paprena ekskurzija

ljudi,da li je normalno da moj sedmak ide na dva dana(jedno nocenje)na zlatibor i za to skola trazi 6200 dindzi?za te pare imaju jedan pun pansion,par ulaznica,za mokru goru,sirogojno,placen put i dve dnevnice za razrednog.rekla sam mu ok,nije dete krivo,ako idu drugi ici ces i ti,ali ...zar ne mogu ja recimo kao roditelj da se raspitam posto je par dana npr. u vrdiku,obican bus sa stanice i da to predlozim razrednom?moramo li da prihvatimo tu jednu soluciju?zelim da moje dete ide,ali ovo osecam kao pljacku.
ne treba zaboraviti ni dzeparac ...

preskopo je....ja ću da idem u istanbool avionom... i biću smešten u centru istanboola 5 poonih dana....za 259e....sa švedskim stolom u hotelu sa 3*........iam i uslooge vodića po gradu...ovo ono...

lako možete da proverite koliko košta noćenje u tom hotelu gde će biti smeštena ...sa tim da se exkoorzije ne koštaju koliko i noćenje za ostale goste....ufoor na mećavnik u drvengrad je oko 50 din do 80 za groopne posete.....kolika je dnevnica reazrednog i čep za direktora i agenta po detetu.....50e?..............misim gloopo je da te neko vooće za nos...i dete..i celu familiju....

Да, најлепше се проведемо када разносимо црне кесице по аутобусу, када бришемо повраћку са њих и држимо им чело, када им превијамо огреботине или ране, када их бројимо по 50 пута дневно страхујући да ли су сви ту, пазећи да неко не излети на пут, да не падне у бусу кад шофер закочи, да не падне са прозора хотела, да неко не прошверцује неки алкохол, а не дај Боже ако то успе, онда је тек игранка, да се не потуче са неким са екскурзије из другог града или са мештанима, кад изгубе паре или мобилни телефон, кад их пустиш на два сата саме да шетају по граду, а онда седиш и гризеш нокте бринући да ли ће се сви вратити, кад буквално целу ноћ преседиш у ходнику хотелске собе са дуплом кафом и гуараном (а претходни цео дан си провео у бусу, и при томе немаш више 15 година као они :wink::lol:) и дежураш да не вилене по собама...кад их излачиш из потока у који су намерно упали обучени и у патикама, кад ратујеш са особљем хотела зашто соба 34 нема топле воде, а у соби 52 се врата од купатила не затварају добро, или зато што траже да платите полупано огледало које ваши ђаци нису полупали...и зато што ђаци ''нису навикли'' да једу бечке шницле и пире кромпир, па све остане непоједено...а родитељи те после притисну како им је дете гладовало на екскурзији (све паре је спискао на сладоледе, и још сте га лечили кад му је било мука)....
Мислим, не могу сад ни да се сетим свих тих дивних доживљаја, одмора и опуштања....:lol:

Иначе, као што рекох, агенција плаћа и куварице и собарице и шофера...да не набрајам поново... Агенција сигурно нема неки СВОЈ новац који је добијен на неки други начин, а да то није од корисника услуга - значи оних који плаћају екскурзију.

sto li se ti vecito osetis prozvanom????....hhh.... nisi bas sve to trebala da opisujes...ok razumela...hhhh...moj post gore je sve objasnio...
i da nastavim na temu...da je skupo za vase uslove skupo je, al eb ga...ili se zalite ili ne saljite dete ili pa platite cetvrtog nema:(

pa naravno da idu tamo da rade...Hvala Bogu...ali idu i na ekskurziju i lepo se provedu tamo...znaci idu i na ekskuriziju...
Zamisli samo provod sa gomilom tuđe dece, o kojoj moraš da vodiš računa bolje nego o svojoj, a pritom ne smeš ni ton da povisiš. A da li će možda praviti budalaštine, lomiti, žvrljati po zidovima, možda probati da promuvaju alkohol, i ko zna šta....? A ti si odgovoran za sve njih i za sve budalaštine koje oni mogu da naprave. Prvoklasan provod, nema šta.
Slažem se da nastavnike treba platiti posebno za ekskurzije i rekreativne nastave.

A što se tiče paprenih cena, zaista mi nije jasno. Pre 3 godine je škola iz Barajeva organizovala jednodnevni izlet do Kalemegdana sa posetom ZOO vrtu po ceni od 900 dinara po detetu. Što je mnogo mnogo je.
Porazilo me je to što su svi roditelji već platili, pa da moje dete ne bi ostalo siroče, platio sam i ja. Mada je nedelju dana ranije sa mnom već obišla ceo Kalemegdan uzduž i popreko.

