Pala BiH vlada

zato Zapad ni neda Srbima i Rvatima da idu iz BiH jer ukoliko bi muje imale samostalnu i etnicki cistu drzavicu mogle bi svakve gluposti da im padaju na pamet

pa znaci mi treba da budemo taoci njihove politike i da mi placamo cenu svega toga? Pa zasto? Srbi su stotinama godina branili hriscansku evropu od islamske turske i kada su za to dobili makar i hvala ? Nikada . Zato mi lepo treba da gledamo sami sebe, da se otcepimo od bosnjaka, podignemo granicu prema njima, i gledamo svoja posla, a za evropu i zapad me boli **** neka propadnu. samo ne zelim da moj narod bude taoc njihove licemerne politike.

Dvije vijesti:

02.11.2007 14:05
Glasnogovornik State Departmenta Sean McCormack:
State Department podržava svaku Lajčakovu akciju

Glasnogovornik Sean McCormack rekao je da će Washington, kako je naglasio, "naravno, podržavati akcije visokog predstavnika". "Njegove su akcije", nastavio je glasnogovornik Državnog tajništva u Washingtonu, "definitivno bile u sklopu njegova mandata"
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Podržavali su i Antu Markovića...
Rezultat znamo.
Međutim stvarno ali stvarno ovo je jedna prokockana šansa jer slijedeći
visoki dužnosnik možda neće biti slavenskog porijekla i time sa puno manje
sluha za ove naše narode

02.11.2007 16:05
Predsjedništvo BiH odgodilo odluku o Špirićevoj ostavci
Blokada države tek u slučaju ostavke Milorada Živkovića

Predsjedatelj Zastupničkog doma Milorad Živković već je kuvertirao ostavku Glavnom odboru SNSD-a i čeka odluku stranke ili Narodne skupštine RS-a o eventualnom prihvaćanju ostavki i povlačenju svih srpskih predstavnika iz institucija vlasti BiH. Ako se obistine najave Milorada Dodika, Živkovićeva ostavka mogla bi biti aktivirana već u ponedjeljak, kada se u Banjoj Luci održava sjednica Narodne skupštine RS-a.

Nikola Špirić sinoć, u direktnoj emisiji na RTRS-u javno pozvalo Miroslava Lajčaka da izvoli sjesti u fotelju Predsjedavajućeg Savjeta ministara pa nek on onda iz nje sprovodi reformsku politiku na način na koji to pokušava!!!
"Evo mu i ovlaštenja i obaveze, tj. odgovornosti pa nek se onda snalazi kako zna i umije!!!"

Kakav je mufljuz onaj Lajčak!!! Sjebaše ga Srbalji za par dana da ne zna đe mu je dupe, a đe glava!!! Osta siroma' sam na sred livade, on i njegov papir sa odlukama!!!! Nakon punih 12 godinaa, za samo par dana kancelarija OHR je svojim političkim autoritetom i potencijalom trokirala do nivoa koji niko nije mogao ni da nasluti!!! Lajčak je vjerovatno bar 150 puta u zadnjih sedam dana istupao u javnosti sa na takav idiotski način da je to postala prava komedija od dešavanja!!! Čovjek non stop istovremeno MOLI, PRIJETI I OPRAVDAVA SAMOG SEBE tvrdeći, između ostalog, da srpski lideri žele da indoktriniraju vlastiti narod time da je 24 većina od 41!!!
Isto tako, nakon 12 godina totalne nesposobnosti ogromnog dijela političara koje su narodi BiH birali i postavljali u Bosni, prvi je Nikola Špirić taj koji je iz principijelnih razloga podnio ostavku na svoju funkciju!!! Lajčak je to nazvao činom najveće neodgovornosti!!!
Pa postoji li u politici nekakav odgovorniji čin osobe koja se ne slaže sa situacijom na koju ne može da utiče, od njegovog podnošenja neopozive ostavke???

