Pancevo: vas danasnji utisak!

Јес' вала колега тога у нас није било... било пар бомби и то је то... ехх... шта ти је је ова данашња омладинa :D:D:D

Иначе колега честитам видело се да имате потенцијала :D

А утисак... па не знам шта бих конкретно издвојио, а да се тиче Панчева и да већ није речено... ајд' нек' буде мој јучерашњи мини судар на стрели... није неки утисак пошто није било материјалне штете :)

e kolega, nemoj me razocarati ovaj put, zar nisi opet izsparznio dzepove nekoj bakici???
mi smo morali da narucujemo bombe iz maxija da bi odlozili neki kontrolni... :( a za ove danas i politicari rade pa ne idu u skolu po ceo dan.... e sta ti je zivot.... zavijaju sirene a ja ucim fiziku....

Како је овде мртвооооо... а утисак... па... пролепшало се време у односу на јутрос... нажалост то је једино што знам да се сигурно десило у овом граду данас... :?:?:?

MRRRRRRRRTTTTTTTVVVVVVVVVoOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!

Za to zahvalimo generacijama d....lakacha od politicara koji razmisljaju samo kako ce da odskoche na vishe pozicije tj. u Novi Sad ili Beograd! Mislim ,otimaj dok mozes .
Generalno je takvo stanje u svim manjim gradovima!
Ali ima nade ,pogledajte kako se samo Indjija razvija!Hvala bogu dosao mlad chovek na vlast koji voli
svoj grad!
Pogledajte koliko je fasada uredjeno u gradu od 5-og oktobra.Chitavih 6 a i to na zgradama koje su prodate za debele pare kojekakvim privatnicima a o ostaloj infrastrukturi i da ne pricam!Skoro sam bio u nashoj bolnici ....pa ono je uzhas !
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu shto sam sad besan ....................

Besan sam zbog toga shto sve pare od hemijske industrije idu u budzet rep.vlade a mi trpimo zagadjenja i ostala s...a!

Ок, ја прихватам твој став као исправан, али шта си ти учинио поводом тога? Шта су људи око тебе учинили поводом тога?

Приметио сам да се у Панчеву много прича, а јако мало ради... тј не ради се мало него се раде много ситне ствари... нико нема муда да скупи да уради нешто веће. Оно мало људи што је смело нешто да уради урадило је пре пар месеци оно кад су били они протести, а и то нису урадили људи који су скупили муда већ ови који су на власти су то искористили као предизборну кампању... ја када сам причао да је то тако сви су причали како нисам у праву, али ево... нека ми одговори неко на питање КО је и КАДА, ИКАД рекао да ће учинити нешто поводом свега тога? Ево одговорићу одмах да се не чека одговор... НИКО, НИКАД!!!
Сви су долазили, сликали се и пролазили... Све сами позери, манекени и преваранти... а народ се нада да ће НЕКО, НЕКАД, НЕШТО рећи-обећати... колико је то патетично... :?:?:?

Ne mogu vishe da podnesem ovaj grad!!! Drug mi, iz osnovne, iz razreda, zbog ovog zagadnjenja umire od tumora na mozgu u bolnici, a niko nishta ne preduzima!!! I to ce tako da se nastavi dok ne budemo svi pocrkali, a i onda niko nece nishta preduzeti jer nema nikog vishe da zivi u ovom gradu, pa nema ni svrhe da se bilo shta preduzima!!!

-
Kako mozes da postavljas takvo pitanje ako me neznas!!??? mislim da je to apsurd!!!!
Choveche isao sam na sve moguche proteste koji su organizovani !!!
Lupao glavu kada su izbori na lokalnom nivou, za koga cu da glasam !!
Naravno razmisljao sam u tom pravcu da li su to ljudi kojima je stvarno stalo do Panceva?!
Naravno da ne pominjem ispiranje mozgova svim ljudima koje znam, tipa "glasajte za pojedince a ne za stranke koje danas po Pancevu sluze kao biro za zaposljavanje!!!

