Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Stavicu sliku, a odakle ti ova dva ludaka na skejtu:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Problem je onda u svakodnevnom ciscenju?
A inace, kad je bio zemljotres, ja se budim u transu, a majka mi kaze da je Miki izleteo....koja sam ja budala, a kavez mu ostane otvoren nocu u 20% slucajeva.On se zakacio za trosed, skroz dole, i posle je setao po podu onako stresiran dok mu nisam prineo kavez, i onda je usao!
Mnogo mi ga je zao, mislim koji je to stres da odjednom u sred noci pocne sve da se trese:eek::eek::eek:
joj mom djurici je stalno otvoren kavez,ali on uredno ulazi na ljuljasku,cim pocinje da pada mrak.kad je bio zemljotres,izleteo je i leteo po sobi,po mraku!!!pravo je cudo i sreca da se nije ubio o neki zid.upalila sam mu svetlo,prosto sam videla koliko je ubrzano disao.crk`o je od straha.jadnicak moj mali djukule :heart:

joj mom djurici je stalno otvoren kavez,ali on uredno ulazi na ljuljasku,cim pocinje da pada mrak.kad je bio zemljotres,izleteo je i leteo po sobi,po mraku!!!pravo je cudo i sreca da se nije ubio o neki zid.upalila sam mu svetlo,prosto sam videla koliko je ubrzano disao.crk`o je od straha.jadnicak moj mali djukule :heart:
Ista stvar, samo moji kad sam upalio svetlo nije izgledao mnogooo uplaseno...

Da li mi mozete razjasniti jedan, za mene veliki, problem?
Do juce mi je papagaj (Rozela) potpuno normalno i lepo leteo po sobi, danas kad sam ga pustila, popeo se na kavez, i kad je hteo da poleti pao mi je na glavu (jedina lepa stvar sto je to prvi put za godinu i po da me je dotakao:D).
Sigurna sam da nema sanse da se povredio, pa bih vas molila za savet.
Ako nista moracemo kod veterinara.

Da li mi mozete razjasniti jedan, za mene veliki, problem?
Do juce mi je papagaj (Rozela) potpuno normalno i lepo leteo po sobi, danas kad sam ga pustila, popeo se na kavez, i kad je hteo da poleti pao mi je na glavu (jedina lepa stvar sto je to prvi put za godinu i po da me je dotakao:D).
Sigurna sam da nema sanse da se povredio, pa bih vas molila za savet.
Ako nista moracemo kod veterinara.

hmm
moguce da se sam povredio ili da si mu nekada slucajno povredila krila (recimo uklestila ga izmedju vrata od kaveza ?) :think:
u svakom slucaju, probaj ga uzeti u ruku i ispusti ti ga iz ruke da vidis hoce li poleteti (pokusaj iznad kreveta tako da ako padne ne padne na pod i ne razbije se :))

Ako nista odvedi ga kod veterinara jer ako ne moze da leti a jos je 'tuzan' definitivno je bolestan....

Juce je jos leteo, a danas ne leti! :sad2: Nije ni padao, niti mu je krila neko slucajno prikljestio. Ja sam mu nogicu slucajno, ali to je bilo pre 2 nedelje ali je sasvim normalno hodao od tad, pa i sad.
Pokusao je par puta da poleti, ali nista. Sad samo stoji na vrhu kaveza i posmatra me.
Samo da nadjem pravog veterinara i nosim ga. :sad2:

A jel mozda moguce da je zbog mitarenja tako, mnogo je preja odbacio sa krila, pogotovo to duze???

Znas kako i ja bih pomislio mozda tako ali logicno je da ptica ni u divljim uslovima ne bi odjednom odbacila toliko perja da onemoguci let...jer u divljini ona i u toku mitarenja mora leteti u potrazi za hranom itd.
Tako da sumnjam da je zbog toga ...

A i koliko mi je poznato ptice lete uz pomoc 'vazdusastih kostiju' tako da perja i en igraju neku veliku ulogu (ako se dobro secam casova biologije :mrgreen:)

Sutra mu je zakazano kod veterinara.
U medjuvremenu sam zvala odgajivaca od kojeg sam ga kupila.
Kaze i da je mnogo verovatno da sam ga previse hranila i da zbog tezine ne moze da poleti, a u najgorem slucaju se povredio.
U kavezu voli da izvodi akrobacije i padne po koji put, ovaj put je izgleda lose izvedena akrobacija. :(

Sutra mu je zakazano kod veterinara.
U medjuvremenu sam zvala odgajivaca od kojeg sam ga kupila.
Kaze i da je mnogo verovatno da sam ga previse hranila i da zbog tezine ne moze da poleti, a u najgorem slucaju se povredio.
U kavezu voli da izvodi akrobacije i padne po koji put, ovaj put je izgleda lose izvedena akrobacija. :(

*** sve je moguce ... :(
Javi nam kako je bilo kod veterinara, obavezno!
Srecno sutra

Ja ne mogu da odolim. Moram da Vas upoznam sa Larom i Djoletom

A sada sledi opasni nemacki ovcar zvani Lara i kondor od ptice zvani Djole

resize-of-pb173061-1.jpg

resize-of-pb173064-1.jpg

resize-of-pb173066-1.jpg

resize-of-pb173068-1.jpg

Lara ima 2.5 godine a Djoleta smo uzeli krajem jula. On se od samog pocetka nije plasio nje a ona je bila i vise nego zainteresovana ali prijateljski raspolozena prema njemu. Plasim se da ne legne na njega jer se on uopste ne plasi a voli da se seta po kuci zakacen na nju. :)
Smesni su kad joj se zakaci za rep :zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Poslednja izmena:
Uopste nas se ne boji. Ima malo problema sa sletanjem. Obicno se zakuca unesto ili omasi sletanje pa je shvatio da mu je kod nas najbolje. Najvise voli da se seta po kuci na nekom od nas.
Inace ljubav izmedju Lare i Djoleta je bila na prvi pogled.
Ovu su fotografije Djoleta 2 sata nakon ulaska u kucu.:)

lara-i-djole-2-1.jpg

Inace kad smo kupili Djoleta bila je sa nama i Lara u pet centru

Back