacije objasnjava neke pojave, ali hajde, ostanite ravnodusni ako mozete pored toliko "slucajnosti".:)

pa gde ces vise vestica na jednom mestu da nadjes:lol:

I to što kažeš.:lol:

Dan pre nego što je deda sa kojim sam bila jako bliska umro sanjala sam san koji me je uplašio iako tada nisam bila potpuno svesna njegovog značenja.
San ide ovako, sanjam dedu kako se spremio uzeo najlepše odelo, kapu, cipele spremio se i ide u šetnju kaže došao je da ga baba vidi da kaže jel valja to što je obukao. Kada je popio kafu ustaje i odlazi, bez reči. Ja ga pratim da vidim gde ide,svo vreme sam iza njega i ne mogu da ga sustignem, prolazimo pored nekih polja i nekih praznih ulica. Na kraju te ulice on ulazi u neku brvanru i zatvara vrata, ja gledam na prozor da vidim šta radi u nutra ali nevidim ništa samo mrak. Kao da neka hladnoća izbija iz tog prozora meni u lice.
Kada sam se probudila, osećaj jeze je bio prisutan do 11 sati kada je deda i umro a pored njega smo bile nana i ja.

Doživela sam čudna iskustva, baš puno puta. Ono što najviše pamtim i što me je na neki način bukvalno obeležilo je jedan događaj koji se dogodio pre više godina, malo posle bombardovanja. Oko 20.00 h legla sam da odmorim. Htela sam samo malkice da se izležavam a posle da izađem da kupim cigarete. Ležala sam u krevetu par minuta i gledala TV, nisam spavala. Onda sam ustala, sela na ivicu kreveta da obujem one najlon čarape ... sledeće što znam je da sam se opet probudila, TV radi a ja pokrivena, spavala do malopre. Prvo sam pomislila da mi se prispavalo dok sam obuvala čarape i da sam se vratila u krevet, mislim može svakome da se desi. Ponovo sam ustala i sela, počela da se obuvam ... i tu se sve briše i ja se opet budim. Priznajem da me je uhvatila panika, znala sam da se to ne događa stvarno ali jednostavno sam upala u neku mašinu. Jedno 5-6 puta sam pokušavala da obujem glupe čarape i izađem iz sobe ali uvek sam se vraćala u isti položaj kao da se budim. Na kraju sam sela, lepo polako objasnila sebi da sanjam i da ako me uhvati panika nikada neću ukapirati kada se jednom stvarno probudim. Onda sam rešila da promenim to što radim pa sam lepo ustala, uhvatila se za zid i korak po korak izašla iz sobe, sve vreme u strahu da ću nekako opet završiti u krevetu. Došla sam do dnevne sobe, već 100% ubeđena da sam se probudila kad ono u dnevnoj sobi sedim JA u crnini, imam neki džemper sa dugmićima napred i plačem i pored neka silna rodbina, prijatelji i čujem kako jedna baba kaže drugoj nešto u fazonu "jadna, nastradao joj je muž". Posle toga me bude deca i muž, ja naravno u užasnoj panici ... objašnjavam šta sam sanjala, kako sam se puno puta budila i bila sigurna da sam stvarno budna a sve je bio san. Trebalo mi je dva sata da se smirim i ukapiram da smo svi živi i zdravi i da sam ja verovatno zaspala kad sam legla da gledam TV a sve ostalo se nije desilo, ni jedno jedino ustajanje iz kreveta, šetanje po kući itd. U prilog toj tvrdnji ide činjenica da nigde nisam našla te čarape koje sam kao pokušavala da obučem. Taman se sve bilo rešilo i ja se opustila kad zove moja sestra bliznakinja iz BG (tad sam živela u inostranstvu) i kaže da joj je poginuo muž. Ne treba da spominjem da sam kasnije od jedne rođake čula da je imala crni džemper na zakopčavanje napred kad su došli da izjave saučešće. :roll:

