panika

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мене је она одржала. У неком периоду.
Када ти је толико већ свега доста, и скупљаш снагу из петних жила, глумиш да си добро... А онда се тргнеш на последњој станици буса и схватиш да си ушла и у погрешан смер. И опет се надаш да ће проћи. Да се не надаш остала бих ту, села, плакала и од очаја пресушила. И прошло је :)

mene je odrzavala uvek mantra - ocekuj najgore, nadaj se najboljem...znaci pre nade imam i grozna ocekivanja.

Jbte, sad mi izašao video.
Malu na jednorogu nije spasila služba za spasavanje, niti bilo ko... slično...naišao je trajekt i putnici su je videli sa palube.
Onaj pederski jednorog iz crtaća..

Jbte, sad mi izašao video.
Malu na jednorogu nije spasila služba za spasavanje, niti bilo ko... slično...naišao je trajekt i putnici su je videli.
Onaj pederski jednorog iz crtaća..

stvar je u tome sto su roditelji bili neodgovorni. ja to vidjam na adi stalno, puste decu sa tim gumama,a roditelji ostanu na obali. moja mama je uvek govorila da upravo tu gumu moze da odvuce voda ili cak da se probusi ili slucajno ispumpa. nikda me nije pustala u vodu, ako ona nije bila u vodi.

Jedan student otišao sa drugarima u Ulcinj, i zezali se sa loptom i kao, klinac, uzme loptu i ode dalje...cele noći je on tako plutao sa sa loptom.Odnela ga struja u Albaniju, msm da je taj momak naš prvi turista tamo. Pronašli ga alb ribari....Drugovi alarmirali sve živo, a sećam se, bilo u novinama, da je klinac pričao da više nije znao šta će, pa je pevao sve žive pesme kojih se setio da mu prođe vreme i da ubije strah (:

secam se tog slucaja. :lol: ja ne znam odakle konju od 20 i nesto godina (student) ideja da ostane na lopti, umesto da je pusti i krene ka obali.

e da panika koju ne mogu da kontrolisem je strah od ajkula...meni ako se ucini nesto u vodi, ja velicanstveno istrcavam na obalu i nista me ne zanima. :mrgreen:

i s tim uvezi uspela sma jednom da se iskontrolisem kada sam u alanji plivala na sred otvorenog mora. :lol:

Иначе, мени је најгора ноћна мора када сањам да губим дете. Мало физички изгубљено или сада велико упало у неки порок. Нема горе.

А сећам се када је био баш мали, још није ни причао к'о свет. Изврнуо ми се са столице на бетон, на главу. Седи и одједном га не видиш. И док му је отац паничио, викао, вртео се у круг и млатио рукама :roll: лепо сам га узела у крило и питала: како каже кока, како маца, како куца,... Видиш да је дете при себи. Смириш се и одведеш код лекара за сваки случај.

Гледам неке родитеље сада. То паничи за све. Дете добије температуру, одмах трче код лекара, лекови, чуда... Дај, нарендај му прво кромпир у чарапу, прати ситуацију... Слошиће му се од твоје панике.

Изгледа да су нам свима деца падала на главу. Не могу заборавити звук када је ћерка пала на паркет, хтела да изађе из кревеца и ето...
Потрес мозга је добила, повраћала је. Шта да кажем. Ко није доживео не зна.

secam se tog slucaja. :lol: ja ne znam odakle konju od 20 i nesto godina (student) ideja da ostane na lopti, umesto da je pusti i krene ka obali.

e da panika koju ne mogu da kontrolisem je strah od ajkula...meni ako se ucini nesto u vodi, ja velicanstveno istrcavam na obalu i nista me ne zanima. :mrgreen:
Očigledno je da nije neki siguran plivač ili ko zna
...
To su one tanke lopte, da prostite -"kurtonke" koje neverovatno brzo klize po vodi, a tamo su uvek jake struje i stalno piči vetar....
P.S
Tamo ima tuna, ajkula manje (:

Изгледа да су нам свима деца падала на главу. Не могу заборавити звук када је ћерка пала на паркет, хтела да изађе из кревеца и ето...
Потрес мозга је добила, повраћала је. Шта да кажем. Ко није доживео не зна.
Мени је син пао са кревета, не знам јел имао месец дана. И ништа он, а ја се следила. Још нисам знала ни за фонтанелу, можеш мислити да 17 година шта ми је прошло кроз главу. Била сам у фазону да му је згњечена лобања :lol:
Куц- куц у дрво, све је то нормално и све прође.

Постоје озбиљно стресне ситуације које изгурамо.
А деси се да се сломимо на глупости.
Мислим да нас у првом случају држи мотив, виши циљ. Убедиш себе да мораш да истрпиш због нечега а чешће због некога.

