- Poruka
- 51.813
Pa dobro, mi smo zadnji napustili monarhiju, pa smo onda zadnji i u svemu. Uglavnom, oportunizam nece spasiti kulturu od nacionalizma.
gresis !
koliko znam britanija je jos uvek monarhija znaci da oni zaostaju za nama

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa dobro, mi smo zadnji napustili monarhiju, pa smo onda zadnji i u svemu. Uglavnom, oportunizam nece spasiti kulturu od nacionalizma.
Neka 'fala! Znam vrlo dobro šta crkva kaže o ženama. To su postulati iz "doba jure", to jest, srednjeg veka. Od tada smo kao društvo napredovali, samo je prethodno moralo da nam "nešto " otvori oči!Pre patrijarhata nije bilo nista...
On postoji koliko postoji i ljudska civilizacija i naravno da nije kod nas zapocet samo se duze zadrzao. Razmisli malo ko je mogao da bude dominantan dok su postojala lovacka i sakupljacka drustva, da li muskarci koji si jaci i sposobniji ili zene? Pa onda da li je nestajanjem toga ojacao ili oslabio patrijarhat? Ako mislis da je crkva protiv zena izgleda da se nisi previse interesovala za to sta to oni tacno kazu i verovatno te ni ne zanima.
Da li si upoznata sa Biblijom, svetim predanjem ili kojim slucajem ides u crkvu? Mogu da se kladim da nije nista od ta tri, ali "ti znas".Neka 'fala! Znam vrlo dobro šta crkva kaže o ženama. To su postulati iz "doba jure", to jest, srednjeg veka. Od tada smo kao društvo napredovali, samo je prethodno moralo da nam "nešto "otvori oči!
Pre patrijarhata nije bilo nista...
On postoji koliko postoji i ljudska civilizacija i naravno da nije kod nas zapocet samo se duze zadrzao. Razmisli malo ko je mogao da bude dominantan dok su postojala lovacka i sakupljacka drustva, da li muskarci koji si jaci i sposobniji ili zene? Pa onda da li je nestajanjem toga ojacao ili oslabio patrijarhat? Ako mislis da je crkva protiv zena izgleda da se nisi previse interesovala za to sta to oni tacno kazu i verovatno te ni ne zanima.
Ako od hiljadu vladara ima 5 zena, jel to znaci da su one imale neki ozbiljan uticaj ili su zamo izuzeci buduci da su dosle na vlast opet nekim spletom okolnosti?gresis ... koliko ja znam istoriju ljudskog roda i kako su se organizovale zajednice/plemena uvekl je NAJSTARIJI clan te zajednice bio "glavni/na" za sve a nema previse dokaza da i zene nisu vladale...ali dobro ja sam samo krompir sturog obrazovanja i ogranicenih intelektualnih sposobnosti
Ne čitam "svete knjige"!Da li si upoznata sa Biblijom, svetim predanjem ili kojim slucajem ides u crkvu? Mogu da se kladim da nije nista od ta tri, ali "ti znas".
Ako od hiljadu vladara ima 5 zena, jel to znaci da su one imale neki ozbiljan uticaj ili su zamo izuzeci buduci da su dosle na vlast opet nekim spletom okolnosti?
Odlicno, karakteristan stav svih vas koje ste "ugrozene". Ne znate i ponosite se time ali sta god vam se kaze uvek imate svoje misljenje zasnovano na sopstvenim uverenjima. Sta je od toga istina i sta stvarno crkva kaze, ma ko ce time da se bavi...Ne čitam "svete knjige"!
Dobro je kad si ti strucnjak tu da mi objasnis da su dva stranacka propaliteta za tebe mnogo znacajni tipovi koji kroje sudbinu a svi ostali su budale.dok se mi muski drkamo po forumu i preko nekih tamo pregovarackih stolova one lepo sa svalerima i vozacima kroje sudbinu sveta
ali skapiraces vec jedan dan kako funkcionise svet
Ne mislim da u svetim i crkvenim knjigama piše bilo šta neljudsko, nemoralno, itd. I Hitler je imao svoju "viziju" da spašava svet od nemani, pa je na kraju proglašen ludakom. Rekla sam(u prethodnim postovima) za crkvu kao moćnu insituciju, koja je napredne ljude spaljivala na lomači, ne znajući tada, da ne može ubiti ideju!Zato je putem inkvizicije, vekovima širila strah i teror, u pokušaju da zatre put svemu naprednom.Odlicno, karakteristan stav svih vas koje ste "ugrozene". Ne znate i ponosite se time ali sta god vam se kaze uvek imate svoje misljenje zasnovano na sopstvenim uverenjima. Sta je od toga istina i sta stvarno crkva kaze, ma ko ce time da se bavi...