Evo jedan od mnogih predskazujucih snova ove osobe o kojoj pisem.Par veceri uzastopno sanja ona pokojnog techu mog tate kako je uzjahao krkace i tera je da ga nosi sa novog seoskog(selo gde je taj deda ziveo) groblja na staro(ona inace ne zna gde je to staro groblje,ali joj je u snu on pokazao put(pravi put gde se groblje inace i nalazi,sto smo kasnije saznali),i sve vreme joj govori da poruci njegovom sinu da on nije sahranjen tamo gde je zeleo i da njegova zena zna gde je to,te da ga prebace na staro groblje,u suprotnom ce mu umreti taj sin.To je ona sanjala nekoliko veceri uzastopno i odluce ona i moj tata da to kazu stricu i pitaju ga za savet dal da kazu sinu od tog dede,medjutim stric ima je rekao da ne govore nista,jer je kod njih u kuci velika svadja poslednjih par dana ,pa da ne dolivaju ulje na vatru.i oni odluce da ne kazu,u fazonu ma mozda je to samo glupi san.Ona vise nije to sanjala,a par meseci posle toga iznenada jedno vece umre sin od tog dede.Par dana nakon sahrane doticna osoba je u dnu svoje spavace sobe videla tog mrtvog coveka kako cuci,gleda u nju i klima glavom u fazonu,kako je ona protumacila "mogla si spreciti,a nisi".To je bilo pre par godina,ali nju i dalje muci krivica sto nije rekla.

ja sam sanjala put za Lesce kako se vozim kolima nedelju - dve pre smrti drugara kog smo tamo sahranili. a na temu njegove smrti sam par godina ranije sanjala san kako se setam sa drugaricom i njim na nekoj livadi i on iznenada ostaje u nekoj kuci a mi odlazimo. a ja se pitam sto on ne ide sa nama? i otprilike na jednom takvom brezuljku se nalazi njegov grob..

Vec vise puta mi se desilo da na neke ljude koje sam poznavala ili znala nesto o njima,a kojih vise nema,pomislim bas na godisnjicu njihove smrti. :-(A pre toga o njima nisam mislila mesecima.

Jako dobro pamtim datume i razne godisnjice,i tako sam se u subotu setila one devojcice koja je pre 2 godine umrla od raka kostiju,ako znate o kome govorim,pisalo se dosta o njoj...Posle sam proverila na Internetu,i tada,u subotu ,njoj je bila godisnjica..:-(.Ne znam zato mi se ovo desava. Od septembra nisam mislila o njoj.

Uzasan osecaj.

Mislim da je sesto culo ili intuicija ili kako god vec to zvali prisutno kod svih ljudi, samo da ga neki koriste vise, a neki manje....meni se cesto desava da ono sto sanjam doslovno dozivim i na javi u nekom od narednih dana, ali uvijek sam puno paznje i polagala na svoje snove....isto tako osjetim da se nekom nesto desilo, ne tako cesto, ali povremeno iz cista mira dodje mi u misli neka osoba sa kojom i ne moram biti bliska i ja naprosto ne mogu da skrenem misli, a u glavi citav film i onda istog dana saznam da taj film nije bio samo plod moje maste,nego zbilja na koju me je nesto upozorilo. Mislim da se radi o instinktu koji je potrebno njegovati i ne smatram to cudnim. Cudno je da svijet danas zatvara vrata pred duhovnim sponama koje se tako cesto klasifikuju u paranormalno

Imala sam jednu operaciju u totalnoj, i posto se zakomplikovalo, lekari se nesto zbunili pa je bilo vise krvi napolju nego u meni. E, to je nebitno za pricu, vec je bitno da objasnim kako su jaka droga i ugrozenost zivota probudili neke delove mozga koji inace ne rade. Nema nacina da ja taj "san" opisem recima. Bilo je delova gde mi je postalo jasno otkud zivot, i koje su velike teorije tacne, al to ne bih da komentarisem. Ne secam se svega. Pre operacije, imala sam cesto napade anksioznosti i panike.
Posle operacije, dosad nijednom. Znaci, imala sam jedno regularno, korisno, paranormalno iskustvo.