Valjda po Jajčaku odgovornije bi bilo za foteju prodati i rođenog oca i mater!!!

Nikola Špirić sinoć, u direktnoj emisiji na RTRS-u javno pozvalo Miroslava Lajčaka da izvoli sjesti u fotelju Predsjedavajućeg Savjeta ministara pa nek on onda iz nje sprovodi reformsku politiku na način na koji to pokušava!!!
"Evo mu i ovlaštenja i obaveze, tj. odgovornosti pa nek se onda snalazi kako zna i umije!!!"

Kakav je mufljuz onaj Lajčak!!! Sjebaše ga Srbalji za par dana da ne zna đe mu je dupe, a đe glava!!! Osta siroma' sam na sred livade, on i njegov papir sa odlukama!!!! Nakon punih 12 godinaa, za samo par dana kancelarija OHR je svojim političkim autoritetom i potencijalom trokirala do nivoa koji niko nije mogao ni da nasluti!!! Lajčak je vjerovatno bar 150 puta u zadnjih sedam dana istupao u javnosti sa na takav idiotski način da je to postala prava komedija od dešavanja!!! Čovjek non stop istovremeno MOLI, PRIJETI I OPRAVDAVA SAMOG SEBE tvrdeći, između ostalog, da srpski lideri žele da indoktriniraju vlastiti narod time da je 24 većina od 41!!!
Isto tako, nakon 12 godina totalne nesposobnosti ogromnog dijela političara koje su narodi BiH birali i postavljali u Bosni, prvi je Nikola Špirić taj koji je iz principijelnih razloga podnio ostavku na svoju funkciju!!! Lajčak je to nazvao činom najveće neodgovornosti!!!
Pa postoji li u politici nekakav odgovorniji čin osobe koja se ne slaže sa situacijom na koju ne može da utiče, od njegovog podnošenja neopozive ostavke???

Valjda po Jajčaku odgovornije bi bilo za foteju prodati i rođenog oca i mater!!!

licemerje i zlo sa zapada je nevidjeno. Oni bi da Srbi , Hrvati i Bosnjaci se igraju demokratije kao decica u pesku, da kao fingiraju vlast a da sve odluke u BIH donosi namece tzv medjunarodna zajednica tj par zapadnih sila a pre svega ameriak, nemacka, engleska i francuska! I kad sve to propadne nece biti krivi oni koji su u stvari stvarni vladari BIH vec ce biti krivi narodi koji u njoj zive i njihove politicke elite. A te elite ne mogu biti krive ni za sta jer oni jednostavno nemaju vlast da bilo sta odluce. Sve odlucuju i odluke namecu razni Lajcaci, Esdauni i njima slicni.

Kako si to mislio neka propadnu :confused:
Pa, objektivno, sve ima svoj rok trajanja!!! Možda malo sugestivno zvuči, ali je potpuno istinito!!!
Evidentno je da neki tamo žele da se potpuno ujedne, neki drugi malo manje, a ima i onih koji samo glume da se ujedinjuju!!! Malo je ti previše nacionalnih i regionalnih kalkulacija, a ni prvi ustav nisu dobili!!!
***** priču o ujedinjenju evropskih država kad im je svima politički tutor onaj debil u Vašingtonu kojem evropska idila nikako nije u interesu!!!

Pa, objektivno, sve ima svoj rok trajanja!!! Možda malo sugestivno zvuči, ali je potpuno istinito!!!
Evidentno je da neki tamo žele da se potpuno ujedne, neki drugi malo manje, a ima i onih koji samo glume da se ujedinjuju!!! Malo je ti previše nacionalnih i regionalnih kalkulacija, a ni prvi ustav nisu dobili!!!
***** priču o ujedinjenju evropskih država kad im je svima politički tutor onaj debil u Vašingtonu kojem evropska idila nikako nije u interesu!!!
EU je labilna tvorevina i nikada neće saživiti u potpunosti.
Ona je bila zamišljena i trebala biti pandan ekonomskom monopolu SAD-a
po uzoru na njihove savezne države. Medjutim Amerika nema nacionalne
države kao Europa pa samim tim ni realizacija nije ista.