Neka 'fala! Znam vrlo dobro šta crkva kaže o ženama. To su postulati iz "doba jure", to jest, srednjeg veka. Od tada smo kao društvo napredovali, samo je prethodno moralo da nam "nešto " otvori oči!
To što su kroz istoriju, žene bile primorane da se na razne načine snalaze, da bi ostvarile neke svoje planove i ciljeve ne znači da su bile ikad gluplje od muškaraca, već da su često morale njima manipulisati i često puta samo da bi preživele.Prošlost posmatraš u kontekstu tadašnjih prilika i događaja, zato i služi.
Nije spaljivala na lomaci zbog feminizma, to su potpuno druge stvari. Ta crkva (katolicka) nema veze sa ovim sto sam hteo da kazem ali nema veze. Ako su zene u drugom planu zbog crkve jel to onda neljudski? Ne moze i jedno i drugo da bude tacno znaci ili nisu u drugom planu ili to nije neljudski samo je jedno od toga istina.Ne misli da u svetim i crkvenim knjigama piše bilo šta neljudsko, nemoralno, itd. I Hitler je imao svoju "viziju" da spašava svet od nemani, pa je na kraju proglašen ludakom. Rekla sam za crkvu kao moćnu insituciju, koja je napredne ljude spaljivala na lomači, ne znajući tada, da ne može ubiti ideju!
Ja se ne deklarišem kao feminista! Smatram da je to pokret, koji je odigrao značajnu ulogu u emancipaciji žena. Inače je istorijska i civilizacijska tekovina, jer kao što i nije nastao odjednom, nije ni umro.Sta vam je otvorilo oci? Nordijski feminizam koji izvire iz protestantizma.
Sta je protestantizam? Kad prosjecni, liberalni nordijci odbace crkvu, odnosno stari zavjet.
Zato kazem, feminizam i socijalizam dolaze iz hriscanstva, jer se stari zavjet ne moze smatrati hriscanstvom, to je judaizam.
Dakle, gospodo feministi, pogled na lijevooo!
Je'l? Zbog čega su žene spaljivane na lomačama i proglašavane vešticama?"Mnogo misle i mnogo znaju"...i sad bi "gorele", da crkvi nije oduzeta moć, koju je imala ranije.Mnogi bi jedva dočekali!Nije spaljivala na lomaci zbog feminizma, to su potpuno druge stvari. Ta crkva (katolicka) nema veze sa ovim sto sam hteo da kazem ali nema veze. Ako su zene u drugom planu zbog crkve jel to onda neljudski? Ne moze i jedno i drugo da bude tacno znaci ili nisu u drugom planu ili to nije neljudski samo je jedno od toga istina.
Povraca mi se od spinovanja. Ako obijes trafiku da li ces biti osudjena zato sto si lopov ili po tvojoj logici zato sto si zena?Je'l? Zbog čega su žene spaljivane na lomačama i proglašavane vešticama?"Mnogo misle i mnogo znaju"...i sad bi "gorele", da crkvi nije oduzeta moć koju je imala ranije.Mnogi bi jedva dočekali!
Kako god..."svezani su k'o creva"!To je jasno.Povraca mi se od spinovanja. Ako obijes trafiku da li ces biti osudjena zato sto si lopov ili po tvojoj logici zato sto si zena?
Nije tacno da je izgubila moc, izgubila su se neka nacela (koja su izmedju ostalog dolazila i iz crkve) a isti ti koji su vladali onda su mocni i sad samo sto ti ne iskacu iz frizidera u formi crkve.
Ja se ne deklarišem kao feminista! Smatram da je to pokret, koji je odigrao značajnu ulogu u emancipaciji žena. Inače je istorijska i civilizacijska tekovina, jer kao što i nije nastao odjednom, nije ni umro.
Sto? Mislim kad su vec odigrale znacajnu ulogu u najznacajnijoj stvari na svetu, emancipaciji zena, sto odbijas da se deklarises kao feministkinja?Ja se ne deklarišem kao feminista! Smatram da je to pokret, koji je odigrao značajnu ulogu u emancipaciji žena. Inače je istorijska i civilizacijska tekovina, jer kao što i nije nastao odjednom, nije ni umro.
Ne smatram da je to bitno! "Etiketa", ne znači ništa. U tom smislu 99% žena jeste.Sto? Mislim kad su vec odigrale znacajnu ulogu u najznacajnijoj stvari na svetu, emancipaciji zena, sto odbijas da se deklarises kao feministkinja?
Dobro.To je tvoje mišljenje.To je antikulturna pobuna protiv Evrope. Bio sam medju protestantskim vjernicima, pitao sam ih za kulturu, kazu da ih NE ZANIMA. I onda su poceli da me mrze.