Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
kako mislis da ti je to alternativna vrsta grejanja??? moj je u dnevnoj sobi u kojoj svetlo upaljeno do 21-22 maximalno...meni ga je i tad zao sto je svetlo upaljeno, ipak je normalno da papagaj spava u mraku...:D

inace, moj je konacno krenuo da gricka sipinu kost (prvi put u zivotu)...

kako mislis da ti je to alternativna vrsta grejanja??? moj je u dnevnoj sobi u kojoj svetlo upaljeno do 21-22 maximalno...meni ga je i tad zao sto je svetlo upaljeno, ipak je normalno da papagaj spava u mraku...:D

inace, moj je konacno krenuo da gricka sipinu kost (prvi put u zivotu)...

Vecina papagaja koje mi drzimo je neka tropska vrsta...
Recimo tigrice i nimfe u australijskog porekla i uglavnom su iz predela gde su velike tropske vrucine i one nisu "navikle" na zimu kao sto je nasa iako su generacijama unazad uzgajane kod nas.
Zato u zimsko doba ko ima slabo grijanje u stanu ili ako zivi u kuci pa grijanja nema uopste ne bi bilo lose da ima tu alternativnu vrstu grijanja tj sijalicu ...

Narocito ako primetite da je papagaju hladno (obicno se tresu...)

Ne odredjujem ja dokle ce da stoji sijalica ;), nekad je i do 23...a ja taj pokrivac nikada nisam koristio i mislim da necu jer je Miki navikao da spava i da vidi sta se desava oko njega ako nastane neka jaca buka...a i mislim da bi se sad uplasio (ne daj boze da mu se nesto desi) kad bih pokusao da mu stavim to preko kaveza...:think::think:

Ni ja ne praktikujem pokrivanje nikada,jedino moj brat kada mu dodje drustvo i slusaju muziku ga pokrije jer i on "peva"....moj Kica je dobro,puno je porastao...zaljubio se!Kazite mi da li je normalno da one bukvalno napada i valja se sa mojom pufnicom koju sam nekada nosila na telefon?!Znaci kada vidu nju na stolu kao da je opet rodjen...ne znam sta mu se desava....????A evo i nekih slicica.......:lol:

Prilozi

• Slika0268.jpg
    Slika0268.jpg
    13,7 KB · Pregleda: 31
  • Slika0269.jpg
    Slika0269.jpg
    13,7 KB · Pregleda: 30
  • Slika0270.jpg
    Slika0270.jpg
    15,2 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Ni ja ne praktikujem pokrivanje nikada,jedino moj brat kada mu dodje drustvo i slusaju muziku ga pokrije jer i on "peva"....moj Kica je dobro,puno je porastao...zaljubio se!Kazite mi da li je normalno da one bukvalno napada i valja se sa mojom pufnicom koju sam nekada nosila na telefon?!Znaci kada vidu nju na stolu kao da je opet rodjen...ne znam sta mu se desava....????A evo i nekih slicica.......:lol:

sta sta mu se desava?! pa zaljubio se :D
to ponasanje jasno ukazuje da je tvoj kicko polno sazreo i da trazi zensku :)
tako se ponasao i moj! naskakao je na malog plisanog medu - privezak za kljuceve :D
problem je resen kad mu nadjkosmo odgovarajucu zensku, sa kojom je bogami postao i tata! :D
pozdrav!

dok ja npr mog svako vece pokrivam, sto mu nocu daje toplotu ako je hladnije(eto ti nocna alternativa), i on je sad vec navikao na to, i dok ga ne pokrijem a samo je mrak u sobi on ne spava vec se krsi po kavezu.

Nasla sam moj post od ljetos da ne bi ponavljala pricu. Da vam se pohvalim da je moj Ciko prihvatio zenku, zaljubio se u nju totalno:) ona je u medjuvremenu sazrela pa ga juri s vremena na vrijeme:) e sad desi se ponekad mada vrlo rijetko da je nervozan i onda je kljucne u glavu i makne od sebe ali pretpostavljam da to nije strasno ,moraju se svadjati ne moze sve biti idealno.:P
Ljudi pomagajte, vec pola godine imam papagaja tigricu , muzjaka, nije se nesto posebno zblizio sa nama ali ok nije bio ni plasljiv, niti agresivan. Juce sam kupila zenku , djelovalo je da se obradovao medjutim cim joj se priblizio poceo je da je kljuca i postao neprijateljski nastrojen, posle par sati je ljubio i udvarao joj se pa je sad opet "bije". I da napomenem da ne radi to stalno nego stoji mirno pa je kljucne s vremena na vrijeme. Ne znam sta da radim, izgleda da cu se pokajati sto sam je kupovala i sto sam njemu poremetila ritam zivota, s obzirom da je bio veseo i stalno se igrao sa svojim igrackicama . Takodje me strah da nju ne povrijedi .:( Ima li neko slicno iskustvo, da li je ovo normalna pojava pri pocetku spajanja i postoji li mogucnost da je on nikad ne prihvati pa da ih moram razdvajati? :(

sta sta mu se desava?! pa zaljubio se :D
to ponasanje jasno ukazuje da je tvoj kicko polno sazreo i da trazi zensku :)
tako se ponasao i moj! naskakao je na malog plisanog medu - privezak za kljuceve :D
problem je resen kad mu nadjkosmo odgovarajucu zensku, sa kojom je bogami postao i tata! :D
pozdrav!

