Pa ja prosto ne znam jesi li ti stvarno glup ili se samo trudis da te mi tako dozivimo?! Pokusavas da odbranis polozaj zene u islamu, a sam pruzas gomilu dokaza za to da ih postujete kao i prosecna goveda!!!
Elem,
sagapo:
(a tebi jedno pitanje koliko muskaraca se danas trudi da ispuni sve zahteve svoje zene samo zarad raja)????
Ispunjavati zeni prohteve samo zarad odlaska u raj je vrhunac licemerja i sebicnosti ! Zeni se udovoljava zato sto se zena voli, a ne zato sto ona predstavlja ulaznicu za raj !
sagapo:
kad se zena udaje za nekoga pri vencanju treba da postoji neko sa zenine strane koji ce da se dogovori za vrednost te zene to jest koliko minimalno para treba da potrosi njen muz tokom njihovog braka
Evo ti savrsen dokaz da zene posmatrate kao stoku ! Kol'ko kila, tol'ko para ! Pa, majmune zatucani, shvatas li ti obim svoje gluposti???
sagapo:
Evo primera jednog vencanja u Novom Pazaru dvoje maldih odlaze kod Hodze na vencanje hodza ih vencava i potom pita zeninu stranu koliko trazi da njen muz tokom zivota potrosi para na poklone
Ma ovo je vrhunac gluposti koji se ne da ni komentarisati!!! Pita li se tu zena nesto ili je samo dovedu na povodcu kao stoku, pa se onda cenjkaju oko toga koliko ona vredi i koliko muz treba na nju da skrka para?!?! Primitivizam.
sagapo:
zena u islamu je zasticena od rada njena jedina obaveza je da se brine o domacinstvu o kuci i o deci.
U prevodu:"Kuvaj, peri, seri, radjaj, jer za drugo nisi!!!" Postovanje, nema sta!
sagapo:
Mislim sada ce nek zene reci a sad je moderno doba sada zene rade isto kao i muskarci a ja cu onda njih upitati da li su sigurne da porodiva moze da opstane bez zenske ruke koja drzi kucu i porodicu na okupu i sve na svome mestu. Znam reci ce da danas zene rade istom parom kao i muskarci a decu ko cuva pa opet neka tamo placena dadilja sto zanci da opet neka zena mora taj posao da obavi malo je nezamislivo da muskarac cuva decu i da ih presvalaci hrani itd (svaka cast izuzecima i to muskarci mogu ali samo u specijalnim slucajevima kad nema zene u blizini ))
Jesi li ti, nesrecnice, cuo za slobodu izbora, za ravnopravnost ili bilo sta od toga??? I zbog cega je nezamislivo da muskarac ucestvuje u cuvanju, hranjenju i presvlacenju dece? To bi po tebi verovatno predstavljalo nepostovanje zene? E, jado!
sagapo:
DAlje, zene imaju pravo kao sto reko na sve njihove potrebe u zivotu znaci obaveza je muskarca da im pruzi egzistenciju (krov nad glavom, hranu i naravno ljubav) a zenina obaveza je da to porodicno gnezdo drzi na okupu da brine o deci itd sta je tu lose.
Lose je zbog toga sto je to nametnuto resenje! Ne pruzas zeni slobodu izbora, samim tim ne pruzas joj ni postovanje!
sagapo:
Evo opet nekih pravila iz islama sto se tice te zenidbe sa drugom zenom. Covek mora da obezbedi drugoj zeni sve uslove kao i prvoj sto znaci mora da joj obezbedi sobu ili cak i kucu (to vam je ono kod nas ljubavno gnezdo za ljubavnicu) samo sto u islamu tu nema oprevare i lazi vec se muz prvo dogovori sa svojom zenom da li ona prihvata da on ozeni jos jednu i koji su njeni uslovi pa ako dodje do sporazuma tek tada moze da ozeni drugu. Bez odobrenja svoje prve zene nema ni druge prosto kao pasulj. A sada sto bi to vama smetalo ako njima ne smeta ako je necija zena pristala da njen covek ima dve tri ili cetiri zene sto to vama smeta ja neznam
Meni to uopste ne smeta, pod uslovom da i zene imaju isto tako pravo da "privedu" cetiri komada!
sagapo:
Sami znate kakva je situacija u nasoj zemlji 7 zena na jednog muskarca zar vam nije zao ni malo one usedelice koje mastaju da imaju porodicu muza i decu.