Slazem se sa tvojim stavom da samo pozeri koji se slikaju za predizbornu kampanju dolaze u Pancevo!
Aj ti predlozi sta raditi ?????
Ja vishe nemam ideja,sem udri burazeru razbi mu njushku!
EEEEEEEE brate opet sam se iznervirao!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Ок нисам ја рекао да се од тебе очекује сад да направиш револуцију већ сам само питао шта си учинио, и ти си адекватно одговорио да си ишао на протесте, размишљао о томе за кога гласати и то је ок од грађана и не треба очекивати више. Сада главну улогу треба да одиграју господа из власти, а како сви само гледају своју фотељу тренутно (нажалост) никога не интересује да се тиме бави... Оно што је још тужније грађани мање-више тренутно (док се не формира влада) не могу скоро ништа учинити осим организовањем грађанског рата, али је то прво нереално, а и нема поенте да се грађани млате због појединаца тј политичара... Нажалост тако је како је мора се сачекати формирање нове владе. Оно што је још једна отежавајућа околност је Косово... и кад се буде формирала влада сви ће потрчати да се боре за Косово јер је то ствар међународног карактера и поприлично је деликатна и нажалост ми ћемо остати у другом плану. Међутим то наравно никако не треба да буде препрека јер постоје институције које ће нормално радити и које немају везе са спољном политиком... тек тада (нажалост) треба ударити на њих, али се мора имати подршка општинских власти као и то да се они сами укључе у целу ту ствар а не да рафинерију лафо блокира 15 људи и то суботу навече и недељу цео дан кад рафинерија не ради :roll: то треба блокирати целе једне недеље и две ако је потребно да цела Србија осети несташицу нафте... нажалост то јесте примитивно и простачки али док се то не уради ништа се неће ни постићи... прост пример су они пољопривредници из Шапца... нико живи па чак је и хитна помоћ једва функционисала, нико није могао да уђе или изађе из Шапца... Панчево има много више промета и блокирање целог града само на два дана дало би огромне резултате, али она права блокада СВИ путеви, Беовоз буквално све... АЛИ иза тако нечега мора да стоји председник општине, а како ми немамо председника општине који је спреман на тако нешто мораћемо да се сналзимо на разне начине...

Dovla:

Приметио сам да се у Панчеву много прича, а јако мало ради... тј не ради се мало него се раде много ситне ствари... .
to sto se radi- ne radi se nista konkretno, to je samo zamazivanje ociju javnosti, do sada je podneta gomila kojekakvih prijava i od toga nije bilo nista, i nece biti nista jer je to sve sredjeno...

Dovla:

нико нема муда да скупи да уради нешто веће. Оно мало људи што је смело нешто да уради урадило је пре пар месеци оно кад су били они протести, а и то нису урадили људи који су скупили муда већ ови који су на власти су то искористили као предизборну kampanju
da, politicari su iskoristili situaciju za predizbornu kampanju, slikali su se ali se ne slazem sa ovim sto si gore rekao! muda nisu imali ni politicari, njima je sve islo na ruku, prosti gradjani koji sve trpe i cute.... super, sta ces bolje od toga za vlast?!
muda su imali ljudi koji su pokusali nesto da urade, koji su bili na protestima, i koji su proveli one hladne noci ispred fabrika juzne zone kada se organizovala ona blokada! njima svaka cast, ali je problem sto ih je izdalo 75 000 pancevaca, sto ih niko nije podrzao i niko nije izasao sa njima!!! svi znamo kako ih je malo bilo.... oni su se borili za stotine hiljada ljudi koji su direktno ugrozeni tim fabrikama.....
ogranizuje se "veliki" miting u beogradu, skupi se 2,3 hiljade ljudi, a od tog broja, 85% su bili ucenici srednjih skola koji su tad nisu imali nastavu da bi isli tamo.... da nije bilo njih ljdui ne bi bilo 300.... to je tuzno! tuzno je sto se ljudi sami ne bore za sebe, za svoja prava...

Нисам ја рекао за те људе да су кукавице... те људе који су били тамо не можемо оцењивати по храбрости јер они немају неку већу моћ и ауторитет они су само грађани као и сви ми. Говорио сам претежно о људима са власти и који по функцији коју обављају могу нешто да учине па макар то била обична петиција, захтев, молба било шта... они су ти који представљају народ, не могу ја, мој комшија или неко одавде да прошетам градом покупим ко зна колико потписа и одем тамо и кажем ''е ево вам петиција''... ко је мене изабрао? Ко се сложио с тим да ја будем њихов представник? Па наравно нико јер нисам ни председник општине нити сам на било којој функцији са које бих могао да кажем да ме је одређена група људи изабрала да их представљам... а пошто ми имамо проблем на републичком нивоу ми морамо радити преко општинских власти који евидентно или нису заинтересовани или не смеју да се активно укључе у ту кампању.

