Pala BiH vlada

porin50

Ističe se
Poruka
2.137
Pala BiH vlada
0022007.17.jpg

SARAJEVO - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Nikola Špirić podnio je ostavku na tu dužnost, što automatski znači pad cijele bosanskohercegovačke vlade.

Špirić je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekao kako je njegova ostavka rezultat osobne prosudbe da ne može dalje raditi svoj posao, kao i činjenice da ga međunarodna zajednica marginalizira kao premijera.

"Ako BiH 12 godina nakon Daytona treba Visokog predstavnika, onda je ona u tragičnoj situaciji", kazao je Špirić. Pri tom je osudio one političare iz BiH koji bezuvjetno surađuju s međunarodnom zajednicom ocjenivši nedopustivim da zemljom zapravo upravljaju stranci. Dodao je kako se boji da BiH ne bude ta koja će "platiti cijenu regionalnog potkusurivanja".

Hina|Net.hr
01.11.2007.

...................................................

Prognoze? što slijedi nakon ovoga....
Čeka li se prethodno riješenje Kosova?
Hoće li narodi u BiH prokockati šansu
da stvore državu s tri ravnopravne federalne

samo ne rat :(

Ode li Srpska Hrvatima nema druge nego tražiti svoj entitet,
nakoji će imati potpuno legitimno pravo odlaskom Srpske.
Iako mislim da je onaj Lajčakov prijedlog bio izvrstan.
E moji hercegovci nije vam lako kada morate gledati
"vašeg" predstavnika efendiju Komšića

Ode li Srpska Hrvatima nema druge nego tražiti svoj entitet,
nakoji će imati potpuno legitimno pravo odlaskom Srpske.
Iako mislim da je onaj Lajčakov prijedlog bio izvrstan.
E moji hercegovci nije vam lako kada morate gledati
"vašeg" predstavnika efendiju Komšića
Tražite vi to na vrijeme dok smo još mi u BiH pa ima ko da vas i podrži da ne budete u manjini u vezi s tim!!! Onda kad mi odemo moglo bi da bude suviše kasno!!!

shta sad kako 3? e jesu katolici stvarno najgori shljam pa zar sada nozh u ledza? i shto ne rat ako nemozhe drugachije?
Ovo baš nema mnogo veze sa tim kotvojim komentarom!!! Problem je u lojavim Muyama koji godinama najviše yebavaju upravo te katolike!!! Sad su valjda poželjeli i da im se mi Srbalji ponovo malo proqrčimo!!!

shta sad kako 3? e jesu katolici stvarno najgori shljam pa zar sada nozh u ledza? i shto ne rat ako nemozhe drugachije?
rat je najgore što može da se desi, gore nema.

Garancija da bez novog sukoba Srbi ne mogu da se odvoje od Bosne imaju kroz distrikt Brcko u kojem su Bošnjaci cak i vecina, tako da ne znam dali Bošnjaci mole ili samo inzistiraju. A imaju i podrsku zapada da guslaju takvu politiku.

Hrvati žele biti samo ravnopravni u BiH. Ovo 3 se odnosi na Lajčakov plan koji
su prihvatili Hrvati i Tihić u Bosni a Silajđić i Dodik ne, zbog čega je sve ovo i dovelo.
Bosanski je ovo lonac samo da ne prekipi...

Garancija da bez novog sukoba Srbi ne mogu da se odvoje od Bosne imaju kroz distrikt Brcko u kojem su Bošnjaci cak i vecina, tako da ne znam dali mole ili samo insistiraju. A imaju i podrsku zapada da guslaju takvu politiku.

su prihvatili Hrvati i Tihić u Bosni a Silajđić i Dodik ne, zbog čega je sve ovo i dovelo.

Ljačak odluči da u BiH parlamentu 22 bošnjaka mogu da nadglasaju sve srpske i hrvatske predstavnike zajedno!!! Ovo mu je gori biser od onoga zbog kojeg smo se i poderali 91'!!! Lično sam stekao utisak da nesretni Čeh blagog pojma nema o onom o čemu je kao donio odluku!!!