Kada smo vec kod toga, moj Miki je muzjak a nikada mu nisam video "alatku" ili uopste nesto slicno tome?:rumenko::D Gde im se "to" nalazi?:think::per:

dok ja npr mog svako vece pokrivam, sto mu nocu daje toplotu ako je hladnije(eto ti nocna alternativa), i on je sad vec navikao na to, i dok ga ne pokrijem a samo je mrak u sobi on ne spava vec se krsi po kavezu.
Cudna stvar, ali sve je stvar navike...i moj kada roditelji ugase svetlo uplasi se i trkom na ljuljasku...:worth::worth::)

Nasla sam moj post od ljetos da ne bi ponavljala pricu. Da vam se pohvalim da je moj Ciko prihvatio zenku, zaljubio se u nju totalno:) ona je u medjuvremenu sazrela pa ga juri s vremena na vrijeme:) e sad desi se ponekad mada vrlo rijetko da je nervozan i onda je kljucne u glavu i makne od sebe ali pretpostavljam da to nije strasno ,moraju se svadjati ne moze sve biti idealno.:P

Bas mi je drago...jel su bese u istom kavezu?

Kada smo vec kod toga, moj Miki je muzjak a nikada mu nisam video "alatku" ili uopste nesto slicno tome?:rumenko::D Gde im se "to" nalazi?:think::per:
da, zaista vrlo neobicno pitanje . . .:per:
kod pticica je to malo drugacije nego kod sisara, imaju i ptice svoj alat, ali ga vesto skrivaju od radoznalaca, da ne kazem perverznjaka :P :per:
medjutim, ja mislim da sam ja mom kicku video to jedared :per:
ali nisam sasvim siguran. nisam navaljivao ni zurio vise, bilo me sramota i od njega :D

Dok papagaj ne nauci melodiju iz kill Bill-a, to nije papagaj... :P
Salim se...

Naucio sam ga da me se ne plasi i da mi sedi na ramenu...i pokaki se na istom...e za to je trebalo dosta treninga...

Imam rozenkolinska vec mesec dana-peachface. Mislim da je star oko 7 merseci, kupljen u pet shopu. Zavoleo sam ga jako ali imam problem sto od rane zore pocinje da se dere i ne prestaje bukvalno tokom celog dana. Ne dere se jedino dok jede (inace jede cesto i obilno, sve vrste zrnevlja i poslastice). Kavez mu je prostran, pustao sam ga vani posle 10-ak dana, zadovoljno obrne par krugova i vrati se u kavez a poslednjih nekoliko dana ne zeli da izadje napolje. Cak i kad je kavez pokriven peskirom javlja se i postaje nepodnosljiv. Da li iz iskustva postoji neko resenje protiv ove dreke ili da ga vratim u pet shop ????? Pomoc !!!
2011-11-13 14.36.33.jpg

Imam rozenkolinska vec mesec dana-peachface. Mislim da je star oko 7 merseci, kupljen u pet shopu. Zavoleo sam ga jako ali imam problem sto od rane zore pocinje da se dere i ne prestaje bukvalno tokom celog dana. Ne dere se jedino dok jede (inace jede cesto i obilno, sve vrste zrnevlja i poslastice). Kavez mu je prostran, pustao sam ga vani posle 10-ak dana, zadovoljno obrne par krugova i vrati se u kavez a poslednjih nekoliko dana ne zeli da izadje napolje. Cak i kad je kavez pokriven peskirom javlja se i postaje nepodnosljiv. Da li iz iskustva postoji neko resenje protiv ove dreke ili da ga vratim u pet shop ????? Pomoc !!!Pogledajte prilog 214850

A desava li se nekom slicno sa tigricom? Posto cu ja nervni slom da dozivim od mog Cika:)nervozan neki tip kad pocne da kresti ne prestaje.:)

ovo mi nikada nece biti jasno !
jel macu moras da drzis da ga ne bi scepala?
kako podnosi tigricu, s obzirom na to da znam koliki razmetljivci i izazivaci umeju da budu :D
marka ne moram da drzim,ne sme da juri djuricu kad sam u stanu (popio je jednom batine od mene,i zapamtio je to).kad izadjem iz kuce,razdvojim ih u sobe.inace,kad sam tu,a djurica na monitoru,marko pridje sramezljivo da ga ponjusi,ali se djurici nakostresi glava,i kljuca marka uz krestanje!nije djura mutav:)
a ono na videu marka drzala jedna osoba koja nije imala poverenja u njega da nece.
sve u svemu,dobro za sada prolazimo,imam ih zajedno duze od godinu dana

Back