pa neka propadnu od muslimana ako moraju. od tog zapada mi srbi nemamo nista sem zabijanje noza u ledja. muslimanima srecan put na zapad samo nemoj nas da diraju.
Par puta smo se zayebali što smo branili jednima i drugima da prođu kroz dvorište na putu prema međusobnom klanju!!! Sad i u buduće, ako Muye sa istoka baš hoće da dižu ambasade po Evropi, slobodno nek prođu!!! Isto dako "bujrum" prolaz i ovim drugima!!!
Ima odavno ono narodno predskazanje da će idući veliki međunarodni sukob Srbalji posmatrati sjedeći po strani i jedući kokice!!!:lol::lol::lol::lol::lol:
PS Mada ja mislim da bi tada lako mogli da iskoriste takvu maglu pa da se poravnaju sa Šiposima i Muyama!!!

EU je labilna tvorevina i nikada neće saživiti u potpunosti.
Ona je bila zamišljena i trebala biti pandan ekonomskom monopolu SAD-a
po uzaru na njihove savezne države. Medjutim Amerika nema nacionalne
države kao Europa pa samim tim ni realizacija nije ista.
Eto, vidiš da znaš u čemu je "kvaka"!!!
Ista ona stvar zbog koje postoji ideja o ujedinjenju, ograničava i ugrožava dužu perspektivu tog procesa!!! Nacionalni interesi!!! To su neuništivi interesi!!! Bar mi na Balkanu to dobro znamo!!! Naša nesreća je u tome što smo istorijski daleko napredniji od EU jer smo već poodavno prevazišli fazu integrativnih procesa!!! Ironično, ali ne i bez činjenica koje idu u prilog takve teze!!!

pa neka propadnu od muslimana ako moraju. od tog zapada mi srbi nemamo nista sem zabijanje noza u ledja. muslimanima srecan put na zapad samo nemoj nas da diraju.
neće muslimani na zapad, niti će Europa zbog
njih da propadne, strah je bezrazložan. Regulacija
granica i novi zakoni u EU predviđaju drugačije.

Mislim da neće RS da se osamostali ali bi trebalo
imati 3 fed.jedinice zbog ravnopravnosti.
Kada igra reprezentacija Hrvatske, Hrvati navijaju za nju i u Hrvatskoj i u BiH
ali to ne znači da i ovi Hrvati u BiH što žive io rade u toj državi moraju
i da navijaju za reprezentaciju BiH. To nije tolerancija. Treba im dozvoliti da
budu što jesu.

licemerje i zlo sa zapada je nevidjeno. Oni bi da Srbi , Hrvati i Bosnjaci se igraju demokratije kao decica u pesku, da kao fingiraju vlast a da sve odluke u BIH donosi namece tzv medjunarodna zajednica tj par zapadnih sila a pre svega ameriak, nemacka, engleska i francuska! I kad sve to propadne nece biti krivi oni koji su u stvari stvarni vladari BIH vec ce biti krivi narodi koji u njoj zive i njihove politicke elite. A te elite ne mogu biti krive ni za sta jer oni jednostavno nemaju vlast da bilo sta odluce. Sve odlucuju i odluke namecu razni Lajcaci, Esdauni i njima slicni.