Баш ових дана размишљам... Сви све нешто чекамо. Само још ово, само још оно... Док ово, док оно... А сада!? Шта је са сада!?!
Pa dobro, treba nesto ostaviti i za cekanje, da nesto ostane poput nekog motiva koji coveka drzi kao ta tvoja nada, ono imati neki cilj koji coveka aktivira i ne da mu da potone. Pre par dana kad sam cuo da nam je preminuo ratni drug uspeli smo od sve muke i da se nasalimo, bio je ostao bez posla, nekako se domogao penzije, uspeo da okonca gradnju kuce, i taman kad se ocekivalo da je sve postigao i da ce moci da se opusti i uziva savladala ga je bolest, i sad u skladu sa nekom lokalnom mudroscu zasnovanom na sujeverju likovi rezonuju "ebo ti to, ne valja kucu zavrsavati do kraja, treba ostaviti nesto oko cega se uvek moze prckati da coveka ne odnese djavo". :)

i s tim uvezi uspela sma jednom da se iskontrolisem kada sam u alanji plivala na sred otvorenog mora. :lol:
Ја сам се на Лефкади поздравила од живота :lol:
Таман да изађем из воде, поклопи ме талас и одвуче. Као се искобељам, опет. И тако неколико пута. Када сам се већ уморила и нагутала воде, не знам где сам, јел само глава у води а дупе горе :lol: или сам већ у дубинама, прошло ми је: "ОК, то је то. Уживала сам бар ових дана." :lol:
Како сам се домогла плаже ни сада не знам :lol:
Сећам се само да су ми и гаће и брус били пуни каменчића :lol: Само вадим из купаћег, никад краја :lol:

Očigledno je da nije neki siguran plivač ili ko zna
...
To su one tanke lopte, da prostite -"kurtonke" koje neverovatno brzo klize po vodi, a tamo su uvek jake struje i stalno piči vetar....
P.S
Tamo ima tuna, ajkula manje (:

ljudi svasta rade iz raznih razloga.

to ne kapiram ako neko nije dobar plivac, zasto izaziva sudbinu. ja sma dobar plivac i imam snagu, umem da odmorim u vodi, mogu da se odrzavam uz minimalne pokrete, cak i da plutam, ali ja sad ne bih isla daleko, jer se plasim od grca u nozi.....to ne bude mali grc, uzasno boli, uvije mi se misic lista i pomere prsti na nozi. takav grc ne mogu da podnesem ni na suvom, a ne u vodi.

Овај случај ми је најгори.

Пре доста година, они мали још, чекамо сви четворо на станици код цркве Светог Марка да се вратимо кући, буса нема и гледамо излоге. Деца са нама ту се мотају. Ње одједном нема. Нигде је нема. Вриска паника, како кући да се вратим, мајко моја...Јури, трчи, питај пролазнике - нигде!
У једном тренутку се муж сети да је стао аутобус који није наш и да је МОЖДА ушла у њега мислећи да ћемо и ми. Јури до наредне станице, муж сретне пријатеља и каже му да смо у ужасној паници а овај ће - Да није ваше дете неко које плаче на следећем ћошку (код Правног)?

Брзо стигнемо тамо а поред ње пандур. Шта сте радили мајко, оче. Реко, иди у *****.главно да је дете нађено.
Стварно јесте ушла у погрешан бус и одмах сишла.

Ја сам се на Лефкади поздравила од живота :lol:
Таман да изађем из воде, поклопи ме талас и одвуче. Као се искобељам, опет. И тако неколико пута. Када сам се већ уморила и нагутала воде, не знам где сам, јел само глава у води а дупе горе :lol: или сам већ у дубинама, прошло ми је: "ОК, то је то. Уживала сам бар ових дана." :lol:
Како сам се домогла плаже ни сада не знам :lol:
Сећам се само да су ми и гаће и брус били пуни каменчића :lol: Само вадим из купаћег, никад краја :lol:

uzas...da izgines blizu obale. :sad2:

Ipak, nije padavina glavu kad je bio mali..al dete i gl
ljudi svasta rade iz raznih razloga.

to ne kapiram ako neko nije dobar plivac, zasto izaziva sudbinu. ja sma dobar plivac i imam snagu, umem da odmorim u vodi, mogu da se odrzavam uz minimalne pokrete, cak i da plutam, ali ja sad ne bih isla daleko, jer se plasim od grca u nozi.....to ne bude mali grc, uzasno boli, uvije mi se misic lista i pomere prsti na nozi. takav grc ne mogu da podnesem ni na suvom, a ne u vodi.
Znam, gadna stvar...mene zna da uhvati u predelu stopala grč u vodi...na kopnu upreš o tlo i zdravo..u vodi dok dohvatiš, a boli...

