Papagaji

Da li ste dresirali papagaja?

• Ne, papagaja nisam dresirao

• Da, ali sam papagaja malo naucio (da uzima hranu iz prsta...)

• Da, papagaja sam naucio da me se neplasi (da mi sedi na ramenu...)

• Da, papagaja sam mnogo stvari (da gura kolica,pravi se mrtav...)

• Da, papagaja sam naucio da prica!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ok. Jel treba uvece da se prekriva kavez?

pa preporucljivo je za sve papagaje
fino bi bilo ako imas neku tamnu tkaninu jer te onda nece buditi ujutru :)
ja imam belu tkaninu i cim vidi sunce odmah pocne da peva :)

I kada da mu stavim sipinu kost?

sipina kost je dobar izvor Ca za papagaje tako da mu mozes to odmah da stavis u kavez (samo pazi kada bdues stavljao da ga ne uznemiris jer mu 'napadas' teritoriju :lol:)

imas sada i neke sipine kosti sa ukusima ali ja ti preporucujem onu standardnu belu sipinu kost

Pa da,tu belu sam i kupio.. hahahaha,napadam mu teritoriju :D znam,ne uznemiravam ga..Sad sam mu polako stavio,ja njemu kroz kavez dajem semenke.. :D Koliko puta da ga hranim dnevno? Zena u pet shopu mi je rekla da je sada u periodu kada se vitari(ili kako se vec kaze) pa da je zato malo ''cupav''ali meni izgleda normalno.. :P Sve u svemu,hvala na savetima.. :) ;)

Pa ne moras brate kroz kavez...hranilicu i pojilicu mozes vaditi spolja ;)
ja moju Lepu hranim jednom dnevno (naspem vise od pola hranilice semenki) i vodu menjam svaki dan
da,da mitari se ... ma moja Lepa se mitari od maja (tj od kako sam je kupio :lol:)
malo joj kupi nekih vitamina koji se sipaju u vodu i perli mesaj ih sa hranom ali nista to ne pomaze puno jer su kod nas ti vitamini bezze tako da je to u stavri bacanje para
sem ako si u velikom gradu pa mozes da nadjes negde uvozne minerale i vitamine

skalarova hrana ti je sranje :)

Ma ima u hranilici,ali ni ne prilazi joj.. :P Ja sam kupio neku Minion hranu.. Ali ne mogu da procenim koliko je star..

sve ptice jedu nekoliko puta dnevno po malo tako da ti i ne primetis kada ona jede
ja sam se tako u pocetku utripovao kako ne pije vodu :hahaha1:
ali u stavri ona nekoliko puta dnevno uzme po kapljicu dve i to joj je dovoljno :)

prvi put cujem za tu Minion ali valjda je dobra
cija je proizvodnja ?

pa sto nisi pitao prodavaca ?
meni su rekli da je Lepa stara oko 7 meseci (ako se dobro secam) ali meni izgleda starija :think:
ako je starija od godinu dana moze imati problema oko pripitomljavanja

jel znas da nimfe zive i do 15 godina ? :)
spremi se :lol:

haahahahahahahahahahahahahaa. Znam da zive do 15. god..Ali,moji to ne znaju posto sam im celi zoo-vrt u kuci napravio :D Nemam pojma,cija je proizvodnja,ne pise na pakovanju..Jesi ucio svog papagaja da prica? :P

Psa(Dalmatinca),2 morska praseta,2 vodene kornjace,ribice i sad papagaja..S'tim sto mi kornjace i ribice zive zajedno u akvarijumu od 150l. Trudio sam se da im napravim sto prirodnije.. :)

Psa(Dalmatinca),2 morska praseta,2 vodene kornjace,ribice i sad papagaja..S'tim sto mi kornjace i ribice zive zajedno u akvarijumu od 150l. Trudio sam se da im napravim sto prirodnije.. :)

WOW zajedno:D veselo ...

Elem, jel normalno da Gospodjica bude veca od Mite:think: a pritom se on nje malo i plasi:sad2: i bezi od nje ... A ona je bas super, toliko super da postaje sumnjivo:zcepanje: kod mene je vec 10 dana, a on 14 meseci ...

Ko ne zna, u pitanju su moje nimfe:heart:

pa sto nisi pitao prodavaca ?
meni su rekli da je Lepa stara oko 7 meseci (ako se dobro secam) ali meni izgleda starija :think:
ako je starija od godinu dana moze imati problema oko pripitomljavanja

Realno to jeste tacno, ali ja sam mog pripitomi posle jedno godinu dve...

Moj kad je dosao tj. kad sam ga dobio izgleda da nije znao gde je voda (mislim brate ajde tebe stave negde u nedodjiju i odma se snalazis) i ja mislim da je provalio posle 2-3 nedelje, tako da se ne plasi za vodu...ali je najbitnije da ga ne pustas po mnogima je potrebno 3-4 nedelje...jer treba da se navikne

Realno to jeste tacno, ali ja sam mog pripitomi posle jedno godinu dve...

Moj kad je dosao tj. kad sam ga dobio izgleda da nije znao gde je voda (mislim brate ajde tebe stave negde u nedodjiju i odma se snalazis) i ja mislim da je provalio posle 2-3 nedelje, tako da se ne plasi za vodu...ali je najbitnije da ga ne pustas po mnogima je potrebno 3-4 nedelje...jer treba da se navikne

pa dobro svaka ptica je individua za sebe :)
ta tvoja je bas bila problem :lol:
sta ti ono bese imas zaboravio sam ? el tigricu ?

auuu svaka cast :)
i ja bih voleo da imam tolike zivotinje :aha:
150l :eek: blago se tebi :mrgreen:
moje bile u nekom malom akvarijumu od mozda nekih 15-ak litara :roll: dok nisu uginule naravno :sad2: inace imao sam ih nekh 5-6 godina (ne znam bas tacno kolikom, davno je bilo)

Ljudi,kako su vam papagaji?Ovaj moj je dobro(da kucnem u drvo :D) Bio sam danas u Pet Centru,zbog mesecne nabavke hrane,igracaka i svega ostalog..Uglavnom nakupovao sam se.. :) Kupio sam mu hranu,za koju su mi rekli da je najbolje kod nas na trzistu,a za onu koju mu dajem cuvena Minion,rekose da je jedna od najNEkvalitetnijih.. :D Strasno.. Ova koju sad kupio Zove se ''Parroccheti Grand mix'' od proizvodjaca ''Padovan'' .. Koju vi hranu kosritite.. ? I da li smem da mu iseckam neko voce ili povrce pa da mu tako dam? Pozdrav za vas i vase papagaje.. :D

Drago mi je sto je dobro :)
Kako se ono ebse zove tvoj papagaj ?

Ja koristim skalarovu hranu jer drugu trenutno en mogu da nadjem jer zivim u malom gradu :roll:

Naravno da mu smes davati voce i povrce samo ako bude hteo da jede :lol:
Neko kaze da im se jedino kupus i zelenasto povrce ne sme davati ali imas na netu spisak namirnica koje smeju/nesmeju da jedu pa vidi :)

240px-Cockatielmale.jpg

240px-Cockatielfemale.jpg

uporedi boju repnih perja sa ovim slikama na koju vise lice?
ovu prvu ili drugu ?

Back