Dobro Jerry!!! Ne sekiraj se!!! Ide nabolje!!!Evo npr. sad su u BiH "Lajčaci odlučili" pa svi oni iz mz gledaju "odakle je vedro"!!!
Očigledno je da se u BiH dešava slom autoriteta visokog predstavnika, OHR i svih koji ih ovih dana idiotski, papagajski verbalno podržavaju!!!
Mislim da je 19. Visoki predstavnik sa ovlaštenjima koje je do tada koristio, preko noći postao istorija!!! Obezvrijeđeno je cijelih 12 godina agresivne i cinične politike nametanja rješenja na štetu bh Srbalja a u pravcu unitarizacije BiH!!! Dakle, sve je propalo i ne postoji više iole ozbiljna argumentacija za sve što MZ pokušava da nametne!!! Nema čak ni ozbiljne snage koja bi ta nametnuta rješenja sprovela u realnost!!!
"Tragično je da u ovoj zemlji postoje ljudi koji smatraju da treba ojačati poziciju Visokog predstavnika, a ne ulogu institucija demokratski izabrane vlasti!!!" (Nikola Špirić)

Jedino rješenje krize jeste u povlačenju ili bitnom mijenjanju odluka Visokog predstavnika!!!
Svi ostali koji žive u Bosni i Hercegovini nemaju nikakav izbor pa zato i ne snose nikakvu odgovornost za sve što će da se dešava!!!

Očigledno je da se u BiH dešava slom autoriteta visokog predstavnika, OHR i svih koji ih ovih dana idiotski, papagajski verbalno podržavaju!!!

MZ neće slijepo promatrati slom autoriteta i mogla bi ako ni zbog čega
onda zbog bahatosti i demonstracije sile potegnuti neke nesimpatične poteze
prije svega po Srbe (ne znam koliko im je u interesu)

Jedino rješenje krize jeste u povlačenju ili bitnom mijenjanju odluka Visokog predstavnika!!!
Svi ostali koji žive u Bosni i Hercegovini nemaju nikakav izbor pa zato i ne snose nikakvu odgovornost za sve što će da se dešava!!!

Rješenje će se naći, samo je pitanje vremena
Istina da ne snose nikakvu odgovornost ali na žalost svi bi
mogli snositi posljedice

MZ neće slijepo promatrati slom autoriteta i mogla bi ako ni zbog čega
onda zbog bahatosti i demonstracije sile potegnuti neke nesimpatične poteze prije svega po Srbe (ne znam koliko im je u interesu)
Koje??? Koji su to potezi u stanju da ucijene nekog da prihvati mehanizam koji vodi ka njegovo ukidanju???
Ne, ne, ne... Znam da je i tebi neobična situacija da bi odmah rezonovao potpubo logično, al' ovaj put nema "mrkve i štapa"!!! Srbaljima sen nudi samo "štap" koji ih potpuno izbacuje iz igre i idiotski je očekivati da to može da prođe!!!
Ne postoji sankcija ili mjera koju bu OHR mogao da preduzme, a da njene posljedice budu gore od ovog što Lajčak pokušava!!!
Ovdje jedino Lajčak mora unazad jer to drugi niko i ne može da učini!!!
Visoki predstavnik je jedna obična budaletina koja još nije svjesna da su njegovom odlukom Srbalji prišlonjeni na zid od armiranog betona te da više nije moguće od njih tražiti da koračaju unazad!!! Ovdje, u Srpskoj, niko od nas uopšte se ne sekira na temu šta će oni sad da pokušaju, jer, kao što već rekoh, Lajčak je prešao svaku granicu i zatražio da se njegovom odlukom na sami ukinemo!!! Nek on odlučuje o "ukidanju RS" I nek pravi od blata Srbalje koji će za tu odluku da glasaju u propisanoj parlamentarnoj proceduri!!
Sama Lajčakova odluka predstavlja najnesimpatičniji mogući pokušaj rješavanja situacije mimo saglasnosti Srbalja i sve ostalo nikako ne može da bude nešto gore zbog čega će se pristati na Lajčakovu tu neustavnu idiotariju!!!
Dakle, piši propalo!!!

Po stoti put: BiH nece doziveti sudbinu bivse Yuge iskljucivo ako postane federacija. Svakom narodu po federalna jedinica i mirna Bosna. U suprotnom cese jaaaako krvavo raspasti.