Dovla:
Ок нисам ја рекао да се од тебе очекује сад да направиш револуцију већ сам само питао шта си учинио, и ти си адекватно одговорио да си ишао на протесте, размишљао о томе за кога гласати и то је ок од грађана и не треба очекивати више. Сада главну улогу треба да одиграју господа из власти, а како сви само гледају своју фотељу тренутно (нажалост) никога не интересује да се тиме бави... Оно што је још тужније грађани мање-више тренутно (док се не формира влада) не могу скоро ништа учинити осим организовањем грађанског рата, али је то прво нереално, а и нема поенте да се грађани млате због појединаца тј политичара... Нажалост тако је како је мора се сачекати формирање нове владе. Оно што је још једна отежавајућа околност је Косово... и кад се буде формирала влада сви ће потрчати да се боре за Косово јер је то ствар међународног карактера и поприлично је деликатна и нажалост ми ћемо остати у другом плану. Међутим то наравно никако не треба да буде препрека јер постоје институције које ће нормално радити и које немају везе са спољном политиком... тек тада (нажалост) треба ударити на њих, али се мора имати подршка општинских власти као и то да се они сами укључе у целу ту ствар а не да рафинерију лафо блокира 15 људи и то суботу навече и недељу цео дан кад рафинерија не ради :roll: то треба блокирати целе једне недеље и две ако је потребно да цела Србија осети несташицу нафте... нажалост то јесте примитивно и простачки али док се то не уради ништа се неће ни постићи... прост пример су они пољопривредници из Шапца... нико живи па чак је и хитна помоћ једва функционисала, нико није могао да уђе или изађе из Шапца... Панчево има много више промета и блокирање целог града само на два дана дало би огромне резултате, али она права блокада СВИ путеви, Беовоз буквално све... АЛИ иза тако нечега мора да стоји председник општине, а како ми немамо председника општине који је спреман на тако нешто мораћемо да се сналзимо на разне начине...
i kada se formira nova vlada nista se nece promeniti dok se gradjani sami ne organizuju, ne shvate velicinu problema i dok se sami ne pobune!!!! drzavi ne odgovara da se problem resi i oni sami nece potegnuti za tim, jer je veliki deo budzeta srbije upravo odavde, tako da im ne odgovara obustava proizvodnje, a potrebna su enormno velika ulaganja za moderznzaciju.... tako da se drzava sama nas nece setiti..... dovla tu blokadu rafinerije nisu poliicari organizovali, organizovali su obicni ljudi, zaposleni u pancevcu... to sto nije trajala nedelju dana je problem zbog gradjana, nisu podrzali blokadu.... da je izaslo 10, 15 hilada ljudi blokada bi trajala....

Dovla:
Нисам ја рекао за те људе да су кукавице... те људе који су били тамо не можемо оцењивати по храбрости јер они немају неку већу моћ и ауторитет они су само грађани као и сви ми. Говорио сам претежно о људима са власти и који по функцији коју обављају могу нешто да учине па макар то била обична петиција, захтев, молба било шта... они су ти који представљају народ, не могу ја, мој комшија или неко одавде да прошетам градом покупим ко зна колико потписа и одем тамо и кажем ''е ево вам петиција''... ко је мене изабрао? Ко се сложио с тим да ја будем њихов представник? Па наравно нико јер нисам ни председник општине нити сам на било којој функцији са које бих могао да кажем да ме је одређена група људи изабрала да их представљам... а пошто ми имамо проблем на републичком нивоу ми морамо радити преко општинских власти који евидентно или нису заинтересовани или не смеју да се активно укључе у ту кампању.
rekao sam vec, da se ne ponavljam, drzava nece resiti nas problem jer joj to nije u interesu dok se gradjani ponasaju kao da se nista ne desava. kapiras da vlasti ovo odgovara, problem zagadjenosti panceva je velik i ne moze se resiti tek tako, zato njima odgovara da ga odlazu jer niko nece da se uhvati sa njime... gradjani su ti koji sve treba da pokrenu!!! gradjani se ovde ponasaju kao da se nista opasno ne desava, kao da nema zagadjenja, zivimo normalno, tako i treba, ali zivimo u nenormalnim uslovima...
i sami vidimo kakva je politicka scena, sta se sve desava... drugacija bi prica bila da je ovo ovde normalna zemlja....

Хммм.. коначно је стао овај ветар... додуше нисам нешто много излазио, али причају људи да није било наивно... а и јуче кад сам ишао за БГ видех неколико откинутих и отпалих семафора за које се тврди да нису издржали ударе ветра... :?:?:?

difrent from others...:
Rekli su "nasi"radikali da ce da stave filter na azotaru ako pobede.Sto nisu prvo stavili taj filter pa ""DA VEC OD DANAS BUDE BOLJE"
nisu to samo oni obecavali....i mnogi drugi su to obecavali mnogo ranije, podseti se samo predizbornih kampanja prethodnih godina.... a jos jedna stvar: zagadjenje je veliki problem koji se ne moze resiti preko noci, potrebna su izuzetno velika ulaganja, tako da to treba da resava i resi vlada (pozicija), a ne opozicija ;)

Back