Ipak, nije padavina glavu kad je bio mali..al dete i gl

Znam, gadna stvar...mene zna da uhvati u predelu stopala grč u vodi...na kopnu upreš o tlo i zdravo..u vodi dok dohvatiš, a boli...

meni krene od lista noge i ide do stoplaa, uz izvijanje misica na listu i prstiju....kod mene je to posledica kicme.

stvar je u tome sto su roditelji bili neodgovorni. ja to vidjam na adi stalno, puste decu sa tim gumama,a roditelji ostanu na obali. moja mama je uvek govorila da upravo tu gumu moze da odvuce voda ili cak da se probusi ili slucajno ispumpa. nikda me nije pustala u vodu, ako ona nije bila u vodi.

Meni se šlauf izduvao usred vode, srećom pa je ujak bio pored mene, sećam se kao nedavno da je bilo, derem se hoću još malo da ostanem i samo u narednom momentu ronjam po dnu mora i ujak koji me grabi za ramena da me izvuče :lol:

Овај случај ми је најгори.

Пре доста година, они мали још, чекамо сви четворо на станици код цркве Светог Марка да се вратимо кући, буса нема и гледамо излоге. Деца са нама ту се мотају. Ње одједном нема. Нигде је нема. Вриска паника, како кући да се вратим, мајко моја...Јури, трчи, питај пролазнике - нигде!
У једном тренутку се муж сети да је стао аутобус који није наш и да је МОЖДА ушла у њега мислећи да ћемо и ми. Јури до наредне станице, муж сретне пријатеља и каже му да смо у ужасној паници а овај ће - Да није ваше дете неко које плаче на следећем ћошку (код Правног)?

Брзо стигнемо тамо а поред ње пандур. Шта сте радили мајко, оче. Реко, иди у *****.главно да је дете нађено.
Стварно јесте ушла у погрешан бус и одмах сишла.
Tако је мој деда изгубио моју маму на железничкој станици. Одједном је нема. Нашли је у неком напуштеном вагону, али су сумњали да је неко одвео, још није причала.

А једном се исто изгубила, нема је, полиција, чуда... На крају су је нашли код неких жена у кући, две сестре, седи код њих, једе шљиве и забвља их, оне умиру од смеха. Била је период вртића.

Страшно.

Или син, редовни пацијент хирургије у Тиршовој - лом руке у школи, јављају ми да одмах дођем, јури трчи преко пољане у кућним папучама, он седи са удлагом од дрвеног лењира и плаче поред наставника физичког а хитна помоћ већ чека.
Или пробуразио шаку ножем рецкајући кору од лубенице.

Деца су красна у пм.

Tако је мој деда изгубио моју маму на железничкој станици. Одједном је нема. Нашли је у неком напуштеном вагону, али су сумњали да је неко одвео, још није причала.

А једном се исто изгубила, нема је, полиција, чуда... На крају су је нашли код неких жена у кући, две сестре, седи код њих, једе шљиве и забвља их, оне умиру од смеха. Била је период вртића.

Страшно.
Mene našao neko u lutanju, ko zna koliko sam lutao tako...imao sam oko 4 god.al sam znao gde mi otac radi pa me dobri i pošteni nalazač odveo kod njega. To je kod mene od silnih padova naglavu (:

Или син, редовни пацијент хирургије у Тиршовој - лом руке у школи, јављају ми да одмах дођем, јури трчи преко пољане у кућним папучама, он седи са удлагом од дрвеног лењира и плаче поред наставника физичког а хитна помоћ већ чека.
Или пробуразио шаку ножем рецкајући кору од лубенице.

Деца су красна у пм.
Отац мог сина се клацкао на клацкалици стојећи, на оној средини. И при наглом покрету прегризао себи језик. Држи језик на длану, буквално, спојен танком "нити" са остатком у устима. А мама му здравствени радник, шта ће, трчи тако код ње на посао :lol:
Могу мислити њу када јој се такав појавио.

Mene našao neko u lutanju, ko zna koliko sam lutao tako...imao sam oko 4 god.al sam znao gde mi otac radi pa me dobri i pošteni nalazač odveo kod njega. To je kod mene od silnih padova naglavu (:

Ја ишла у забавиште у Белој Цркви, мало место. После тога ја и другарица Нена одемо на гробље да тражимо вампире. Моји баба и деда звали милицију, три сата нису знали где сам. Ми дођемо и добијем такве батине да и данас памтим.

Мени после свега треба бањско лечење. Шта су ми све приредили, ужас. И после неко пита што сам нервозна.
Да не помињем здравствене проблеме и операције (крајници х 2, операција поломљене руке, цевчице за уши х 2 итд )

Back