E sad, ako je Visoki prepreka federalizaciji, onda je i prepreka miru, sto znaci da mu treba ukinuti funkciju.
Lijepo ti to napisa samo što ne napisa da treba biti 7 Ffederalnih jedinica.
U federaciji tri
1. gdje su Hrvati bili apsulutna vecina
2.gdje su bili Srbi apsulutna večina
3. gdje su Bosnjaci bili apsulutna večina

Isti taj princim primjeniti i u RS-u pa ode posavina i istočna bosna.

Sedma federalna jedinica gradjanskog tipa sve opštine gdje nije bilo apulutne večine.
Ustavom i izubornim zakonom vlast formirati na svim nivoima po popisu iz 91.

Koje??? Koji su to potezi u stanju da ucijene nekog da prihvati mehanizam koji vodi ka njegovo ukidanju???
Ne, ne, ne... Znam da je i tebi neobična situacija da bi odmah rezonovao potpubo logično, al' ovaj put nema "mrkve i štapa"!!! Srbaljima sen nudi samo "štap" koji ih potpuno izbacuje iz igre i idiotski je očekivati da to može da prođe!!!
Ne postoji sankcija ili mjera koju bu OHR mogao da preduzme, a da njene posljedice budu gore od ovog što Lajčak pokušava!!!
Ovdje jedino Lajčak mora unazad jer to drugi niko i ne može da učini!!!
Visoki predstavnik je jedna obična budaletina koja još nije svjesna da su njegovom odlukom Srbalji prišlonjeni na zid od armiranog betona te da više nije moguće od njih tražiti da koračaju unazad!!! Ovdje, u Srpskoj, niko od nas uopšte se ne sekira na temu šta će oni sad da pokušaju, jer, kao što već rekoh, Lajčak je prešao svaku granicu i zatražio da se njegovom odlukom na sami ukinemo!!! Nek on odlučuje o "ukidanju RS" I nek pravi od blata Srbalje koji će za tu odluku da glasaju u propisanoj parlamentarnoj proceduri!!
Sama Lajčakova odluka predstavlja najnesimpatičniji mogući pokušaj rješavanja situacije mimo saglasnosti Srbalja i sve ostalo nikako ne može da bude nešto gore zbog čega će se pristati na Lajčakovu tu neustavnu idiotariju!!!
Dakle, piši propalo!!!
Tačno tako ja ne znam sta je lajčaku kao da je potplacen ra radi protiv srba u BIH!

Tačno tako ja ne znam sta je lajčaku kao da je potplacen ra radi protiv srba u BIH!

Ma nije ni prvi što se ovako ponaša, ali je sigurno izuzetak u odnosu na sve ostale po šeprtljavosti koju ispoljava!!!

Htio je da neustavno razvlasti entitete i da ojača zajedničke institucije, a stimulisao neviđenu entitetsku i nacionalnu homogenizaciju i skoro totalnu blokadu zajedničkih institucije!!!

Totalni promašaj za cijelu BiH!!!