Zamisli samo provod sa gomilom tuđe dece, o kojoj moraš da vodiš računa bolje nego o svojoj, a pritom ne smeš ni ton da povisiš. A da li će možda praviti budalaštine, lomiti, žvrljati po zidovima, možda probati da promuvaju alkohol, i ko zna šta....? A ti si odgovoran za sve njih i za sve budalaštine koje oni mogu da naprave. Prvoklasan provod, nema šta.
Slažem se da nastavnike treba platiti posebno za ekskurzije i rekreativne nastave.

A što se tiče paprenih cena, zaista mi nije jasno. Pre 3 godine je škola iz Barajeva organizovala jednodnevni izlet do Kalemegdana sa posetom ZOO vrtu po ceni od 900 dinara po detetu. Što je mnogo mnogo je.
Porazilo me je to što su svi roditelji već platili, pa da moje dete ne bi ostalo siroče, platio sam i ja. Mada je nedelju dana ranije sa mnom već obišla ceo Kalemegdan uzduž i popreko.

ok nije provod...a zasto nastavnici imaju drugaciji meni od onog za decu???

u stvari..najveći problem je šo deca ništa neće da vide....nikakve utiske da ponesu i da nešto novo i posebno vide.........i ništa da naooče...nego će da ih izrooče na livade da gloome ovčice.....to je bre problem...koji kreten osmišljava gde deca treba da idu na exkoorziju...čooj ovo...u zoo vrt.....ljoodi, to su vaša deca.....kako bi reko predsendik....ljoodi....alo, pljačka ....i besmisleni poot....

ali idu i na ekskurziju i lepo se provedu tamo...znaci idu i na ekskuriziju...
:shock: ne bih im bila u kozi ni za kakve pare!!!!!
mi smo ove godine isli u grcku na ekskurziju, i nasa razredna nije spavala uopste, morala je zena i u diskoteku da ide :lol: profesori su ZA SVE odgovorni, tako da kome treba dati dnevnice ako ne njima? :|

ok nije provod...a zasto nastavnici imaju drugaciji meni od onog za decu???

Ево, ја се опет ''осетила прозваном''...:lol:

Ја нисам имала ту прилику да имам другачији мени од деце...али знам да понекад учитељице на рекреативној настави, када воде ниже разреде, имају ''другачији мени'' из простог разлога што деца добијају дечије порције, а одрасли веће....

Ево, ја се опет ''осетила прозваном''...:lol:

Ја нисам имала ту прилику да имам другачији мени од деце...али знам да понекад учитељице на рекреативној настави, када воде ниже разреде, имају ''другачији мени'' из простог разлога што деца добијају дечије порције, а одрасли веће....

ok dobro sto si se sad osetila prozvanom, a ne tamo gde ne treba zato sto ti npr najblize mozes da objasnis ovo pitanje...:lol:

Pa ljudi ispada da se razredni staresina postaje zbog exkurzije..?Pricate o njegovoj odgovornosti za decu..pa kao to mu je nadoknada ..nije valjda..;)..Na Palicu je nocenje 1200din..obrok u restoranu..neka bude 800(sto nije u ludilu)..autobusa privatnih ima koliko hocete..na sve to mora se dobiti popust posto ide tolika grupa.

mogu jos malo da kukam?juce sam kukala zbog svog sedmaka,danas bih zbog svog prvaka.jupi,skola u prirodi sedam dana 14000 din.gucevo je u pitanju.i da pojasnim,jer su i meni,od onih 602 din za nastavnika,on dobija 400 po detetu i po danu .

tako da nasa uciteljica za sedam dana dobija cisto na ruke,bez da deli sa drugim uciteljicama koje dobijaju posebno od svog razreda 52 000 din.to sam racunala ako od njih 27 iz razreda ide 20.malo manje nego sto moj muz dobije za dva meseca posla.

Зашто завирујеш учитељици у новчаник?
ТИ си за СВОЈЕ дете дала 400 динара дневно.
Можеш ли да нађеш бебиситерку која би га чувала недељу дана, дан и ноћ, за 400 динара дневно?

24 сата пута 7 дана - то је једнако 168 сати
52000 динара, подељено са 168 сати - то ти је 309,5 динара по сату. Ето, толико је њена сатница!