Moj otac je bio bolestan od kancera pluca i od prosle srede je pao u krevet.Pricao je da sanja mrtve i da su dosli po njega, i stalno je ustajao i premestao se iz sobe u sobu...pocne po podne i tako cele noci...kao da bezi od nekoga i samo je pitao koliko je sati...i vrteo glavom..bio je potpuno svestan ali nikad nije hteo da kaze zasto tako unezvereno seta...kada se priblizavalo 9 sati,trazio je da bude sam u sobi,kao da na miru spava...a posle opet uznemirenost...umro je 03.03. u 09.10 h.Te noci kada sam legla(a jos nije bio sahranjen),nisam mogla da zaspim,tako sam bila tuzna,i krenule su mi suze,zmurila sam i osetila da mi neko brise suzu ispod desnog oka......

verujem u ta paranormalna iskustva ...Da li se racuna deja vu..??
to me plashi toliko cesto mi se desava...jednostavno nadjem se u nekoj situaciji...i kao da sam ves bila tu....Evo jedne takve:

pre oko 3-4 godine, udario me je auto...ali to nije poenta...Stvar je u tome da kada su me dovezli ispred bolnice...dok je med. sestra izlazila iz bolnice i prilazila kolima...imala sam taj jak osecaj...ovo se vec dogodilo...stvarno je bio neverovatno jak....kao da sam mogla da osetim sta ce se sledece desiti...Od tada mi se cesto desava deja vu...u pocetku mi je bilo cudno...ali do sad sam se vec navikla...

No,ja bih vas pitala da li neko od vas zna neki interesantan sajt, u kome objasnjavaju deja vu ...zbog cega postoji i tako....Mozda nije vezano za ovu temu..ali eto..Hvala...

Nikada ranije nisam obraćala pažnju na snove možda zato što se svojih snova uglavnom ne sećam pa ih zato i ne povezujem sa nekim narednim ili prethodnim događajima. Situacije poput pomislim na nekoga koga dugo nisam videla i čula pa ga slučajno sretnem su se dešavale, ali ja takođe nisam tome pridavala značaj, ne zato što ne verujem u šesto čulo. Čak naprotiv, baš verujem, ali jednostavno mi mozak ne ide u tom pravcu da sve to lepo saberem u svojoj glavi pa povežem sa nečim. Meni se pre par meseci dogodilo nešto što neko zove paranormalno iskustvo ili što bi psiholozi objasnili kao naši strahovi ili potajne želje. Bilo kako bilo, ja verujem da nešto postoji.
Moj dečko je poginuo u 20:45, a ja sam ga pozvala par minuta kasnije iako smo se čuli sat vremena pre toga i rekla sam mu da idem da spavam jer sam bila jako bolesna sa visokom temperaturom. Tu vest su meni javili nešto posle ponoći, a tek sad čitajući sve gore napisano, shvatam da od trenutka kad sam rekla da ću na spavanje do momenta kad su mi javili, nisam mogla da zaspim iako sam bila iscrpljena od temperature.Napominjem da moje nespavanje nije bilo zbog toga što je on bio nedostupan, a ja kao ljubomorna devojka pitam se gde je i šta radi (to mi nije ni palo napamet).
Dvadesetak dana nakon njegove pogibije u jednom trenutku sam utonula u neki polusan i posle par minuta probudio me je neki čudan osećaj kod grudi, kao neka težina (teško je objasniti). Zapravo, mi smo spavali tako što ja sklupčam ruke malo iznad grudi, a njegovu ruku obavezno prigrlim između. Pošto je on bio krupne građe vrlo često se u toku noći dešavalo da mi ta njegova ruka bude jako teška. Kada sam se probudila iz tog polusna shvatila sam da ne mogu da pomerim ruke iz tog položaja, a sve vreme sam imala osećaj kao da je njegova ruka između mojih. Sledeća situacija je bila noć pre 40 dana. Inače sam ateista po opredeljenju, ali sam te noći bila jako uplašena saznanjem da duše žive sa nama 40 dana, a da posle odlaze. Ležala sam u krevetu i razmišljala o tako nekim stvarima kad odjednom, osetim blago golicanje na usnama, znate onaj slatki osećaj kada vas neko ljubi. To je trajalo neko vreme, ne sećam se više tačno (meni prekratko u svakom slučaju) i više nisam imala ni jedno takvo iskustvo, a prošlo je skoro šest meseci.
Takođe, desilo se da sam sedela sa njegovim bratom u njegovoj sobi i potpuno smo bili sigurni da su teška i tapacirana vrata bila zatvorena (koja nije moguće otvoriti tako lako). U jednom trenutku su se ta ista vrata otvorila taman koliko bi neko mogao da uđe i to baš kada je on počeo da mi priča nešto vezano za bivšu devojku mog dečka (koju ja nisam baš nešto volela). Oboje smo se začuđeno pogledali, proverili i shvatili da nikog nije bilo u blizini, a i promaju smo odmah isključili. Zaključili smo da je možda bolje da mi ne ispriča do kraja jer on to sigurno ne bi želeo da čujem pa nas je sprečio. Mi smo tako to sve povezali, a šta je istina ko će ga znati.
Još uvek ga nisam sanjala iako to očajnički želim, nadam se da će mi reći nešto ... bilo šta.