Ne znam gde si iskopao taj podatak, ali nema veze. Zanima me zasto islam u toj situaciji ne dozvoli da covek ozeni sedam zena, jer ako ozeni "samo" cetiri, opet ispada da tri nesretnice treba da izvise???
sagapo:
A i taj visak zena nas je doveo do onog fenomena kako sam cuo jednom na TV Pinku da zene napadaju muskarce da su sada zene te koje se nabacuju i koje smekaju a da su muskarci postali preplaseni tim fenomenom jer su zene izgubile svako smopostovanje prema sebi.
To nije "fenomen" vec reklamna kampanja za "josneznamostaalicemosaznatikadazatododjevreme".
sagapo:
A za obrnute slucajeve kada ima viska muskaraca tu nema zenidbe sa dve tri cetri vec samo sa jednom aoni muskarci koji nemaju zenu pa zaboga oni su muskarci nnjima nije potreban niko da ih izdrzava.
U zaostalim sredinama i sl. vukojebinama zene se udaju da bi bile izdrzavane. U modernom svetu, toga hvala bogu, nema!
sagapo:
Njima se preporucuje post i strpljenje dok im se prilika ne ukaze. Po vama bi sad ovo bilo nepravda prema muskarcima a govorite o nepravdi islama prema zenama.
Naravno da je nepravda, samo sto je islam ipak manje nepravedan prema muskarcima nego prema zenama!
sagapo:
Kada zena odluci da napusti muza ako joj ne odgovara muz je duzan da je isplati za onu svotu koju su se dogovorili na vencanju
Opet stocna pijaca!!! Vratis kravu jer ti se ne svidja kol'ko mleka daje, ali usput moras nesto i da platis jer si je muz'o godinu dana!!!
sagapo:
Muskarac nesme da ugrozi zenina prava ni u kom smislu. Nesme da je vredja da joj uskracuje njene potreba da je fizcki zlostavlja
Ali zato moze da je "otpusti" tako sto joj posalje dva SMS-a!!! Postovanje, ubilo se.
sagapo:
Dacu vam primer kako moze covek da kazni svoju zneu ako je zasluzila. NA primer zena je nesto uradila sto nije trebala onda muskarac treaba da ako hoe da je kazni da ne prica sa njom tri dana. Ako posle ta tri dana zena opet radi to sto se njenom muzu ne svidja onda je kaznjava takp sto tri dana nece spavati sa njom a ko jos uvek nastvi sa neposlusnoscu onda moze da je udari ali samo jednom i to nesme da je udari po licu i nesme da ostane modrica.
Da li ti shvatas koliko to sve zvuci naivno??? Da li zena ima isto takvo pravo kaznjavanja muza, ako je ovaj to zasluzio???
sagapo:
vidjao sam moga komsiju Nikolu kako lomi zeni sve kosti i suta je po dvoristu kao loptu neznam u cijoj je veri onda ugrozena zena.
Budala ima svuda, to je istina. Evo, ja sam vidjao moga komsiju Dzafera kako lomi zeni sve kosti i suta je po dvoristu kao loptu neznam u cijoj je veri onda ugrozena zena :wink:
sagapo:
Naredba o pokrivanju je stigla kao zastita zene od napada muskih nasilnika i onih koji nemogu sebe da kontrolisu kada se u blizini nalazi zensko do pola razgoliceno telo.
Pa da, toliko ste posteni da kaznjavate zrtvu umesto krivca.
sagapo:
NEk me isprave vase devojke ako gresim ali zar ih ponekad ne nervira kada razgovaraju sa nekim muskracemö a on pilji u njene grudi i bale mu se otegle do zemlje ni ne slusajuci sat mu ona prica ili kad hodaju ulicom utegnute u pantalonice koje hoce da puknu po savu a za njima laju i urlaju kada prodje pored neke grupe uspaljenih ulicara(kamo srece da samo zvizde i laju vec sam video i puno slucajeva fizickog napada na doticne devojke kad im ti muskarci prilaze i onako nonsalantno prihvataju njenu straznjicu ispitujuci mekocu).
Sloboda izbora, ali ti to ne mozes da shvatis.
sagapo:
Da ti kazem u poverenju! Bolje i da se nista i ne pitaju ))
No comment