Rat nikome ne bi odgovarao..ne verujem da ce do toga doci..mozda Muslimanima odgovara ali ne verujem da imaju za njega podrshku kao 92.
Nadam se da je Dodik pametniji od toga.Jedino shto treba da usledi kao odgovor na eventualno nepopushtanje zapadnjaka treba da bude totalni politichki bojkot Srba u Bosni.Pa Lajchak uredbama nek vlada i radi shta god zeli,ali bez toga da mu Srbi daju za to legitimitet svojom participacijom u organima vlasti.Ako bi se tom eventualnom bojkotu pridruzili i Hrvati to bi bio evidentan dokaz da silom nametanje unitarne Bosne nece moci da funkcionishe.

Hebo Bih vladu nek rade oni tamo sta oce njihov problem, samo da ne zarate opet, bar do kraja zimske sezone dok se ne vrnem sa Jahorine ,mene vise zanima koji qurac se ova nasa kvazi vlada odrzava i kada cemo njoj videti ledja ,da nova parlementarna vecina dobije istorijsku sansu ?

a onaj boshnjak se gore napzhio da ce da im se ostvari vizija pucine i na njoj brod koji se ne vidi :D
Još kad je odlazio onaj pretprošli VP Pedi Ešdaun, Milorad mu je bio poručio: "Kad pođeš za sobom ugasi svjetlo!!!"
Taj Pedi bio je jedan jači kramp od diplomate!!! Smijenio je bar stotinjak legalno izabranih političara na osnovu tvrdnji tipa "rekla-kazala" koje nikad niko nije ni provjeravao, a kamoli potvrdio!!!

Dakle, Pedi je onomad ugasio svjetlo, Švarcšiling odvrnuo sijalicu, a ovaj paćenik sada pok8idao sve elektroinstalacije!!!
Pa sad tako vi narodi u BiH čekajte da vam jednom opet zasvijetli!!! :roll::lol::lol::lol:

a onaj boshnjak se gore napzhio da ce da im se ostvari vizija pucine i na njoj brod koji se ne vidi :D
Još kad je odlazio onaj pretprošli VP Pedi Ešdaun, Milorad mu je bio poručio: "Kad pođeš za sobom ugasi svjetlo!!!"
Taj Pedi bio je jedan jači kramp od diplomate!!! Smijenio je bar stotinjak legalno izabranih političara na osnovu tvrdnji tipa "rekla-kazala" koje nikad niko nije ni provjeravao, a kamoli potvrdio!!!

Dakle, Pedi je onomad ugasio svjetlo, Švarcšiling odvrnuo sijalicu, a ovaj paćenik sada pokidao sve elektroinstalacije!!!
Pa sad tako vi narodi u BiH čekajte da vam jednom opet zasvijetli!!! :roll::lol::lol::lol:

Rat nikome ne bi odgovarao..ne verujem da ce do toga doci..mozda Muslimanima odgovara ali ne verujem da imaju za njega podrshku kao 92.
Nemaju savezništvo sa BH Hrvatima!!! Kad bi puklo (u šta sumnjam) ode svako na svoju stranu, a to bi već bilo previše teška situacija za ponovno sakupljanje u jednu zajednicu!!! Jedan narod ne može da zadrži ostale na okupu!!! Srbija i Hrvatska sada više nisu u konfliktu, a objektivno su zainteresovani za što bolji epilog rješavanja nacionalnog pitanja svojih sunarodnika u BiH!!! BH Srbalji i Hrvati sada imaju više zajedničkog interesa u Bosni nego bilo kad u svojoj dosadašnjoj istoriji!!! Dakle Muye su potpuno usamljene, okružene i logistički potpuno odsječene!!!
Svejedno, BiH bi pala za još 30-40 godina zaostajanja u odnosu na ostatak zemalja u regionu te bi predstavljala "crnu Afriku" u sred Evrope kojoj bi trebalo par generacija idealnog oporavka da u toku ovog vijeka ekonomski-siocijalno stane "na noge"!!! Bio bi to pravi ekonomsko-socijalni i tehnološki užas u srcu EU (ako već i sada nije)!!! Tu tek ne bi bilo nikakve perspektive za nekakvog desetkovanog "pobjednika"!!! Jasno je koji bi narod u tom slučaju ostao bez ikakve alternative!!!
Nadam se da je Dodik pametniji od toga.Jedino shto treba da usledi kao odgovor na eventualno nepopushtanje zapadnjaka treba da bude totalni politichki bojkot Srba u Bosni.Pa Lajchak uredbama nek vlada i radi shta god zeli,ali bez toga da mu Srbi daju za to legitimitet svojom participacijom u organima vlasti.Ako bi se tom eventualnom bojkotu pridruzili i Hrvati to bi bio evidentan dokaz da silom nametanje unitarne Bosne nece moci da funkcionishe.