E, ***** ti zivot i sudbinu. Bambi, bas mi je zao. Komplet sam u suzama...
Uf, mislim da sam imala neka iskustva koja mozda ne bih tumacila kao paranormalno. CIm se dogadja - normalno je. Glas Boga ili glas nekoga koga vise nema ili je daleko... U svakom slucaju preintimna iskustva da bi se dijelila.
Bambi, svakako treba da prestanete da pricate o tim nebitnim stvarima bez kojih mozes da zivis, ako ti se zaista cini da on to nije zelio da znas...

ispricacu vam nesto sto se danas desilo pa ako ovde ima nekoga ko se malo vise razume u takve stvari ako moze da mi kaze sta je to?
Dva ortaka i drugarica su bili kod mene i gledali smo film.Posle filma drugarica je bila do wca i vraca se sva preplasena psovaci nas kako nismo normalni sta je plasimo!! Kaze da je cula glas kako zove njeno ime tiho kao da sapuce i mislila je da smo mi ali mi smo bili u sobi To joj se vec desilo dva puta pre nekoliko meseci da cuje taj glas kako je zove.. Niste jos nista culi.. :???: I odu ta dva ortaka kuci i odemo ona i ja kod nje da prepisem istoriju.. Slusali smo muziku na njenom kompu kad ono cujemo nesto tiho svira..kazem joj ja da ugasi muziku da vidimo sta je to kad ono bozicne lampice koje su joj okacene na zidu sviraju... cudno da su se samo upalile ali aj da se nekako i desi ali najcudnije je to sto kad sam uzeo da ih ugaim pratim kabal da ih izvadim iz struje a ono kabal uopste nije u struji!!! ladno su pocele da sviraju bez struje!! pa kako je to moguce??! prepali smo se!! i posle ja krenem kuci i njoj zvoni mob nekom pesmom i ona da vidi ko je zvao ono nema propustenog poziva a telefon je na vibracij..znaci zvono uopste nije bilo ukljuceno zvono..cak i da jeste ne zvoni sa tom pesmom koja se ukljucila... znaci ona se prepala!! a i ja... i pre su joj se desavale cudne stvari necu sad da smaram i sa time... da li mozda neko zna koji je to vrag bio??? rofl... i soryy za greske u pisanju sad ce 2 ujutru a meni se oci zatvaraju..

Back