Papski templari u SPC

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne ulazimo u istoriju, pricamo o ovima koji danas egzistiraju kao templari. Evo zvanicni sajt, manimo se rekla-kazala:

Izvori:
http://www.orderofmalta.org.yu/duhovneobaveze

http://www.orderofmalta.org.yu/mapasajta

http://www.orderofmalta.org.yu/cestapitanja

Ovi imaju ambasadu u Beogradu, i ako oni nisu templari, da ko su?

Ово ти је добро.Ево доказа да је равенски споразум једна од коцкица у мозаику екуменизма.

Poslednja izmena:
Темплари су нестали крајем средњег века. Немојте мешати Хоспиталце и темларе. Од Хоспиталаца су настали Малтешки витезови, а Темлари су распуштени, а многи и изгорили на ломачама.
ma, pitah onako...kao cinično, jer je cela konstrukcija, garnirama sa slikama, bezveze. očigledno je da čovek hoće maximalno nekoga da uvredi, pa je napravio izraz ''papski templari''.

Ovo je sa templarskog zvanicnog sajta:

"Malteški Red je bio verski Red od 1113. - te godine ga je priznao Papa Paskal II. Kao verski Red, povezan je sa Svetom Stolicom, ali u isto vreme je nezavisan kao suvereni subjekt po međunarodnom pravu..

Ovaj verski karakter Reda koegzistira sa njegovim punim suverenitetom. Veliki Majstor je u isto vreme poglavar suverene Države i poglavar verskog Reda. U ovom drugom svojstvu Sveta Rimska Crkva mu daje rang Kardinala. "

Izvor: http://www.orderofmalta.org.yu/duhovneobaveze

I jesu li papini ili nisu? Jesu!

Da li si svestan koliko si se nalupao u ovom postu?:hahaha:

Templari i Malteski red nisu isto

Moje lupetanje potkrijepi cinjenicama, mani trabunjanja!
Objasni nam sta su to templari!
Prilog:
http://www.orderofmalta.org.yu/istorija

Zašto bi neko tvoje lupetanje potkrepljivao činjenicama?! :dontunderstand:
Upravo je lupetanje jer činjenicama nije potkrepljeno. ;)

Imaš na ovom linku koji sam ti naveo i koji i sam citiraš.
Postoji više od jednog reda, a ovaj o kome ti trabunjaš je red malteških vitezova, poznatih i kao jovanovci, hospitalci, hospitaleri.
Templari su drugi red, Tevtonci su treći red, itd.

Па неће.Такви су ти они који тврде да нема јереси у СПЦ.А не би то ничим да потврде.

:roll:
Razumem da neko ne zna, ali da se neko svojim neznanjem ponosi i prihvata tuđe neznanje, a sve to jer je to navodno bogougodno, to već ne razumem.
Umeš li da objasniš kakve veze ima eventualne jeres sa time što ovaj nesrećnik nema pojma o stvarima o kojima pokušava da izrazi svoje stavove? :think:

Zašto bi neko tvoje lupetanje potkrepljivao činjenicama?! :dontunderstand:
Upravo je lupetanje jer činjenicama nije potkrepljeno. ;)

Imaš na ovom linku koji sam ti naveo i koji i sam citiraš.
Postoji više od jednog reda, a ovaj o kome ti trabunjaš je red malteških vitezova, poznatih i kao jovanovci, hospitalci, hospitaleri.
Templari su drugi red, Tevtonci su treći red, itd.

Razumem da neko ne zna, ali da se neko svojim neznanjem ponosi i prihvata tuđe neznanje, a sve to jer je to navodno bogougodno, to već ne razumem.
Umeš li da objasniš kakve veze ima eventualne jeres sa time što ovaj nesrećnik nema pojma o stvarima o kojima pokušava da izrazi svoje stavove? :think:

Bez obzira na njihove redove, jos je iz istorije i samog pocetka postojanja krstasa, poznato da su svi krstasi bili (i ostali) vojska rimokatolicke crkve i pod papinom su vlascu i pod papinom upravom. Ne znam sta tebi ovdje nije jasno?
Hajde, ti si (cini mi se) srecnik templar, de nam razjasni! :lol:

Poslednja izmena:
Bez obzira na njihove redove, jos je iz istorije i samog pocetka postojanja krstasa, poznato da su svi krstasi bili (i ostali) vojska rimokatolicke crkve i pod papinom su vlascu i pod papinom upravom. Ne znam sta tebi ovdje nije jasno?
Hajde, ti si (cini mi se) srecnik templar, de nam razjasni! :lol:

Razumem da si neuk; velika je to nesreća, ali nemoj da to trubiš po javno forumu.
Čine se tebi, a i pričinjavaju mnoge stvari, petokrake zvezde sa šest krakova, klečeće klanjanje, papski templari sa Malte... :roll:
Papa je zvanično ukinuo red templara 1312. godine, posle Bečkog koncila, iako je 1308. donet ukaz o pomilovanju templarskih vođa (D 217 u arhivi Vatikana, dokument iz Šinona). Njihova je imovina razdeljena između francuskog kralja Filipa IV, RKC i jovanovaca koji su im zajedno sa Tevtoncima bili konkurenti i spletkarili protiv njih.
Sad mi objasni kako si prilepio epitet "papini" monaško-viteškom redu koji je papa ukinuo? :dontunderstand:

Poslednja izmena:
А које је то твоје велико знање које је тебе утврдило да немам појма?

Ne radi se o mom znanju, već o tome što aplaudiraš nekome ko se zapleo oko elementarnih stvari.
"Podići pero nije znak velike snage." :roll:

Znas o cemu se ovdje radi: ima nasih naivcina koji su u templare stupili preko masona. I sad kad saznadose da im je papa vrhovnik, koprcaju se negodujuci, jer su, naivcine, bili u uvjerenju da je njihov red antipapisticki! :hahaha:

Da li to izašao novi roman Dena Brauna ili samo prežvakuješ stare? :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back