OHR je nakon 12 godina političkog iživljavanja u BiH konačno "udario glavom u zid"!! Jednostavno, odluke odluka koja je donesena 19. oktobra apsolutno je gora od bilo koje moguće kaznene mjere kojoj se Srbaljima prijeti!!!
Kaže narod fino: "Koga je moliti, nije mu prijetiti!"
Apsurd trenutne političke scene u BiH je upravo u tome što mjere visokog predstavnika nema ko da sprovede osim onih kojima Lajčak prijeti i nad kojima POKUŠAVA da se qrči!!! Ako ih posmjenjuje, onda tek ni biološki ne postoji neko ko će barem uzeti da čita to što je siroma' napisao!!! Za samo jedan jedini dan čovjek je uspio da se posere na nešto što je s velikom mukom izgrađivano cijelih 12 godina!!! Srušio je kompletnu zakonodavnu vlast na nivou BiH dok mu entiteti i dalje nesmetano funkcionišu!!! Šta drugo nego prava politička autogolčina!!!
Sad je jedini mogući rasplet usmjeren na organizovanje novih (vanrednih) izbora na kojima če (sad je to već potpuno jasno) glavno obilježje biti potpuno mobilizacija srpskog glasačkog korpusa i još veći trijumf svih ovih političkih snaga kojima Lajčak kao nešto prijeti!!!
Dakle, sve će izgleda ići kao po onoj "okolo, naokolo pa opet na isto!!!", odnosno opet će se na kraju doći na to da VP mora da sam sebe ugrize za jezik zbog kršenja Ustava BiH!!!
To se u fudbalu naziva "potez viška"!!!

Po stoti put: BiH nece doziveti sudbinu bivse Yuge iskljucivo ako postane federacija. Svakom narodu po federalna jedinica i mirna Bosna. U suprotnom cese jaaaako krvavo raspasti.

E sad, ako je Visoki prepreka federalizaciji, onda je i prepreka miru, sto znaci da mu treba ukinuti funkciju.

Po stoti put: BiH nece doziveti sudbinu bivse Yuge iskljucivo ako postane federacija. Svakom narodu po federalna jedinica i mirna Bosna. U suprotnom cese jaaaako krvavo raspasti.

E sad, ako je Visoki prepreka federalizaciji, onda je i prepreka miru, sto znaci da mu treba ukinuti funkciju.

Mudro,nema šta!

Svejedno mu treba ukinuti funkciju, pošto je BiH članica Savjeta Evrope, a TAMO JE ELEMENTARNI USLOV ZA ČLANSTVO FUNKCIONISANJE PARLAMENTARNE DEMOKRATIJE U ZEMLJI I DONOŠENJE ZAKONA OD STRANE DRŽAVNOG PARLAMENTA!!!
Nema ni priče o ulasku BiH u EU sve dok se u njoj nameću odluke i zakoni mimo ustavom propisane parlamentarne procedure!!! To je u Bosni svima jasno samo što se jedan dio politički ***** držeći Bosnu u stanju političke agonije!!!
Dakle, još jedan u nizu BH apsurda: Ili VP ili EU!!!

Garancija da bez novog sukoba Srbi ne mogu da se odvoje od Bosne imaju kroz distrikt Brcko u kojem su Bošnjaci cak i vecina, tako da ne znam dali Bošnjaci mole ili samo inzistiraju. A imaju i podrsku zapada da guslaju takvu politiku.

Koliko ja vidim u Brcku su Srbi u vecini??? Uostalom, mogu bosanci i njega podijeliti po Dejtonu - 48% Republici Srpskoj (sa gradom) a ostatak 52% Federaciji, kako je i bilo prije ovih "mjera".

Crno se Hrvatima pise. Mislim da ce zavrsiti kao Srbi u Hrvatskoj. No ima dobrih vijesti - emigracija i negativan rast prema najnovijim nalazima su povijest.

Back