Al najgore je to što svi koji se sa njim ne slažu demokratski se izjašnjavaju da ne žele da budu na vlasti, a da im se nameće nešto za šta trebaju da snose odgovornost, a ovaj idiot im još tamo nešto prijeti!!!
Šta uopšte u ovoj situaciji nesretnik može da učini??? Da smijeni sve one koji podnose ostavke??? Ala bi ih zajebao, svaka mu čast??? On sad više treba njih nego bilo koga u Bosni i Hercegovini, a i dalje im prijeti!!!
Silaze tako ljudi sa vlasti i #sjede negdje u ladu cirkajući pivo" dok gledaju kako on iz OHR optužuje svakog, samo ne samog sebe!!! Ostaje polako sam Lajčak sa onim svojim parčetom papira za koji u cijeloj Bosni mrežom ne može da nahvata barem jednog Srbalja koji bi mu predstavljao politički izgovor da svi Srbalji ne misle isto o njegovom protivustavnom zevzečenju!!!
Sad se kao po nekoliko puta dnevno pred medijima nešto opravdava i dalje prijeteći onima koje zabole za njim i njegovom odlukom!!! Kao nešto tamo poručuje Srbaljima "Visoki predstavnik je najveći politički autoritet u BiH i ne mož' te vi tek tako sa mnom!!!", a a narod ga već par zadnjih dana shvata više kao humoristički program jer ovdje je i zadnjem čobanu jasna matematika da recept 24 muslimanska glasa u društvu od ukupnih 41 vodi ka stvaranju balkanske džamahirije na račun svih koji se ne smatraju bošnjacima!!!
Gora kazna od nametanja takve prakse ne može da se ni zamisli!!! Rat je počeo zbog preglasavanja jednog od strane dvojice!!! Sad je Lajčak ovim zajebao čak i ledenog Aliju jer je pokušao da omogući da jedan narod preglasava ostala dva!!!

Nema tih mjera koje su gora kazna od ovog što je nesretnik bio naumio!!!

U federaciji tri

Sedma federalna jedinica gradjanskog tipa sve opštine gdje nije bilo apulutne večine.

Али данас није 1991 него 2007. Твоја прича о 7 федералних кантона и одласку посавине и подриња из Српске је као да неко сад помене план З-4 за Крајину: ТО ЈЕ НЕРЕАЛНОСТ!

Али данас није 1991 него 2007. Твоја прича о 7 федералних кантона и одласку посавине и подриња из Српске је као да неко сад помене план З-4 за Крајину: ТО ЈЕ НЕРЕАЛНОСТ!

Pa oni tamo i žive u iracionalnom svijetu!!! Sjede u FbIh i htjeli bi da odlučuju o "principima" u RS!!! Nas ovdje zabole stojko za njih tamo i za njihove principe!!! Zato im i jeste tako kako je jer bi da drugima naređuju šta treba da rade!!!

U federaciji tri

'Ajde bogati? A sto ne po popisu iz '41?

Po tvom je realno i ljudski istjerati nekog iz kuće i postati njen gazda čega je bilo i na podrućju današnje Federacije i RS-a.
Političko, vojno i policijsko vodstvo je načinilo genocid u Srebrenici i sad je taj grad pod upravom političko-policijskih struktura RS-a.

GENOCID JE NAGRAĐEN!

Plan Z4 treba aktuelizirati u smislu povratka imovine i uspostave vlasti na osnovu popisa iz 91 ma kolko se to svidjelo Hrvatima ili ne.

Па Арапи су пуни лове - а њему зинула ******. Не мислиш ваљда да овако очигледну ГЛУПОСТ и БЕЗОБРАЗЛУК који удара и на минимум интелигенције ради зато да би применио "јевропске стандарде"........хехехе.......па када је она свиња Ахтисари доказано примио милионске своте - зашто не би ова јајара Лајчак.

Po tvom je realno i ljudski istjerati nekog iz kuće i postati njen gazda čega je bilo i na podrućju današnje Federacije i RS-a.
Političko, vojno i policijsko vodstvo je načinilo genocid u Srebrenici i sad je taj grad pod upravom političko-policijskih struktura RS-a.

GENOCID JE NAGRAĐEN!

Plan Z4 treba aktuelizirati u smislu povratka imovine i uspostave vlasti na osnovu popisa iz 91 ma kolko se to svidjelo Hrvatima ili ne.
Ne znam zašto povezuješ Hrvate i Srebrenicu. Ali onih 7 federalnih jedinica zvuči dobro
s tim što ona sedma ne treba da postoji. Eventualno grad Sarajevo.
Ravnopravnost će se postići kako sam već opisao u ovih šest jednako dobro.

Back