Да ли размишљаш о томе када ти водоинсталатер наплати 1500 динара за пола сата посла?
Да ли тада сабираш колико муштерија он још дневно одере и колико укупно заради за недељу дана, или будеш срећна што је цев коначно престала да цури?! :wink:

Svaka čast Hellen za iskrenost i požrtvovanost.
Ja sam išla samo na jednu ekskurziju i bilo je grozno. Em što smo išli sa šklopocijom od busa. Što su svi pušači naravno po pali cigarete (ne porfesori) pritom ni jedan prozor se ne otvara samo ono gore. Pivo, vino i ostala pića su se pila u zadnjem delu autobusa. Pritom direktor i prof. geografije su uvek vodili svoju decu to su 4 gratisa koja se navodno daju drugoj siromašnijoj deci al za malo. Razredni se u 11 pokupio lego čovek da spava, šta ga briga. Posle toga je bilo rasulo neki su se jedva pojavili kada je trebalo da krenemo. Ima još toga nego da nedužim.
PS. Reč je o srednjoj, da kažem tipično ženskoj školi.

ljudi,da li je normalno da moj sedmak ide na dva dana(jedno nocenje)na zlatibor i za to skola trazi 6200 dindzi?za te pare imaju jedan pun pansion,par ulaznica,za mokru goru,sirogojno,placen put i dve dnevnice za razrednog.rekla sam mu ok,nije dete krivo,ako idu drugi ici ces i ti,ali ...zar ne mogu ja recimo kao roditelj da se raspitam posto je par dana npr. u vrdiku,obican bus sa stanice i da to predlozim razrednom?moramo li da prihvatimo tu jednu soluciju?zelim da moje dete ide,ali ovo osecam kao pljacku.
ne treba zaboraviti ni dzeparac ...

Evo moj sin ide na Zlatibor 2 dana,svi obilasci uz put,svidja mi se program,a kosta 4 800 din,pa su i za tu cijenu mnogi odreagovali da je puno...

Ali moje licno misljenje jeste da svi mogu da pricaju o prosvetarima jer ne razumeju...svaki posao ima neke benificije,strasno me nervira stalno napadanje na prosvetne radnike kako uzimaju pare nista ne rade,imaju raspuste,i tako to...pa sto i ti nisu zavrsili te skole pa bili ucitelj,profesor i tako lagodno zivjeli.Licno znam nekoliko prosvetara i mozda zbog toga drugacije razmisljam,ali ja na primjer da mi neko pokloni to radno mjesto rekla bih "neka hvala",pogotovo za ekskurzije.Da brinem o toliko mladih zivota.Ljudiii to je tako velika odgovornost...mozda nekad nije placano nastavnicima,ali da se ne placaju pune dnevnice,a da se razumijemo tamo je radno vrijeme 24 sata,niko ne bi pristao na tu odgovornost.Kolika god da je dnevnica,nije puno,ili jednostavno ne saljite djecu,sta drugo.Kao sto je receno postoji Savjet roditelja,pa eto,ali prvi je moj suprug odbio da bude predsjednik Saveta,i sad kad nesto kaze,ja samo odgovorim,imao si prilike da to promjenis odbio si i sad molim lijepo.
Sve u svemu,postoji izbor,DA ili NE,niko ne prisiljava.

24 сата пута 7 дана - то је једнако 168 сати
52000 динара, подељено са 168 сати - то ти је 309,5 динара по сату. Ето, толико је њена сатница!
Ouch :shock:
Ja se izvinjavam, ali nesto ne stima u racunici. Prvo kad deca odsustvuju 7 dana, odu jednog dana ujutro a sedmog se vrate u popodnevnim ili ranim vecernjim casovima (imamo oko 15ak sati pomeraja).. Dalje, racunica u kojoj imamo 24RADNA sata je bezobrazno besmislena... jer.... ti ne spavas? Uopste? Jel' pijete amfetamine tih nedelju dana? :roll:
Tako da budi fer pa racunaj 12h radnog vremena, jer sve preko je zaista bezocna laz.]

Dalje, lepo je sto si ti u toj struci pa ti to deluje smisleno, ali u zemlji u kojoj je prosecna mesecna plata ja mislim oko 250eu je vid prostote ljudima koji toliko plate za exskurziju prezentovati kao normalno sto deciji pratilac (moj razredni je recimo bio NASILAN covek pa ga ni 1 roditelj ne bi izabrao nego je bio zakonski postavljen kao razredni staresina) dobija 2 ili i vise procne plate za nedelju dana, pa onda naravno platu od koje ne verujem da je tih nedelju dana oduzeto, ali ispravi me ako gresim.

Ja koliko znam ekskurzije nisu obavezne ,pa kome ne odgovara ne mora da salje svoje dete.Uzasno me nervira to racunanje tudje zarade.Sta vas briga koliko profa ili bilo ko drugi zaradjuje.Gledaj svoj djep i vidi da li mozes da se uklapas ili ne.Sta na kraju krajeva uopste imas od informacije ko je koliko zaradio???

Back